Aslında şunu sormak istiyorum, hükümetin talimatıyla bankalar antin kuntin işler yapabilir mi? Milletin parasıyla satış yapıp doları baskılayabilir mi?
Printable View
E zaten bunu yapiyorlar. [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ruhsar Pekcan diyor, önümüzdeki dönemde e-ticarete ağırlık vereceklermiş. İhracatı artıracaklarmış.
Birisi hatırlatsın, dünyanın 180 ülkesinde geçerli ödeme alma/verme sistemi paypal'ı Türkiye'de kapatarak, internet bağlantısına sahip Ayşe teyzenin dahi ürettiklerini tüm dünyaya pazarlamasını engellediklerini.
Kapatıldığı yıl 2106'da 400 milyon dolarlık ihracat bu sistem üzerinden yapılıyordu ve 2020 sonunda hedef 3 milyar dolar idi.
Onu geçtim, bu sistem sayesinde ihracatla tanışıp işi büyütüp, bu sistemden çıkıp bankalar üzerinden 10 milyarlarca dolar ihracat yapabilecek firmaların oluşmasını engellediler.
kamu bankalarının 1 e 1 bunu yaptıklarına eminim. kasada doalr kaldığını bile sanmam
Anladım, ülkedeki güven probleminden dolayı özellikle bir kesim tarafından DTH'ların fiziksel olarak çekilmeye başlandığını düşünüyorum. Ayrıca önceki mesajınızda belirttiğiniz gibi kredilerde de bariz bir yavaşlama söz konusu. Bu iki çarpanın -Swaplar da bu durumdayken- spot döviz fiyatına etkisi ne kadar olur asıl önemli konu o sanırım...
Ayhan başkan zaten hiç bir bankanın kasasında kayda değer bir döviz olmaz ki, çekmek isteyen birisi olduğunda yatırmak isteyen bir diğerini beklerler. Eğer yatırmak isteyen çıkmazsa yurt dışından veya yurt içinden başka bir bankadan borç isterler. Tüm dünyada sistem böyle işliyor.
Bu konunun en anlasilir ozeti sudur, ahali verin len dolarlarimi dedigi an alacaklari, nazik tabirlen bol bol gulucuk olur!:he:
Efendim, Turkish gayme icin de bu böyledir deyenler olabilir, emme onun matbaası bizde.:yes:
TRUMP: FED FAİZİ İNDİRMELİ, PARASAL SIKILAŞMAYI DURDURMALI
kesin 1 adet faiz artırımı kesinleşti.
Nerde eski dolar ozledik
Swap la fln ciddi tutuyorlar
Yalama yabanci da hisse satmasi gerekirken daha cok hisse aliyor
Ilk kez boyle bisey goruyorum
Aslında merkez bankasının elindeki enstrumanlar ile bu dövizi onlara (kamu bankalarına) kendi rezervini 1 cent azaltmadan tedarik etme gücü var. Fakat bunu o şekilde yapmak istemiyor.
Örneğin çek büyüme hedefini yıllık -%2 daralmadan -%4 daralmaya yurt içi döviz likiditesi anında artar.
Ama o silahı kullanmadan çözmek istiyor.
Tıpkı çocuğun canını yakmadan sünnet etmeye çalışan bir doktor gibi.
Yalama yabancı fake haberlerle malı yerliye kitleme peşinde.
Adamlar kerizmi gitsin hisselerini dipten satsınlar. Bizim yerli yok batık kredileri o alacakmış yok bu bilmemne yapacakmış haberiyle bist e atlayınca verir kucağa malı alır dolarını topuklar.
Burada yabancının topuklamasını asıl önlemesi gereken kerizler swapla doları aşağı çekerek adamların kaçışını kolaylaştırıyorlar. Şuanki piyasada doları spekülatif olarak baskılamak yabancıya yalakalık ve resmen vatana ihanettir.
Açıklanmadık paket kalmadı, bence işin bahanesi o, ne aciklicaklar ki piyasa coşacak?
Yaz aylarında ülkeye milyonlarca turist gelecek. Bizim insanımız artı turistlerin doyması için gıda talebi artacak. Gerçi yaz aylarında tarımsal ürünler de bollaşacak.
Yazın sebze meyve ucuzlar mı daha mı pahalı olur bilemedim
Sn realities
Sizin görüşünüzü desteklemek adına yazdım.
Tcmb: 1 nisan 2019'dan geçerli olmak üzere, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı %1,72, aylık azami gecikme faizi %2,22 olarak belirlendi
Bu ne yahu set kurdu 5
60 a düşmüyor
Benim söylemek istediğim aslında banknot dışında kaydi para olarak ta bankada açıkta çok cüzi bir miktarın üzerinde ödeneblilir döviz bulunması beklenemez. Zira bankanın aktifindeki tüm döviz kredi olarak kullandırılmıştır.
Eğer bir mudi dövizini nakit olarak çekmek isterse başka bir müşterinin döviz kredisini kapatması ve bankanın o meblağ kadar yeni bir müşteriye kredi vermekten imtina etmesi gerekir.
Eğer çok fazla kişi aynı anda nakit döviz çekmek isterse , aynı sayıda döviz kredisi müşterisinin de o aciliyette kredisini erken kapatabilmesi gerekir. Bu pratikte imkansızdır.
Bankalar tabii ki cuzi bir miktar kaydi fazla para tutabilirler. Ama bu var olan müşterilerinin belki de binde birini dahi kapsayamaz.
Kaba tanım: Kaydi para= bankanın gerçekten sahip olduğu toplam para
zaten bankaya yatan paralarda günün belli saatinde para emrkezlerinden gelen araçlarla götürülür ihtiyaç olması halind epara emrkezien yazdırılır ve gelitirilir
şubelerde para kalması mantıklı değil sadece bankamatiklerde ve geç saatte para gelimişse ana kasada tutulur
Banknot kısmına da çok takılmamak gerekli zira o buz dağının denizin üzerinde gözüken ucu. Asıl dağın gövdesi içeride gözükmeyen kaydi para. Ve o kaydi para dahi tüm müşteriler aynı anda nakit döviz çekmek isterse toplam müşterilerin binde birine hadi çok iyimser olursak yüzde birine ancak yeter.
Trenin sın vagonuna binenler olacağı gb trenı kacıranlarda olacaktır....hep böyle olmadı mı ...Bn geçenlerde çekip nakit aldım eros larımı...17 nisanda dolan baska vadelim var onu dA çekip alcam...yuzde 1-2 faiz için tamamını kaybetmeyelim...ytd...
olmayan doları da satabilir. dolar sattığından ancak doları çektiğinizde emin olabilirsiniz. doları çekmediğiniz sürece piyasada nakit dolar talebi olmadığından dolar/tl yükselmeyecektir, hatta paranız dolar yerine tl olarak tutulduğu halde tl yerine dolar faizi işletildiği için düşebilecektir...
Sanırım çoğu kimsenin bazı konularda bilgi eksikliği var. Hadi bakalım hazır hafta sonu gelmişken ciguli(google) amcadan sizlere araştırma konusu
1 Konu: "KISMİ REZERV SİSTEMİ"
2.Konu: "BORCA DAYALI PARASAL SİSTEM"
Akademik literatür arkasında saklayanları değil basit olanları inceleyin...
5,6408 +0,0527 +0,94%
Allah kimseyi yeni havaalanından uçmak zorunda bırakmasın...Havaalanına ulaşmak TAKSİMden HAVAİST ile 1-1.5 saatlik bir yolculuk sürüyormuş (18 tl İstanbulkart lazımmış nakit geçmiyormuş)...Havaalanına girdikten sonra da yaya olarak toplam 30 dk.ya yakın bir yürüyüş mesafeniz varmış bilet bankolarına varış, biletleri aldıktan sonra uçağa ulaşmak için :he:
Tamam faiz ödediği parayı kasada bekletirse zarar eder tabiki üstüne bir de kar edemez .
Madem hesaptaki para kullanılıyor abi nerde 200 milyar dolar. Hani halkın bu kadar parası vardı.
IMF den dahi 50 - 60 milyar bilemedin 100 milyar rakamları dolaşıyor piyasada .
Katar dan 3- 5 - 10 gelince piyasa şaha kalkıyor.
Beyler nerde benim para ?
Komşu, komşu! Huuu!..
Oğlun geldi mi?
- Geldi.
- Ne getirdi?
- İnci boncuk.
- Kime kime?
- Sana bana.
- Daha kime?
- Kara kediye.
- Kara kedi nerde?
- Ağaca çıktı.
- Ağaç nerde?
- Balta kesti.
- Balta nerde?
- Suya düştü.
- Su nerde?
- İnek içti.
- İnek nerde?
- Dağa kaçtı.
- Dağ nerde?
- Yandı bitti
Kül oldu...
Hala dolarlar nerede deye, soranlar var yahu!:he:
Benim beğenmediğim bir yatırım. Yazık oldu giden paraya
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Atatürk Havalimanı'nı artık sadece onlar kullanacak...
https://pbs.twimg.com/card_img/11140...g&name=600x314
http://haber.sol.org.tr/turkiye/atat...lanacak-260185