ziraat bankası önce onayladı sonra durumda hata yazdı 3 kere denedim 3 u de aynı..
Printable View
Merhaba, dövizde artış bekleyen bir yatırımcı için kambiyo vergisi ve banka marjlarını de dikkate alarak direkt döviz almak mı yoksa eurobond fonlarına yatırım yapmak mı doğru olur acaba?
https://www.borsagundem.com/haber/ha...ediyor/1507835 link paylaşmam uygun mudur bilmiyorum ama haberde belirtilen tahvilleri nerden nasıl alabiliriz ve kupon ödemeleri ne kadar bilgi verebilecek birisi varsa çok sevinirim
bende aynı düşünceden yola çıkarak kısa vadeli türk eurobondlarını içeren fonlar ve yurtdışı eurobondlarını içeren fonlara yöneldim.
TLE yurtdışı eurobond ağırlıklı. alalı yaklaşık 10 gün oldu dolar artmamasına rağmen %2 civarında getirisi var. oldukça memnunum.
ZPF aldım bir de. Bu da sukuk. Kısa vadeli tahviller var içeriğinde. dolar artmadığı için 2 haftada yaklaşık %0.2 civarında getirisi oldu. ZPF yi elimden çıkarıyorum TLE ye ekleme yapacağım
Türkiye eurobondları eksi bu hafta beşte dört kazandırdı. YBE alım emrivererek en azından düşük fiyattan eurobond almış oldum.
nasdag'ın yarısını oluşturan 6 fon, tesla, facebook, google, microsoft, amazon, apple. tesla bilançoda ilk defa kar yazdı. beklenti bitti, satışa girdi gibi. dün -%5, bugün -%6. diğer kağıtlar da -%1 civarı nasdag'ı aşağı çekti.
aft yay için yolun sonu mu yoksa alım fırsatı mı ? ben hala olumlu düşünüyorum. trump oy uğruna yine çin'e yükleniyor. biden başkan yardımcı adayını ağustos ortası gibi açıklar ve gündem değişir. dikkatli olmakta fayda var. abd seçimleri unutulmamalı.
Sn. ulasss,
yatırımcılar söz konusu senetlerle ilgili sorularını eposta yoluyla bgm.finans@hmb.gov.tr adresine iletebileceklerdir.
Kamuoyuna duyurulur şeklinde bir link buldum.
Muhtemelen Ziraat Bankası gibi bankalar aracılık ederler.
Başıma geleni tecrübeyle öğrenmiş oldum,aktarıyorum.Fonu zararına sattım,zararımın %10 unu banka stopaj iadesi olarak geri ödedi.Bilmeyenlere duyurulur.
Arkadaşlar Tacirler yatırımın TKF Hisse Senedi yoğun fonu ile TCD değişken fonu arasında portföy yönetim stratejisi olarak nasıl bir fark var?
TCD değişken fon olmasına rağmen en az %80 hisse taşımakta.
xau ons haftalik kapanıs 1900 üzeri olursa haftaya yükselis hareketine devam eder
kapanışı dikkate alalım
tabi bu söylediklerim kendi düsüncemdir ..isteyen istedigi gibi hareket edebilir
xau ons 1950 seviyesinde düzeltme bekliyorum ..
ytd
Bu arkadaş da altından iyi anlar:
https://tr.tradingview.com/chart/XAUUSD/ytNzctAD/
Önümüzdeki hafta IPV ve DBH biriktirmeye devam edeceğim. ( dolar 7 altında kaldıkça )
Hisse yogun ve değişkenleri endeks 115 bin altı olmazsa biriktirmeyeceğim.
Dolar 7 üstü olursa ppf biriktireceğim.
Kabaca bu haftaki stratejim bu.
Mps % +0.84
Tca % +0.83
Zpf % +0.05
Zpe % +0.23
Altın var mıydı üstat?
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.