mac 2.20 % yapmış
Printable View
mac 2.20 % yapmış
[IMG]https://r.resimlink.com/eKJ1Cvy.png[/IMG]
bu şekilde kendinize gerçeğin dışına çıkmadan doğru soruları sorarsanız kuvvetle muhtemeldir ki , koyduğunuz hedeflere giden süreçte daha başarılı neticeler elde etme şansınızı yükseltmiş olursunuz ... hedefe ulaşır mısınız ? Onun yanıtını da 15 yıllık rahmetli Peter F. Drucker'dan dinleyelim bakalım ne demiş :
Peter Dayı ;
'' Hedefler geleceği belirlemez; hedefler ancak geleceği oluşturmak için kuruluşun kaynaklarını ve enerjisini yönlendirmenin araçlarıdır. ''
Bugün 11 Kasım. Peter Dayı 11 Kasım 2005 de vefat etmiş idi... Yani cismani dünya aleminden geçici durak berzah alemine yolculuk eylemişti bugün... Bu vesile ile anmış olduk.
nnf ciddi anlamda endekse yenilmeye başladı.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnsanlar emek veriyor bari ona saygınız olsun.Üslup hiç hoş değil.Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
altin fonları gram altin gibi mi usd try düşünce fon da düşüş olur mu direk ons altına bağlı fon var mi
ayni sekilde yabancı bfy fonları usd try düşerse etkilenir mi
teşekkürler
RMX1851 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn, Black mirror
Elinize sağlık, paylaşım için teşekkürler. Tabloya IPB yi eklemeniz mümkün müdür? SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Msci em -1,1
Afs de ~-1,24
Usd bazlı. MSCI China da -3 den fazla. Tencent ve Alibaba ile ilgili bir haber mi vardı düşüşlerin en büyük kaynağı burası. Her iki endekste de ağırlığı en yüksek şirketler. Yada bunlar da global teknoloji trendinden etkileniyor.
mps'ye portföy yönetici değişim nedenini, neden kazanan kadronun bozulduğunu, son dönemdeki tepetaklak performansın nedenini ve farkında olup olmadıklarını vs. sormak için dün mail attım, ulaşmaya çalıştım, dönmediler.
ben artık çıkardım elden ama eldeki az sayıdaki iyi fondan biriydi, biraz öğrenmek istedim.
Teknolojilerde ciddi bir trend donusumu var cikan para bist 30 a kayiyor dun yan tahtalardanda para cikisi oldugunu yerli yatirimcinin bist 30'a ufakda olasa kaydigini gorduk bakalim bu sekilde nereye kadar devam edecek. Acikcasi ben cok uzun surecegini dusunmuyorum.
M2003J15SC cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
viop endeks 0.40 civarı artı açtı.
Ben de daha önce başka bir konu için mail atmıştım, geri dönmemiştiler.
Bu arada Mps rakiplerinden Rbh +0,37, Kpc +0,61, endeks fonu olan Zpe'de +1,48 yapmış bugün. Bes katılım hisse fonlarından Qinvest'in yönettiği Keh +0,93 yapmış.
Hisse fonlarda baya dalgalanma var bugün; Acc -0,50, St1 -0,22, Mac +2,20, Oph +1,51 gibi.
Bist 100 +0,93 iken dün dediğim gibi xtumy, teknoloji, banka, bist30 gibi sektörlere göre dalgalanma oluşmuş.
TFF bayagi nasd** yuklemisti fona. Nasd** donmezse isleri zor.
https://www.bloomberght.com/msci-tur...alindi-2268381Alıntı:
MSCI, Kasım 2020 yarıyılı endeks değerlendirmesinde Global Small Cap endeksleri içinde yer alan Türkiye endeksine 12 hisseyi dahil etti.
MSCI Kasım 2020 yarı yıl endeks değerlendirmesinde MSCI hisse senedi endekslerinde yer alan Türk hisse senetlerinde değişikliğe gitti.
MSCI Global Standard endeksleri içinde yer alan MSCI Türkiye Endeksi'nden Anadolu Efes'i çıkarılırken, şirket MSCI Global Small Cap içindeki Türkiye Endeksi'ne dahil edildi.
MSCI Global Small Cap endeksleri içindeki Türkiye endeksine Anadolu Efes'in yanı sıra Anadolu Sigorta, Bera Holding, Fenerbahçe Futbol, Gübre Fabrikaları, İş Yatırım Menkul Değerler, İzmir Demir Çelik, Nuh Çimento, Oyak Çimento Fabrikaları, Tofaş, Türk Traktör ve Halkbank'ı dahil etti.
Endekslerde yapılan değişiklikler 30 Kasım'dan itibaren yürürlüğe girecek.
AFT nin fiyatı TEFAS hala görünmüyor. Saat 11:12
TTE çok düşmüş ve sanki daha da düşer gibi. Teknolojiden çıkış var.
alllaaaaah
yay aft ne zaman donecek!
YAY -%1.54
IPJ -%1.12
TTE -%1.87
Akbank AFT AFA AFV AFS hala açıklanmamış.
GBC az düşmüş -%0.2
Tablolarda hisse fonların, yabancı hisse fon olarak ayrılması çok iyi olmuş. Teşekkür ederim, emeğinize sağlık.
Yurtdışında işlem zorluğu olmasa İsviçre borsasına yatırım yapmayı çok isterdim.
Çok güzel firmalar var.Nestle, Novartis, Sanofi, Roche gibi.Paraları da çok güvenli.
AFV içerisinde en çok İsviçre hisseleri ve en yüksek %8 oranında Nestle bulunuyormuş.
Saygılar.
Hisse fonlarin anlik degerini gosteren excel vardi. Yeni linki var mi?
ÜnlüCo yerliler içinde şu anda en ucuzu olmasına rağmen, aracı olarak kullandığı InteractiveBrokers sitesine göre komisyonu hala çok yüksek. Diğerleri zaten aşırı pahalı İşbank, Garanti vs vs onlar SaxoCapital üzerinden işlem yapıyorlar.
ÜnlüCo nun komisyon oranları şöyle: (bana cazip gelmedi)
Alıntı:
Öncelikle Ünlü Menkul Değerlerde bir hesabınız açılıyor, aynı evraklarla yurtdışı hesabınızın açılması için başvuruda bulunuyoruz. Hesap açılış için sözleşmelere imza almamız gerekmekte ve güncel ikametgah belgesi ile kimlik yada pasaportunuzun fotokopisi gerekmektedir.
Şuan ki süreçte yurtdışı hesabınıza para göndermek istediğinizde öncelikle yurtiçinde bulunan hesabınıza para gönderiyorsunuz (yatırım danışmanınız sizinle banka hesap bilgileri paylaşacaktır) ve yatırım danışmanınıza talimat verdiğinizde göndermiş olduğunuz para yurtdışı hesabınıza bizim aracılığımız ile gönderiliyor. Önümüzdeki aylarda bu sistem değişecek yurtdışı hesabınıza para transferini sizin yapmanız gerekerecektir.
Minimum hesap açılış alt limiti 2,000 USD’dir.
Minimum komisyon oranımız ABD borsalarında 10 USD
1 lot ile 333 lot arasında alım yada satım yaparsanız minimum 10 USD ödersiniz. 333 lottan daha fazla alım yada satım yaparsanız lot başına 0,03 USD ödersiniz.
Örn: 130 lot FB hissesi aldınız yada sattınız 10 USD ödersiniz
400 lot FB hissesi aldınız yada sattınız 400*0,03 USD= 12 USD ödersiniz.
Alım da ve satım da ayrı ayrı komisyon ödersiniz.
Herhangi bir saklama ücreti, hesap işletim ücreti ödemezsiniz.
ABD ile Türkiye arasında çifte vergilendirmeyi önlemek için anlaşma imzalanmış olduğu için hesap açılış sırasında sizden bunun içinde imza alınır ve ABD’de vergiden muaf olursunuz. Türkiye’de ise beyana tabidir. Burada gelirlerinizi beyan ederken burada elde etmiş olduğunuz kazancı beyan edip vergisini ödemeniz gerekmektedir.
Temettü dağıtan bir şirket hissesi aldıysanız ve temettüye hak kazandıysanız; ABD sadece temettü ödemelerinde %20 stopaj vergisini keserek haketmiş olduğunuz temettüyü hesabınıza yansıtır.