Adanadayim, çok kötü sallandik bildiğim 3 yıkılan bina var. Allah beterinden korusun.
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
Adanadayim, çok kötü sallandik bildiğim 3 yıkılan bina var. Allah beterinden korusun.
CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
https://i.hizliresim.com/svno9d3.jpg
2 gün önce paylaşmış videoda yayınlamış
Geçmiş olsun.
Enkaz altında kalanlara inşAllah bugün hemen ulaşırlar.Bugün çok kritik gün.
Ölenlere Allah rahmet eylesin.
Depremden etkilenen şehirlere sadece depremden etkilenmeyen çevredeki şehirler hızlıca yardımcı olabilir taze güç olarak.
Bu bölgeye ekip olarak gidecek gönüllü güçlerin yanında iş eldiveni(cam kırıkları nedeni ile enkazı elle temizleme imkanı bile olmuyor), fener, jenaratör, yakıt,her türlü kesici ve kırıcı ekipman, erzak,su temin edip gönüllü gidecek arkadaşlarında aralarında görev bölümü yapıp dinlenerek özellikle enkaz altında canlı tespit edilen bina enkazlarına yardıma gitmesi gerekli.
Gönüllü ekibin aralarında iyi bir planlama yapması çok önemli.Uyumaya bile vakitleri olmayacak.
18-30 yaş arası bütün gençlerin imkanı var ise çevre illerden olay yerlerine ulaşmasında fayda var.(Şu anda bu işin sorumluluğu Afad damı sadece Afadlamı gidiliyor bilmiyorum.)
1999 depreminde 75.saatte 3 genç kızı Gölcük depreminde bulunduğumuz ekip çıkarmıştı.
(malasef yurtdışında olduğum için bu sefer gidemeyeceğim)
Şimdiki depremin soğuk etkisi ile birleşmesi hayatta kalma şansını düşürüyor enkaz altında kalanlara.
Bugün çok kritik gün.İnşAllah herkese ulaşırlar.
Geçmiş olsun. Bu büyük depremler de her nasılsa hep gecenin ortasında oluyor insanlar uykudayken....
Malatya'da yıkılan şu bina yeni gözüküyor, yeni binalara da mı güvenemiyeceğiz nedir bilemedim...
https://www.sozcu.com.tr/2023/gundem...tinda-7581461/
çok acı, oradaki bebekleri-çocukları çaresiz insanları düşündükçe içim acıyor, soğuktan evimizin camlarını açıp havalandırma bile yapamadığımız şu soğuk kış gününde oradaki insanlar ne yapar, allahım oradaki insanlarımıza yardım et
Arkadaşlar geçmiş olsun evim Konya'da misafir edebilirim
Çok Geçmiş olsun...Allah ölenlere rahmet etsin , Hayatta olanlarında yardımcısı olsun...
Depremin kapsama alanı çok geniş olduğundan Gölcük depreminden daha fazla kayıp olma ihtimali yüksek..
Gölcüğe yakın olduğundan Gönüllü gitmiştim...Bölge İstanbula çok uzak olduğundan herkese çok geçmiş olsun...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9fda36702e.jpg
Hatay - Reyhanlı yolu
Bugün ulusal yas ilan edilmeli.
Arkadaşlar geçmiş olsun, Allah yardımcınız olsun.
cok aci bir durum.demin volkan demirel in videosunu gordum icim parcalandi.
bazi durumlarin onemini basina gelen anlar derlerya.bu da oyle birsey.cami acip 2 dk duramiyorsunuz.bu havada kar var disarida ,gocuk altinda yuzlerce insanvar belki kurtarilmayi bekleyen.
Allahim yardim etsin.
5-10 yaşındaki binalar nasıl olurda yıkılır akıl almıyor
uluslararası standartlara göre yapılmamış...direkt tarım toprağının üzerinde asfalt dökülmüş...
deprem havzasında epeyice fabrika var...çoğu ihracata çalışıyordu...umarım sağlam kalmıştır...
hesapta olmayan ağır bir yük bakalım ekstra ne kadar vergiler salınacak...
Bu tek bir deprem değil diyor ütü jeoloji bölüm başkanı 10 il ve 8 e yakın şiddeti olan bir deprem
Yabancı Basın kanalları depremin büyüklüğünü 7.6 olarak vermişlerdi...2 farklı depremin aynı anda olduğunu söyleyenler var.Deprem şiddetinin yanında çok uzun sürdüğü söyleniyor...
Gölcük merkezli depremin etki alanı sınırlı olmasına rağmen nüfus sayısı yoğun bölgede olduğundan çok çok fazla insan rahmetli olmuştu.
Bu depremin şiddeti ve kapsama alanı aşırı geniş olduğundan çok fazla mal ve can kaybına neden olacağı aşikar bir durum ,ayrıca Kış mevsimi nedeniyle sorunların çözümü de kolay olmayacak...Göçük altında kalanlara inşallah erken ulaşırlar da can kaybını azaltırlar...İnsanların fazla panik yapmasını önlemek için Medyanın olayı basite indirgemeye çalışmasını da anlıyoruz.. Özellikle Hatay ve iskenderun da çok sayıda yıkım olmasına rağmen gündem olmamasına anlam veremiyorum...
Çok geçmiş olsun...
Çok geçmiş olsun...
Son durum 912 can kaybi.
Yıkılan bina sayısı 2818 olarak revize edildi.
Kimse felaketin farkında değil, ölü sayısı maalesef tahmin bile edilemeyecek
https://twitter.com/hbarisalir19/sta...26357979684864
10 ilden bahsediliyor, ilçeleri köyleri mezraları.
Ankara sallandı
Ankara sallandı
Sabah diğer topikte bu konuya dikkat çekmiştim :
Şimdi yüksek olasılık "Deprem vergileri Vol.2" yüklenme aşamasındadır.
Yapacak bir şey yok bittik bu enkazı hep birlikte kaldıracağız sıkın dişinizi 3 yıl sonra kaldıracağız derler.
Tıpkı 99 deprem vergileri gibi 24 sene sonra bile ödetmeye devam ederler sonrasında :Sad:
Hatta bana kalırsa EYT nin başka bir bahara ertelenmesi dahi seçenekler arasındadır muhtemelen şu an !
Yalnız bu EYT lilerde hakkaten çok gaspetullah çıktı arkadaş, yine bir deprem sebebiyle (1999) EYT zede olup emeklilik haklarını kaybetmişlerdi.
Şimdi tam 24 sene sonra telafi edilecek diye binbir ümitle beklerken patron çıldırdı ve al sana bir mega deprem daha... oldu mu ama şimdi ? :-)
İktisadi enkazdan sonra inşai enkaz ..
"Ben iktisatçıyım.. durum ortada"
Arap platosu,Avrupa Asya platosuna doğru ilerliyor.
https://edition.cnn.com/videos/weath...tl-ldn-vpx.cnn
02:40
türkiye 25 yıl önceki ülke değil, yağma yapabilecek milyonlarca sığınmacı var memlekette, kim bilir ne hikayeler dinleyeceğiz ileride..
Dünya gıda fiyatları Ocak ayında art arda onuncu ayda da gerilemeye devam etti. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından derlenen dünya gıda fiyatları endeksi, Ocak ayında Eylül 2021'den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Dönelim tekrar bizim cephedeki gıda fiyatlarına: Türkiye'de yıllık %71 ; KKTC'de ise %91,98 arttı. (E.Değirmencioğlu)
Kurul Karar Organı'nın 06/02/2023 Tarihli Kararı Uyarınca Yapılan Duyuru:
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun (SPKn) 1 inci maddesi çerçevesinde, sermaye piyasalarının güvenilir, şeffaf,
istikrarlı bir ortamda işleyişinin sağlanması ile yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, SPKn'nun 128/1-(a)
maddesine dayanarak, Borsa İstanbul A.Ş pay piyasalarında 06.02.2023 tarihinden itibaren geçici olarak;
1. Açığa satış işlemlerinin yasaklanmasına, gün içinde açığa satış tuşuna basılmadan yapılan ve aynı gün içinde kapatılan
pozisyonların da söz konusu yasak kapsamında olduğu hususunda yatırımcıların ve yatırım kuruluşlarının bilgilendirilmesine,
2. Yatırımcılar tarafından satışa konu edilecek paylar için depo şartı uygulanmasına,
3. Mülkiyetinde payı bulunan yatırımcıların, söz konusu kıymetlerin satışını sadece ilgili kıymetlerin bulunduğu yatırım
kuruluşları üzerinden yapabilmesine,
4. Kurulumuz kararına uyumun kontrol ve takibinde sorumluluğun yatırım kuruluşlarında olduğunun hatırlatılmasına
karar verilmiştir.
Allah halkimizin yardimcisi olsun.
Cok buyuk bir aci.
Öğlen Elbistan merkezli depremde Elbistanın yarısı yerle bir olurken kalan kısım ise hasarlı binalardan oluşuyormuş(bacanağın oturduğu 10 binalık site artık yok) .Bölgeden dışarı doğru ciddi bir kaçış var...Elbistan merkezli deprem Suriye de bile yıkıma neden olmuş...İskenderunda M.Kemal adı bilinen bölge aynı elbistan gibi yerle bir olmuş.Elbistan Malatya 45 dak mesafede Pazarcık depreminde yıkılan Malatya ,Diyarbakır Elbistan depremi ile tekrar yıkılmış...
Bölge çok geniş binlerce bina yıkıldı veya hasar gördü , Kış şartlarını da göz önüne alırsak Bölgenin toparlanması bayağı uzun zaman alacaktır...
Bölge halkına geçmiş olsun...