31,25 bono var nurolbank
Yapı kredi 29,25
bence her tür garanti, IMF'ye gidilirse kontrgaranti. zira IMF'nin isteyeceği ilk şey gerçekçi olmayan para politikası ve değerli tl nin terki diyar edilmesi olur. yani türkçesi direkt devalüasyon yapacaksın kafadan bir kere diyecekler. ondan sonra ne alırsan alacaksın ve elimizde sopa attığın her kurşunu harcadığın her kuruşu biz takip edeceğiz diyecekler. ki buna da böylesi pervasız para harcamaya alışmış bir hükümet asla evet demez yoksa etrafındaki tüm haramzadeler tüyer ve sap gibi kalır.
İmf gelirse ne olur diyen mısır para birimine bakabilir
Yurtiçi yerleşiklerin mevduatları 4,2 milyar dolar azalmış.
Bu kadar para ile KKM mi yapmışlar?
Opsiyon, DDKM vs. Dolar getirisi düz KKM ile neredeyse aynı ise bu kadar para neden TL ye geçti?
3 aylık yüzde 30 lara varan faizden yararlanmak için mi?
Seçime kadar olan 3 ayda TL dolar karşından değer kazanmaz ın garantisi nedir?
BİSTte birileri garantili kazanç mı vaad ediyor?
Kur artarsa makas kaç olur? Dönüş direk döviz değilse…
nostalji 1982 yada 1983
yıllık %12,5 usd
Ek 29376
bir yandan mb kuru tutmak için 7 milyar dolar yaktı deniyor diğer yandan millet çatır çutur dolar bozuyor ama kur zamk ile yapışmış gibi öte yandan borsa çıksın diye varlık fonu devreye giriyor demek ki borsaya da giren yok nasıl iş anlamak mümkün değil seçim sonrası bunların ne anlama geldiğini öğreneceğiz
Az önce ingbanka gittim ve burada daha önce bir arkadaşın yazdığı peşin ödemeli KKMyi sordum. Anlatıldığı gibi %9-10 civarı faizi hesaplıyor ve TL olarak hemen hesabınıza yatırıyor bloke yok. Yatırdığınız dövizi TLye çevirip KKM yapıyor. Döviz artmaz ise KKM faizinide alıyorsunuz. Vade dolduğu gün TL dövize çevriliyor. Yani döviziniz garanti. Sordum bu uygulanın riski nedir diye tek riski var vadeden önce bozmayacağınıza dair taahhüt. Bozarsanız peşin ödediği parayı kesiyor. Döviz artmaz ve veya düşerse ise vade sonunda KKM faizini de alıyorsunuz. Bana bu bilgileri veren şube müdürü. Dövize %9-10 faiz kesin çok yüksek bir oran.
Sanırım döviz mevduatlardaki azalmanın nedeni bu. Bence en önemli risk, seçime gidilirken para 3 ay bağlanır mı?
merhum BOSPOROS üstadın tabiriyle arjantin otobanı misali çift kur sistemine geçeriz muhtemelen, resmi kur farklı , merdiven altı farklı, masa altı farklı , makaslı farklı, makassız farklı böyle tonla varyasyon türer mutant virüs misali :oleyo:
sonra muhtemelen ekonomi için göreceğimiz son manzara elinde pamukla yaklaşan imam olur :kahkah:
Dedik o kadar otobanda hız limitine uy diye.
Speed kills yiğenim
Kesinlikle haklısınız burası Türkiye yarın ne olacağı belli olmaz. Bu hesap türünün geçici olduğu kesin. Müdür zaten bu uygulamanın bankaların TL Döviz rasyosunu tutturmak için olduğunu söylüyor yani bankalar yan yolları kullanıyor. saçma sapan bir memleket.
Bugün sıtarbaksa gittim bir tol boy içecek 50 lira olmuş ama oturabileceğiz tek boş masa tuvaletin karşısında kediler sandalyelerde cirit attığı masa
https://twitter.com/HavaForum/status...ztfOsa45w&s=19
Bir bu tehlike var gıda fiyatları nereye gider düşünmek bile istemiyorum
Kalabalıkmıydı Starbucks.Malum herkes boykot diyordu sosyal medyada.Merak ettim
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Şubat ayında %7.21 arttı.
E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise %126.91 olarak gerçekleşti.
https://twitter.com/ENAGRUP/status/1...HVabouGkQ&s=19
TÜİK’in de 3.69 u yolda yarım saat sonra …
Meral mommy dün gece masus Bay Kemal’e onay vermedi algısı yaptı bana göre kamuoyuna
İnsanlar şöyle yorumlasın istendi benim fikrimce
“ ya belliydi işte böyle olacağı Kemal dede kazanamaz bak çatlak çıktı 6 lı masada Meral mommy de onaylamadı işte böyle olacağı belliydi yine akp kazanacak “ diye millet gırla yorum yapıp sallıyor
Sonra bi anda basın açıklamaları destek mesajları adayımız Bay Kemal dir şeklinde tam destek verip ortalıkta oluşan belirsizliği toz bulutunu yok edip Bay Kemal’in arkasındayız vb söylemlerle adaylığını pekiştirip güçlü destek verdiklerini açıklayıp moral ve umut aşılayacaklar
Bunların hepsini daha önceden planlamışlardır. Önce çekimser kalıp daha sonra tam destek vereceğiz ve insanları Bay Kemal in arkasında daha güçlü durmalarını sağlayacağız stratejisini yürütüyotlar.
Ooo bakın işte Meral de önce çekimser kaldı ama bakın Bay Kemal e destek oldu bakın artık tek ümidimiz o vb.. başka aday aramaya gerek yok
Enf 3.15 maaslara hayirli olsun. Enag 7.21 bayagi fark var[emoji39]
Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %55,18, aylık %3,15 oldu
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %76,61, aylık %1,56 arttı
Tüik : Enag kaç açıklamış arkadaşlar
“ başkanım 7.21 demişler
Biz kaç diyelim
İkiye bölün
Sonra ortaya çıkan 3.61 enflasyonuda baştaki ilk iki rakamı alın 36 yı 100 e bölün
3,61 - 0,36 = 3,25
Çok düz hesap oldu
Siz onu 3,15 açıklayın
Milletimize hayırlı uğurlu olsun
Allah yar ve yardımcınız olsun
Elektrik motorlu binek otomobiller için özel tüketim vergisi (ÖTV) matrahlarında değişikliğe gidildi.
Buna göre, motor gücü 160 kW'ı geçmeyenlerden, yüzde 10 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği 700 bin liradan 1 milyon 250 bin liraya artırıldı. Motor gücü 160 kW'ı geçenlerden yüzde 50 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği ise 750 bin liradan 1 milyon 350 bin liraya çıkarıldı.
Togg un fiyatında artış zorunluluğu mu doğdu?
160 kW'ı geçmeyen ve fiyatı 1.250 den az olan elektrikli araç var mı?
Fatih altaylı tweterde anket açmış daha 2 saat olmadan 500 bine yakın katılım var 24 saatte 2-3 milyon olur alın size en geniş kamuoyu araştırması @fatihaltayli