dümen hepsi ası ması olmadım çok sükür hiç hastada olmadım..
Printable View
Şimdi size müthiş bir grafig atacağım
Dopikte 666 rakamını hokumetin mesaclarinda bulan bı arkadaş vardı kimdi bilmiyorum
Hazirmisiniz ? Evet halkbank xbank şuan 666 epik değil mi ? Bilerek yaptılar demek ki.. bence. 666 ya mesac verdiler.
Hahahahaah
https://i.hizliresim.com/t5cpyys.jpg
Akıl en çok ileriki yaşlarda lazım insana..
Yolda adama bakıp gülsen ne gülüyorsun der kavga çıkar, burada ısrarla dalga geçilmekten beslenmek de ayrı bir kafa...
Memedabi doğrulara barnak basıyor yalnız! :)
Adam kamusal bir işlev görüyor.
#SONDAKİKA Erdoğan: "Asgari ücret artışı yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter. Vatandaşımızı bugüne kadar enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyiz."
daha yenilerde asansör bakım ne bilmemne daire başı 7000 tale çıktı.
oto sanayiye anten çekmiyor diye gitsen usta tornavidayı 1000 taleden aşşağı elini sürmüyor.
eve usta çağır musluk değiştir bilemedin ampul taktır. en basiti.. duvara delik deldir.. servis 1000 den aşşağı değil.
bizim millet evide kendi boyar.. elektriktende anlar elinden her iş geliyor iyiki..
tabi arada mefta olanda çok oluyo :he:
çok şükür reisimiz var sarayda manda yoğurdu elinde bizi ezdirmiyor.
:drunk::drunk:
asansör işi yapanlarda yolunu bulmuş.. en küçük arızada motoru değiştirecez diyor..
alıyor yeni asansörün motorunu sıfırını geçiriyor bi güzel.. ikinci el motoruda sıfır diye başka binaya takıyor
dedim ya bu ahlak çöküntüsü geri gelmez..
atayizler olarak endişeliyiz..
ahlakın dinle ilgisi yoktur...
Yanlız bizim insanımız da tembellikte zirveye çıktı..
Kimse çalışmak istemiyor. Sanayide artık asgari ücret ile çalışan da fazla yok..
1000-2000 üstünde maaş veren ve eleman arayan şirketler var. Tamam kolay değil işler ama eskiden çalışan daha manuel makinalarda çalıştı. Şimdi çoğu otomatik makinalar..
Tamam bu devirde asgari ücrete çalışmak da zor ama evde dötünü yaymaktan iyidir.
Herkes Game developer tadında maaş istiyor. İyi de kardeşim sen ortaokul-lise terksin ne iş ile meşgul olmayı düşünüyorsun ?
Kahveler boş duran gençler ile dolıu. En kötü gir bir markete kasiyer ol..
Yok ama borsa,coin zengini olacak dötünün üstünde yatarken ..O sırada da garibim babası sigara parasını cebine koysun.
Ocak ta memur maaşları maşallah 30-40 bin liralara çıkıyor...Belli gruplardan doldurulan insanlara güzelleme yapılıyor gene..
Sanayide mühendis maaşı nedir? İşçiler dalga geçiyor yeni mühendisler ile...
Ülkeden zaten manda yoğurdu yiyenler ve diğerleri şeklinde 2 zümre oluştu..
Biz seçtik, biz istedik..
Herkes hakettiğini yaşasın...
o iş öyle değil.. asgari ücrete bilmem ne çalışacağıma hiç çalışmam demek bazı yerden haklı .. çalışsan birikim yapamazsın anca karnın doyar.. bu kadar basit.
elinde ustalık olan biri gitsin maaşla neden çalışsın zaten. ??? açar biryer kendi yerini açar.
inşaat bilmem ne odası başkanı açıklama yapıyor kalifiye eleman yok diyor.
yetiştirdin mi de bulacaksın :he:
o kalifiye eleman neden sende çalışsın ?? eğitim rezalet...
çimento taşıyanı bulursan şükret bu maaşla.. ne kalifiyesi. haa beğenmiyorsan bunnlar tembel maaş beğenmiyor vs vs.. şikayet etmiceksin paşa paşa kendin taşıyacaksın. :)
tembellik konusunda ben tam tersini düşünüyorum.. sağa sola para vermemek için yada parası olmadığı için normalde ustanın yapacağı her işi bizim millet kendisi yapar.
evini kendisi boyar.. evde bir arıza olur kendisi yapar.. anahtarı unutur kapıyı kendisi açmaya çalışır olmadı canını tehlikeye atar camdan girmeye çalışır bilmem kaçıncı kata tırmanıp :he:
acıksası benim elimde bir ustalık varsa ben kesinlikle maaşlı veya asgari ücretle çalışan biri olmazdım.
Elimde ustalık varsa tamam çalışma. Zaten asgari ücrete çalışan usta yok...
İlaveten usta olman içinde alttan başlamak lazım. Yoksa devlet bizi usta yapsın mı diyeceğiz. :) Meslek lisesine git..Onu da istemiyorlar...Eeeee?
Peki 3 cümle konuşamayan, adını zor yazan adamlara ne verilsin?
Bedava peynir sadece fare kapanında olur..
Ben ülke şartlarının iyi olmadığının farkındayım ama insanımızı da kalifiye,eğitimli falan da görmemek lazım..
Çoğunun mesleği bile yok. Aksine meslek sahibi olası da yok
diğer rezelat konusu ülkede sertifika problemi.
evine hangi ustayı çağırırsan çağır.. hiç birinde sertifika yoktur o işin ehli olduğuna faaliyet belgesi olduğuna dair.
ya gitmiştir birinden öğrenmiştir.. falan filen.
böyle bir saçmalık var ülkede.
yani adam gerçekten ustası olabilir o işin.. ama bunun yeterliliğine dair ve servis yapabileceğine dair belgesi veya servis faaliyet izni olması gerekir.
bu insanı sen evine alıyorsun sonuçta. googlede aradın elektrik ustası.. biri geliyor ama hırlı mı hırsız mı bu işi yapmaya belgesi varmı .. faliyet izni falan var mı.
ha işte dediğime geldin.. böyle rahatça para kazanılabilen nedir kimdir diye sorulmayan kolay para kazanmak varken. maaş neymiş kardeşimmm diyen tonla insan türer. :)
avrupada faaliyet iznin belgen olmadan çilingirlik hizmeti ver bakim. başına neler geliyor :oleyo:
Faaliyet izni olmayan çilingir hırsız değil mi ? Faaliyet izni olmadan her kapıyı açacak ekipmana sahip olmak 😁
ekipman kolayda .. faaliyet izni alabileceğin bir kurum yok ülkede :) çilingirlik sadece bunlardan bir örnek çoğu iş öyle. elektrik tadilat tesisat boya badana uydu anteni vs vs
kimisi açılmıyor bu kapı diyip uçan tekmeyle açabiliyor :he:
evinize hangi usta gelirse gelsin. tavsiyem tutanak isteyin karşılıklı !
Kendim E.M.L'li olarak emeğe değer verilmiyor 20 senedir sanayi sektöründeyim aldığımız ücret asgeri ücrete yakın, para kazanacağım diye eziliyorsan devlet işveren sendika patron ücgeninde emek sömürülüyor. adil gelir ve vergi dağılımı olmalı şirketler patronlar rekor kar yaparke bizim gibi kesim eziliyor.
Halgbang 666 bilgisini verdiğimde niye elleriniz titriyor. Ülkede bu grafig bilgi sadece bende var ve şuan yarın herkes belki bunu gullanacak
https://i.hizliresim.com/iyg7um1.jpg
tam tersi olmalı..
çimento taşıyacak eleman bile bulamıyoruz diye aptalça açıklama yapanlar kendini bi ok sanıyor heralde.
çimentoyu 3 bilemedin 5 sene taşırsın.. 5 sene sonra ya bel fıtığı olursun yada sağlığından olursun . sanayi sektörü vs bunlar hep ağır emek isteyen şeyler.
sen adamı ezeceksin.. sağlığından edeceksin .. üç kuruşta maaş vereceksin. kimi bilmem kaç tonluk pres makinasından çalışıyor kimi giyotinin altında eli sürekli kimi bilmem kaç derece sıcaklığında eriyen demir potasının yanında çalışıyor. bu insanlar belli yaştan sonra pert.
bu yanlış..
öte tarafta iki sela oku pamuğu tıka. 3 kat maaş al.
1000 TL, 1 senede halka arzlara 20.000 TL olur mu?
4 senet 1000 TL.. %100 üzerine çıktığında satıp karı ile yeni arzlara giriyorsun.. Bu şekilde her yeni arza eldeki karlarla katlamalı devam edilirse ne olur?
Ole değil ,şimdi yazarım aforoz edilirim ,i sanlarda da var ateist dostum,bosver.
Günün anlamına itafen izlemediyseniz, insan kendi sınırlarını aşması na inanamiyacaginiz bir film,
Ariston hocam baya sıkı, 3 kere izledim,izlemeyenlere tavsiye,, umudunu kaybetme ,,,w,simit oynuyor.
gerçek kötüler en sevdiğim sahnesi : https://www.youtube.com/watch?v=xDqpUeAS6p8
Kuran'da bir ayet var, beni ve annemi Tanrı olarak belirleyin diye sen mi söyledin diye Hz.İsa azarlanıyor.
İnsanları kandırmanın en kolay yolu onlara boş umut vermek. O yüzden bu tip filmleri izlerken dikkatli olmakta fayda var.
Yani çalışırsan çabalarasan sonunda kurtulursun diye bir şey yok.
Sevgi demek emek demek.
Emek demek ücret demek, çıplak değil giydirilmiş ücret.
Ücretleri ödemenin en kolay yolu geçerli bir para vermek.
Sevilmiyorsan da sevecek bir şeyler bulmak lazım. Birleri para bulmayı seviyor, birileri de onu harcamayı seviyor.
Kısaca sevgi demek para demek.
Ama sen bana uzun uzun seni seviyorum de.
Ben para istemiyorum, ben dilenci değilim, ilaç bulamıyorum.
Malesef olmaz ilaç sine-i sad pareme.
Tabib sen elleme benim yaramı
Beni bu dertlere salanı getir
Kabul etmem birgün eksik olursa
Benden bu ömrümü çalanı getir
Altın yüzüğüm kırıldı
Suya düştü su duruldu
Dediler yarim geliyor
İnce bellerim kırıldı
Sevgi çaredir, ilaçtır, merhemdir üzerinde parayla satılmaz yazar.
Gezdiğim dikenli aşk yollarında
Bu ne sevgi ah bu ne ızdırap
Sun da içelim yarin elinden.
https://youtu.be/NiRjFuB2xZc?t=121
Yanlış parçayı çalıyorsun ikisi de aynı ya
Tamam not aldım.
Zaten sn ariston ağabeyimiz bir film öneriyorsa,
kesin iyidir yalnız bazıları benim için ağır oluyor .
Malum ben okuduğunu anlayamayanlardanım (sn EMLAK ın bahsettiği yüzde 65 lik dilimdeyiz)
Üstüne izlediğimi de anlayamıyorum çoğu kez..