https://www.federalreserve.gov/newse...d20181207a.htm
ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard,Washington'da Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsünün düzenlediği finansal istikrar temalı panelde konuştu :
''Amerikan ekonomisi geçtiğimiz yıla göre yüzde 3 büyüdü ve iç talepteki güçlü temel ivmeyle desteklenerek büyümenin gelecek yıl da sağlam kalmasını beklemek için iyi sebepler var, tüketici harcamaları dördüncü çeyreğe girerken güçlü gözüküyor , gelir ve istihdamda devam eden kazanımlar olumlu temeller sağlıyor ''diyen Brainard, konuşmasından önce açıklanan Kasım ayı istihdam verilerinin bu ivmeyi yansıttığını söyledi.Brainard, "Son 3 ayda ortalama istihdam artışı, kasım verisiyle birlikte 170 bin oldu ve bu seviye iş gücü piyasasına yeni girenleri karşılamak için gerekli hızın çok üstünde" değerlendirmesini yaparken, ülkede ücretlerin de küresel finansal krizden bu yana en yüksek hızda arttığına işaret etti.(The economy has grown 3 percent over the past year, and there are good reasons to expect growth to remain solid next year, supported by the strong underlying momentum in domestic demand.Consumer spending looks to be robust going into the fourth quarter, and ongoing gains in income and employment provide positive fundamentals Domestic economic momentum has been strong, as evidenced by the labor market. With the November data, monthly payroll gains have averaged 170,000 over the past 3 months, well above the pace necessary to absorb new entrants into the labor force.By most measures, wages have accelerated over the past year and are now growing around 3 percent, the highest level since the crisis. These are welcome developments.)
Öte yandan, mali genişlemenin etkisini yitirmesinin, küresel büyümedeki yavaşlamanın ve finansal şartlardaki sıkılaşmanın ülke ekonomisi için "ters akıntı" yaratabileceğine işaret eden Brainard, şunları söyledi:
"Bizim şu anki görevimiz ekonomiyi tam istihdam ve enflasyon hedefimize yakın tutarak büyümeyi devam ettirmek(Our job now is to sustain the expansion by maintaining the economy around full employment and inflation near target.). Politika faizinde kademeli artırımlar, bize etkilerini değerlendirmek için zaman vermesi bakımından iyi hizmet etti. Bu yaklaşım kısa vadede uygun görünmeyi sürdürüyor ancak politika patikası giderek görünümün nasıl gelişeceğine dayanacak."söyledi.