işte bu doğrudur ölüsünü hesapladım 160 tl tarla şuan 350 tl kötüsü ortası 400 olsun çok güzel olacak kimse uyanmadı daha spek çiziyor
Printable View
Aklım yattı bu işe ben beklerim. Netaş Ümraniye arsası satışı ardından bedelsiz hikayesi ile 7 den 307 gitmişti. O büyük rallide hissedeydim. Seviyorum arsa satış hikayesi olan şirketleri.
Hele birde karlılık ve temel rasyoları acsel gibi güzelse bayılırım.:p
Arsa şehre çok ve yola çok yakınmış, benzer yerlerin ilanlarını bulmak lazım.
Sağol varol Ebrar dostum. Biraz çalışmak lazım bu konuya.
Ben vakit buldukça araştırma yapacağım nasip olursa.
yatırımcı ilişkilerini arayıp sorun. soru işareti kalmasın.
Şirketin son finansal raporunda yatırım amaçlı gayrimenkullerin değeri 17 milyon TL olarak yeniden değerlendi.
Yatırım amaçlı tutulan miktarın 128 dönüm arsa olduğunu biliyoruz.
Dolayısıyla 140/m2 lira civarı bir rakam üzerinden değerlenmiş durumda bu arsa.
Satış gerçekleştiği zaman metrekare fiyatı 140 lira üzerinde olan her rakam şirket bilançosuna artı yazacaktır.
110 dönüm satışa konulmuş durumda, metrekaresi 300 liradan satılsa son bilançoya (110000* (300-140TL))'den 17 milyon katkı demek.
500'den satılsa 40 milyon, 650'den satılsa şirketi bir anda ikiye katlamak demek bilanço bazında.
Arsa ile ilgili bir diğer değerli durum şu; bölgede sanayi imarlı pek çok arsa bulunabilir. Fakat yekpare halde bu kadar büyük arazi var mıdır onu merak ediyorum, bilgim yok. Bu açıdan değerli. Büyük yatırımcılara hitap eden bir arazi.
Ve şu an sadece bir arsa üzerinden öngörü yapıyoruz. Şirketin piyasa değeri neredeyse arazisi kadar ediyorken bir de elde altın yumurtlayan bir şirket var.
Satılan arazi dışında yaklaşık 45 dönüm üzerine kurulu bir fabrika var (25 dönüm mevcut fabrika arazisi ve 18 dönüm imar planı değişen araziden satışa konu edilmeyen kısım), satışının %75'ini dışarıya yapan, kasası para dolu, borçsuz bir şirket var karşımızda.
Son 2 günlük hareketi neye yormak lazım bilmiyorum, belki de spekülatif bir harekettir. Fakat uzun vadede Acsel yatırımcısının kafası rahat bence.