budamı faizci pzv bedelli yatırım icin yapılır
Printable View
Belki de kasadaki parayı temettü dağıtımı için bekletiyordur.. milleti iyice bezdirip ellerindeki kağıtları alınca geçen seneki 35 mikyonluk karın %20 sini dağıtmak daha doğrusu hisseleri ele geçirdikten sonra cebe indirmek için uygun zamanı bekliyordur.. 2017 yıl sonu karını bu kadar yüksek göstermesi pek normal değil.. kafasında bir hinlik olmalı.. bedellide bayağı bir mal topladı ayrıca fiyatı süründürerek milletin elinden de iyi mal aldı.. genel kurulu mu bekliyor acaba
Namik picin tekidir her turlu yavsakligi bekleyin.onursuz ve omurgasiz insanlarin tek hedefi vardir.karsindakini bitirmek.
Bu senetle ilgili bezginliğin olması normal,yabancı satışı varsa eğer çoğuna göre olumsuz bana göre olumlu bişey ki yabancı olduğuna inanmıyorum,tahtayı yapanlar blok halde duran mallar piyasaya düşmedikçe harekete geçmezler,öncesinde yapılan operasyona bakılınca yeni bir operasyon yapılacağını beklemek yanlış olmaz,şuan mal taşıyanların hiçbirisinin maliyeti aşağılarda değil,bunca malı taşıma maliyetini de eklersen kimse babasının hayrına taşımaz,tahtanın görüntüsü bugünden yarına sert yukarı yapacak gibi durmuyor,sanki bir iki ayı daha var gibi duruyor,şuan ki seviyelerde yapılan alımlarda risk oranını düşük bulduğumdan burada pozisyon aldım,geçen haftalarda 1.30 üstünü görmesi lazımdı ama tahta da malesef güçlü bir görüntü yok,bir süre daha %5 +,- bantta duracak gibi bir görüntüsü var,tüm paydaşlara bol kazançlar...
Kene gibi kanımızı emip,bizlerin paralarıyla faizlerini yediyse...dokuz yerinden çıkar inşallah...
Bende çok uzun zamandır hisseyi sessizce takip edenlerdenim, 2017 Haziran ayından beri de denebilir aslında. Fakat şu ana kadar bir kere bile alıp satmışlığım yoktur. Her gün foruma girip burda yazılanları okurum, atışmaları izlerim , grafikleri incelerim, 1.34 e vurduğunda acaba roket kalkışa mı geçiyor dedim, 1.10'lara indiğinde meşhur tartışma konusu 0.80 yolu gözüktü heralde dedim. Ama şöyle grafiğe genel bir baktığımda bu hissede maliyeti her ne kadar düşük olanlar varsa da 1.60-2 arası veya 3-4 arası maliyetli olanlarda var. Yine grafiğe baktığımda hissenin 2 roketleme yaptığı arada tam bir yıl görüyorum. Şubat 2016 1.20 - Şubat 2017 1.20 ve sonra zirveye tırmanış. Günümüze baktığımda ise 1.20-1.25 aralığına 2018 Haziranda gelmiş sonra 1.70 atağı hariç hep yataya bağlamış. Geçmişi örnek alacak olursak önümüzdeki Mayıs-Haziran gibi yukarı yönlü sert bir hareket beklenebilir. Şimdilik bu süre cepte kalsın ve aklımızda bulunsun.
Gelelim benim bugün neden yazdığıma, ben vadeli mevduat oranını kaçtan bağladıklarını merak ettiğim için yazma gereği hissettim.
27 milyon tl'nin faiz geliri ne kadar olur? Hali hazırda küçük müşterilere %20-22 oranları veren bankalar var. 27 milyon tl gibi bir meblağ için bu oran % kaç olur?
Sadece örnek üzerinden ve piyasadaki herkesin alabileceği oran üzerinden hesaplayacak olursak;
%22 faiz oranıyla aylık 480.348 lira kar bırakıyor. (vergi kesintisiz). Vergi kesintili ise 461.126 lira civarı bir rakam çıkıyor.
Bu oranları yıla vuracak olursak = 5.533.512 lira ediyor. Yani şirkette çalışanların hepsi yıl boyunca işe gitmeyip evde yatsa bile kılçıksız 5.5 milyon lira HDFGS kar ediyor.
Şimdi ben bunları düşündüm ama ben evde oturan, mevduat yönetiminden ve şirket yönetiminden pek anlamayan bir insan olarak düşündüm. HDFGS yöneticileri benden en az 10 gömlek üstünler. Bizim aklımızın ucundan dahi geçiremediğimiz planları yapmışlardır. Bu yüzden bu parayı dolar mevduatı olarak faize atmış olabilirler, fon almış olabilirler, ya da bizim ulaşamayacağımız %30 civarı oranlardan mevduata koymuş olabilirler. Bunu da artık aylık mı koymuşlardır yıllık mı hiç bilemeyiz. Kar düşük gelir düşük gelir yıl sonunda şak diye 6-10 milyon faiz gelirini kar kısmında gösterebilirler ve bu kar da değerlemeymiş, bilmem oymuş buymuş gibsinden sanal kar olmaz net nakit sıcacık elle tutulabilir cash para olur. Hele ki dolar mevduatı ile faize koydularsa ve dolar zamanla yükselirse bu kar alır başını gider.
Ben taşımaktan sıkılmaya başladım. Fazla zamanıda kalmadı. Bu ay sonuna kadar GK tarihi ve GK ya teklif edilecek temettü miktarları açıklanır. Hisse sessiz kaldığına göre pek birşey beklemeyin demek istiyorlar sanırım. Bu ay içinde alıcıların ortalamaları 1.18 civarında görünüyor. Ay içinde işlem yaparak para kazandım diyecek kurum yok gibi. Ayrıca gün içi satış kademeleri çok dolu tek kademeye işlem yapmaya çalışılıyor ki şu ara pek tavsiye etmem. Dolar ile ilgili çok söylenti var, seçim tarihi yaklaşıyor yine hepsi üst üste gelecek ve bizim hedef yine bir şekilde para kazandırmayacak gibi duruyor. 1,13 verip 1,18 den alan mı istemezsin, 1,20 alıp 1,17 veren mi ortalık karışık. Kağıt halen sahipsiz. Takaslar dağınık. İzleyelim bakalım neler olacak.