http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post2147668
Haftalık Hisse yarışmamıza
kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarışalım
Printable View
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post2147668
Haftalık Hisse yarışmamıza
kurallara uygun 3 hisse seçin 1 hafta yarışalım
Arkadaslar karele cakili kaldik. Bir ara buralarda karel icin iyi seyler soyleniyordu. Simdi nedir fikirleriniz acaba?
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ülkenin bu hale gelmesinde muhalefetin çok büyük günahı var. Birazda muhalefet yapabilecek etkili isimler Ergenekon ve Balyoz davaları döneminde bir şekilde iktidarın önünden çekildi. Bedrettin Dalan gibi birisi bile mesala Ergenekon iftiralarından payını aldı. Yurtdışına kaçmak zorunda kaldı.
Eğer muhalefet allanan pullanan ve millete büyük hizmet gibi sunulan şeylerin aslında ülkeye nasıl zarar verdiğini anlatamazsa bugünden, yarın öbürgün bunları millete zor anlatır. Devletin elinde gelir getiren ne varsa satıldı. Köprü, tünel yaptık diyorlar. Devletin kendi imkanlarıyla yapabileceği köprü ve tüneller, devlet kefaletli kredilerle müteahhitlere yaptırıldı. Bir yandan da dolar bazlı yüksek kullanım garantileri verildi.
Avrasya tünelinden sabah karşıya geçip, akşam geri dönen bir vatandaş bir ayda asgari ücretin yarısı kadar ücret ödüyor. Yetmiyor bir de devlet üste fark ödüyor. Kapasite kullanımı üçte bir. Ücret düşse tam kapasite kullanılacak. Düşürmüyorlar. Nasıl olsa devletten alıyor tıkır tıkır dolar bazında farkı.
Diğer köprülerde de benzeri iç acıtan durumlar var. Muhalefet muhalefet olsaydı zaten bugüne kadar milleti uyandırırlardı.
130 milyar tesvik dağıtıldı. Tesviklerin içinde sadece vergi alınmaması yokmuş. Bloombergdeki bir konuğun söylediğine göre devlet enerji giderlerinin yarısını da kendi karşılayacakmış. Tesviği alanlar her zamanki gibi şanslı vatandaşlar.
Bir adam bu milleti, yuceltip yedigi ictigi ayri gitmedigi ve Turkiyenin anahtarini verdigi Feto yu kendi dusmani olarak inandirabilmisse o ulkede muhalefet hicbir sey yapamaz. Kucuk bir ornek. Ahmet SIK.
Bu adam Imamin Ordusu diye bir kitap yazdi. Fetonun ipligini pazara cikardi
Bu adama sen hoca efendiye karsi nasil boyle ithamlarda bulunursun dediler ve hapse attilar
Sonra bu adamin dedikleri bir bir cikti
Ama bu kezde sen FETOcusun diye iceri attilar.
Muhalefet bu ulkede ne yapabilir. Ergenekona karsi ciktilar, Balyoza karsi ciktilar, 2011 referandumuna karsi ciktilar ama halk hep muhalefeti sucladi. Muhalefeti hic dinlemediler.
Aslinda muhalefet bir cok kez uyardi ama nafile.
Boyle gozu donmus ve toplum bilimcinin yerlesmedigi ulkelerde muhalefet bir sey yapamaz, her devrin suclusu olur.
Değil bunlar anasını bile affetmez böylesini, kaybederse ipin ufukta olduğunun gayet farkında, tüm telaş bundan.
Neyse başlığın konusu bu değil ,Geldiğimiz noktada 6-7 f/k lar normalleşmeye başladı , bankacılık sektöründen bahsetmiyorum , değerlemeler değişti, birçok hisse sayabilirim 3 aylıklara göre , ucuz dediklerimize alıcı gelmiyor , oyuncular piyasanın da ülkenin geleceğine güvenmiyor, bu f/k ların başka hiçbir açıklaması yok..
Türkiye nin geldiği durum ne biliyor musunuz yukarıdaki son msjlarin yanlış veya eksik olduğunu ya da doğru olmadığını düşünüp onlara sırf hakaret ,tehdit ve assagilama duymamak için cvp yazmayan yazamayan insanlar :) Çünkü yazsa hemen troll olacak ne yazdığı önemli değil yobaz makarnacı olacak kömürcü olacak kufre hakarete uğrayacak xD
Hani deniyor ya otekilestirme var bu ülkede demokrasi ozgurluk yok hakikatten bu ülkede ayrıştırma var var da ne tarafa onu anlamak lazım ?
En güzel örnek şu topigi ve forumu inceleyin okuyun her fırsatta her konuda insanlara karşı bir assagilama hakaret yaftalama had safhada cvp vermeye çalışan ise linç ediliyor sırf cvp yazdığı için ne aktrollugu kalıyor ne yandaşlığı zaten gelişmişlik seviyemizin artması için önce muhalefet ettiğimize saygı duymayı öğrenmeliyiz ..
Yani emin olun sacmalamanin doktorası var halbuki son msjlarda öyle böyle değil elinizin altında Google amca var ona bile sorsanız size ne doğru ne yanlış söyler ..
Sadede geleyim işin SİYASİ boyutu zerre beni ilgilendirmiyor iktisadi olarak yukarda saçma sapan yazılar var birkaç tane onlara cvp vermezsem vicdanen rahat edemem ..
İlk olarak dünya üzerinde gelişmiş hiçbir ülke yada OECD üyesi ülke kamu parası ile YİD olmadan bu kadar büyük projeler ( köprü vs gibi) yapmaz yapamaz yapan zaten rejim olarak komünist rejim olur .. Google amcaya sorun anlatsın nedenini ..2. olarak https://www.google.com.tr/amp/s/www....haber-688830-m
Link e tıklayın orada gerçek bakanliktan verilen rakam ve sayılar var ALGİ yapılmadan atgozlukleri ile okunmaz ise eğriye eğri doğruya doğru denir ...
Biri çıkmış gider ayak doları vs yükseltiyorlar herşeyi mahsus yakip yıkarak gidecekler demiş ( sanırım iktidar için yazmış) bide küfür etmiş bissuru adam da msji alıntılamis pohpohlayip hurra yazmış ..Bir yıllık güldüm ya madem dediğin gibi doları kalıcı olarak konuşarak yükseltebilen adam o kudreti var neden konuşarak kalıcı düşürmesin ? Az bı mantıklı yazın ..
Ha hükümet iktidar yanlışları vardır çoktur belki değişim olmalıdır olması daha iyidir belki de değildir bu kişiden kişiye değişir yaşam tarzları şahsen bana da uymayabilir ama ben herşeye de her fırsatta hakaret vs için atlamam doğru yanlış ayırt etmesini bilirim.
SACRO nun topiginde yazdık ama aynısı şuan ona da uygulanıyor bısekilde .. Her dusus ona giydirmekte de kullanılıyor şu sıralar bazı kişiler tarafından borsa -kapatiyor %85 hisse düşmüş adam hemen yazıyor ALGİ yapacak ya YUNSA şöyle sığ böyle sığ 50-100 bin lot ile girmeyin şöyle sizi çarparlar böyle çarparlar carpmislar vs. Önceki 2gun + idi borsa o zaman tık yoktu yazmadın hiç ama -.-
Bide diyorlar ya bitiyorum daha önce uyarmistik vs ..
Ne zaman adam oluruz ancak "BASKASİNİN KAYBETTİGİ PARADAN ZEVK ,EGO VE FİRSAT CİKARTMAZSAK OZAMAN "
Bu ülkede her düşüşe her kayba sevinen bir güruh var bunun için dua eden kriz isteyen sanki istemediği hükümeti kriz sayesinde gonderecegine koru körüne inanan insanlar var arkadaşlar az akıllı olun lütfen çok klişe olacak ama yıl olmuş 2018 emin olun hiçbir şey göründüğü gibi değil sadece görmek istediğiniz gibi :p. Y.T.D ..
4.30 luk dolar fiyatında sadece cb nın saçma konuşmalarının etkisi en az 1.3 liradir.
Yazınızın benim yazdığım kısmıyla ilgili kısmına cevap vereceğim. O yüzden kısmen alıntıladım.
Türkiyede birisi Demirel zamanında, birisi de Özal zamanında 2 köprüyü devlet kendisi yaptı. İkisinde de Türkiye komünist değildi.
Dünyada "Yap İşlet Devret " diye bir sistem var. Ama adamın hem kredisine kefil olup, hem de dolar bazında kullanım garantisi verdiğiniz zaman artık bu YİD olmuyor. Siz o köprüyü, tüneli bütün yüklerinden ve risklerinden arındırılmış şekilde, dolar bazında kar garantili bir işletme olarak o şanslı müteahhite altın tepside sunuyorsunuz. Hele ihale rakamları da ballıysa değme gitsin keyfine.
Kovboy filmlerinin çekildiği dönemde kovboy kasabalarının ana caddeleri olurdu. Caddenin sağında solunda binalar. Git bir de arkasından bak içinde bir şey var mı. Size söylenen, gösterilmek istenen şeyleri sorgulayın. Olaylara çok yönlü bakın. Aksi durumda yanıltılırsınız.
Hadi bende buraya cevap vereyim ama sen göremezsin ne yazdığımı çünkü seneye kadar güleceksin nasıl olsa :))))
Bak ben o yazıyı yazdığımda dolar 4.25 den 4,31 e çıkmıştı niye biliyormusun, beyefendiler faizi indereceğim fln filan dediler.
Oysa hiç konuşmasa doların seyri çokda yavaş olsa aşağıydı.
Oysa bu gün asrın liderimiz çıkıp ohali kaldırıyorum dese dolar 4 ün altına inecek. Sİzce doları düşürme gücü var mı yok mu?
[QUOTE=Sirenama;2148813]Gitmeye cesaretlerinin olduğunu sanmıyorum. Kısa yemez. Açık çok. Her biri yapışır. İnce veya Akşener bunları affedecegini zannetmiyorum.
Krizi göğüsleyecek atlangoç aranıyor birader
burayı sessizce takip edenlerdenim. Perde arkasındaki gerçeği kim görecek diye bekliyordum.
[QUOTE=nazelyon;2149908]Kucağa bırakacaklar diyorsunuz. Yediler içtiler faturayı ödeyecek keriz arıyorlar oluyor.
Ben hala o kadar cesaretlerinin olduğunu düşünmüyorum . Yaşayıp göreceğiz.
Acemiyim, hisse analizi konusunda kesinlikle ytd. Kendi kararınızı kendiniz verin.
Hocam Yazımda zaten dediğim gibi yıl olmuş ''2018 '' siz 1970 lerdesiniz .. Yazım siyasi yada ideolojik bi arguman içermiyordu ki gördüğümü önce ÖĞRENMEYE çalışan bir yapım vardır bana ne gösterildiği önemli değil .. Yapılan bu köprüler ve yolları hakkında bilginiz varmı maliyetleri çalıştırılan yani sağlanan istihdam konusunda ( yapımında ve sonrasında ) araştırmanız varmı bilmiyorum ama çoğu insan yazıyor google a sonra '' Oda tv . diken . abcgazetesi . t24 ve kişisel içi boş yandaş veyahut muhalif haberler yorumlardan okudukları ile bilmişlik taslıyor kesin konuşuyor.. Yukarıda verdiğim link bakanlık tarafından açıklanan bakan tarafından söylenen karşılanması gereken verilen değerlerdir .. Devletin bu işleri dış kredi vs ile yada kendi kaynakları ile yapması demek Bütçeyi darboğaza sokması demektir işin uzaması,eksik istihdam ve sonuç olarak zarar yazması demektir.Bu tür konsorsiyumlarda yapılan işin zamanı ve zararı kesindir ( Bknz. Yapılamayan Almanya Berlin Havaalanı inş . Avrupanın en büyük ülkesi ya ) . Devlet yap-işlet konsorsiyumuna geçmeyen araç için garanti para verse dahi bu maliyetin antlaşma sonuna kadar köprünün ve yolların ana maliyetini bulması imkansızdır ki bulamaz o tür bir hesap yok , Öyle o sitede bu sitede yazan gibi 3 yılda 50 milyar dolarlar felan olabilecek yada olan gerçekçi yada gerçek rakamlar değildir her türlü araştırmanızı konsorsiyum sitesinden ve kamu sitelerinden yaparak doğru rakamları bulabilirsiniz ..
Kısaca şöyle söylim o sitelerde haberler var köprüden geçmeyen her otomobil'i 90tl ile çarpıyorlar hesabı öyle buluyorlar ama gerçekte otomobil 13 tl 6 aks araç 90 tl Yani hocam senin de dediğin gibi '' Size söylenen, gösterilmek istenen şeyleri sorgulayın. Olaylara çok yönlü bakın. Aksi durumda yanıltılırsınız.''
? Gerçekten neye ne şekilde neden katıldığını merak ettim yada niçin hocam ? ..
Hocam sizin kafaya göre dolar düşsün diye herhangi bir devlet meselesinde alınan kararı iptal etmek gerekiyorsa vay o devletin de milletinde haline kal sen sağlıcakla .. Ters indikatör çalıştırırsak OHAL 'i iptal etsinler diye DOLAR yükseliyor diyorsun yani ? Ki aslında benim yazdığım ile senin alıntıladığın yerlerin bi alakası yok ne diyelim her düşünceye saygı duymak lazım diyelim ..
Topik mecra dışına kayıyor... Doların ateşi kafaya vurdu.
Bazı arkadaşlar google yazdınmı herşeyi buluyorsun diyor.
2012 memura 1 puan daha vermeyeyip , verirsek o zaman iflasa düşmüş yunanistana döneriz diyen siyasetçiler .
5 sene zarfında kimin parasını 30 milyar dolar suriyelilere harcadınız.
IMF den borç alınmıyor dünya Bankasından alınıyor ne fark ediyor.
20 dolara düşmüş petrolde neden yararlanamadık , şimdi 80-100 dolarlar konuşuluyor , aynı siyasetçiler global diyor .
Senin ithalatın , ihracatından fazla olursa , cari açık aşağı gelmedikçe bu dolardan kırılganlık hep olacak
Hocam müsaadenizle ilave etmek istiyorum. 2002 de 1 metre asfalta ödenen miktar ile 2018 de ödenen miktarı dolar olarak bir araştırın. İlave olarak 2002 de alınan toplam vergi ile 2017 de toplanan vergi toplamlarini bir karşılaştırıldığında fark ne kadar bunu da bir araştırın. 2002 de yapılan söylemlerin tam zittini şu an yaşayan iktidar doğru mu yapıyor yanlış mı? Bu sorulara dürüstçe cevap veren herkes doğruyu bulur diye düşünüyorum.
Acemiyim, hisse analizi konusunda kesinlikle ytd. Kendi kararınızı kendiniz verin.
OHAL herhangi bir devlet meselesi kararı değildir, ohal ekonomiyi ayakta tuttuğunuz sıcak paranın kaçmasına sebep olan, artık devletin bekaası yerine hükümetin devamı için devam ettirilen fuzuli bir karardır. Ayrıca her olaylara her seferinde düz mantık, ters mantıkla yorumlarsanız bataklığa saplanırsınız.
Gülmekten kırıldım, gözümden yaş geldi, nerdeyse altıma s.çacağım... Böyle hikaye mi olur... Bizim eski mahallenin karşısı... Ben de Yeşildere delikanlısı sayılırım...
Başkan tam zamanında yetiştin :) çok güldürdün havayı dağıttın eksik olma :)
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yahu Ayhan Baskan,tam yatacaktim foruma bir bakayjm dedim.
Abi inan odadan kactim gulmekten salona zor attim kendimi.Gozlerimden hala yas akiyor...
Allah razi olsun.Zararin epey canimi acittigi su gunlerde ilac gibi geldi bu hikaye...
Herkese sevgi ve saygilarimla...
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Başkanın hikayesini kaçırdık. Silinmiş galiba.
Günaydın ky ler
nerde bu hikaye 10 sayfa geriye gittim yine bulamadım
Yünsa coşkusu hisseden yok mu?... sacro 5.20 üzeri alışlar hızlanır demişti hatırlatırım
http://www.hisse.net/topluluk/showth...7830&page=1199
Alıntı Originally Posted by guneysu
Sayın ayhan53,
hisse.net : Ekonomi ve Borsa Forumu nda kurallarımıza uymayan bir gönderiniz olduğunu haber vermek istiyoruz. Forum kurallarımızı http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=448 adresinden okuyabilirsiniz.
Sebep: Mesajı gerekli foruma yollamamak
-------
-------
Bu uyarı nedeniyle foruma girişte göreceğiniz ilk mesajda belirtilen süre kadar forumda yazamayacak ve üyelerin yararlandığı ayrıcalıklardan yararlanamayacaksınız.
Kurallara uymayan yazınız :
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?p=2150545
5 dakikalığına boşverin halkb yi 24 haziranı borsayı falan
��������
Şimdi size cocukluk aşkımın yanında nasıl altıma sıçtığımı anlatıcam... ��
Yakın arkadaşlarım bilir. Ben Ballıkuyu da doğdum. Hani şu Kadifekalenin altı, Tepecik'in karşısı.
Mahallede gamzeli, beyaz tenli, dalgalı saçlı tek veledim. Tipim Amerikan filmlerinde uyuşturucu satan mahalleye yerleştirilmiş beyaz çocuk gibi...
Yaşım 12,13 falan... Pipimin işemek dışında başka bir işe yaradığını yeni yeni öğreniyorum.
Bizim mahalledeki kızlar da ya akrabam, ya da bizle mahallede maç yapıp, forvete ben geçcem amuğa koduum falan diyo... ��
Hiç unutmam okullar kapanmış, Temmuz ortaları gibi, bizim üst mahalleye Yelda diye bi kız geldi. Sapsarı saçlar, yem yeşil gözler...
Bütün mahallenin erkekleri toplaşıp, sevinçten birbirimizi s.kelim mi, dövelim mi diye kendimizden geçtik.
Tebeşirle ring çizip dövüşen oldu.
Mahalle maçında Yelda izliyor diye İbo diye bi çocuk, bayramlık takım elbisesinle kalecilik yapmıştı. Babası görüp sopayla dövdü.��
Saklambaç oynuyoruz, Yelda'yı bulan, herkesi söbeliyo. �� Yelda nerde, biz orda. Yelda'yı söbeledi diye bebeklik arkadaşını döven bile oldu.
Tam bi eve düşen yıldırım sendromu yaşıyoruz mahallenin erkekleri olarak.
Ben salaktayım o aralar. Yelda rüyalarımı süslüyo, Cine 5'te izlediğim bütün erotik filmlerin yıldızı Yelda sanki, öyle bi harmanlık, düşünün... ��
Neyse mahallenin 13 yaş grubu erkeklerinin azmanlığını ve mahalleye gelen sarışın "Ah Ulan Yelda" nın yarattığı etkiyi anlamışsınızdır.
Şimdi gelelim benim durumuma.
Evdeyim, hastayım. Ama böyle yatmalı, matmalı değil. Üzerinize afiyet motoru bozmuşum.
Evde tuvalete çadır kurdum, nefes alsam sıçıyorum, allah hiç bi delikanlıyı böyle sınamasın.
Annem mutfakta yemek yapıyor, kapı çaldı, topladım donu koştum açtım, bi baktım Yelda.
Kafamda direk Cine5 filmlerinde komşu kızıyla sevişen kaslı erkek senaryosu canlandı ama işin aslı şu;
Yelda bütün tasolarını Çingen Aykut'a kaybetmiş, gelip tasolarımı tekrar kazanır mısın diye soruyo.
Dedim Yelda mahalleyi yakarım, t.şak mı geçiyon. Ama önce içerde bana şans getirecek bir şey yapmam lazım.
Yaaa çok tatlısın napıcaksın dedi, kız zannediyo ki dedemden kalma yadigar bi kolye falan takıcam.
Gidip 1 posta daha sıçtım. Götün bağı çözülmüş, kapıda kıza racon kesiyon amna kodumn angutu diye kendimle kavga ediyorum sıçarken de bi yandan...
Neyse çıktım, elimi yüzümü yıkadım, giyindim, anne dedim ben çıkıyorum.
Ne sokağa çıkması hayvan, koltuklara sıçma diye banyoya soktum seni, sen dışarı çıkcam diyosun diyo. Anne dedim sus, Yelda kapıda... ��
Annem de sinirlendi mi kimseyi takmaz. Sen sıç bak ben sana napcağımı çok iyi bilirim diyo.
Anne dedim bi'sus, önce götümü, sonra seni keserim yoksa. Yelda gelmiş, gerekirse sıçarım, sevdiceğimi geri çevirmem.
Çıktım evden, gittik Aykutun yanına. Tasolar üstüste dizildi, önce atmak için açık-kapalı yapıldı. Ben hak kazandım. Dedim hadi oğlum yap şu işi...
Yelda yanımdan eğildi, pat öptü yanağımdan. O ana kadar götü kollayarak yoluna devam eden ben, ishal misal her şeyi unuttum, tasolara bi abandım...
Arkadaşlar, abanmanın aksi şiddetine oranla oracıkta altıma bir sıçtım.
Bunu size anlatamam. Sanki sıçmak değil de özgürlüğünü kazanmış bir mahkumun gökyüzüne mutluluğu haykırması gibi bi şey.
Göt bi yana, millet bi yana, yelda bi yana, taso bi yana, ben bi yana gidiyoruz.
Mahallelide sıçan bir çocuğun yarattığı kaos hakim.
Bakın allah kimseye sevdiğinin yanında altına sıçma acısı vermesin. Gerisi hallolur. Acımı bi hayal edin. Komşular falan camda.
Yengemin camdan ay, ay, ay paçasından akıyo ay, bulaşmasın üstünüze çığlıklarıyla irkildim, kendime geldim.
Bi koluma çingen aykut, bi koluma yelda girdi, ben ağlıyorum, götte bok, beni eve getirdiler. Zile basacaklar.
Dedim zile basmayın, annem ağzıma sıçar.
Aman sıçarsa sıçsın,sen mahalleye sıçıyorsun dedi Yelda. ��
Annem beni bi gördü, sinir krizi geçirdi kadın, Beni neyle döveceğine karar veremiyo. Neyle vursa yetinemeyecek gibi.
Dedim ey ümmeti muhammed, kıyamet bu gündür. Hem hala altıma sıçıyorum, hem ağlıyorum, önünü alamıyorum, kayış koptu.
Gitti içeri, fırçayla, hortumla geri geldi. Dedim anne insan evladını bunlarla döver mi?
Ne dövmesi, yıkıcam seni, giremezsin böyle içeri dedi. Anne dedim "are you fucking kidding me ?" ��
Aykut'da bi yandan kıza yürüyo. Sen kaybettiğin tasoları neden benden istemiyosun, bu lavuğu çağırıyosun diyo, fırsatçı ********.
Hala unutmam, içimde hep yaradır; annem beni soydu, Yelda hortum tuttu, Aykut'da bi güzel fırçayla yıkadı ��
Bütün mahalle beni izliyo, az önce sevdası için dışarı çıkan bu yiğit çocuk, şimdi sokakta dal taşak... ��
O günden beri aşka küstüm, kendime küstüm. Ve ne kadınlara inandım, ne de ishal olan götüme... ��
Not : Haşim Ozkamali'dan alıntıdır.
Saygılarımızla,
hisse.net : Ekonomi ve Borsa Forumu
Sabah yine yünsa'yı fulledim, bu kağıda güveniyorum...
Cok sukur yunsam diplerden kurtuldu alanda yabanci.
Satan ky.
Ama 5 lik macd baya sisti.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
YKGYO yorumlarmısınız? Çok pis yakalandık bu senete.
YUNSA derinlikEk 18730
Alıntıdır...
SORU- YKGYO hisseleri neden düşüyor?
İbrahim Coşkun
CEVAP- Yapı Kredi Koray hissesi 30 Temmuz 2017 günü en yüksek 4,52 TL’yi test ettikten sonra hızla değer yitirerek geriledi. Hisse her ne kadar düşüş sonrasında uzunca bir süre 2,20 TL’nin üzerinde yatay bir seyirde bulunduysa da gelen satış baskısı karşısında tutunamadı ve düşüşünü sürdürdü. Son olarak 11 Mayıs 2018 günü kapanışını 1,61 TL’den gerçekleştiren hissenin bu seviyelerde tutunabilmesi için alıcıların daha aktif bir pozisyon alması gerektiği anlaşılıyor. Ancak böylesi bir hareketin gerçekleşebilmesi için firmanın kârını artırabilmesi şart. Düzensiz bir kârlılığa sahip olan şirketin en büyük sıkıntısı ise istikrarlı şekilde gelir ve kârlılıkta artış kaydedememesi. Son olarak geçtiğimiz yıl zarardan kâra dönen firma 2018’in ilk çeyreğinde ise kârını düşürdü. Aynı tempoyla hareket etmesi halinde yıl sonunda da kârda düşüş söz konusu olacaktır. Göstergelere bakıldığındaysa gerçekleşen fiyat düşüşüne rağmen yüksek oluğunu görebilmekteyiz. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamalarının üzerinde bulunuyor. Söz konusu durum hissenin teknik olarak uzun vadeli çıkış için uygun zemine sahip olmadığı anlamına gelmekte. Mevcut haliyle hissede zaman zaman çıkışlar yaşansa da uzun vadeli bir çıkış için şirketin gelir ve kârlılığını artırabilmesi şart.