23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
Printable View
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun.
20 GÜN ÖNCE inanılmaz başarılı bir tahmin yapmışsınız. Tebrikler.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/930953
210 milyon gelmiş... hayırlı olsun....
Çok iyi bir rakam... Bugünkü yükselişle bile oluşan piyasa değerinin (970 mil) 5 te 1 inden fazlasını 3 ayda kar ediyor... Geçen yıl 1 yılda ettiği karı(259 mil) nerdeyse 3 aylıkta etmiş
Rasyolarıyla inanılmaz uygun ...
Sıra hisse fiyatlarına yansımasında.
Bakalım tahtacı ne kadar cimri, ne kadar kendine yatırım yapanı seviyor.
Gerçi "Bedelsiz niyeti" ile belli etmiş gibi olsada yarın öbür günü görmek lazım.
Bilanço süper, hayırlısı olsun bakalım.
Harika. İki haneli rakamlar yakın. Yolumuz uzun. YTD.
Valla bu kar bu fiyat eşentiyon gibi geldi bana ,nasıl güzel bir kar bu böyle ,teşekkür ederiz
Kimse kalmamış burda
Mi 9 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayırlı olsun bedelsiz onayı geldi
daha nasıl bir haber gerekli ki:rtfm::vk:
kalanlara hayırlı kazançlar dilerim.
al-sat değildir.
Gedik'in İNVEO, İnfonun HDFGS İ nin karlarının önemli bir kısmı fiktiftir. İştirak ettiği şirket borsada anormal fiyatlarla işlem görünce , bilançoda değeri fiktif değer üzerinden gözükür. Mesela İDEAS borsada 73 binden işlem görürken, kripto şirketi alımında İdeas ı 13.5 saymıştır. Onun dışında iyi yönetilen bir şirket.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/935485
HDFGS_Elde Edilen Fonun Kullanım Yerleri Raporu_2021_03.pdf
Beklenen haber bu işte ,müthiş karlar demekki hayal yada şişirme değilmiş .her kese iyi bayramlar
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/936372
yalnız bu haberi borsanın kapanışına denk getirmeleri manidar ,neyse borsa açılınca yatırımcıların gözünden kaçmaz her halde ,geç olsun güç olmasın
Bedelsize neden bu kadar çok seviniliyor ben anlamadım şahsen.
Zaten yüzde 80i halka açık bir hisse bir de iyice derinleşeecek.
Gerçi patron şirketine sahip çıkıyor gördüğüm kadarıyla.
Ama hissenin ağırlaşması iyi olmaz sanki.
Tabi yanlış düşünüyor da olabilirim.
Bir diğer husus bu qua kap haberinin esprisi nedir?
#HDFGS şirket hakkında araştırmalarım ve ön görülerim.
Yatırım tavsiyesi taşımamaktadır.
şirketin hali hazırda #ıdeas #seykm #quarg #fintech #fintables #ftech #ekohesap ve (şapkadan tavşan çıkartmasını beklediğim) #hedefprojelendırme ortaklıkları bulunmaktadır. ++
seykm ve ıdeas dan gelebılecek kar zarar durumları az çok hesap edılebılmekte olup, burada asıl hikaye hedef projelendırmeden sürprizlen beklenmektedir.
hedef projelendırme elinde afyon ve izmir de olmak üzere arsalar ve tarlalar bulunmaktadır. izmirde olan arazi üzerinde şimdilik bir beklentim oluşmadı.
fakat afyon sandıklı gürsu mevkiğinde bulunun tarlalar da yapılan sondaj çalışmlarında ortalama 50c ısıda jeotermal kaynak bulunmuştur.
Afyon Jeotermal, Burhaniye Mahallesi Doğu Karadeniz Cad. No:26/4 Üsküdar/İstanbul adresinde kurulmuş olup, yeni ve
yenilenebilir enerji kaynaklarından veya fosil yakıtlardan yararlanarak tesis kurmak veya kurdurmak, tesiste kullanılacak
olan sistemleri kiralamak veya kiraya vermek, kurulacak olan elektrik üretim tesisini işletmek ve/veya işlettirmek faaliyeti
ile iştigal etmektedir.
benim öngörülerime göre; hedef projelendırmenın 1,5 yıl içerisinde 3 ml olan sermayesinin
100 ml 'a çıkarılması buradan bir tavşan çıkmasını beklememın en buyuk sebebıdır. Hali hazırda gelecekte tarımın öne çıkacağı düşünülmektedir. şirketin hedef projelendırme sermayesini 3 ml'dan 100 ml'a çıkarmasının başka bir açıklaması benim açımdan bulunmamaktadır.(kötü niyetli değilseler)
hedef girişim ve hedef portföy quagr de olan hisselerini satmak için mkk ya başvurdu. bizim için olumlu
sirket hakkinda bilgim yok..sirketin halka aciklik orani ve surekli sermaye artirmasini yorumlayacak bir yatirimci var mi..alim yapmayi dusunuyorum bu iki sey soru isareti olusturuyor kafamda...surekli bedelli bedelsiz nereye kadar..sirketin bir vizyonu hedefi var mi...ihlas grubuda ayni surekli sermaye artisi yapip yatirimciyi soyusluyor mantik ayni mi...
Sayın Rex, sizin benimle pek yıldızınız barışmadı ama :) ben bilgi vereyim. Hdfgs, asıl sermaye artışını geçen sene yaptı ve bu sermaye artışından gelecek para ile yeni şirketlere yatırım yapacağını vaat etti ( izahname de ) hatta sektörler ve faaliyet alanlarını da belirtmişti. en son bedelsiz sermaye artışı kardan bedelsiz sermaye artışı, açıkcası uzatacak yada kısaltacak bir durum yok bu sermaye artışı ile ilgili. Geçen seneki bedelliden gelen para ile girişim sermayesi pek de öyle önemli şirket satın alması yapmadı henüz. Ben açıkçası bu beklenti sebebiyle hissedeyim.
Eksi noktalar Hisse yıllık bazda çok pirimli. Olası bir endeks düzeltmesinde her zaman sert düşmüştür, ama genelde çabuk toplar, beklentiler oldukça yine yükselme eğiliminde olacaktır.
Bende vertu var, onda daha fazla pozisyon aldım açıkcası, sizin de vertuyu düşündüğünüzü gördüm oradaki yazılarınızdan, arada kalmış gibisiniz, vertu daha gelgitlidir (volativ), hdfgs biraz daha direk yükselir yada direk düşer, iki hisse ile ilgili izlenim ve deneyimlerim böyle açıkcası, ikisinde de yaklaşık 1 yıl gibi bir işlem deneyimim var.
https://i.hizliresim.com/6rg896t.PNG
göreceli grafik hdfgs diyor...bilanço hdfgs diyor...sermayenin düşük olması vertu için avantaj...hdfgs sermayesinin fazla olması kafamı karıştıran sebep artılar olmasına rağmen....ikisinden biraz almak sanki daha mantıklı.. vertuya daha ağırlık veririm herhalde...ytd
Bedelsizden sonra, benim Forekste Dd/Pd oranı 1.24 ten 0.94e düşmüş görünüyor. Program hatası olsa gerek.
:kahkah:
toplamak diye bir derdi olsa bedeli ve bedelsiz bu kadar saçmazdı ortalıga kagıdı...
halka arz gibi birşey yaptı iştahla bekleyen yeni sineklere(reklamı güzel yaptı bir yılda bilançoya bak bee diyene verdi)
düşünüyorum seslice şu an tahtacının maliyeti 1 lira ise 9 lira değerinde kagıda sahip belkide istediği yerden verir verdirir direksiyonda olan tahtacı.
kagıdın toplu oldugunu 1-2 güne kadar tekrar alım yapabilirmiyime bakıyorum.yeni sineklerden biriside tekrar ben olayım:oleyo:
al-sat değildir.
bölündügü yerden de %10 eksi yazdı yani %45 düştü...
demekki neymiş ben seni buradan da almam...mal veriyorsun bence...
5,50 den veren çakalları bile terse getirdin adamlar 4,50 lerden tekrar mallandı birçoğuda %35 bedelsiz düşüşünden aldı oradan bile %10 eksi yazdın ; yuh tam bit yavrusu çıktı tahtacı...çok tehlikeli bu tahta bence ocak söndüren cinsinden.,
düşünsenize 5,50 den alan bir ky belini dogrultamaz %19 banka faizide kaçtı...5,50 den satan köşe oldu bence...herkese umut pompaladılar yok 10 yok 20 en komigi 100 olacak diyen bit yavruları bile vardı çeşitli sosyal medya hesaplarında...bir çizgi çizen oltaya taktı küçük yatırımcıyı...birde üstüne deli muazzam bir bilanço ...birde"patron çıkıp bedelli almayan olursa %200 hepsini ben alırım" dedi ve belki aldı ama algı ile 5,50 lerden belkide o çaktı bilinmez...piyasa da dile düşen bir kagıttan uzak durmak farz oldu artık kulagımıza küpe olsun...hop hop yapıp kucaga bıraktılar...para nerde kagıtta kagıt nerde patronun şirketinde şirket nerde yandı kül oldu :oleyo:
bu prinç daha çok su kaldırır ...tahtacı isteyene istediği yerden istediği kadar kagıt veriyor görünüş bu 3 aydır cümleten geçmiş olsun malesef benim gördüğüm şu an bu dışarıdan...:Sad:
ALIM YAPMAM ALANA DA MANİ OLMAM...:notr:
al-sat değildir.
Ek 27365
Teknik olarak
Rsi negatif uyumsuzluk ayrıca trend altında işlem görmesi
2.96 altı kapanış sıkıntı!
umarım hayırlısı olur fakat teknik belirten arkadaşın dediği hoş olmaz ky için...:oleyo:o grafik çalışırsa yanar keten helva:halay: halka arzın kralını asıl orada yapar bence %200 bedelli(1 lira maliyetli) ve %35 bedelsizi :party: elinde kalanıda verirmi bilemem bu kadarınada cesaret edemez herhalde:plc:ben ufak ufak 2,94 alış yazdım vermedi ...herkes için hayırlısı umarım herkes kazanır...
al-sat değildir.
Endeks salarsa sağlam düşecek gibi bir hali var.
çok az bir miktar 2,94 alış emrim gerçekleşmiş :bravo:
al-sat değildir.
Ek 27366
Teknik olarak, grafikte de göründüğü gibi OBO formasyonu mevcut (3.30 üstünde kapanış yapamadıkça ,formasyon geçerliliğini korur)
20günlük ortalama 50 ve 100 ü aşağıya doğru kesti (sıkıntı)
Yarın zorlu bir sınav verecek gibi, ya da o sağ bölgede biraz oyalanabilir.
her sabah artık tabana alış girmek farz oldu benim için :oleyo: ölçülü kademeli bir şekilde tüm cephaneyi harcamadan :shh:
uçan kaçan birşey yok artık:Sad: herkesi kervana kattı çöle sürdü tahtacı :notr: sonu hayır olur umarım inşallah diyeyim.artık işimiz inşallaha maşallaha kaldı ne teknik ne karlılık ölçülebilir hiç bir veri cevap oluşturmuyor.
al-sat değildir.
bu süreç bu şekilde devam ederse şirkete para yatıranlar ucuz kredi vermiş oldu patrona malasef...resmen adamlar halka arz gerçekleştirdi...çok sinek yakalandıysa "al ben yemicem paramı sen ye"demiş gibi oldu küçük yatırımcı şirkete hemde böyle kötü bir piyasa da ..."cash is king " yatırımcının elindeki 3-5 kuruş nakitte belki onların elinde artık "sknın" keyfi gelecekte bize sineklere geri verecek... bu düşüş veya yatay sürekliligin devamı, uzun sürmesi ciddi sıkıntı yaratır...bu şirket icabında bu kadar magduriyet yaratacagına iştiraklerden sattıklarıyla kendi kagıdını almalı patron...sonuçta bu patron sanırım sosyal medyadan görüp okudugumuz yalan dogru bilmiyorum yıllardır bu borsanın içindeki deneyimli birisiymiş...
insanlar banka getirisinin gerçek sokaktaki enflasyona göre düşük kalması sebebiyle borsa da bu adamların kucagına itilmemeli...3-5 kuruşu olan yatırımcıda verileri inceleyip yatırım yapması ve bu duruma gelmesi hiç hoş değil hem borsa hemde bu şirket adına.
misal ben aracı kurumuda olan firmayım borsaya kote olmuş...farzı misal beyin jimnastiği yapalım;
kredili mal ile 1e 1 hayali olarakta ekleyelim; tahtalarım arası bedelli bedelsiz hepsini topladım ... ordan sattım bu tahtaya girdim burdan sattım öbürüne girdim ; işte sanki tamda para böyle kazanılır gibi derken ??? bir bakmışız flama bayrak formasyonu diregi bize girmiş tersten
al-sat değildir.
1-2 ay önce %200 1 lira bedelden hisse verdi.
100 adet hissesi olan 200 lira verip 300 tane hisse sahibi oldu misal 5,50 den sattı 1 liralık bedellisini.(kar çok iyi)
şimdide %35 bedelsiz verdi...
bu hisseden birileri acayip para kazandı.şimdi o arz edilmiş olan sefil avantadan gelen 1 liralık kagıtlar dolanıp duruyor millet halen anlamadı...1 lira ödeyip alınan kagıdı tahtada 3lira 2,5 lira 4,5 lira nereden tutarsa çakıyor sanki nereden satarsan sat kardasın ortalama alsan bile...
şimdi bu kagıdı 4 üzerinden alanların tümü küllüyen zararda birde bedelliye girmedilerse katmerli zarar...
umarım buralardan döner patron el atmalı alım yapmalı ky elinde avucunda bir şey kalmadı malesef.
al-sat değildir.
bir cok defa yazdım yatırım ilişkilerine, twi terda da birileri yazıyor.
hedef projelendirmeye aktarılan paranın akibeti ne oldu diye.
harbi ne oldu o paralara
Ne zaman karının belli bir oranda ortaklarıyla paylaşmak için prensip kararı alır o zaman ciddiye alınacak hisse olur :drunk:
Maliyete gelir gelmez satacağım. Bu kağıdın uzun vadesi falan yok. PD/DD 0,01 bile olsa bu kağıt gitmez. Herkese geçmiş olsun.
https://i.hizliresim.com/r8t4qgn.jpg
Teknik olarak,2.70 destek bölgesi önem arz ediyor. her ne kadar düşen kanal içinde ve ortalamalar altında işlem görüyor olsa bile
Grafikte ufak bir alçalan takoz formasyonu yapıyor olabilir. bu da 2.70 e gelmeden ya da oradan destek bularak yukarı kırılması halinde muhtemel 3 senaryo grafikte belirttim. çıkış biletini sağlayan yeşil ,diğerleri süreci uzatır.
Önemli nokta 2.70 hacimli kırılırsa kağıttaki tüm umut ışıkları söner!
Ve OBO hedefi olan ~1.80 yolculuğu başlar.
Uzun zamandır böyle çarpılmamıştım. Durumu az hasarla atlatmak için stratejide geliştiremiyorum. El mahkum bekleyeceğim.