https://invst.ly/wnv1t 7278, 7280, 7281, 7290 nolu gönderilerimdeki acemice benzerlik grafiklerimle değerlendirecek olursam BİST 100'de burası kuvvetli destek olabilir.
Printable View
https://invst.ly/wnv1t 7278, 7280, 7281, 7290 nolu gönderilerimdeki acemice benzerlik grafiklerimle değerlendirecek olursam BİST 100'de burası kuvvetli destek olabilir.
BİST aşağı eğimliyken gelecek haber olumsuz olabiliyor (Mart 2021). Şimdi BİST yukarı eğimli, gelebilecek haber olumlu olabilir.
- Olması olası olabilir, diyecektiniz hocam.
- Olabilirliği olası olabilir.
Tek abi, ben senin üzülmeni, hayallerini yıkmanı, umutlarını tüketmeni istemem, bilakis elimden gelse umut vermek isterim ama bu camia çok acımasız üüüle büüüle değil
sen temkini elden bırakmıyorsun zaten gayet başarılı bir taktik ve stoploss izleyerek sabırla yoluna devam ediyorsun.
Kimse ileride ne olucağını nasıl bir çizgi çizileceğini bilemez.
Düşünce betona masumların gözyaşı
Zindanlar da ağlar
Yabcak bişii yok abi, zindanları ağlatıcaz.
iyi geceler
İyi geceler abi... BİST 100'de kanalımız ilk etapta bu olabilir mi Bozkurt abi: https://invst.ly/wnvzy
- Bence mantıklı bir grafik TEK.
- Çizgiler birbiriyle uyumlu ve en az iki bardan geçirilerek çizilmiş.
- TEK, senin grafiklerini yeğenim inceliyor!
Grafikteki bir noktayı yakın çekimde göstereyim, o nokta bana olumlu anlamda ilginç geldi. Bilmiyorum, siz ne dersiniz o bar hakkında?.. Alttaki okla gösterdiğim bar, kendini kanalın içine atmak için parçalamış: https://invst.ly/wnw40
Aslında grafik çalışmak çok önemli. Hikâyeyi grafiklerden dinleyebiliyorsunuz. Bol bol çizgi çalışmak işe duyulan saygının gereğidir bence.
Maaşlı olanlar belki zararı umursamadan bir sonraki ayın on beşinde yola devam ediyor, ama burası benim gibi birçok kişinin ekmek kapısı... Ondandır bu denli temkinli, sabırlı, özenli oluşum... Olmak zorundayım...
Borsaya çok para koyamam, çünkü param yok! Borsada kimsenin görüşlerine güvenemem, çünkü ekmeğimi kimsenin iradesine bırakamam.
Günlük trade mi ediyorsun tek abi,
Kimsenin koşulları birbirine benzemez. Bir örnek vereyim: Biri, "10 adet şort açtım." der, 100 bin liralık hisse senedi de vardır onun elinde... O kişinin aslında şöyle yazması gerekir. "Elimde 100 bin liralık hisse senedi var, 10 adet de şort açıyorum." (Buna hedge mi deniyor, tam bilmiyorum.)
Uzun vadeli trend takibinin şöyle de faydası var: Hayatınızı çok fazla işgal etmiyor borsa, ekrana bağımlı kalmıyorsunuz, aileniz ve işinizi ihmal etmiyorsunuz.
Uzun vadeli yatırımda bir kere grafik çalışıyorsunuz. Günlük alım satımda öyle mi? Her gün onlarca çizgi çekmek zorundasınız yeni yeni grafiklere.
Ekmeğini yalnızca buradan kazanıp günlük alım satımı becerebilenlere saygım var; ancak günlük alım satım yapan bir öğretmen, doktorun vs. kendi asıl işini ihmal etmesi kaçınılmaz.
Bir öğrencinin yırtık ayakkabısını görebilir mi borsada günlük alım satımla kafası meşgul bir öğretmen, takdirlerinize bırakıyorum.
Günümüzde pek önemsenmese de "vebal" korkuyla titrememiz gereken bir kavram.
Para kazanılır, kaybedilir... İnsanlığımızı kaybetmeyelim...
Çok iyi yapmışsınız, çokta güzel trend takibi yapıyorsunuz tek hocam, başarılar diliyorum.
Çoğu tanıdığım üstad yarı yolda indi, kimisi yarı yarıya portföy azalttı, kimi bıraktı, kimi düzeltme bekliyor velhasil kelam tek siz sonuna devam ediyorsunuz, sanırım buradaki gizli sır stoploss ve sabır
Ben günlük takıldığım için trend olmuş olmamış farketmiyor, her fiyattan alır ve satarım.
mesela en son yonca aldım 12.30 dan sonra 12.20 de stop yaptım, aslında borsa düşsede çıksada benim için farketmediğini anladım.
hergün para dağıtıyorlar burda
Nakite sıkışmış bir arkadaşıma borc vermiştim elin bollaşınca ödersin diyerek, o da bugün getirdi çok teşekkür etti, tek abi elimde şuan 10 bin TL nakit var, sence şuan bu parayı nasıl değerlendirmeliyim, bu parayı viobda kullanmak istemiyorum,hergün ekrana bakıp hisselerde alsat şeklinde trade etmek istemiyorum, ptesi bir sepet mi yapsam acaba, mesela bu parayı dörde bölüp birine hisse birine dolar birine altın birini de mevduata tutsam ve her ay burda ne nekadar olmuş kritik yapsak olur mu, ne dersin abi
Abi, dediğim gibi BİST 100'de 1700-1750 arası yeni alım yeri olabilir... Çok büyük param olsa sepet yaparım, BİST 30 hisselerinden hoşuma gidenleri alırım az param varsa.
Hayatımız eski Yeşilcam filmlerinden sahne gibi... Belki ondan hâlâ seyrediyoruz o filmleri kâh gülerek kâh ağlayarak...
MSCI'de kanallarımız bunlar olabilir: https://invst.ly/wo266 Şu an 21.09 olan MSCI'nin hedeflerinin başlangıç olarak 21,90-22,90-23,90-24,90 olması olası olabilir.
- MSCI ne üstat?
- MSCI'yle adamı üstat ettiniz başınıza! Google'ye sorun sorunuzu!
- Mevzu ne?
- Olması olası olabilir, dedi yine.
Günaydın... Günlük vaka sayısı cuma 23 bin 810, dün 23 bin 347... İki doz aşı olan kişi sayısı 50 milyonu geçti.
"mRNA aşısı olmuş ve üzerinden 6 ay zaman geçmiş 18 yaş ve üzeri tüm vatandaşlar için "hatırlatma dozu" uygulaması başlarken kişiler hatırlatma dozu olarak istedikleri aşı türünü tercih edebiliyor": https://www.bloomberght.com/iki-doz-...-gecti-2292475
- Hocam Alman aşısında virüsün genetik kodunun bir bölümü alınıyor ve hücrelere nüfuz edilmesi için yağ ile kaplanıyor. Bu sıvı, insanlara enjekte ediliyor. Böylece virüsten alınan genetik kod insan hücrelerine ulaştırılıyor.
- Dur öbürünü ben açıklayayım. Öhö!.. Şimdi, Çin aşısında hastalık yapma yeteneği bulunmayan virüsler vücuda verilir ve vücudun bunlara karşı antikor üretmesi sağlanır.
- TEK, ben doktor arkadaşların açıklamalarından şunu anlıyorum: Vücudun virüsü tanıması amaçlanıyor aşıyla.
- Vücut, düşmanı tanıyor yani.
- Pasteur kuduz aşısını bulmuş.
- Ben küçükken okulda çiçek aşısı vurmuşlardı bana.
- Dünya Sağlık Örgütü'nün de desteklediği yaygın aşılama çalışmaları sonucu çiçek 1980 yılının başlarında dünyada yok edildi ve daha önce tüm ülkeler için zorunlu olan çiçek aşısı uygulaması ortadan kalktı.
- 11. yüzyılda eski Hint ve Çin'de çiçek hastası çocukların yanına sağlam çocuklar konulduğu ya da yaraların kabukları toz haline getirilerek sağlıklı çocukların burunlarına üflendiği ve çocuklara bağışıklık kazandırıldığıyla ilgili kayıtlar var. Bir nevi aşı.
- Bu çiçek hastalığı binlerce yıl sürmüş demekki.
- Osmanlı da dünyayla ortak aşı çalışmalarına büyük maddi destek sağlamış...
- Ortak aşı çalışmalarıyla birbirlerini iyileştiriyorlar, sonra birbirleriyle savaşa devam...
- Enteresan enteresan işler ya!
- Ben bu insanoğlu kadar garip mahluk görmedim. Kendim de bir insan olarak söylüyorum bunu!
TASI -1,75. https://tr.investing.com/indices/major-indices TASI neden bu kadar eksi açıldı, diye baktım haberlere. Suudi Arabistan’a 14 İHA ile saldırı gerçekleşmiş haberlere göre. Yemen'de hükümeti destekleyen Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleriyle ile İran destekli Husiler arasındaki şiddetli çatışmalar...
Yemen'de çocuklar ölüyor, açlıktan. BM'ye göre önümüzdeki zamanda da 400 bin çocuk açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya.
Biz günaydınlar ve öpücüklerle kaldırıyoruz ya çocuklarımızı yataktan... Yemen'de açlıktan ölüyor arkadaşlar çocuklar... Dibimizde...
Yemen'de 2015 yılının Mart ayından beri bir ara bulucu ülke çıkmaz mı şu savaşı sonlandırabilecek, çıkmadı ya! Altı senedir patır patır ölüyor insanlar, ya bombalardan ya da savaşın sebep olduğu kıtlıktan.
Dünyada yetişemediğimiz hiçbir uzak yer, hiçbir uzak insan olmaması gerekirken dibimizde açlıktan ölüyor çocuklar.
Varın gidin hadi cennete... Cennet ucuz mu bakalım...
"Pirus zaferi" ifadesini bilirsiniz. Kazanılan zaferin verilen kayıplardan sonra anlamsız hale gelmesini ifade eder. Milattan önce yaşamış Epir Kralı Pirus savaşı kazanır, ancak kendi ordusu da neredeyse yok olmuştur.