https://odatv.com/ataturk-havalimani...7091854_m.html
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
https://odatv.com/ataturk-havalimani...7091854_m.html
TL'ye güvenmeyen sadece vatandaş değil, referans alınan para birimi ortada... havaalanında dış hatlar cıkışına yakın yerlerede asılı
https://www.resimag.com/p1/d599b2074dd.jpeg
'' Beyler nerde benim para ? '' diye sordum adamlar yekten senin para yok demiş ya . İnsan alıştıra alıştıra söyler en azından .
Pazartesi gidip isteyim dolarımı. Yok falan derlerse hır çıkartırım, müdür kendi cebinden versin ardı önü 20 dolar param var ne heyecan yaptım arkadaş ya .
Arkadaşlar cevaplar için teşekkür ederim . Ben de ülkenin 200 milyar doları var sanıyordum, yokmuş. Aslında biz dolar aldıkça bize de borçlanıyormuş piyasa .
Bankaya para yatırırken makineden geçmeyen banknotları bize iade ediyorlar. Ama biz para çekerken makineden geçmeyen banknotları 3-4 kez çeşitli şekilde geçirerek bize veriyorlar. örneğin, paranın üzerine eliyle bastırarak 2. denemede geçireni gördüm.
Şu geçersiz oyları saydıkları gibi, hemen bankada 1 şef, 1 memur, 2 rastgele müşteri ile bir sayım kurulu oluşturulsa acaba güven verici bir gelişme sağlanır mı ? İtirazları da en yakın notere taşırız olur biter.
J.P.Morgan FED öncesi para piyasalarının oluşumunda önemli rol oynamış bir kişi. 1800'lü yılların sonunda tıpkı bir merkez bankası gibi piyasa hakimiyetine sahipti. Çoğu konumda ilk borç alma merci durumundaydı. Piyasadan topladığı altınları devlete satıp karşılığında devlet tahvili yarattı. Bu tahvilleri de halka pazarlayarak ilk modern para piyasasını kurdu.
Aslında bir bakıma bu sözü ile paranın gerçek tanımını yapmış oluyor.
J.P.Morgan ile başlayan para piyasalarında aslında paranın tek bir yaratıcısı var o da borç.
Parasal aktarım mekanizması kredi-tasarruf-kredi döngüsünü sayısız kez kendi içinde çevirerek yeni para yaratıyor.
Dünya yüzeyindeki paranın çok çok büyük bir kısmı işte bu devasa döngü sonucu oluşmuş para.
Gerçek bir dar para arzı ve nakit sistemin çok ufak bir kısmını oluşturuyor. Bu kısım da zaten merkez bankalarının oyun alanında tasarruf sahiplerinin değil.
Bu nedenle J.P.Morgan'ın 1912 yılında ölümünden birkaç hafta önce sarf ettiği bu söz parasal olgu ile ilgili gerçekliği tam anlamıyla gözler önüne seriyor.
Paranın zaman zaman çöp olabilme ihtimalinden dolayı.
https://thesaurus.plus/img/sentences...ude_To_War.jpg
Merhaba arkadaşlar,
S400 ve seçimlerden yine haber yok sanırım.
Acayip bir ülke olduk vesselam.
Selamlar.
Bunun hastası yaşlısı var, nasıl yürüyecekler o yolu?
Yurtdışında şimdi hatırlayamadığım böyle büyük bir havaalanında aktarma yapacaktım, arada epey vakit vardı, gezmek yerine erkenden uçağın yanına gideyim orada beklerim demiştim, iyi ki demişim yarım saate yakın yürümüştüm uçağa ancak yetişmiştim.
Hiç hoşlanmıyorum böyle devasa yapılardan, şehir hastaneleri ve AVMler de aynı şekilde, gereksiz yere çok yoruluyor insan ve çok vakit kaybediliyor.
A. Frankfurt
B. Barcelona
C. Amsterdam Shipol
D. Londra Heathrow
E. Madrid.
Bunlardan biri olmali. [emoji3]
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İşte hava alanı böyle olmalı.Düz ayak püfür püfür.:)
Ek 22215
Berlinde havalimanı garipti. Hatırladığım kadarıyla uçakla kapı arası bayağı kısaydı.
Her yerde yok. Yeni havalimanin problemi tek termimal olmasi. Havalimani cok buyuk. Birden fazla terminal olsa otobus ile tasima olurdu.
En guzel havalimani adana da.
Ucaktan iniyorsun hemen cikiyorsun en gec yarim saate kebapcida yemegine baslamis oluyorsun
[emoji3]
Ankarada fena degildir
Yok troleybus
Altın almaya korkuyorum açıkçası. Güvenilir bi yerden almak lazım, sertifikalı altın piyasadan daha pahalı. Piyasadan alsan güvenilmez bir de satacak olsan güvenilir olduğunu ispatlama derdi var . Tabi bunları kaos teorisi için söylüyorum.
Evde saklasam dedektörle giriyormuş çakallar artık. Hanım taksa , bir sigara için adam öldürülüyor bu ülkede.
Var mı bunun her açıdan güvenli bir yolu. Kaos ortamında işe yarayacak şekilde.
Çeyrek yarım altın falan alın. Bir bankadan kasa kiralayın. Kiralık kasa kendi evimizdeki kasa gibi. İstediğin zaman açarsın. Güvenlik üst düzeyde.
Kaos ortamında bir çeyrek çıkarır nakite çevirirsin. İhtiyaç olursa yine kasaya girer bir çeyrek daha alırsın.
Kalan altınlar garantide.
Bence en sağlam yol şu.:)
Ek 22216
beyler bi kac sey okudum , berat bey dis islerine gececekmis, ekonomide gosterdigi olaganustu basarilardan oturu..:)
ytd
Hemen çıkış kapısından sağa dönüyorsun,100 metre ilerde ciğerini yiyorsun.Uçaktan inince söylersen ister ciğerini ye ister kebabını ye,5 dakika yeter.
SM-J701F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Türkiye'nin toplam brüt dış borç stoku 445 milyar dolar. Bunun 2018 GSYH'sine oranı % 56,7. Bu oran 2001 krizinde % 56,5 idi.
Mahfi Egilmez
Turkey's election shows Erdogan's power is finally waning and a new political star is born in Istanbul
The Independent
Reuters’ın 28 kurumun katılımıyla gerçekleştirdiği ankete göre dolar/liranın eylül sonu itibariyle 5.9250’yi bulması, bir yıllık sürede ise yüzde 11’den fazla artışla 6.25 seviyesine kadar yükselmesi bekleniyor.
Ankete göre dolar/TL’nin üç ay sonra yani haziran sonunda 5.6550q seviyesinde olması bekleniyor.
Nisan ayinin basinda bu degerdeyiz zaten.
Biraz evvel, hirsizlarin dedektorle eve girdiginden bahsedilmis.
Kafanızı biraz kaldırıp evinize bir bakin, evin kendisi zaten demir karkas, PC, essek kadar lcd, yatak çelik yaylı, kapısı menteşesi, muslugu, peteği, buzdolabi, akliniza gelebilecek her turlu metal var.
Dedektör ayar falan tutmaz, yorgana sardıysanız zaten hirsiz kendi bulur.
Dedektor isi tamamen efsanedir, acik alanda topraktaki altin zor bulunur yahu.
Bizim kapıda görevli polisler anlattı abi ya ilk elden bilgi yani . Herkes yatak odasına saklıyor diyorlarmış. Nereye nasil bakacaklarini biliyorlar . Adamlar bir de evi bozdularsa kitap gibi düzleyip gidiyorlarmış sen eve gelince hırsız girdiğini bile anlamıyormuşsun.
Bir de kapılar için yeni bir yöntem bulmuşlar, şaka gibi ama nasıl açtıklarını polislere bile anlatmıyormus adamlar.
kiloyla altın var lakin banka kasasına yılda 400 tl. vermeye para yok..?