Bizim patronada 5 bin TL kredi onaylanmış
Printable View
Bizim patronada 5 bin TL kredi onaylanmış
DOW u nasıl incik gibi cizmisim be.
yarın fed bir 2 3 trilyon dolar daha ateşlemezse gömün gitsin
AKP sözcüsü tedbirlere bu şekilde uymaya devam edersek Mayıs sonu normalleşebiliriz demiş
dow satış yiyince uydu,ama piyasa hala kaotik dönüp tekrar alabilir...........ytd
Bunlar bayram sonrası katliam edecek galiba bayrama kadar boğa bayramdan sonra ayı olacaklar demek ki
Yatırım tavsiyesi değildir
muhtemelen bugun haftanın en yuksegını gorduk ........bakalım
2 aydır katı karantina uygulayan ülkelerde vakalar yeni yeni düşmeye başladı , adamlar 3.5 atıyor gevşettiğimiz anda 2. dalga gelecek diye
bizde onların aldığı önlemlerin 10 da 1 olmadı 2 gündür sokaklardaki kalabalıktan ürktüm
katı karantina uygulamayan ülkelerin açıkladığı rakamlara inanmayın başta abd , trump dolandırıcısı da gizletiyor
reyiz hedef verdi avm oteller açılmak zorunda
covid rakam işine bakmayın artık ;)
vakıfbank..aylık satmadı daha..:) kriz diyorlar bir de..satsın bakalım sonra deyin kriz diye..
https://i.hizliresim.com/G5jnkv.jpg
al sat sinyalleri Turk piyasasında geçersiz..para yönetimi yapıp marjine düşmemek ana prensip..kişi kendisi bu sinyalleri gerçek para ile kullanıp para kazanıyorsa ne ala.. ama sinyallere bakarak işlem yapmak felakete davetiye çıkarmaktır, short veya long.. robotların hepsi bu sinyalleri biliyor..
Dow bugün 24 bin altı kapatırsa belki düşüş trendi başladı diyebiliriz...
Lufthansa taklaya mi gelmis?
Haziran vade makası temettü ile yaklaşık 1500-1600 e çekti...
Kapanışta akşam seansı için 119.475 den az kısaldım...
Akşama kapatırım , 300 puan alır veya veririz, bakalım...
Havayollarında Lufthansa, Air France ve AAL takip ediyorum...
Hepsinde hükümet desteklerim falan olsa da pert durumdalar...
Lufthansa için en son Alman hükümeti ile oldu denilen anlaşmada problemler ortaya çıktı...
Bizim Pegasus la havayolunun maşallahı var bunlara bakınca desteksiz mesteksiz!!
Bloombergin ana sayfada 5. Sıradaki habere baksanıza Müsiadlı olan.
Normalde o temaya böyle haberler atmazlar:)
Öğlen baktım kocaman yazmışlar direk önüme çıktı. Dedim bunlar manipülasyon peşinde... anında kapandım... satışı da görünce aha dedim geliyoooo...3-4 saat sonra bu satış ahahha:)))
Yemezler anam yemezler...
Thy: 28 Mayıstan önce iç ve dış hat uçuşlarını açmayacağız...
Öcalana 21 yıl aradan sonra telefon ile görüşme hakkı verilmiş neden acaba
Endeksteki düşüşü dengelemek için Karanlık odada Bim i 55,05 'ten 56,65 mi aldılar ben mi yanlış gördüm?
Dow da 25400 ile 24242 arası biryerin kâr satışlarına neden olacagini
Düşüşün 21.8.. seviyesine kadar süreceğini düşünüyorum
Dow şuanda 24094 belki dönüş baslamistir
makasla oynaya oynaya bir hal oldu,endeks eksi kapadı ama vadeli dün 18 15 e göre artı kapadı....
QNB almış.
https://i.hizliresim.com/J08pyd.png
Sayın paradigma mesajınızı yeni gördüm bugün de ekran izlemedim işlerimden dolayı..(sizin için ayrıntılı açıklama yapayım daha önceleri belirtmiş olsam da)
Öncelikle paramı 1 ayda 2 ye katlayım gibi bir derdim yok. Bankada vadeli hesabımdan gelen faiz beni tatmin etmiyor. Yatırım sepetimde vadeli tl hesabı döviz hesabı ve vob hesabım var(ekim kasım gibi hisse hesabı da devreye girecek).
Vob için ayırdığım paranın %10 u ile trade ediyorum. (sayın TÜRKOĞLU'€™na açıklaması için teşekkürler) şimdi kendime trade için izin verdiğim miktar belli. vob takasbankta olan paramın %10 u. ve bunu 10 eşit parçaya bölüyorum(10 adet değil) tek kalemde pozisyona girmek istemiyorum çünkü kademe kaldırmak istemiyorum aktif işlemde. Dolayısıyla çoğunlukla pasife yazıyorum kademelere bence kritik noktalara. Verirse poza girmek istediğim fiyattan ne ala vermezse kendi bilir diyorum.
Vob, faiz ve döviz hesaplarımdan çok daha yüksek getiri sunuyor. Fakat sürdürülebilir değil miktar büyüyünce... bu kaidelere uymazsam ve tüm paramla trade etmeye kalkarsam;
1.stres artıyor artı veya eksiye geçtiğimde farketmiyor...
2.tek günde sıfırlama riski mevcut olur taban veya tavanda... ki görmedim değil hesabımda sıfırlamadım...
3.masadan kalkarsam kaybettiğimi yerine koyma şansım kalkar...diğer enstrümanları da sürerim...
4.full trade etsem bu sefer kademelerdeki miktar yetersiz geliyor ve biriksin diye bekliyorum...
5.en önemlisi de kazanmak zorunda olma hissi yanlış poza ve analize neden olabiliyor...
Dolayısıyla 10/10 la trade ediyorum tüm sene(yani takasbanktaki paramı %10 u ile). İki elin parmağını geçmez 20/10 a çıkmam. Pozisyonumdan %50 nin üstünde eminsem çıkarım. Zarar ettiğimde olmuştur kar ettiğimde. 100/10 a 1 kez çıktım daha önce de belirttiğim üzere yaklaşık 10 dakika ya sürdü ya sürmedi yıllar önce bir daha da öyle bir fırsat görmedim...
iyi tradeler...
SAHOL'de karanlık odada 7,76 ya kadar satım yazdılar ama birileri aldı sonradan.
https://i.hizliresim.com/FdwnxF.png
Bizim borsaya ancak trader gelir. Çok parası olan için Çin veya ABD şirketleri daha şanslı.
bugün stop belirledim gerçi... fakat pozisyonumda ısrarımın sebebi(yani kendime verdiğim miktar izninin 2 katına çıkmamın nedeni) 1 ay önce aldığım notlar...dow 25.200 bist100 101.000 ve vob 121.000 notları. bu vadede gösteremeyecek gibi...muhtemelen haziran vadede gösterir haftaya...hayırlısı bakalım...
Aysonu kapanisina hisseyle girmek gerek gibime geliyor. Kapanis iyi olacak zannimca.