Kasparovun rakibi, manken, rektör yardımcısı, Rusça yazarken Japonca telefon görüşmesi yapan, kamuoyuna arzeden birisiydi.:he:
Printable View
Kasparovun rakibi, manken, rektör yardımcısı, Rusça yazarken Japonca telefon görüşmesi yapan, kamuoyuna arzeden birisiydi.:he:
Inbe alman topcusu.:)
ne o trolsüzlük başınızamı furdu o nerde bu nerde diye aranıyonuz
Garp cephesinde asayiş berkemal.
Dow keyifsiz,
NasQAD isteksiz.
USDTRY kendi halinde.
DeliKANGS uykulu ve yorgun.:yahoo:
So what?
https://m.n11.com/iridium-extreme-95...E&gclsrc=aw.ds
Tükenmek üzre
Son 1 ürün
Nerden bilem ben ya
Yalnız Özel uçak sahipliğinde Ortadoğu zenginleri kesin batı dünyasını (oradaki eşdeğer ahbaplarını) bikaç kez tokatlar ya tahminim adet olarak / kalite olarak. Nitel + Nicel bi de nikel var o başka.
Ha su olabilir
Adam buralidir
Uçağı Atina ya park ediyodur ( misal )
Zaten yarım saat önce ara gelsin muhabbeti
Zenginlerle delilere akıl sır ermez
İşlerine yani
Parite değişiminde vergi var mı acaba
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Borsada yabancı çıkışı devam ediyor. iki gün önce %53,60 olan oran bu gün %52,90 a düşmüş. Yabancı çıkarken borsa nasıl yükselir şaşıyorum. yerli dolar satıp borsa alıyor yabancı tam tersini hisse satıp dolar alıyor gibi. Böyle bir maçın sonucu ne olabilir bunu gözardı etmemek lazım. borsada işlem yapanların çok dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Allah korusun satışlar sertleşirde yabancı oranı %40 altına kadar düşerse endeks dayanamaz. Dikkatli olmalarında fayda var.
Sayın colkutupayisi
Ben abicim o oranlardan pek anlamadigim gibi diger yandan o oranlara güven de duymam
Çünki sahiplik kimde belli değil
Yabancı dediğin yurtdışından işlem yapmazda ; gelir burdan alır ne olacak?
Belki biz kırılganiz o sebep bizi tercih etmezler ancak
Dünya zenginleri hadi bu biz olmasak da
Artık Trump mrump gibi tipler varken gelişmiş ülkelerde işler sarpa sararken aşkla butunlestikleri paraciklarini gelişmiş ülkelerde bundan sonra biraz zor tutarlar. İlla bi emerging markete kaykilmalari lazım o adamların lami cimi yok. Çünki orda kaydi ekonomik düzen var ve is piyasası negatif yönlü , bu baskı oluşturacak ve kaçacaklar. Nerden; abd den britanyadan almanyadan vs vs
Bi de örnek
Gerard Depardieu
Fransadan depar atarak kaçtı
10 yıl evvel
Peki
Niye?
Bakma sen kelimeleri yerinde kullanıyo goruksem de, Turkcede bile tumce kurem derken tam bulamaç oluyo ya beynin içi, hal ve vaziyet bende sözlü iletişimden sakinip, sırf yazılı iletisimle hayatı götürmeye bakıyorum ya neyse. İyi ki bir yüz evvel dogmuyup yarım yüzyıl evvel doğmuşuz :) da (internet icat oldu) yani ortama ayak uydurabiliyoz bakmayin siz gene Şükür. Sana yemin ediyim hatta abi (hikaye şöyle ) nalet ingilizceyi sırf bnm akraba bnm lisede ingilizce hocası diye + almancayi da Avusturyada yüksek tahsilde market alışverişinde lazım olduda az öğrendimde (yoksa aç kalcam ulem) vallahi eğer yanimdaki adam o esnada olmuycekse filan su lisan kullanmak, hele ki gavurca, Zul geliyo ya adama.
Maksat o yazı da şeydi
Ne yani - so what , derken:
1 bu devirde uydu telefonu ne ki?
2 kaldı ki adamın uçağı var. Gerçekten (varsa) ucak kaç para uydu telefon çerez parası bile etmez ucak yanında
3 adama her kimse Allah vermiş harcasin abi yarasın adama hatta yoksa (esas harcamazsa) tekno gelişmez bizlerde bin TL ye telefon alamayız. Adam bizim gizliden en öz hakiki finansorumuz ya gizliden. Ne yani o adam ultra zenginse benlen bir check-in banko da sıraya gircek hali mi? var adamın zamanı kıymetli öncelikle
Yani şöyle ki o düzeyde adam harbi gelip yazdiysa ben okumadımda anladım ama, tabi sonradan bazı forumdaslarda onu ti ye aldiysa dalgaya yani
Sırf fukaraya -- hayat üstte yazdım ya, pahalıya gelmesin hayat diye Yanında durur gözüktüm o adamın . yoksa bana ne ya en azından şükür cep tel de bin değilde bikaç binlik (çok Lüküs olmasada ) az buz bi telefon kullanabiliyom
Ablasinin guzeli, yazilarin kafami karistirdi yahu. Sende mi buralarda yani Avustralya dasin anlamadim. Herneyse, hersey gonlunce olsun.
Avusturya daydım yıllar evveli bikac yil sadece, osterreich ; kim gider Avusturalya ya hep derdim de. İyi ki yerleşmişsin yadellere , kıymetini bil
Yani:
Şu covid felan şimdi
Gene en şanslılar
Senin ora, Kanada , Rusya
Toprak büyük, insan az
Eyvallah, cumlemizin gönlü ferah olsun.
Olur o kadar
Metropolde yaşayanlar onlar
ilk şok istatistikleri felan o yazdığın rakam ama kurtarır onlar bi şekilde kıyas etmen dahi af buyur, manasız.
Ama
İmkan var diyorum ben eğer ülke ufak insan çoksa imkan zate yok istesen planlasan gene yok bi kere arsaların yok varisleri yok komşuları yok sufa davaları kafan rahat değil ki daha işe girişmeden dersinki amaan bi sürü tantana boşver.
Yani toprak büyükse bulunduğun ülke de , git tarım yap abi karışan yok eden yok.
Para yoksada orda iste devletten bi yer (arazi parçası) tahsis eder sana
Yoksa Kanada manada en az nüfus yoğunluklu yer Avusturalya yla beraber. Şans demek işte bu.:ok:
Bizim buralarda o kadar degil sn Tinaz. Bizim eyaletde (queensland) hersey normale dondu, okullar acildi falan filan. Yanliz eyalet sinirlari diger eyaletlere kapali. Onlarda da durumlar iyi.
Muhabbete bak :)
Bi Canadian bi Australian in ülkesini övüyor
Fıkra şöyle :
Bir gün, bi Laz ( bu ben oluyom artık fıkranın hayali kahramanı yani) ve bi Kanadalı ve bi Avustralyalı bi gün giderlerken ,;:"'- :):yahoo:
Kimse alınmasın lütfen de. Tam denk geldi yani.
Hiç bildik tanidik yerler değil de onlar
Salt bura içinde değil genele
Dünya fakirledikce total GDP düştükce
Tek tahminim orlara göçmenlik te zorlasacak tahmin ediyorum
Az olan şey kıymetlenir
Gerçi oralar Commonwealth
Deniz aşırı ingiliz toprağı
Yani şu an ki sigorta sistemine çok güvenmeyin
Kraliçe parmağını bi şaklatti mıydı sular tersede akabilir
Sistem Mistem hikaye ya
Ne sistemi
Kaddafi Libya'ya her tür sistemin en gralini gettirip goduydu
Şimdi yencek şey bulaman orda pışşık naaber
Son 10 senedir, Aus.'a Ingiltere'den giden sayisi cok artti.
Aus.gazetesi ilan verir mesela, Ingiltere'den eski ya da emekli Polis Memuru icin.
Cok saglikli ve oturmus bir sistemi var.
Basarisiz olmak zor, yeterki durust ve iyi niyetli ol, bir meslek ogrenir, mutlaka basarili olursun.
Canada mesela, Asgari Gecim Standardi var, hic bir emekli 1.560.- CAD.dan az para alamaz.
Bu da 8.000 TL.'ye yakin bir meblag.
Başarılı olan olsun abi hayrını da görsün
Ben gitmemde, gitsemde ya hem yukarda yazdığım lisan sebeplerinden sadece dost ve kardeş Türki Cumhuriyetlerine yada Kktc ye filan sadece giderim, hem de dediğim gibi o sistemler filan hepsi bi insan yapısı (ben hiçbi sisteme sırtımi dayamam abi bu bi yoğurt Yeyiş olsa da) her an her yerde hersey olabilir. Yapmak zor Bozmak kolay sen yaparsan oluyo anca
Ingiltere kralicesi bizim icin bir sembol, buraya etki etmesi yada Kanadaya etki etmesi hemen hemen imkansiz. Buralarin cok eskiye dayanan tarihleri olmadigi icin koklerimiz Ingiltereye dayaniyor falan filan diyerek kraliceye saygi duyuyorlar. Eyalet basbakanlarin gkokune inersen Lubnan, polonya kokenleri cikar. Milliyet yani irkciliga insanlar prim vermiyor. Benim 12 yasindaki oglumun yakin dostlari icersinde Afrikali, Cinli de var. Ortak degerlerde mutlu olarak yasiyorlar. Benim dogdugum ulkede zihniyetler degismeli. Cok doluyum dostlar.
Milattan evvel sene 20 otuz kırk elli felan
2 romali sezar a kufrederler
Yoldan geçen fakir der ki
Para nin üstünde kimin resmi var
Yüz resmi
O hesap
Kanada dolar Avusturalya dolar
İstersen hela kağıdı yap
Kimin resmi varsa
Sözü o kor
Gerisi forum masalları
Ninniiii