Hocam hiç aşina değilim iki fona da , boş konuşmak istemem. Ama getirilerine vs. baktığımda biraz fazla volatil, betası yüksek görünüyor açıkçası.
Printable View
Sabreden kazanır.
Dunyanin 8.harikasi sabırdır.
Saygilar.
OPB ve GMA yerinde sayıyor yüz güldürmüyor, 14 gün oldu alalı OPH 0,2430 GMA 0,6272 getiri sağlamış %10 stopajı düşülecek birde. Değişkenler pek değişken davranmıyor galiba.
TLE ve ARE içinde hangi tahviller var biliyormusunuz.
Çok riskliler.
Son 1 aylık getiri yanıltmasın.
1 yıllık getirilerine bir bakın.
Riskleri çok çok yüksek tahvillere yatırım yapıyorlar.
oph değişken değil hocam yalnız hisse yoğun fon. Yani stopajı yok. Osmanlının değişkeni opb.
bende gma + opb + okd var. üçünün ortalaması son 1 ay 2.85 % Tüm değişkenler ortalama 1.65 %
İyi değişkenler seçildiğinde kabaca 12-13 % yıllık fark yapıyor. bir o kadar da zaten değişkenin kazanacağı düşünülürse yıllık %25 civarı çok da kötü değil kanımca. Son 5 yılda da bu civarda olmuşlar zaten.
Ipv : - 0,04
Tdg : - 0,21
Yanlışlık olmuş özür opb olacak. Hisse fonlar haricinde getiri beklentim sizinde yazdığınız gibi %25-30 fazlasını beklemiyorum bu ortamda makul getiri. Uzun zamandır okuyor öğrenmeye çalışıyorum acemisiyim fonların Nkolay bozulunca yavaş yavaş giriş yapıyorum fonlara sizin ve değerli arkadaşların bilgi ve tecrübelerinden faydalanabilirsem ne mutlu.
Rica ederim, ancak bence tuttuğunuz değişkenler iyi değişkenler ve biraz daha orta-uzun vade bekleyip karamsarlığa kapılmamanızda yarar var. Eğer ki biriktirdiğiniz nakiti ekliyorsanız dönem dönem ; endeks artarken değil, düşerken biriktirmeniz daha da olumlu etkileyecektir. Selamlar, bol kazançlar
Bir sorum olacak, ppf fil fonundaki vergiyi temizlemek istiyorum. aynı gün satıp alsam, bir günlük getiri kaybetmiş mi olacağım ? Aynı gün satıp alsam o günkü getiriyi kaybetmeden bunu yapmak mümkün mü acaba ? Mümkün gibi geliyor, ama emin olamıyorum.
PPF'lerin günlük 0,064 getirdiği dönemlerde bu vergi olayını tartışmıştık.
PPF'lerde bileşik faiz oluyormu diyerek.
Olduğuna kanaat getirmiştik.
O zaman da vergiyi ne kadar geç ödersek o kadar fazla bileşik faiz kazancımız olur sonuncuna varmıştık.
Çünkü vergi kesilip ödenmediği sürece o kısımda nemalanıyor.O kısma isabet eden nemanın da %10'u vergi %90'ı kazanç olduğundan bırakalım vergi de nemalansın demiştik.
O zamanlar bu ince hesaplara değiyordu ama şimdi pek bir kıymeti kalmadı.
bu arada kapanıs bist icin alımlı oldu..pazartesi iki sıfır atılması nasıl tepki verecek piyasa .. hacim artarsa ki artacagini düsünüyorum pazartesi ,burnuma güzel kokular geliyor😀
S&P Türkiye not ve görünümde değişiklik yok..
ülke notu B+
cdslere olumlu yansıyabilir
xau ons kapanis 1901 😁
İyi getiren degiskeni degistirerek
Buluyoruz 6 aydir ne fonlari degistirdik
Son durum
TCD. FID. HSA OKD
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Aslında bu iki sıfır atma olayı psikolojik olarak olumlu olabilir. Mesela hisselerde bedelsiz mevzu, sadece kagıt üstünde ve matematik olmasına ragmen hep olumlu etki yapıyor. Ona benzer bir durum gibi.
Daha önceki sıfır atılmasının yansıması olumlu olmuştu.
3 Ocak 1997'de 100 bini geçerek 103.500 olan endeks, 1.035'e inmişti! Sıfır atılmasının ardından piyasanın ucuz görünmesiyle artan sermaye akımları endekse ralli yaptırmıştı. Borsa tarihinde ilk sıfırın atıldığı 1997 yılı Ocak ayında borsa endeksi yüzde 70'e yakın prim yapmıştı.
Dolar bazında tarihi zirvesine göre yüzde 40'a yakın iskontolu olan Borsa İstanbul'da endeksten sıfır atılması teorik olarak bir anlam ifade etmeyecek.
Konuştuğumuz analistlerin ortak görüşü de bu yönde oldu: Psikolojik etkisi olacak, ucuz algısı artacak.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-401145
güzel marmara haydo dayı , twitterda gene sazı eline almış hem de iki koldan hem kendi hesabı hem güzel marmara hesabından.... teyyy-ya ... arada da karışmış tweetler , birisi bi şey dememiş , demeyenin de ismi geçmişmiş , sonra size değildi yanıt falan düzeltmiş . yav bu kadar iletişime gerek yok ya... püfff ... brezilya dizisine dönecek olay yakında... louis alberto'nun çocuğu aslında louis alberto'nun eski görümcesinin dedesi falan çıkaar hahhaa
Altını shortlama zamanı geliyor sanki viop ta :)
Bol kazançlar.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,Doların artışına yada düşüşüne aynı yönde direkt tepki verecek bir fon varmı?
VKY-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Direkt dolar al.
Olmuyorsa dolar byf al.
Saygilar.
TDG var....içinde yabancı eurobondlar var..özellikle ağırlıklı endonezya,meksika,abd tahvilleri ve abd özel şirket tahvilleri...yaklaşık 20 eurobond var...hepsi yabancı....
doların inmesi yada çıkması ile orta uzun vade paralel gidiyor...hatta bazı dönemler de daha iyi bile olabiliyor...grafikleri inceleyin...saygılarımla..