32 günlük olunca kac oluyor onu yazmamış.
Bu gidişle 22-23 ler gelecek gibi keşke yıllık bağlayanların mevduat faizleri yukarı gittiğimde güncelleme olsa düşüş olduğunda sabit kalsa :) çok mu şey istiyorum
anladığım kadarıyla en iyisi fiba? peki güvenilirliği nasıl? benım dönüş 25 aralık.. stopaj devam etmez dıye dusunuyorum..o nedenle 182 gün bağlamayı dusunuyorum( yüzde 3 den faydalanmak için).. fibadan en yüksek oran ne oldu 17.50 mi? 24 un de ppk var eger yukseltme olursa 25 in de ertesı gun bi artıs olur mu?
Arjantin'de servet vergisi yasalaştı!
Senatoda onaylanan yasaya göre, varlığı 200 milyon Arjantin pesosunu (2,5 milyon dolar) aşan kişilerin servetinden miktarı yüzde 2 ila 3,5 arasında değişen oranda vergi alınacak.
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...lecek-41680433
stopaj indirimi uzamayacaksa merkez bankasının 24 aralıkta en az 200 baz puan faiz artışı yapması gerekir yok uzayacaksa 100 baz puanlık artış piyasanın gazını alabilir hatta bana kalsa stopajı tamamen sıfırlar ve 2021 sonuna kadar uzatırdım böylece 24 aralıkta faiz artışına da gerek kalmadan yılı kapatırdım eğer stopaj indirimi uzatılmaz ve 24 aralıkta pas geçilir ya da sadece 100 baz puan faiz artarsa yeşil soğan bunu çok sevecektir !! umarım son adımlarda mantıklı davranan ekonomi yönetimi bu güzel fırsatı da kaçırmaz ve yeşil soğanın dengesini bozmadan yılı kapatırız benim ümidim var bakalım
Devletin paraya ihtiyaci var ,faizi yukseltip stopaji arttirir.
Stopaj indirimi mevduat değil krediler için yapıldı. Bankalara yaradı.
Viop teminat mk 14.32% günlük
Ne kadar da haklısın...
Ve böyle algıya oynayanlar ve yanlış bilgilendirme yapanlar da ne kadar karaktersizler...
Çoğu zaman düşündüğüm şey aylık %1 hadi bilemedin %1.20 için para mı bağlanırdır...
Ama borsada o kadar adilik gördüm ki 20 senede (anaparanın bir kaç katı üstünde olmama ancak reel getiri olarak aynı durumda olmamama rağmen bu tespiti yapıyorum), mecbur azıcık aşım kafam rahat modu uyguluyoruz... Gerçi onda da caizlik vs meselesi nedeniyle tam rahat edemiyoruz.
Öte yandan araçta son bir senede %100'den konutta %35'den fazla kazananların kafası gayet rahat... Oralardaki fiyatlar normal fiyatlar(mış) çünkü...
1 mio+
finans 16
deniz 16.50
fiba kiraz plus 17.50
Garanti 16.50
Fibabanka ve odeabank hoşgeldini 17 yapmış demek ki 20 leri göreceğiz.
Hep umut ediyorsunuz, bekliyorsunuz. Oysa alternatif araçlar yerinde durmuyor ve durmayacak. Tüm dünyada faiz en son seçenektir. Çünkü ; faiz hiç risksiz olandır . haliyle en düşük reel getiriyi verir.
Ne zaman dövizin çok düşeceği, yabancı para girişinin arttığı konuşulsa, sokakta faizlerin yükseldiği söylenmeye başlasa tam tersi olur. Bir excel sayfasında dövizin her 1 kuruş artışında karşılığında faizin ne olması gerektiğinin hesabını yapanlar kararını çok kolay veriyor.
Bence 20 olmiyacak.17-17.5 max olur bu sene.hatta 3 ayliktan uzun vermiyorlar.
bankalar '' yüksek faizle '' topladıkları TL. mevduatı bu ortamda yüksek faizle kimlere kredi verebilecek ? Benim düşünceme göre kredi yerine banka hazineleri bu liralarla döviz - kıymetli maden al-sat yaparak ( mevduatçının cesaret edemediği işlemler ) mevduatı bedavaya getirebilirler. haliyle bir nevi emanet parayla güzel para kazanmak gibi.
Ben %20 leri Şubat sonuna doğru bekliyorum. Çünkü ABD yaptırımlarını Şubat ayında başlatacak 20 Ocakta Biden devir alacak ondan sonra olacak ayrıca yıl sonu enflasyon 14,5 civarı olacak. 2021 yılı nisan sonuna kadar enflasyon düşmez artar. Ancak 2021 mayıstan itibaren yavaş yavaş enflasyon düşmeye başlar. Doları 7,20-7,30 arasına çekmem istiyorsa hükümet (Ki bu seviyeler bence rekabetçi kur seviyeleridir) mecbur faizleri yükseltecektir.
Halkbank 17.10% 32-90 gün 1m+
Sabah sabah gözümü açamadan yapı krediden aradılar kredi verelimmi size diye...bankayla yıllardır tek kuruş çalışmam yok...sadece geçen 2 hafta önce kendileri aradılar yalvardılar kredi kartı verelimmi diye bende ihtiyacım yok var dedim...ama çok ısrar edince eko kart aidatsız olanı alayım bari dedim....bu sabahta kredi verelim diye aradılar..demekki para çok her kapıyı çalıyorlar...normalde hayatta sen istemedikten sonra arayıp sormazlardı...buda demek oluyorki satamadıktan sonra bankalar niye mevduat faizine yüklensinler...süreç var diye faizler yükseldi...ilk fırsatta aşağıya çekerler...bu arada talep ettikleri kredi faizide az buz değil...örnek 5000 tl nin 35 ay sonra geri ödemesi 7750 tl...az değil...kısacası bankalar kredi kullandırtacak müşteri bulma derdindeyken çok mevduat faizine yüklenmeyebilirler...20 li faizler şimdilik zor..
Chucky.............................cadde bebeği
Vâkıf temdit m+ 21 gün 15,50. Bu ara dönüşü olan kırık vade istesin. Oranlar fena değil.
Chuki faiz pazarligina ne zaman gidelim.ay sonundami?yoksa haftaya olurmu?
papaz krizinden sonra dolar 10 lira olacak diyenler de çoğunluktaydı...
sonra faizleri 25 lere çektiler dolar 5.15 lere kadar indi.
doların sonradan hızlı yükselmesinin sebebi faizlerdeki düşüşün BİRDEN ve FAZLA olmasıydı.
eski yönetim bu süreci iyi yönetemedi bence.
faiz arttırımı, enflasyon için gerekli burası net.
ama elbette böyle bir yere kadar gider.
özellikle yurtiçi yatırımcının güvenini faiz arttırımı ile kazanmak denenecek bir süre ki dth lar çözülsün.
asıl olan yapısal iyileştirmeler onlar başka bir tartışmanın konusu.
Arkadaşlar ister seve seve ister seve seve faizler yükselecek riskler çok fazla
1- Enflasyon yükselecek
2- Catsa yaptırımları
3- Halkbank davası
4- Libya ve Akdeniz
5- Suriye
6 - Avrupa Birliği ve Kıbrıs
Şeklinde bir sürü kriz var MB nın eli mahkum dövizin çıkmaması için faizi yükseltecek
Alman panzerleri en az 100 baz puan artış bekliyor-muş
https://www.bloomberght.com/yil-bitm...iyoruz-2270124
"Deutsche Bank, yıl sonu gelmeden en az 100 baz puanlık bir artış daha beklediklerini, Dolar/TL'nin 7.50'nin altına inmediği durumdaysa 150 baz puanlık bir artışın gerekeceğini belirtti." BN
Herkes işine hangisi daha çok geliyorsa, yatırım portföyü ne şekilde ise o yönde yorumlar yapıyor... Son zamanlarda bu iyice belirginleşti...
Gerçek bana göre net: 8.00 üstü dolar rakamı ile bu işi sür-dü-re-mez-sin...
Bu demek değildir ki 8.00 altı da iyi rakam...
2018 krizindeki tahammül sınırı, en fazla olması gereken rakam 5.00-5.50 arası idi...
Şimdi de 6.00-6.50 arasıdır...
Bunun üstü her zaman her şeye gebedir... O riskleri de almamak gerekir... Sonra son dönemde de gördüğümüz gibi kur artışı-enflasyon-faiz sarmalına girersin... 2018 de de böyleydi, şimdi de böyle... Bunun sırası hep böyle olmuştur, faiz artışı-enflasyon-kur artışı şeklinde bir sıralama olmamıştır...
Bence durum bu... Ama herkesin planı farklıdır, çıkarı farklıdır, hesabı farklıdır, orasını bilemem...
Dolar da 6,00-6,50 ler artık hayal rekabetçi kur istiyorsan şayet
Faizlerin yüksek tepki vermesinin en önemli sebebi geçmiş merkez bankası yönetiminin faizleri sebepsiz yere ortada fol yok yumurta yokken sırf ilgili kuruma şirin görünmek adına faizleri indirmesiydi....bunu bir kez değil her ay yaptı...eee böyle mantıkla faizleri gereksiz yere indirirsen sana piyasa bir noktada cezayı misliyle ödetir indirdiğin sebepsiz faizleri ermenistanın işgal ettiği topraklar gibi sahibine geri ödersin.....normalde faizler buraya gitmezdi...yanlış politikalar ve bazı bloomberg yorumcularının indir indir faizleri gaza getirmesiyle bu hale geldi...ne ekersen onu biçersin..
Chucky...........................yeşil
https://twitter.com/iDealDataHaber/s...789793283?s=19
Türk Lirası Gecelik Referans Faiz Oranı (TLREF) 15.4319 oldu.
Veri cuma günü 15.0334'tü
cuma günü vakıf 16.70 32 gün bağladım...
Geçenlerde en çok döviz mevduatı olan iller açıklanmıştı. Malum partiye en çok oy çıkan iller kendi partilerine güvenmediklerinden olsa gerek dövize yönelmişler. Ya da tam tersine teşkilattan aldıkları işaretle döviz alıyor ve işaretle yüksekten satıyor sonra tekrar dipten alarak mevduata koyuyorlardır. Bu kesim faiz haram diye döviz alıyorsa bu dövizleri neden faize yatırıyorlar ? Ben son 10 yılda yaşayarak öğrendim ki ; lafa değil icraata bakmak lazım. Artık çevremdeki partililere bakarak ( misal hacı amcama ) elimdeki paraya yön veriyorum. Nedense bu kadar ekonomist tv. ekranlarında hiç tutturamıyorlar ama ayşe teyze ile veli dayı hep tutturuyor.
Sadece 3 aylık maaşımı gecelik faiz veren 2-3 bankada ( kiraz doluyor vov , vov doluyor oksijen vb. ) değerlendiriyorum. Diğer türlü birikim yaptığım bölümü faiz yoluyla enflasyona karşı koruyamam. En kötü fonu alsam 6 ay sabretsem en az 3 defa tepede yakalar satarım, alttan alırım yine faizden fazla alırım. Elbette yatırım tavsiyesi değildir. Sadece kendi düşüncemi yazıyorum. Diğer arkadaşların düşüncelerini de okuyarak beyin fırtınası yapıyoruz.