İşverene sigorta prim desteği vergi indirimi ile birlikte asgari ücret net 4000tl.hayırlı olsun.
Printable View
İşverene sigorta prim desteği vergi indirimi ile birlikte asgari ücret net 4000tl.hayırlı olsun.
Sabah Sabah niye basıyorlar...
Asgari ücrete %50 zam vermek enflasyonu %20 açıklayan bu adamlar için tamamen seçim yatırımı anlamına gelir. Ancak asgari ücrete gelecek her zam en kısa zamanda enflasyon olarak döner. Enflasyondan çıkış için iyi bir program olmalı ki bu sarmaldan çıkalım. Ama buna hiç umudum yok.
Bu arada endeks 57 cente gitmez yazısı değil bu. Şu anki karlar ile zor diyorum. Fakat, şirket karlarının da azalma ihtimaline neden olacak gelişmeler ortaya çıkarsa elbette 57 cent'e de gider 25 cent'e de. Nedir onlar;
1- Herhangi bir nedenle iç veya dış savaş durumunun oluşması
2- Türkiye'nin amabargo altına girmesi, ABD ile soğuk çatışma durumu oluşması
3- AB ile serbest ticaret anlaşmasından çıkartılmamız
4- Bankacılık krizi oluşması
5- Reel piyasa faizlerinin iş yapılamayacak kadar yükselmesi
6- Seçimlerin yapılmaması, adil olmaması veya sonuçların tanınmaması. Özetle, demokrasinin rafa kaldırılması
Bunların herhangi birinin oluşması 57 cente veya mevcut seviyemizin altında bir yere götürebilir endeksi
Biraz saçma olacak ama viob hakkında nereden bilgi sahibi olabilirim?
benjamin şuan % 2,50 civarı düşüşle 10,97 civarında işlem görüyor ya birazdan saçma sapan havuz gazeteleri başlık atar "dolarda tarihi sert düşüş" diye.
ve bunu da yiyen var. asıl acıtan nokta o.
Günaydin arkadaşlar
İyi olabilecek bir hafta başlıyor gibi
gunaydın .bu hafta çok civcivli bir hafta olabilir...özellıkle cuma günü osman Kavala serbest kalırsa yeni bir Brunson rallisi yaşayabiliriz...
maalesef yiyen olur ama doların yaptığı hareket ile %45-50 enflasyon dolara yansımış oldu. Aslında 2018 den beri enflasyon artarak devam etmesine rağmen MB rezervlerini eritene kadar dövizi tuttukları için enflasyon dövize yansımıyordu. Şimdi rezerv bitti serbest piyasa koşulları hakim oldu. İşin daha kötüsü şuan onların anlattığı gibi dolarda spekülasyon yapan da yok. Dünyada para bolluğu tam gaz devam ediyor. Dolar spekülatörleri saldıracak olursa MB nin eli maalesef bu tür spekülasyonu önlemek için de çok zayıf...
Doların 11 civarı stabilize olması ile, endeksin artık çok uçmamasını, daha yatay bir harekete geçip yan tahtaların ise fışşşkırıyeaahhh moduna geçmelerini beklerim, bakalım olacak mı.
dolar 11 altında bile kalamıyor...
hemen alıcı geliyor...
titanikten kaçar gibi herkes tl den kaçıyor...
Aslında VOB ta ana hoları gelip bir yoklasa çok iyi olacak. 40+ bin puandır ziyaret etmemiş. Köyün minaresini dikmiş pala efendi.
risk değilki mesele tl mevduatta duranın ben seneye %13 mü alsam yoksa dolar treninin bir yerinden binsemmi?
tl dekiler doları bir yerinden yakalamaya çalışıyor...
paragözde gizliden gizliye bu hesabı yapmaya başlamıştır...
çünkü tl de kalarak parasını çöp etti... :)
şakkadanak bey neredesin kurtar bizi
dayanamadım, iki aydır yapamadığımı yaptım sonund
usdtry kasım vade 11.25 short
Alan kazanıyor..
https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yaz...el/621502.aspx
Yazısında borsa düşerse paçal yapın tavsiyesi var...:he:
Birde aşağıdaki konuşması var...
Ekonomist Necmettin Batırel: 'Dolar, 13, 15, 20 Lira mı Olacak? Bunlar Hayal Mahsulü Rakamlar'
https://onedio.com/haber/ekonomist-n...kamlar-1018317
Ulen coinlere short bassanız kesin kazançtı...
Hey yavrum hey..
Diyoruz da diyoruz..
Dolar short diyen mi dersin endeks zaten bariz...
Neyse Allah kolaylık versin..
https://i.ibb.co/DYpFr4h/Screenshot-...satakippro.png
satın al png
M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu senaryo bu şekilde düşünmesem de yan tahta hareketi bekliyorum..
Kayıtsız kalınamaz...M2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/pxadwbw.png
kasım vade dolar kontratı trade edilebilir bi görüntüye girdi bence
spotla arasında 3-4 kuruş spread var, spot kur 11.00 kırabilirse ciddi bi short marjı bırakır gibi
izleyip görücez
Bu hükümet olduğu sürece o gruptan ekmek çıkmaz....
Ne olur bilinmez ama her daim izleme listemdeM2101K9AG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
gıda grubu şirketlerinin temel verileri aşağıda.. kerevitaş en düşük ev/ebitda, ve en düşük bir kaç p/e oranından biri, satış büyümesi mükemmel, şok market avantajı vs vs
üstüne bir de satılma hikayesi ekle.. tek geçiyorum
https://i.hizliresim.com/du92ku1.png
devlet baba ucuzdan kapatmıyor, tanımlı prosedür var- tcmb sabahtan itibaren her saat başı oluşan fiyatların ortalamasını alıyor ve 15.30 ilan ediyor.. sen de hesaplayabilirsin uzlaşmanın ne olacanı.. 15.30 sonrası spot farklı fiyatlara gidebilir, ama uzlaşmayı ırgalamaz bu
12,20 garan çıpası longcular için iyi olmuş gibi gözükmekle birlikte bankacılık endeksinin el freni çekmesine yol açmış olabilir...
12,20 den alıcak diye mart sonunda bitirmeyi düşünüyıorlarmış orayı geçmeden bekliyecek mi?
kur sabitleme gibi bişey oldu...
kısa sürede %40 gitmiş bir bankacılık endeksi var ona göre dikkatli olunmalı...
garan 12,20 çıpası unutulmasın...
https://i.hizliresim.com/fr8lh58.jpg
Yan tahtalarda DOAS, AKSA, FRIGO, GSDHO ve CEMTS var bende. FRIGO'nun değerleme rasyoları süper değil ama yıllık cirosu 10M Euro iken 20M Euro ihracat anlaşması yaptı, kârını birkaç katına çıkarmayı garantiledi gibi. GSDHO piyasa değeri kadar kasada döviz var ve navlun gelirleri nedeniyle cirosu $ bazlı ağırlıklı, önümüzdeki bilanço döneminde daha görünür olacak bu durum. DOAS'ta kısa vadede çok beklentim yok ama çip krizi bitince 2022 onun zamanı olacak. AKSA ise orta ve uzun vadeli tuttuğum bir hisse, kimi zaman bakmıyorum bile fiyatına. CEMTS ise çelik dökümcü otomotive çalışıyor rasyoları oldukça olumlu diye aldım, çok fazla yok. CUSAN vardı bir de iyi kar bıraktı ama 3. çeyrek bilanço üzdü biraz. 4. çeyrek takip edeceğim.
Takip listem ise,
CIMSA
YKSLN
AKSEN
TTRAK
EGSER
ISMEN
babam arsa satmış bugün hissedardı yani aileden kalan neyse satılmış bugün payına düşeni almış...dolar alıcam diyor altın alalım dedik ama kuyumcu bu kadar altını evde saklayamazsın amca demiş...sen ne dersin dedi bişey diyemedim ne diym şimdi alma desen dolar uçarsa oradan zarar...al desen dolar düşerse oradan zarar...sen bilirsin baba dedim...
arsa kalsa desen diğer hissedarlar falan var satalım diyen var satmayalım diyen var mecburen herkes payına düşeni bir şekilde alması gerekiyor...
ne biçim iş bu ya? insanlar parasını korumanın derdine düşmüş...80 yaşında adam ya...
şimdi büyükler pati çekip yan tahtalar gidebilir...