3. Derece ise alır.
Okul olarak en az lise mezunu olmalı
Printable View
Geçen yıl eşimi İspanya ve Portekize gönderecektim, geri zekâlı seyahat acentesi hiç bana parmak izi için elçiliğe gidileceğini söylemedi, buna kızdım göndermedim.
Bu sene bari İtalyaya gitsin dedim, bu seferde İtalya vize başvurusu bile vermedi.
Ona kafam bozuk, yoksa bu yaşta devlet mahmuresi olacak halimiz yok.
Icisleri Bakani'ni Bahceli'ye gondermisti dun.
Bu gorusmenin konusu Ozcan KILAVUZ mus.
Anladigim bu Ozcan KILAVUZU iceri alacaklar.
https://www.youtube.com/watch?v=y6_1RIO3CJo
Bu arada Bahceli'de karsi hamle olarak, emekli maasi ve ikramiye artisi icin, teklif gonderin diyor isim vermeden CHP'ye.
Eger boyle bir sey gelirse, destekleriz demisti gecen hafta.
Bu arada Ozcan KILAVUZ beni yakarsaniz konusurum diyor.
Bakalim ne olacak.
Özcan değil OLCAY olacak, 3 kere yazmışsınız klavye hatası değil her halde?
Olcay ismi annemin de adı olduğundan, herifin ismi aklımda kaldı.
Olcay gidici fakat kendini de kollasın, o konuya girmeyeceğim.
Bu saatten sonra emekli ikramiyesi falan artamaz, emekli maaşını zaten artıracağız derler savuştururlar.
Haaa... Olurda yasa çıkartırlarsa o zaman belki, fakat ipe un sermek dahi daha kolay bu meclis aritmetiği ile.
Mudurum, duzeltme icin tesekkurler, Olcay KILAVUZ olarak degistirdim zihnimde.
Bu konuda iki supheli taraf var, cinayeti isleyen cete ve ona bu isi veren, azmettiriciler.
Sonucta bu isin kararini Bahceli verdiye kadar gider bu is, o yuzden herkes hukuk varmis gibi oynamak durumunda.
Anladigim MHP, bizim dahlimiz yok bu Olcay iti yaptirdi diye siyrilmak dusuncesinde gibi geliyor bana.
Diger yandan, simdi ki IcIsleri Bakani'nin polis sefleri ile SOYLU'nun polis sefleri arasinda emniyette bir itisme var.
Muhtemelen MHP egiliminde olanlar tasviye edilecek.
Is'te bu iki nedenden oturu Bahceli ihale bana kalacak endisesi icerisinde, o nedenle teklifiniz neyse getirin dedi gecen hafta.
Eger benim okumam dogru ise bu teklifi ismini anmadan CHP'ye yapti.
Ayrica bugun Destici gibi luzumlu (!) biri cikti, 10.000 TL. ikramiye, 5.000 TL seyanen zam diye basin toplantisi yapti.
Bence de emekliye kemik bile atmaz bunlar ama gelismelerin seyri bu.
Emekli maaslari asgari ucret seviyesine cikarilsa, 10.000 de ikramiye verse dahi bu millet bir daha bunlara oy vermeyecegini en iyi AKP'liler biliyor, MHP'de bu sonsuz zillet altindan nasil kurtulurum plani icerisinde diye dusunuyorum.
Bakalim neler olacak.
Bekleyip gorecegiz.
https://resmim.net/cdn/2024/05/30/fJs7TT.jpg
Valla sana şöyle bakınca, hakikaten masum olduğunuzu anlıyorum...
TBMM Genel Kurulu'nda oy birliğiyle kabul edilen İsrail'in Refah Katliamlarının Lanetlenmesine Dair Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
Kısaca dolar artacak
Bloomberg HT’nin Mayıs ayı enflasyonuna ilişkin anketi sonuçlandı. Ankete katılan 18 kurumun medyan beklentisi Mayıs’ta TÜFE’nin aylık yüzde 3 artacağı yönünde.
Ankete katılan 17 kurumun medyan beklentisi ise Mayıs’ta TÜFE’nin yıllık yüzde 75 seviyesinde artması yönünde oldu.
Mayıs enflasyonu için en düşük aylık beklenti yüzde 2,2; en yüksek beklenti yüzde 5 oldu. Yıllık enflasyon için ise en yüksek tahmin yüzde 76; en düşük yüzde 67,1 oldu.
Bu anket döneminde 2024 yıl sonuna ilişkin enflasyon beklentisi 16 kurumun katılımıyla bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 43 oldu.
Diğer yandan 17 kurumun katılımıyla gerçekleşen 2024 yılı enflasyonunda zirve tahmini de bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 75 oldu. Piyasa enflasyonun bu ay zirve yapmasını bekliyor.
Aylık beklenti en dusuk 2.2 diyenTuik uzmanı,
En Yüksek beklenti %5 tahmin eden de sokaktaki yurttaş galiba.
Carry Trade var mı , yoksa illizyon mu , ben takip edemediğimden bilemiyorum..Görebildiğim Eylül Ekimden önce döviz serbest salınıma bırakılmayacak görünüyor...Ha 9 günlük bayramda bu işi halederlerse carry trade yok demektir, Sonbahara kalırsa kılçıksız %15 dolarına faiz alan carry trade kenara çekilip suların durulmasını bekleyebilir...
Bu arada TR de Gıda başta olmak üzere , Bayram dolayısıyla internetten edindiğimiz bilgilere göre canlı hayvan fiyatları x3 olduğu bir süreçte Turizm sezonuna gireceğiz...Diğer ürün ve hizmetlerde de Araçlar başta olmak üzere katmerli vergi olduğundan fiyatlar AB ye göre x2-3 bandında geziyor....
Bu kurla Turizm sezonuna girmek istiyorlar ve carry trade var ise Döviz hareketi sonbahara , yok Turizmi bari kurtaralım derlerse Bayram tatiline dikkat!!!!
Ben bu zam döneminde birşey beklemiyorum...Hatta kök maaşa zam verip geçecekler...Zam verecek adam seçimlerden önce yapardı....
Emekeyenler bu yıl emeklemeye devam edecekler; Bu yıl değişen birşey olmaz...A.K.P sinin küçük yavru ortakları tabanın gazını almak için ortaya birşeyler atıyorlar...Seçim sürecine girilince bir iyileştirme olur ama ne olur ne olmaz onu orada görürüz...
Program çalışıyorAlıntı:
ASO Başkanı Ardıç: Doğrudan yatırım gelsin isterken, var olan yurt dışına gidiyor
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, Türkiye'nin G-20 ülkeleri arasında yurt dışına en fazla doğrudan yatırım yapan üçüncü ülke olduğunu belirtti. Ardıç, "Yabancı yatırımları ülkemize çekmeye çalışırken, mevcut yatırımlarımızın yurt dışına çıkması endişe verici" şeklinde konuştu.
1 derecem fetöcü amirimin yüzünden gitmişti, o zaman fetö değildi tabi adam başımıza sorumlu doktor oldu ben zavallı bir ambulans şoförü her fırsatta fettullah gülene küfürü basıyorum Türkiyenin humeynisi bu diyorum tabii takıştık doktorla ama asla geri adım atmadım, biyere gönderemediler akp yönetiminde arkadaşlarım vardı, sonunda nemi oldu o dokdorum fetöden içeri tıkılmış, sevindimmi asla gerçekten üzüldüm
Tam öyle değil.
Hangi cebe elini atarsan tutuyorsun. Ama dövizi değil.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a8bc25b420.jpg
geçen sene istanbul dünyada birinciydi turist sayısında.. bu sene de öyle olacak gibi.. dün eminönü kapalıçarşı çok yoğun turist vardı.. fiyatlar onlara da pahalı geliyor ama döner baklava türk kahvesi ilginç geliyor adamlara yiyip içiyorlar..
antalyada kıştan satıldı zaten odalar.. kur artışının pek anlamı yok.. otel dışı harcama yapmazlar pek ama..
Nisan ayında dış ticaret açığı bir önceki yıla göre %12,9 artarak 9 milyar 863 milyon dolara çıktı.
Şimşek rekora gidiyor.
10 Milyar dolar muhtemelen Mayıs ayında geçildi.
11,12,13....
https://tr.investing.com/news/econom...ne-ckt-2873865
Reha bey Kütahya Domaniç te konut ve arazi satışında rekorlar yaşanıyormuş diye bir haber okudum. Hayır mı petrol mü, altın mı, hazinemi ne var oralarda.
Eger Bahceli'nin altindaki zemin kayarsa, Reis'i onu oyle bir yuce divana yollar ki, sasar kalirsiniz.
Ingiliz Memed'e meydanlarda neler demisti hatirlayin.
Size katılamayacağım, sizin de başınıza gelmiş Fetöcüler kadar hain, alçak sıfat bile bulamayacağım yaratıklardır.
Başına bunlar yüzünden bir şeyler gelenler, bilhassa askeri öğrenciler ve pilotlar benim dediklerimi teyit edeceklerdir.
Sınav hırsızlıkları falan, daha bir sürü ş e r ef sizlikleri vardır.
Yok aslında benim sorum çok basitti, üniversite mezunu 20 yıllık düz memur 3. dereceye gelebilir mi?
Ahali ise kimi damdan düştüm, kimi ağaçtan düştüm yurtdışına gidemedim demeye başladı, halbuki bana eşşekten düşmeyen biri lâzımdı.
Neyse anladım ki amir, şef, müdür olmasa dahi bir memurun 3. dereceye gelmesi mümkün.
Teşekkür ederim aslında bu kadar basitti, yani diyelim Halk bankasında üniversite mezunu 1 memur 18 yılda 3. dereceye çıkar, amir, şef falan olmasına gerek yok.
Aman haaa... Arkadaşlar, yok benim baremim düştü yok derece veya kademe durdurması aldım demeyin lütfen.
Memuriyet veya kamu işçisi hiç olmadığım için, bana çok uzak konular bunlar.
Devletle olan alakam vergi, tapu, askerlik, belediye ıvır zıvır.
Efendim ben yurt dışında master, doktora cart curt yapmıştım, anasının dini kadar okudum eeee... Türkiyeye geldim 5/1'den başladım, 2-3 yıl sonra da 3/3'ne geldim.
Bütün bu farklılıklarla benim alakam yok ki, ben sade suya tirit bir memuru soruyordum.
Neyse ıstırabımı dindirmek için, kafama bir kurşun sıkılmadan kurtuldum.:kahkah: