Bugün -%0.20 ,dün +%0.25 ... 2 gün önce -%0.22
Bugün XU030 , +%0.15
XU100 %0 - yazı ile ... yüzde sıfır
Palişkoom iyicene dalga geçme moduna geçti gene :kahkah:
Printable View
Bugün -%0.20 ,dün +%0.25 ... 2 gün önce -%0.22
Bugün XU030 , +%0.15
XU100 %0 - yazı ile ... yüzde sıfır
Palişkoom iyicene dalga geçme moduna geçti gene :kahkah:
Kapaktaki Türkiye haritası MSB'yi karıştırdı
Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Erhan Afyoncu, üniversite tarafından yayınlanan "Türk Dili Kompozisyon ve Hitabet" adlı kitabın kapağındaki görselde Türkiye’nin doğu ve güneydoğusunun bir bölümünün farklı renkle boyandığının ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yaptı.
https://www.sozcu.com.tr/kapaktaki-t...stirdi-p108567
1 milyar yıllık devlet aklı onu emretmiş demek ki.
islamcılar safi böyle mevzularda çakallık yapıp, muhalifleri hapse tıkmakla meşgul. bu arada en yerli ve milli hükümetimiz bu. dışarıda itibar sıfır. anca muhaliflere gücü yetiyor.
borsa veya vioptan zerre korkum yok. bir gün bu mevzular yüzünden başıma bir iş gelebilir.
yoldan birisini çevirip ''yaa şu üçünü anlatabilirmisin bize..'' desen
ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi
mertabi, ALPER, çıtak :oleyo: aynı karede
https://i.hizliresim.com/4to394a.jpg
soldan sağa yazalım: ALPER, çıtak... mert abi (tipe bak allaaansen :party: :kahkah: :yahoo: )
Medyanın Elli Tonu
@Medyanin50Tonu
Rasim Ozan Kütahyalı:
Tuncer Bakırhan İmralı'ya gidiyor. Bakırhan'a güveniyorum. Eğer netice olumlu olursa Öcalan Ankara'ya gelecek.
Müstakil ev hapishanesi hazır. Nerede olacağı, içindeki eşyaları, güvenliği hazır. Oradan DEM Parti'yi yönetecek.
Emn
@kangallone
·
1 sa
Nagehanıda sık sık gönder Rasim bol bol röportaj yaparlar
Furkan
@megostronomi
·
1 sa
Şu adamın hangi konuda olursa olsun söylediği hiçbir kelimenin Türk milletinin nezdinde kıymeti yoktur. Bunun gibi sözde gazeteciler dışarda gezerken Türk milliyetçisi gazetecilerin teker teker içeri alınması da cabası.
Karagümrüklüâ„¢
@karagumruklu_tr
·
1 sa
Hayırdır nereden depreşti apo sevdan saray ibiği
seyduse
@sey_duse
·
1 sa
O hiç sevmediginiz Türk halkının kucağına oturacaksiniz .Siz mi tarihe geçeceksiniz biz mi size geciricez gorucez bakalım
Gül Tuncer(Çalıkuşu)
@GlTuncer8
·
1 sa
Eğer bu s*çmığın dedikleri olursa Allah da bunlara oy verenlerin bin türlü belasını versin!
E.Savcı Mehmet Demir
@mehmetdemirtr
·
1 sa
Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bu Rasim isimli şahsa bu bilgileri verecek bir müptezel asla yoktur.!
Bu hale göre bu şahıs yalan yazıyor.!!
Furkan
@megostronomi
·
1 sa
Şu adamın hangi konuda olursa olsun söylediği hiçbir kelimenin Türk milletinin nezdinde kıymeti yoktur. Bunun gibi sözde gazeteciler dışarda gezerken Türk milliyetçisi gazetecilerin teker teker içeri alınması da cabası.
Karagümrüklüâ„¢
@karagumruklu_tr
·
1 sa
Hayırdır nereden depreşti apo sevdan saray ibiği
seyduse
@sey_duse
·
1 sa
O hiç sevmediginiz Türk halkının kucağına oturacaksiniz .Siz mi tarihe geçeceksiniz biz mi size geciricez gorucez bakalım
Gül Tuncer(Çalıkuşu)
@GlTuncer8
·
1 sa
Eğer bu s*çmığın dedikleri olursa Allah da bunlara oy verenlerin bin türlü belasını versin!
E.Savcı Mehmet Demir
@mehmetdemirtr
·
1 sa
Türkiye Cumhuriyeti Devletinde bu Rasim isimli şahsa bu bilgileri verecek bir müptezel asla yoktur.!
Bu hale göre bu şahıs yalan yazıyor.!!
doji star (akşam yıldızı ayısı) boşluklu açıp çoğunlukla devamında aşağı süzülür.
https://www.candlescanner.com/candle...ish-doji-star/
yarın kapanışta ne olacağına bakacağız. yazdım ama şimdi bile haftalık yorum için erken.
Ülkenin geldiği nokta üzerine yalakalık içinmi vazife almış yoksa görevlendirilmiş mi çıkıyor boyundan büyük konuşmalar yapıyor .
biride çıkıp sen kimsin demiyor.
İnşallah erken seçim olurda bu yapmak istediklerinizi halka anlatırsınız.Yapa bilirmisiniz zor.
Cuma akşamı Allaha havale ediyorum .
darladı beni bunun bu şekilde konuşması
tohatlı cevap yazmaya üşendim. nasıl olsa boşa gidecek.
maşallah bu geyike deyip ankara ayazında jager içiyorum :drunk:
https://i.hizliresim.com/rll8w9i.jfif
Yasadigimiz ulke
Bunlar yarinin bugunden kotu olmasi icin elinden gelenleri yapacagina yemin etmis
Sunlarin yasandigi bir ulkeye Yabanci neden gelip yatirim yapsin
https://www.sozcu.com.tr/erdogan-dun...-geldi-p108272
Deha da kadina siddet olan bir sahne varmiydi ?
Kibris otellerinde nasil kara para aklandigi islenmisti
Bolumleri Kaya Palazzo da cekmisler neden burayi tercih ettilerse
Chamada yi tercih etselerdi rol yapilmasina da gerek kalmazdi
Normal salonda slotlari 25.000 bet ceviriyor adamlar.
abi evet bu rivayet doğrudur ve de türk mitolojisinde yeri vardır.
ben bunun kıtlık olacağını sezen yabani hayvanların şehirlere indiği şeklinde yorumluyorum.
geçen ay köye gittim ve kanlı canlı tilkiyi önümde gördüm. çok güzel hayvan.
etkim yetkim olsa bu ülkede avcılığı yasaklardım.
Hey yavrum hey..
..........
Almanya'nın Eski Başbakanı Angela Merkel, Erdoğan'ın 3 milyar Euro karşılığında Suriyelilerin Türkiye'de kalmasını kabul ettiğini açıkladı:
"Cumhurbaşkanı Erdoğan ile göçmen sorununda çalışmanın karşılığı vize serbestisi idi. Bu önemli konuydu.
Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve AB'de ilgili çevrelerle de görüştük. Sonunda anlaşmaya varıldı. Anlaşmaya göre AB, Türkiye'ye 3 milyar Euro verecekti ve Suriyeli göçmenler, Türkiye'de kalacaktı.
Biz 3 milyar Euro'yu verdik. Suriyeliler orada kaldı. Türkiye ile yaptığımız anlaşma, Avrupa'ya göçü yüzde 95 azalttı
kepazelik..
Haziran ayinda bitiyordu bizim ailenin schengenleri
Evraklari verdim Konsolosluk calisanindan rica etttim dilekce yazmasi icin her sene gelmek zor oluyor 5 yillik verilmeyecekse hic verilmesin diye yazdik
sonuc : 2 yillik schengen vizesi vermisler
2 yillik olmasinin sebebide cocugun pasportunun kalan suresi 3 yil oldugu icin[buna dikkat etmemistim]
Asagi komsum Emekli onun evraklarini gonderdik pasportunda ilk schengeni olacak
Sonuc:6 aylik gonderdiler
Diger arkadasim isyeri kendisine ait ama resmi olarak baskasinin uzerinde ve kendisi asgari ucret ile calisiyor gozukuyor
onunda pasportunda hic schengen vizesi yok ve ilk defa basvurdu
sonuc :6 aylik geldi
Turkiye'de 1 gun bile sigortasi, banka hesabi olmayan kisiye vize alindi
Vizeciye soyledigimde imkansiz alamayiz dedi , sen randevuyu al ben evraklari hazirlarim aliriz sorun degil dedim
abi imkansiz vermezler bosa aliriz randevuyu vs vs dedi
evraklari hazirladim verdik Sonuc : 6 aylik vizesi geldi
Amerika evet randevuyu 1 1-.5 seneye veriyor yogunluktan dolayi ama randevuyu aldiktan sonra tarih one cekilebiliyor ve 1.5 sene sonra randevum var derken bir bakmissin 2 ay sonra randevun gelmis
soylede bir ornek vereyim :
Sahis vizeye basvurucak banka hesabinda 2 yil boyunca haraket yok randevudan 1 hafta once gidiyor 5000 euro yatiriyor sonra benim vizem neden ret geldi diye veryansin
Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç:
"Yapılan düzenleme sadece asgari ücreti değil, zincirleme olarak tüm ücretleri etkileyecektir. Bu artışların gecikmeli de olsa mal ve hizmet fiyatlarına yansıması, dezenflasyon sürecini sekteye uğratma riski de taşımaktadır. Çok boyutlu ve farklı yansımaları olan bu konu, titizlikle ve adil bir şekilde değerlendirilmelidir"
Alper
ne iş yapıyor ki PALA
bi bahane bulur gene vermez ,
https://scontent.fadb2-2.fna.fbcdn.n...-Q&oe=677030AE
alperlen biz avrupada emlak sektörüne giriyoruz senin haberin yok.
voliyi vuracaz.. 15X
şirketi kurduk..
dondüşmez inşeat mühendizik ltd şti.
black friday diye millet bedava istiyor..:evil:
bizim millet black fıraydeyi çok yannış anladı :oleyo:
cumalarda dikkatli olmak lazım ortam kötü abi. :he:
:drunk::drunk:
Perşembeyi Cuma ya bağlayan gece benim spor gecem ..
Sonra anlatırım :one::rules:
https://www.youtube.com/watch?v=Ope1tNwRNO4
10942.75 kapattı -uzlaşma 10938.75
273.....
Huzurlu geceler :)
Bloomberg
TCMB'nin swap hariç net rezervi geçen hafta 2.6 milyar dolar azaldı.
Günaydın cemaat bol kazanclar
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Günaydın.
Güzel hayaller kurun:)
https://x.com/mesutuyar10/status/186...F3dSWMjWw&s=19
Çok ahlaksız bu listeyi yapanlar.. Hakkımızı yemişler.
.............
Adalet Bakanı Tunç, Dünya Hukukun Üstünlüğü Endeksi’nde Türkiye’nin 117’nci sırada olmasına tepki gösterdi:
Hukuk devleti olmayan, demokrasi olmayan ülkeleri Türkiye’nin üstünde göstermek haksızlık.
ANLADIĞIM KADRIYLA bir onarım işi var çorbada benimde tuzum olsun...
https://i.hizliresim.com/ss23jv9.png
Biden yönetimi, Çin’e yönelik çip düzenlemelerini daha da sıkılaştırmayı değerlendiriyor; önlemlerin en erken gelecek hafta açıklanması bekleniyor
Bilgilendirme
https://gedik-cdn.foreks.com/yatirim.../content/1.jpg
Bugün KASIM vadeli VIOP kontratlarının son işlem günüdür. Yatırımcılarımız KASIM vade pozisyonlarını, kendileri kapatmadığı takdirde gün sonu gelecek olan nihai uzlaşmaya göre Borsa tarafından otomatik olarak kapatılacaktır. Ayrıca Borsa diğer bir vadeye geçişi yapmayacak olup konu ile ilgili yatırımcılarımıza bilgi vermeniz rica olunur.
Fiziki teslimata konu olacak Pay vadeli ve opsiyon sözleşmelerinde hisse alım son tarihi bugündür.
Satış yönlü kapatılmayan pay vadeli kontratlarda Kurumumuzun re ‘sen satış hakkı bulunmaktadır. Bu kontratlarda 16:45’ten önce gerekli aksiyonun alınması önem arz etmektedir.
Vadeli işlem Sözleşmeleri
- BİST 30 Endeks Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen endeks değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeks kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değerin en yakın fiyat adımına yuvarlanması ile elde edilen değerdir.
- Dolar/TL Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB son işlem günü saat 15.30 itibari ile açıklayacağı USD ALIŞ VE SATIŞ kurları ortalaması.
- Euro/TL Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB son işlem günü saat 15.30 itibari ile açıklayacağı EURO ALIŞ VE SATIŞ kurları ortalaması.
- Euro/Dolar Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB’nin son işlem gününde açıkladığı gösterge niteliğindeki Euro/Amerikan Doları çapraz kurudur.
- İngiliz Sterlini/Dolar Vadeli İşlem sözleşmesinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, TCMB’nin son işlem gününde açıkladığı gösterge niteliğindeki İngiliz Sterlini/Amerikan Doları çapraz kurudur.
- Pay Vadeli İşlem sözleşmelerinde; uzlaşma şekli fiziki teslimattır, otomatik kapatma söz konusu değildir. Vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olarak kabul edilen her payın son işlem gününde spot piyasadaki seansta oluşan kapanış fiyatıdır. Takas süresi T+2 olarak uygulanır.
- Altın Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem günündeki Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatının Merkez Bankasının saat 15:30’da açıklayacağı gösterge niteliğindeki ABD doları alış ve satış kurları ortalaması kullanılarak TL/gr’a çevrilmesi ile bulunan değerdir. Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansı yapılmazsa, sabah seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatı vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır.
- Dolar/Ons Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem gününde Londra’da öğleden sonra oluşan altın Dolar/Ons fiyatıdır. Londra’da öğleden sonra altın fiyat sabitleme seansı yapılmazsa, sabah seansında oluşan altın Dolar/Ons fiyatı vade sonu uzlaşma fiyatı olarak kullanılır.
- Dolar/Ons Gümüş Vadeli İşlem sözleşmelerinde, vade sonu uzlaşma fiyatı, son işlem gününde Londra’da oluşan gümüş Dolar/ons fiyatıdır (ICE Benchmark Administration tarafından açıklanan LBMA Silver Price).
- VİOP-Baz Yük Elektrik sözleşmesinde, uzlaşma şekli nakdidir, vade ayının her bir saati için Piyasa İşleticisi tarafından açıklanan Kısıtsız Piyasa Takas Fiyatlarından (KPTF) hesaplanan basit aritmetik ortalama son uzlaşma fiyatı olur. Bu yöntemle belirlenen vade sonu uzlaşma fiyatı en yakın fiyat adımına yuvarlanır.
Opsiyon sözleşmeleri
- Pay opsiyon sözleşmelerinde; uzlaşma şekli fiziki teslimattır, otomatik kapatma söz konusu değildir.
- BIST 30 Endeks opsiyon/Mini BİST 30 Endeks opsiyonu sözleşmelerinde; uzlaşma şekli nakdidir.
- Alım opsiyonlarında; dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeksinin kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değer (BİST30 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri için ilgili vade ayı için hesaplanan vade sonu uzlaşma fiyatı) ile opsiyon kullanım fiyatı arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.
- Satım opsiyonlarında; opsiyon kullanım fiyatı ile dayanak varlık olarak kabul edilen BIST 30 Endeksinin son işlem gününde spot piyasadaki seansta sürekli müzayedenin son 30 dakikası süresince ilan edilen değerlerinin zaman ağırlıklı ortalaması ile BIST 30 Endeksinin kapanış değerinin sırasıyla %80 ve %20 oranlarıyla ağırlıklandırılması ile hesaplanan değer (BİST30 Endeks Vadeli İşlem Sözleşmeleri için ilgili vade ayı için hesaplanan vade sonu uzlaşma fiyatı) arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.
- Dolar/TL opsiyon sözleşmelerinde; uzlaşma şekli nakdidir.
- Alım opsiyonlarında; vade sonu uzlaşma fiyatı, dayanak varlık olan ABD Doları için son işlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibarıyla açıklayacağı gösterge niteliğindeki alış ve satış kurunun ortalamasının 1.000 ile çarpılması suretiyle bulunan değer ile opsiyon kullanım fiyatı arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur.
- Satım opsiyonlarında; vade sonu uzlaşma fiyatı, opsiyon kullanım fiyatı ile dayanak varlık olan ABD Doları için son işlem gününde TCMB’nin saat 15:30 itibariyle açıklayacağı gösterge niteliğindeki alış ve satış kurunun ortalamasının 1.000 ile çarpılması suretiyle bulunan değer arasındaki farkın en yakın fiyat adımına yuvarlanması sonucunda bulunur. Döviz opsiyon sözleşmelerinde ise karda olan opsiyonlar otomatik kullanıma konu olacaktır.
- *** Fiziki teslimatlı pay vadeli işlem ve opsiyon sözleşmelerinde, Takas süresi T+2 olarak uygulanır.
*** Nakdi uzlaşmalı opsiyon sözleşmelerinde, üyeler tarafından Takasbank’a herhangi bir kullanım talimatına gerek olmaksızın, vade sonunda karda olan nakdi uzlaşmalı opsiyon sözleşmelerindeki pozisyonlar otomatik olarak kullanıma konu edilir ve oluşan kullanım kar/zarar tutarları üzerinden hesap güncelleştirme işlemleri yapılır.
Ateşkesin hemen ardından hava saldırısı: İsrail ordusu, Hizbullah’ın anlaşmayı ihlal ettiğini iddia ederek Lübnan’a yönelik saldırı*düzenledi
Şükran günü için göstermelik bir ateşkes yaptılar demek ki
konumuz dışı ama ben bu hisseden huylanıyorum..
GOODY hissesin nasıl görüşleri olan?
https://i.hizliresim.com/r3y1k58.png
günaydın .. vadeli tarafta.. aralık hisse vadelilerine pek dokunmadan bir miktar endeks short cover ile hafif bullishe döndüm .. nötr de denebilir .. ytd .. izleyelim bakalım ...saatliklerde bayrak flama benzeri yapıyı takip ediyorum ... gerekirse vadeli short açarım yine .. ytd.. kısmet ..bol şans ..
SON DAKİKA | Türkiye ekonomisi 2 çeyrek üst üste küçülerek resesyona girdi.
u-100 saatlik olası flama bayrak benzeri dediğim yapı ...ytd.. cümleten bol şans..
https://i.hizliresim.com/lrtp4i4.jpg
Karaduman ,
sistem pozisyonda olunca gelen verilerle ekonomi teknik resesyona girmiş gözüküyor ama hala pıst 100 tutmaya çalışıyorlar.Yabancı bu borsaya garanti vermediğin sürece gelmez biz bize oyun oynayarak piyasa yapılıyor.
Taşıma maliyeti arttıkça momentum kaybediliyor .Ver havucu faiz indirimi olsa ne olur ama algı ile yönetiliyorsa piyasaya bunu enjekte edersin.