https://cdn.neoldu.com.tr/other/nicc...zleri-004.webp
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Printable View
https://cdn.neoldu.com.tr/other/nicc...zleri-004.webp
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
Tabii 2025 krizini görünce 2008 deki kriz, kriz değilmiş dedirtiyor.
2007'de 20.65 gr altını gören BİST, şu anda 2.27 gramda.
Hani testere piyasası diyoruz ya kesinlikle o değil, resmen paramıza çökmüşler...
kimse şunu dikkate almıyor
Rusya 3 senedir savaşıyor... net bir sonuç alamadığı için askeri gücü hakkında kötü izlenim oluştu mu ? OLUŞTU
(evrolapılar 100.000 li rakamlar söylüyor ) binlerce askesini kaybetti mi ? ETTİ
hem savaş hem ambargolar yüzünden milyarlarca dolar para kaybetti mi ? ETTİ
Ukrayna'nın yarısı kontrolünde diyelim.
buyrun masada konuşuyoruz:
Ukrayna topraklarını vermeyecek, geri almak isteyecek mi ? İSTEYECEK
(Ukrayna'dan önce, abd, avrupa vermeyecek o toprakları Rusya'ya )
yukarıda saydıklarım varken Rusya bu toprakları geri verecek mi ? NASIL VERECEK
PUTİN halkına ne diyecek ? nasıl anlatacak ?
''boşa savaşmışız, ölenin yanına kar kaldı... geri çekildik '' mi ?
aklınız alıyor mu bunu ?
buyrun barış yapın, nasıl yapacaksanız ?
İçinden geçtiğimiz süreç kesinlikle faiz oranlarını değiştirerek veya bütçe dengeleriyle oynayarak içinden sıyrılabilecek konjontürel bir kriz değildir.!!!!
Üretim yapısından , sermaye birikim sürecinden, bunlara ek olarak başkanlık sistemiyle.!!!!
Kurumsal yapıların çöküşüne.!!!
Liyakatın kaybolmasına.!!!
Kuvvetler ayrılığı ilkelerinin ortadan kalkmasına dayanan.!!!
Yapısal bir krizdir.!!!
Dolayısıyla başkanlık sistemi içerisinde çözülmesi olanaklı değildir.!!!!
Çöküş dönemindeyiz.!!!!
Kaos tüm hızıyla otobanda.!!!
Kendime masallar.!!!
Masallar dünyası.!!!
bakın (ne olduğunu bilmiyorum ama ) bişiy olmuş
https://www.ig.com/en/indices
KARADUMAN DAYU... bisti düşüremeyince, yurtdışına çökmüş :kahkah:
helal dayu... eline sağlık :bravo:
dayı yarın borsa açılır mı ? :drunk:
Birey olsun,topluluk olsun,toplum olsun değişmek ve konfor alanından çıkmak zordur.Özellikle de idealizmin ve ideolojinin olmadığı her şeyin ego / haz/ çıkar / maddecilikle ölçüldüğü bu zamanda değişim/ dönüşüm zordur.
Değişim ve statüko çatışması bu işin kaçınılmaz sonucudur.Yaşadığımız süreç bu açıdan sancılıdır.Akıl,mantık ve sağduyu galip gelirse hasar az olur.Ama yukarıda değindiğimiz husustan dolayı bu zor.
Öyle bir şey yaratıldı ki sanki sonsuz.Ama aslında bir kelebeğin ömrü kadar kısa olduğu gerçeği ile yüzleşildi.Yine yaratırız hayali bu işin motivasyonu.
Ve nihayetinde ya yeni bir yol buluruz, ya da yeni bir yol yaparız misali sancılı bir dönemden bir çıkış yolu her zaman vardır.
KCHOL; şuankine göre güncellenmiş fiyatlar;
1998 tepe fiyattaki ortalama 0.36 dan kriz dibi ortalama 0.13
2000 tepe fiyattaki ortalama 1.65 dan kriz dibi ortalama 0.60
2007 tepe fiyattaki ortalama 3.10 dan kriz dibi ortalama 1.10
2024 tepe fiyattaki ortalama 240 dan kriz dibi ne olmalı ..... bu hesaba göre 85 tl civarı olmalı..olur olmaz bilemem ..ama dip diye 140-150 de geziyor..
tek farkımız var şuan..nedir o..
dolara baskı ile lay lay lom görüntüsü..
@EMLAK başganım. Bizimkinin gücü ancak ters J ye yetti.
https://i.hizliresim.com/hj201q0.png
Adamlar duble V yaptı düzeltmesine bile girdi :kmk:
https://i.hizliresim.com/rduy4ho.png
farzedelimki borsa 5500 lere düşmeyecek..farzedelimki doları baskılamak için merkez bankası yine eksi hane yazacak ve doları zabdetecek..
eee İmamoğlu içerde..
seçim yok..seçim yoksa güven yok..
güven yoksa yatırımcı yok..
nasıl olacak da yeni trend başlayacak..
cevap; YOK..
ZORAKİ YENİ TREND OLSA BİLE BU ORTAMDA ÖLÜ DOĞAR..
o yüzden ya seçim ya borsa kapansın..
Sana gaz vermek istemem ama borsada sona geldik dayucuğum. Borsa bitti
The end
Sebebi şu,
Yapay zekalı robotlar piyasada daytrade ederek olası trendden daha çok kazanıyor oluşu
Unut sen trend işini
Bak ons bile çökücek derken tekrar ayağa kalkıyor, dow da dax da aynı
ben bunu 2008 in ortasından hatırlıyorum..olur olmaz aynı bilemeyiz tabi..ama ben de tam yarıyolda sabancının çimentolarını almıştım..abooo başıma neler geldi..dip diye aldığım kağıt yarı yarıya düştü..bu sefer bu oyuna gelmem
Mumkunati yok bunlar gitmeden ralli olmaz. Bant araliginda simdilik idare ediyorlar. Asagida 8500 yukarida 11500 uzun vadeli bant. Orta vadeli 9800 8500 bant. Umut edelimde 8500 kirilmasin. Mecburen dukkani aciyorlar araya biri girerse onu opuyorlar. Allah gostermesin bir donem daha kalirlarsa 2035 e kadar bir sey olmaz.
Yannuş anlamada dayucuğum sen mal aldın mı şakkadanak 5bindeyiz.sen mal almadığın için 9bine demir attık
zaten sizi yanıltan sey doların 38.80 olması ve baskılanan dolarla endeksı takıp edıyorsunuz .ben 50tl den koysam dolara 181 lerde zaten endeks ıste bı yuzde 20 daha dusur burdan o zaman mallanmak ısteyen dusunur
çimentolara baktım şimdi..1998-2000-2007 lerde daha ..vallahi hala tepedeler..bunlar düşüşü başlatmamışlar bile..
bu ortamda bu kağıtları kim tutuyor orda..yani o kriz yıllarına benzerseler yolun daha 1/4 ündeler..yolun başındalar yani..
herkesin önünde grafikler var, açın bakın geçmişi olan çimentolara..
sana kriz var, bana kriz yok..büle bişey mümkün mü yahu
Yok "epistemolojik kopuşlar, vay efendim "katolik, protestan... ekonomi", "nas..."
Yenilikçi veya yeniliğe açık bir ekonomi yönetimimiz olsa...
Yap dünyada bir ilki...:
M.B. eliyle, atıyorum USDTRC diye bir coin çıkar.
Zaten "fiziki dövize talep olmasın/olmuyor" diye stable coinlerin hiçbirinden stopaj, gelir vergisi vb. almıyorsun...
Bari içeride kalsın para.
Aynı coin ile(USDTRC) ile BIST'de işlem yapmanın önünü aç. Hisseleri biri TRY diğeri USDTRC olacak şekilde ikili kurla fiyatlandır.
Böylece
-Dövize talebi azalt,
-Döviz riski kaygısı(T+1/T+2, haftasonu vb. dahil) ile piyasaya giremeyen paranın da borsaya girmesini sağla.
-Fiziki dövize talep azalınca, git vadeliden kafana göre bas kafasına Benjamin'in. M.B. bankası ve vadeli piyasalarla optimum şekilde yönet kuru da...
hiçbişey olmayacaksa bile bişey olacak..ama nedir bilmiyoruz..
Dayucuğum seni yanıltan şey rakkama odaklanman.
Bir büyüğüm derdiki, global yurtdışı piyasalar düzeltmesini yaptıktan sonra giriş yapılır deye
Yani şu aşamada, misal veriyorum
42binde olan Dow jones in 25 bine gelmesini bekliyorum, bistte girmem için demen lazım.
Sana 1 lot bile aldıramayız yohusa :oleyo:
9 gün ABD + kaptamış..üst üste..
dün-bugün düşse ne olur? düşmese ne yazar??
aynı hızla düşer dow..belki daha hızlı
Israil fiilen, ABD ise perde gerisinden Suriye üzerinde bir şeyler deniyor ama... Hayırlısı.
Bizimkilerin "terörsüz Türkiye" diye duyurduğu planları da çöpe atabilir "bence" bu gelişmeler...
https://t24.com.tr/haber/eski-abd-bu...abilir,1240473
EK: Tabii böyle bir gelişme olması durumunda, şimdiye dek pozitif etkisi sınırlı da kalsa, bu katalizör de negatif tarafa geçecektir...
aynı meseleyi bende düşünüyorum uzun zamandır... ama şu kanaate vardım
endeks hesabınd doları 39 mu almalıyım ? 50 mi ?
şimdi İKTİDAR yıkılmasın diye dolar baskılandı, EVET...
karşılığında ne verildi?
2021'den beri KKM, % 50 faiz ile MİNİMUM 70 MİLYAR DOLAR verildi.
ingiliz tefeciler Türkiye'ye verdikleri doların karı KKM ve FAİZ ile verilmemiş olsa idi; karını doları 50 tl'ye çekerek... dolar üzerinden alacaktı
bu para devletin kasasından diğer enstrümanlar ile verildiği için, doların şuanki ederi 39'da kalıyor
ve heseplarda doları 39 almalıyız.. diye düşünüyorum
müslüman sokağındakilerin hepsi müslüman mıki..:oleyo:
yahu suç bende değil..kağıtların 50 kat şişmesine izin verenlerde suç..
o yüzden büle oldu..ben sorulara cevap arıyorum..
beni engellesen ne olur engellemesen ne olur
V nin anca J lik sap kısmını bilebildik.. kısa V anca bu kadar oluyor :))
esed gitti yerine talibancı haydut geldi.. şlmdiden suriye haritasını 5 e bölmüşler...
suriye yönetiminde colani + atadıkları kişilerin taliban sonrası işide katılıp kelle kesen görüntüleri bile çıktı.
gravatlı teröriste dönüştürdü abd onu... esed gittiğinde de söyledik. asıl bölünme yeni başlıyor orada diye.
buradaki troller yine söyleniyordu bana..
acilen aklımızı başımza almamız lazım.. suriyedeki tonla alevisi pyd si israili gruplar birbirine girerse askeri harekatta yapamıyoruz artık orada.
ateş buraya mutlaka sıçrar....esedi mumla aratırlar.
bknz. ırak.
aslında long için uygun yerler ama ne tr de nede sınırımızda dert bitmiyoru. şirketler eleman çıkarıyor. işsizlik rekor düzeyde.
:drunk::drunk:
ben hala anlamış değilim.. kck açıklama yabmış fransaya. biz baş müzakereci olarak apoyu seçtik demiş.
yani tr apo ile pazarlık edecek... eee ? suriyede kürt devleti kurulacak .. tamam.. baba.
suriye bölündü diyelim... 50 farklı grup burada rahat duracak mı ? böldükten sonra suriyeyi.
nasıl bir terörsüz tr pazarlığı var ben anlamadım ????
illaki birbirine girecekler.. sonra al başına bela.
hiç bir olumlu gelişme yok...
içerde ise diploma gündemi.. yok chp li biri başka biryle ilişkisi varmış. eeee ...
kimene yaw ?
içerisi dışarısı yanıyor... ondan haber varmı yok.
parasını geçtim sonumuz hayrola başkan.