SEÇİME KADAR piyasalara mola vermek lazim sanki.
ben öyle yaptim gine dönerim.
Printable View
SEÇİME KADAR piyasalara mola vermek lazim sanki.
ben öyle yaptim gine dönerim.
Birisi şöyle bir şeyler yazmış:
https://eksisozluk.com/entry/127494054
Kimse durmaz kolay kolay, çimento yine satılır. Tr de satmayan yurtdışına satar. Müteahhitte doğru diyor ama piyasa böyle şu an hükümet demir ihracını yasaklarsa demir fiyatları düşer. Bizim oyak bence harekete geçmeli artık. Bütün hisseler gitti bizimki duruyor.
Beyler bu oyak istiraki bir sirket. Bildigim kadariyle 2 yildir temettu vermiyor birlesme muhabbetine. Sizce onumuzdeki yildan itibaren yine eski cimento performansi olan %10 ustu temettu politikasina donerler mi ?
SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
%10 ustu temettu politikasina dönecek bir karlılık maalesef gözükmüyor.
Önce daha yüksek kar edecek hale gelmeleri gerekiyor.
Çimento üreticilerinin ürünlerine çok zam yaptığına ve inşaat sektörünü zora soktuğu konuşulmasına rağmen sektör hisseleri bu ürün fiyat artışlarından nasıl yararlanamıyorlar anlayamadım...
Basit bir hesap yapalım.
En son kapanış fiyatı 6.69 TL.
Sermayesi yaklaşık 1.16 Milyar TL.
%10 net temettü yaklaşık lot başı 68 kuruş net, 80 kuruş brüt temettü demek olur.
Bu da yılda toplam brüt (0.8 x 1.16 Milyar) 928 Milyon TL temettü ödemesine denk gelir.
%85 temettü dağıtım oranı varsayımıyla, 928 Milyon TL brüt temettü için (928 Milyon/0.85) 1.091 Milyar TL net kar elde etmesi gerekir.
Yani yıllık net kar 1.091 Milyar TL seviyelerine çıktığı zaman %10 civarı net temettü bekleyebiliriz.
YTD