Originally Posted by
noreply
Yönetime karışmadan yatırım danışmanlığı modeliyle işlerin götürülmesine de son verildi, her iki görüş de doğru.
Ortorpro özelinde kalmaya devam edersek son iki yılda 25 +17,5 mio sermaye konuldu, konulan tutarlar belli ki sermaye açığını tamamlamaya yönelikti. 25 mio lira kısa vadeli kredi de uzun vadeli krediye çevrildi.
Toplamda neredeyse 70 mio a yakın bir nakit enjeksiyonundan bahsediyoruz. O zaman soru şu; ne olmuş olmalı ki
yıllar içinde bu ölçüde bir açık oluşsun? Ve daha önemlisi açık kapandı mı? İlave destekler gerekecek mi?
Hikayenin burada bitmediğini düşünüyorum, açığa neden olan nedenler her ne ise gelecekte de varlıklarını
sürdürebilirler.Şirketin siparişe dayalı üretim yaptığını unutmayalım. Yatırımların yapıldığı dönem de oldukça geride kalmış olmalı. Dolayısıyla şirketin muhtemel operasyonel rakamları ile sermaye açığını bağdaştırmak zor.
Ben tahmin veya varsayım üretemiyorum.
Genelde bu tür durumların hesabı işin sonunda açıklanır. Bir gün işler rayına girerse başarı hikayesi olur, tersi olursa yönetimin başı ağrır.
Kimi zaman başarısız gibi görülen durumlar, eğer potansiyel varsa tümüyle başka bir hikayeye dönüşebilir.
Başarıyı sağlayacak faktörlerden biri o alanda yeterli düzeyde yoğunlaşmayı, uzmanlaşmayı sağlayan kümelenme stratejisi gibi yapıların varlığıdır. Ülkedeki medikal sektörü de diş implantları giib belirli niş alanları kenarda
bırakırsak pek parlak değil. Kendi sınırlı bilgi penceremden baktığımda Ortopro'yu yalnız kurt gibi görüyorum.
Pek pozitif bir anlamda değil.
Şİrket özelinden baktığım zaman, faaliyet ve rakamlara ilişkin hemen hiç bir şey bilmememe rağmen, eğer bir başarı gelecek ise yönetimin kararlı davranması ve x faktör koşulların şirketin yanında olması eş koşullarının sağlanması gerektiğini düşünüyorum.
X faktörünü gelecekte yerli şirketler için oluşacak şans faktörü gibi düşünebiliriz.
Sözün özü, yatırımların vardır bir hikmeti demek iyi bir koşullanma değildir.
Foruma artık yazmak istemediğimi söylemiştim, dün çıkan haber sonrası perhizi geçici olarak bozdum.