Allah bereket versin Bugünkü tavan gelecegin habercisi gibi, bi tek ben yazıyorum ve kendime not : deli gibi kagıt peşinde kosup günlükte zarar yazacagına emın oldugun kagıttta 3 ay bekle keyfıne bak! **
Printable View
Allah bereket versin Bugünkü tavan gelecegin habercisi gibi, bi tek ben yazıyorum ve kendime not : deli gibi kagıt peşinde kosup günlükte zarar yazacagına emın oldugun kagıttta 3 ay bekle keyfıne bak! **
Kendime not: Yarın brüt takas bitiyor ...
Hareket devam ediyor ve siz dükkan boş kalmasın diye kendi kendimle konuşuyorum acaba bir haber mi düşecek???
yok canım ne haberi ?
Şirketin son faaliyet raporunu ve 30.9.2020 bilanço -gelir tablosunu, hisseye girmeden önce
kendım için okudum. Bildiğim ve not aldığın kadarıyla;
-Şirket 1992 yılında Global Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. unvanıyla kurulduktan sonra unvanını son olarak
2006 yılında Pera GYO A.Ş. şeklinde değiştirmiş.
-Kayıtlı sermayesi 250 milyon TL ancak (2011 yılından buyana) Ödenmiş Sermayesi 89,1 Milyon TL.
-Halka açıklık oranı %93,83.
-YK üyelerinden kimisi Global Menkul kıymetler Yat. Ortaklığı kökenli, diğerleri iş dünyasından ve Türkiyenin belli başlı kurumlarının (Tübitak, İKV, Doğan Şirk grubu Holding, STFA, Türkiye İhracatçılar Meclisi, İstanbul Ticaret Odası , ODTÜ profesörü vb.) duayenleri imiş. Bu nedenle keşke şirketin faaliyet alanını yazılım elektrik elektronik teknolojisi perakende ve dış ticaret gibi konularını aktifleştirselermiş diye düşünmedim değil hani.
-Bilançoda aktifin %84,4 ü yatırım amaçlı gayrimenkulden oluşuyor. Aktif toplamının %59u özkaynağıyla finanse edilmiş (39,8 milyon geçmiş yıllar zararı ile 7,8 milyon dönem net zararına rağmen) Uzun vadeli borcu yok denecek kadar kayıtsız düzeyde ama bu nedenle aktifin %40,8ine tekabül eden kısa vadeli borcu var. Bunun da tamamına yakını "İlişkili taraflara diğer borçlar" oluşturmuş.
-Satışları 3Ç2019 a göre azalmış ve satışların maliyeti %884e çıkmış (3Ç2019 da %81,8) faaliyet giderleri ile birlikte finansman giderleri eklenince dönem zararı 7,8 milyon TL olmuş.
Uzattım ama özetle kanaatim şudur ki; şirket satış maliyetini azaltmalı ve ilişkili taraflara borcunu halletmeli ve özkaynağını iyileştirici tedbirlere yönelmelidir. Bu durum bende bazı beklentileri oluşturdu. Çünkü yöneticilere güvenmek istiyorum. Bu bilgiler sadece benim fikrimdir. YTD.
Bi kap haberi düşşe aksamına ne kadar güzel olurdu...
Haber düştü sermaye artırımı güncellendi, lakin ilk andaki 3.05 gören hisse 2.80 düştü hayrolsun insallah
Global holdıng ma mı satıyor