Originally Posted by
hellistheothers
Midas mevzu çok önemli ve bir çok borsaya erişim için güzel ancak bir başka mevzu var yavaş yavaş yapılanan ve dünyadaki bütün traderler için çok anlamlı sonuçları olacaktır. Hatta bu konuda kısmi çatışmalar dahi çıkmaya başladı.
Binance vs gibi çok büyük bir iki kripto borsa, başta temel hisse senetlerinin sonrasında ise dünyadaki tüm hisse senetlerinin eşleniği tokenler çıkarma çalışmaları içinde ( hatta bir iki örnekle başladı )
Bunun anlamı ne , Sözgelimi bilançosunu beğendiğiniz atıyorum Portekiz'deki bir port adındaki şirketin hissesini almak satmak için erişiminiz yok ise, portcoin ya da porttoken alarak birebir aynı yatırım yapılabilecek, aynı değerlemeden yararlanabileceksiniz.
Peki bu tokenın fiyatı bağlı olduğu hisse ile nasıl aynı olacak, eğer farklı olursa ( hisse ve bağlı token arasında ) muazzam arbitraj imkanları çıktığı için piyasa koşulları kısa sürede bunları hızla birbirine yakınsayacak, neredeyse eşitleyecek.
Tabi bu dünya finansal aracı kurumları için alarm düzeyinde gelir kayıpları anlamına da gelebilecek.
Bu süreç belki 2-3 yıl sürecek ama eninde sonunda olacak. Dünyanın her yerinden bambaşka yapıdaki 10 şirket ile belki de oturduğumuz yerden portföy kurabileceğiz. ( şu anda da olabiliyor ama lojistik sorunlar çok )
Bu sadece şirketlerle sınırlı kalmayıp; faizden bonoya bir çok finansal enstrümana yayılabilir, ve erişim muazzam kolaylaşabilir bir vadede. Yani Senega'lin ihraç ettiği reel faizi çok yüksek bir eurobondu almak yerine eşlenik token alınarak bu getiriler bile elde edilebilir.
İlginç bir bilgi olduğu için ve beni heyecanlandırdığı için paylaşayım dedim.
Yakın vadede değil, ama ütopik gelecek kadar uzak olmadığı da aşikar.
Dünyada futboldan, finans piyasalarına desantralizasyon yayılıyor.
Selamlar,