:( pardon yanlış anlamışım.
Printable View
Dün 7100 mwh üretim yapmış santral. 14-15-16-17 saat dilimlerinde 715 ortalama tutturmuş.
9000-10000 arası üretim beklerdim açıkcası
Ak enerji Erzin 13,500
Gama 16,237
Baymina. 8,293
Hafta içi 5 gün bu ortalamalarda çalışsak, kabaca 4 hafta 35x 4 = 140k mwh üretim olur.. Bunun olur yanı yokta, ortalama bir rakam oluşması için söyledim.. Günlük 7k dan aşağıda çalıştırmazlar
Ödemelerde gecikme , 6. aydan beri var. Ağustos başında artık Haziran üretiminin tamamını tahsil etmiş olmamız lazım. Sene başından beri biriken para + haziran ayı, bizim 1-1,5 aylık sermaye ihtiyacımızı karşılamalı…
Bizde finansman yükü, ortakların üzerinde. Diğer santraller iyice hapı yutmuş durumda. Santralde oluşan nakit akışı ile kredileri öde, üzerine birde 1-1,5 aylık ekstra sermaye gereksinimini karşıla. Anca bırçlanmaya giderek olur bu
Fena değil, en azından max PTF olan saatlerde çalışmış. 09:00-21:00 arası bazı saatler yarı kapasite bazı saatler tam kapasite civarı çalışmış. Aynı PTF olan saatlerde kapasitenin aynı olmaması herhalde ihtiyaca bağlı olsa gerek. Önümüzdeki günler 4000 PTF olan zamanlarda iyi kötü çalışmaya devam edeceğiz gibi görünüyor.
Dün TCMB başkanı ile İSO başkanı arasındaki stok tartışmasıyla toplantı katılımcılarından gelen finansman maliyeti şikayetleri sabahtan akşama BloombergHT'de yayın konusu oldu. Faizler %40'larda. Bir taraftan enflasyondan düşük ama bir taraftan da politika faizine ve mevduat faizlerine göre abartı yüksek.
BOTAŞ) internet sitesinde ağustos ayına ilişkin tarife tablosu bu gece yarısı yayınlandı.
Tabloya göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine ağustosta uygulayacağı satış fiyatı sabit kalarak 1000 metreküp doğalgaz için 3 bin 264 lira, sanayi abonelerinin tarifesi de 1000 metreküp doğalgaz için 10 bin 416 lira oldu.
Elektrik üretim amaçlı tarifede 1000 metreküp doğalgazın fiyatı ise yüzde 10 artışla 13 bin 750 olarak belirlendi.
Gaz santrali için minimum yakıt maliyeti artık 2500tl denilebilir. auf tahminimce 3100 civarı olur. yani 600tl maksimum kar potansiyeli var, biz ona %20diyelim...
Ak enerji topikinden Bay Siesta dan arakladım.