An itibari ile Avrupada 35.650 işlem görüyor. Burada hala jimnastik yapıyor.
POT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
An itibari ile Avrupada 35.650 işlem görüyor. Burada hala jimnastik yapıyor.
fk ve defter değeri beklenti nedeniyle çok yukselmiş. şu an dahi olması gerekenin 4 katında. en az 3 yıl hayır yok hissede şu anki fiyatın 7 de birine düşmesi dahi olası. tepkide satmayı düşünün derim. hatta belki de şu an satmak dahi çok karlı olabilir..
thy ya da pegasus dahi çok çok iyi durumda görünüyor onlara gecseniz dahi zarar etmezsiniz diye düşünüyorum. ama piyasada çok az hisse varsa spekülatif olarak yukseliş gerçekleşebilir. ama bu realite değildir, spekülatif çıkış olur.
fiyatına göre kazancı demek.. yani sen 1 milyonluk hisse aldıysan o paray şiket 26 yılda kazanıyor verisinden yola çıkılıyor. defter değeri de özsermayesinin 5 katı. yani özsermayesi yani para ve diğer değerleri 528 milyon ediyor ama piyasa değeri 2.464 milyar.. Bir de thyollarını inceleyim. özsermayis 40.700 milyar yani 40milyar. ama piyasa değeri 11 milyar. bu da defter değerinin çok düşük olması anlamına gelir yani hisse bedava gibi. yani 0.28 oranında defter değeri.... doco ise 4.83 defret değeri. Eğer ki doconun defter değerini thy ye uyarlarsak yani bu orana göre fiyat bulmaya çalışırsak 17 kat filan pahalı bir hisse thy ye göre... fk oranına bakacak olursak doco fk oranı 26 hatta 27.. thy ise 2.58 yani thy yatırdığın parayı 2.5 yılda kazanıyor. doco ise 27 yılda. bu arada pegasusun fk oranı 1.99 yani 2 yılda yatırdığın para kadar para kazanıyor. defter değeri ise 0.50 yani özsermayesinin yarısı fiyatına piyasada işlem görüyor. Türk borsasının fk oranları uygundur ortalama 7 filandır. ab ve abd borsaları yuksektir ortalama 25 filan. bence hisseleri yabancıya kakalamak için spekülatif olarak yukselttiler yabancı da satmadı yuksek fk oranlarına gelse de. çünkü alacağı diğer ab abd hisselerde yuksek fk içeriyor. ilk krizde yabancıların portföyü boşaltmaları çok normal hissenin bir özelliği yok çünkü zaten çok pahalı. ereğli fk 6.52 tupraş 11.98 kozaa 4.20 .................... bu arada fiyat kazanç oranını yanlış görmüşüm tekrar inceledim ykb sitesinden 15.82 yani bu bile aşırı pahalı bence. defter değeri de yanlışmış ilk baktığım siteye göre 1.16 ymış. elbet karar sizin. denk geldi yazdım..
Yasemin kardeş. Ben defter değeri, fiyat kazanç olayına falan pek kafam basmaz. Bildiğim bir tek şey var(portföyumdeki diğer hisseler den yaptığım karla) günde 1 lot 2 lot olsada alıp kenara atıyorum. Şimdilik hatırı sayılır bir lot yaptım. Kısacası 1 liraya duşsede benim için pek bir şey fark etmiyor. Torunum 6 Yasinda (eğer bu gezegen batmazsa) 18 yaşına geldiğinde "al torunum güle güle kullan diye bu hisseleri ona vereceğim. O ne yaparsa yapsın. Açıklamalarınız için size teşekkür ederim. Sağlık ve bol kazanç. YTD
Bende bu açıklamalara takılmıyorum çünkü önümüzdeki günler daha iyi olacak hisse için çünkü lufhansa ile çalışmaya başlıyorlar 20 nisanda açıkçası defter değerlerine bakarsan hepsi pahalı bence herkes önüne bakmalı hisse muhakak gördüğü yere mutlaka çıkacak herkese iyi akşamlar
Şimdi fk pdd bakacak olursak ya siz hesap bilmiyorsunuz yada ben hiçbir şey bilmiyorum. Sermaye ve bilanço oranına bile baksan bu deneyin bedava olduğu apaçık ortada. Bence tekrar inceleyin, insanları yanlış yönlendirmeyin. Zaten kısa süre ner den heldigi belli. Açıklamanız ile senetin fiyatları çok çelişkili. İnsanları kandırmayalım. Bilançoya göre bedava bir senet. Bu fiyatlar çok zor bulunur.
Not: Tamamen şahsi düşüncemdir, ytd.
MI MAX 2 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben mi yanlış kağıda bakıyorum acaba
Resimde pd ve f/k yazıyor
BIST te bundan daha ucuz kağıt yoktur sanırım.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...45846411da.jpg
SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi