BİST100 Saatlik
A ya mı? B'ye mi gidecez.
https://i.hizliresim.com/1Gk5zp.png
Printable View
BİST100 Saatlik
A ya mı? B'ye mi gidecez.
https://i.hizliresim.com/1Gk5zp.png
Güzel video.
Çok çeşitli sorular soruluyor. Zamanında Tanrıların Arabaları diye bir kitap meşhurdu.
İşsizlik var deniyor, bir süre sonra arkeoloji önemli bir uğraş alanı olur. Aydınlatılması lazım soruların. BIMER'e sorsan bu konular ilgi alanımız değil diyebilir. Bir merci insanların aklındaki soruları kaydedip aydınlatmak ile sorumlu olmalı.
TV de bile programlar var kişi 30 sene önce annesini veya çocuğunu kaybetmiş merak ediyor araştırıyor. Gelecek kadar geçmiş de önemli.
Videodan çıkardığım sonuçlar
- Sümerbank iyi bir markaydı tekrar canlandırılabilir.
- Evde bir miktar altın ve diğer değerli taşlardan v.s. bulundurmakta fayda var.
- Nüıkleer enerjiye karşı olmamak lazım, bununla güvenli, barışcıl ve bol miktarda elektrik üretilebilir.
- Madenciliği teşvik etmeli o arada bir yeri kazarken arkeolojik şeylere rast gelebilirler.
...
endeks30 kafamda oluşan soru işaretleri.. aşağılarda 124.041 gibi tutunabiliriz yoksa 123.000 hatta 122.000 yolunu açabilecek bir destek kırılmasına rağmen 124.017 den döndermelerinden ben bi çapanoğlu sezinledim. belkide dönüyoruz diye ümit edenler haklıdırlar. buda benim gördüklerim. tabii bu trader olarak sadece paylaşımdır. bir idda değildir..
İki grafik arasındaki fark ......
https://i.resimyukle.xyz/98Te23.png
Şu andaki görüntüye göre SP500 5.3.3 (çok düşük olasılıkla da 5.3.5) zirvesini yapmaya gidiyor.
Bu sırada biz de tepkiyi yapabiliriz.
SP500 4 düzeltmesini yaparken .............
USDTRY 4 saatlik
https://i.hizliresim.com/7yb0ga.png
Bu arada Şubat vade pastası gönderene teşekkürlerimi sunarım.
İyi geceler.
https://www.cnbc.com/2017/09/29/thre...ing-point.html
Three reasons that bonds may have come to an important turning point
Rates moved higher in the final days of the third quarter, setting the stage for higher rates in the fourth quarter.
Strategists point to three factors - Fed tightening, global central banks move back from easing and the fact that the U.S. tax plan would lead to a bigger deficit.
Strategists see a higher 10-year yield at the end of the year, but how much varies.
Hazine bonolarında önemli dönüm noktasına gelinmiş olabileceğine dair 3 neden
-Üçüncü çeyreğin son günlerinde faizler yukarıya doğru hareket etti,dördüncü çeyrekte de daha yüksek faiz oranları için sahneyi oluşturdu.
-Stratejistler 3 faktörü işaret ediyor:Fed'in politikasıında sıkılaştırmaya gitmesi,global merkez bankalarının parasal genişlemeden geri dönmeye yönelmesi ve ABD vergi planı daha büyük bütçe açığına neden olacağı gerçeği.
-Stratejistler yıl sonunda daha yüksek bir ABD 10 yıllık tahvil faizi bekliyor,fakat ne kadarlık bir değişim:.
Michael Schumacher, director, rate strategy at Wells Fargo,yıl sonunda ABD 10 yıllık faizlerinde %2.50,Mark Cabana, head of U.S. short rate strategy at Bank of America Merrill Lynch ise yıl sonunda %2.85 10 yıllık ABD tahvil faizi bekliyor.
Fed'in en kuvvetli başkan adayı Warsh'ın yazısını dün akşam foruma The Wall Street'den alıntı yaparken,misafirim olduğu için fontlarını düzeltmeden olduğu gibi koymuştum,şimdi fontları düzelterek yeniden koyuyorum.
Bu uzun yazıda -Bana göre-en altı çizilecek olan yerler:
- Fed para politikasını, iş çevrimini ve finansal döngüyü inceleyerek değerlendirmelidir. Fed liderlerinin özenle övdüğü niceliksel genişleme, reel ekonomiyi desteklemek için çok az şey yaparken, hisse senetleri gibi finansal varlıkların değerini artırıyor.
-, Fed yeni stratejisini kurumsallaştırmalı ve orta vadeye doğru istekli bir gözle onu cesaretle takip etmelidir. 'Veri bağımlılığı' na bağlılık sözü veren merkez bankacıları, kendilerini ' kısa vadeli gürültüye' göre sendeliyerek ilerleyerek bulurlar. Bunun yerine, Fed 'eğilim bağımlılığı' terimini kullanacağım bir konsepte uymalı. Daha geniş eğilimler başladığında -örneğin, emek piyasalarında ya da çıktılarda- Fed, yeni hakim olan sinyali dikkate almalıdır.
Allah razı olsun seni sevmeyen ölsün üstad
SM-G920F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
keşke bu kadar testere yapmasaydı ama yapıyo işte, adam piyasaya hakim
biz de piyon :kahkah:
önemli olan 105 sonrası 110 a tekrar gidip gitmeyeceği :yes:
Sabah Çin'den gelen PMI verileri:
Saturday September 30 2017 Actual Previous Consensus Forecast
04:00 AM
CN
NBS Manufacturing PMI SEP 52.4 51.7 51.5 51.8
04:00 AM
CN
Non Manufacturing PMI SEP 55.4 53.4 53.8
04:45 AM
CN
Caixin Manufacturing PMI SEP 51.0 51.6 51.5 51.7
BARZANİ'nin KÜRDİSTAN hayaline , (anlamayan cahil kasaba politikacıları) otur oturduğun yerde demekte...
Senin OSMANLI hayaline de hem araplar, hem avrupalılar otur oturduğun yerde derken, ses çıkaramıyorsun..?
Bu hafta YUNAN KARASULARINDA türk bayraklı tekne ve gemilere ambargo başlamış.Kara liste lafı dolaşıyor.
İhracat mallarını da Kapıkuleden rahat ve zamanında sevk edemiyorsun..
Tabi ki,işin ucu MERKEL'e dayanmakta...
Bu işler nasıl düzelecek acaba?
ALLAH zaten karışmıyor..Ne haliniz varssa görün.. Demekte gibi..
Dün yazdığım gibi MÜSLÜMANLARda bu dinden bıkmış, gına gelmiş vaziyette..
CUMA hutbesini dinliyorsun, ya siyasi ya da hikaye anlatıyor sakallı imam..!
Çıkmaz sokaktayız..
Tüm dostlara selamlar :)
bence kendi anladığım kadarıylan haftaya 100 altını gösterecekler.fakat kapanış 100 altındamı olur 100 üstündemi onu bilemiyorum.kendi düşüncemdir asla ve asla y.t.d
cidden bir şey soracağım
kısa vadede düşüş için ne sebep var ki ?
tüm her şey ortaya kondu
bankaların vergisi bile arttı, ertesi gün tepki geldi
her şey yaşandı ve bitti
neyse herkes kendi kararını kendi versin
105 yapması 99 yapmasına engel değil ki. Eğer 105, 110-101 düşüşünün geri alımı ise (EW de B nin b si), bırak 99 u, 94 bile görebilirsin B nin c si ile.
Bu durum son gönderimdeki 1 senaryosudur.
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bulanık mantığın mucidi, modern zamanarın en büyük türk bilim adamı lütfi asker zade bu ay vefat etti. türkiye de tek satır haberi bile olmadı.
http://www.ibtimes.co.uk/lotfi-zadeh...ged-96-1638636
Başkan, hala işin özünü anlamamışsın; Pala ya yükseliş yada düşüş için sebeb gerekmez, o lazım olan sebebi bulur :kahkah::kahkah: bulamazsa beklentiler deyip gene bir yolunu bulur, o yüzden boşuna niye yükseldik yada düştük diye kendinizi yormayın [emoji23] [emoji23]
HTC Desire EYE cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
C olamaz mı? Alttaki kırmızı banttan dönüş?
hutbeler sabit yalayan yalayana anlamadığı bir şey oldumu da Allah istedi. o yüzden de çok uzun zamandır gitmiyorum artık cuma namazları anlamını yitirdi. beyin yıkama insanları galeyana getirme tahrik etme yerlerinden başka bir şey değil. toplumları birleştiren bu olgu artık beyinsiz insanlar yaratanlar tarafından yarattıkları toplumları yok edenler olacaktır.
neden yükseliş ya da düşüş için birbirinizi ikna etmeye çalışıyorsunuz anlamıyorum :Sad:
nasıl o kadar emin oluyorsunuz, hiç mi tokat yemediniz bu piyasada? yemediyseniz, zaten sizin yorumlarınız da muteber değildir.
hem sadece yükseliş ya da düşüş mü var? ya 2 ay boyunca yatay bantta hareket edersek?
polemik yaratmadan adam akıllı yorumlarımızı beklentilerimizi yazsak ve ego patlaması yaşamadan aşırı iddialı yorumlardan kaçınsak sanki forumun kalitesi artar diye düşünüyorum...
bak sen şu işe ülke ekonomisi kötüymüş diyenler pişman olacaklar barcelona'yı fethetmişiz neredeyse fakat dikkatimi çeken şey türkiyeden sonraki sıralamada neden hep araplar var Allah onlara müslüman oldukları için torpilmi geçiyor. Allah onlara para veriyor ama ne hikmetse onlarda müslüman ülkelere myanmar arakan vs. yardım edeceklerine turistik ve hristiyanı bol yerlerden mülk alıyorlar. tamam onlar doğarken torpilli doğmuşlar müslüman yani direk cennetlikler ama hata yapıyorlar müslüman kardeşlerine yardım edeceklerine cehennemlik hristiyanları kalkındırıyorlar peki Allah niye buna izin veriyor boyuna onlara para gönderiyor. anlamış değilim. bir müslüman herhalde cevap verir buna.
Lucas Fox International ve İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsü verilerine göre 2017’nin ilk çeyreğinde Barcelona’da satılan 8 bin 800 gayrimenkulün yüzde 12'sini Türkler alarak ilk üçe girdi
Barcelona’dan ev alanların yüzde 29’unu İspanyol vatandaşları oluştururken, 2’nci sırada yüzde 25 ile İngilizler yer alıyor.
Türkiye’yi yüzde 7’şerlik oranla Fransa ve Katar, Suudi Arabistan, BAE, Kuveyt gibi Körfez ülkeleri takip ediyor. Raporlara göre 2017’nin ilk çeyreğinde İspanya’da gayrimenkul satışları yüzde 26 oranında artmış durumda.
Sanayi bölgelerinde rekor kıran arazi fiyatları ve parsel kıtlığı radikal bir proje doğurdu. Üretim Reformu Paketi için hazırlanan çalışmaya göre, işadamları yerin altına da fabrika kurabilecek.
Sanayiciler için özellikle Marmara ve Ege bölgesinde yaşanan arazi sorununa yönelik radikal bir çözüm hamlesi geliyor. Üretim Reformu Paketi'ne eklenmesi hedeflenen düzenleme ile yer altında fabrika kurmak mümkün hale gelecek. Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) bu sayede ilk etapta toprak üstündeki depolar yer altına alınabilecek. Sabah'ta yer alan habere göre fabrikaların üretim alanları da yer altına inşaa edilecek. Hatta projeye göre mevcut fabrikalar da bulunduğu arsanın altı için proje geliştirip üretim alanını genişletecek.
gemisi ( leri ) olanlar şimdi sevinmişlerdir. anlayana
Gemi ve yat sektörü, yılın 8 aylık döneminde ihracatını 2'ye katlayarak 903 milyon 961 bin dolara çıkardı. Söz konusu alanda ülke ihracatının yüzde 69,5'ini İstanbul gerçekleştirdi.