3 aylık bilançoyla ilintili olarak hareket eder...
Printable View
Önümüzdeki hafta temettü haftası,Suriye ile ilgili belirsizliklerin azalması,Ab raporunda türkiye ile ilgili olumlu ifadeler....hem borsada hem petun'da yükseliş bekliyorum bu hafta...en kısa sürede 10.50 üzerine çıkmalıyız.
Ulan ********in kağıdı,borsada 10 milyar hacim oldu bist100 %3 yükselişte...sen vıdı vıdı... %0.72 neden? ufuksuz,çapsız,karektersiz patronları yüzünden...yazıklar olsun....çarpılacağım küfür ederken..
0,49 TL Brüt temettü hayırlı olsun. 9,99 - 0,49 = 9,50 teorik açılış fiyatı.
3 aylık kar :19.525.958 TL geçen yıl 15,5 milyon civarıydı sanırım,bence olumlu...
Esas faaliyet karının düşmesi de hoşuma gitmedi ama...sonradan baktım.
PETUN Solo 2018/3 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 19525958 Yıllık Değ%:26
ZARARMI ÖNÜNE DE EKSI
YOK
SM-J700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maalesef bilanço hoş durmuyor. Fiyatın gidişinden belliydi gerçi
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Canım petun'u sırf birilerine yalakalık yapıcaz diye ne hale getirdiler. Yazıklar olsun...
Şunu unutmayalım , çakal uyanık patronlar heleki PETUN patron senedi... Yani bilançoda istediği gibi kalem oynatır... Yani şirket içi ticari işlemler arasında geçen sene çamlı yem den alınan ürünleri düşük gösterip , ana şirket karını yüksek göstermiş olabilir... Bu yılda çamlı yem den pınar et e tedarik edilen malların bedelini yüksek gösterip , çamlı yem in karını yüksek gösterip , ana şirket karı düşmüş gibi göstermiş olabilir? bizim ülkede çakal patronlar varken uyanık olmalıyız....
Sonuçta baktığımızda 19.5 milyon tl kar var ortada.... borcu olmayan ve her sene ürün çeşitliliğini artan bir şirketten bahsediyoruz... Yani birileri bilançoyu olumsuz göstermek maksatlı bu tip bilanço makyajı yapmış olabilir.... Bakanlar sözde brut kar marjında düşüş görücek .... Ama bir gerçek varki , zaten kendi iştiraki ve yine ürünleri aldığı Çamlı Yem besicilik de kar ederek ona 7 milyon tl lik kar desteği sağlamış.... Yani söylediğim gibi bilanço çakallığı olabilir.....
-------------------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir....
bilanço ve temettü hayırlı olsun sabırla bekleyen yatırımcılara...valla seneler sonra ilk defa temettü den gelen para ile alım yapmadım bekliyorum haziran temmuz gibi alım yapacam nasipse...
haziran temmuz gibi alım yapacaktım ama hisse benim alış noktama yavas yavas geldiginden 8,67 den ufak bir miktar alım yaptım...düşerse biraz daha alım yapacam...saygılar tüm ortaklara...
Pek yazan çizen yok , ama ben muhtemelen PETUN da gelebilcek tepkiye engel olan kişiyim :) Galiba biraz fazla sayıda PETUN aldım ki , benim pozisyonlarımı bekliyorlar :) ama avuçlarını yalarlar :)
efe78 , bende olaki aşağılara sarktırırlarsa diye hep aşağılara alışlar giriyorum ama pek aşağıda yapmaya niyetleri yok gibi.... Sürekli baskı koyuyorlar.... bende canım sıkılınca çizip atıyorum kenara :) Zaten senette neredeyse yapıcıdan başka satıcı yok gibi..... Alıcı ilgiside az..... Bakalım bilançoları bekleyeceğiz ve gelecek senelerdeki temettü verimlerinin daha iyi olmasını .... Böylece senetin kelepirliği ortaya çıkacak....
Şirketin karlılığı istikrarlı şekilde böyle devam etse , her 3 ayda bir şirketin değerinin %4 artması demek oluyor.... yani şu anda defter değeri 11.50 olan şirket 8.68 de kapattı. her 3 ayda bir bu karlılık devam etse her çeyrekde 45 kuruş daha değer artışı yaşanacak....
Yani Spek hani bendeki pozisyonları istiyorsan , onları buralardan alamazsın , aşağı baskı yapıp düşürmeye kalkarsan zaten aşağılarda alışlarımı görürsün :) Bakalım 6 aylıklar nasıl gelecek , hep birlikte göreceğiz....
------------------------------
Bu hissede yazan olmaz çünkü aksiyon yok hareket yok hele yaşar grubu olunca...
SM-J700H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben alıştım bu aralar , bende birde VESBE var.... oda bundan farksız.... çünkü oda piyasada ben gibi yatırımcıların elinde dağınık... Böyle olunca temettüyle yetiniyoruz.... ama böyle kırılgan piyasada ve ekonomik sıkıntıda VESBE ve PETUN daki pozisyonlarımda gönül rahatlığıyla uyuyorum , korkusuzca..... Elbet bir gün layık oldukları değerleri görecektir.... Daire yatırımı yerine , bunlara yatırım yapıp bekleyeceğim.....
-------------------------------
Lonely Trader,petunda ve egserde beraberiz anlaşılan.Her ikisinin finansallarında sorun yok,hatta ucuz,ancak hasılat ve karlılıkta durgunluk yaşıyorlar,özellikle petun.Piyasa hasılat ve karlılıkta artış gösteren,gösterebilecek senetlere yöneliyor gördüğüm kadarıyla.Tabi bir de bist1oo,hatta bist30 da etkili olan senetlere..viop nedeniyle.ky olarak bizler, hele azıcık rakamların dilinde anlayanlar ise ucuz kalmış senetlere yöneliyor,haklı olarak...son 1,5 yılda egser ve petunu banvt ve thyao ile değiştirmeyi çok düşündüm ama cesaret edemedim...diyeceğim o ki doğru risk almak kazandırıyor,tabi alabilirsen.
-----------------------------------------------------
Hasılat artışı ve karlılık artışı faso fiso . Her zaman senedin spek tarafından toplu olup olmaması önem arz ediyor. VESBE yi incele. Bak bilançosuna , 2. temettü alışım ve hasılat patladı , kar da iyi , yeni yatırım bitti ama hala tık yok . çünkü piyasaya 1 sene önce çaktıklarını hala geri toplayamadılar..... süründürüyorlar..... gelen o süper bilançoya bile tık yok...... 6 aylıkda bence iyi gelecek yine tık olmayabilir...... bu işler bizim pozisyonlara göre..... lanet olsun 80.000 lot THYAO satıp vesbe aldımdı ... THYAO malum uzun süre kar açıklayamaz diye.... ama adamlar kara bakmıyor ... herkes sattı , onlar topladı , şimdi petrol artıyor olsa bile THY düşmüyor çünkü ellerinde toplu, henüz piyasaya çakamadılar düşürmezler...... bu işler hep bizim pozisyonlara göre oluyor.....
PETUN ve EGSER de VESBE de hepsi iyi şirketler , yani F/K oranlarına bakarsan iskontolu iyi yerlerden aldık...... VESBE de gelecek 2 senede gerek ciro ve gerekse kar olarak patlıcak.... mikseler vermem...... VESBE De 16 tl olmadan azaltmam asla pozisyonumu ..... PEtun ve EGSER de ciro artışları yaşanamıyor evet..... EGSER de inşaat beklentileri olumsuz olmasından belki olumsuz , ama fiyatı zaten bence hisseye uygulandı bile..... yani sonuçta ihracat artışları ile bence olumsuzluk giderilebilir.... borçsuz olması ikisinide güvenli liman kılıyor.... PETUN dada hep bir yabancı ortak gelsede satın alma yapsa diye umuyorum :) böyle birşey olsa , eminim satış 25 tl üstünden gerçekleşir :)
ama tabi bunlar bizim hayallerimiz :)
-----------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir.....
8,57 den kuzulara ufak bir ekleme daha yaptım...bu sene temettü miktarının azalmasını neye bağlıyorsunuz acaba...
bugun de malesef dayanamadım 38 lerden bir miktar aldım fakat mermi ha bitti ha bitecek...işin kötü tarafı pek buralardan dönecege de benzemiyor...allah sonumuzu hayır etsin...yakın zaman da umarım geri alım programı açıklarlar...
Temettüyü az açıklamasında acaba , içerde nakit ayırıp , bir takım yatırımlarla büyümeyi mi hedeflediler diye düşünüyorum... Sonuçta , şirket satış ve karlılıkta büyümeli , bunu başardığı ölçüde getirisi de büyük olur.... Aslında borçsuz ve de risksiz bir yatırım. ama tek sıkıntı senede ilgi yok. ve speklerin tekelinde..... sonuçta ben aldım , başkalarıda alıyor ve fiyatı hacimsiz ucuzlatıyorlar.... sonuçta bilançoları beklemekten başka birşey gelmez elimize..... Sonuçta şu berbat ortamda rahatlıkla uyuyabileceğimiz nadir şirketlerden biri.....
-------------------------------
yatırım tavsiyesi değildir.
size bazı konularda katılıyorum lonely trader ama bu sene az temettü vermesinden midir nedir bayaga aşagıya fazla saldı...gecen sene sanırım temettüden sonra 9,10 lardan dönmüştü...ayrıca speklerin elinde olsa böyle olurmuydu...bence yatırımcıların elinde hemde benim gibi uzun vadeli yatırımcıların emeklilik fonları da vardır sanırım...bu sene 7 yada 8 temettü alışım umarım daha da fazla olur bu sayılar...
Petun 5 yıllık dolar bazlı grafik atabilecek var mı? Bakalım dip nerde!
D6503 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
umarım dediginiz gibi buraları dip tir...ama borsada her zaman dibin dibi vardır...epeydir bu seviyeleri görmemişti...bilançolarda fena degil...bu düşüş hayra alamet degil hayırlısı bakalım...düşüşlerde toplamaya devam...
bu gün bir miktar alım yaptım...
Bu hisse canımızı çok yaktı umarım bir an önce bir tepki gelir...bu kadar düşmesi sadece biste bağlı değil gibi görünüyor...bekleyeceğiz artık şemsiyenin durumu ne olur bilemeyiz...
haftalık aylık alan satan takas verebilecek yok mu ?
yabancıları ne kadar sattı ?
biz küçük uvy ciler ne kadar alabiliriz ki ?
Syg,
Kişisel düşüncelerim...
https://suphecikimse.blogspot.com/20...ri-6-mays.html
https://suphecikimse.blogspot.com/20...islemleri.html
YTD
çok güzel analizler emeginize saglık...6 aylık bilanço bagımsız denetimden gececek zaman da yorumlarınızı yazmanızı rica ederim...belki de bu düşüşün sebeblerinden biri yazdıklarıınz olabilir...sabırla biriktirmeye devam...
Bu adamlar bizim bilmediğimiz ne biliyorlar arkadaşlar. Hisse külliyen zarar yazıyormuş gibi çöp seviyesine ilerliyor.
aslında yatırımcı oldugumuzdan dolayı olaya biraz duygusal yaklaşıyoruz ben dahil...eger petun bu sene ki gibi temettü vermeyecekse bu fiyatlarda kalması abes olurdu...son 2 senedir yaklaşık %10 temettü verimliligi ile bu seviyelere gelmişti...eger eskisi gibi temettü vermeyecegi içeriden bilgi alınmış ise buralarda kalmaz daha da aşagılara gelmesi sadece zaman meselesidir...o yüzden biraz alım için beklemeye karar verdim...
Mayıs ile başlayan yabancı satışı devam ediyor ?
Deutshe satışımı dır acaba ?
Uvy ciydik ULTRA uvy ci yaptı bizi :) :vk:
Son sağlam kale neresi ola ki ?
Yedi ler mi kine...
Syg,
hergün ufak ufak düşüyor bakalım nerede duracak...ben endeksin 90 bin altına gelecegini düşünüyorum şahsen seçime kadar...o yüzden 7,25 lerden çok ufak alım yapacam nasipse...2018 toplama yılı olacak gibi...faizlerin %15-16 lara geldigi ortamda temettü yatırımcılıgının da pek önemi kalmadı sayılır ama...
maaşlar yatınca dayanamadım 58 den çok ufak aldım...sonumuz ne olacak bakalım...
açıkcası ben şu credit suisse ve yabancı görünen satışlar kesilene kadar alımlarımı durdurdum.... 9 tl maaliyetli pozisyonum var.... bunları bekleteceğim mecburen .... ama bakalım nerede dip yapacaklar , olaki bir hinlik yaparlarda çok düşürürlerse , maaliyet düşürme amaçlı harekete geçebilirim. şimdilik beklemeye geçtim.... herkese iyi bayramlar dilerim...
----------------------------------------------