mesaj vermeyi bırakında yapacaksanız adam gibi yorum yapın
Printable View
mesaj vermeyi bırakında yapacaksanız adam gibi yorum yapın
Olacak inşallah. Her şey güzel olacak.
endeks çok güzel, ancak acsel aynı oranda çıkış yapmıyor, 3.28 - 3.34 arası gidip geliyor, hayırlısı bakalım..
çok sıkıcı bir gündü acsel adına, ben bugün hiç tatmin olmadım sayın ortaklar:oleyo: bir ara teletex açıkken uyumuşum o derece..
sormayın sayın hayta58, 4.58 den bu yana mütemadiyen düşüş trendine girince moralimiz bozulmuştu epeyce, hele bir de kanalı kırıp 3'ün altını görünce satmak istedim bir anda, ve fakat sayın by akıl beni son anda vazgeçirdi sağ olsun. bir ara gün içi trade yapayım dedim, robotlar izin vermedi, maliyet 3.91, zarar "kuzu kol" gibi, ky olarak ben de şaşırdım naapacamı.. yatırım tavsiyesi değildir, acemi görüşlerdir bunlar.
birçoğumuz zararda bekliyoruz ama şirket uyduruk bir şirket değil beklemek en iyi yol sanırım.
Ek 22565 eğitim çalışmasıdır, yatırım tavsiyesi içermez. grafikte alçalan kanalın tekrar içine girdiği görülüyor. burada soru şu; kanalın alt seviyesini tekrar delerek düşmeye devam eder mi?, üst seviyesini deneyip alt çizgiye mi yanaşır?, üst seviyesini delip 4-5 lere çıkar mı? bu soruların halihazırda küresel ekonomik konjonktür ile birlikte cevaplanmasının daha faydalı olacağını değerlendiriyorum. zira önümüzde seçimler, s-400 krizi, abd ile olan ilişkiler, abd-çin ticaret savaşları vs etkenler bulunuyor. yatırım tavsiyesi değildir. acemi görüşleridir bunlar.
endeks/dolar durumunun hayli dalgalı bir seyir izlediği bugünlerde, kısa vadede (en azından seçim sonrasına kadar) parada olmayı yeğlerdim açıkçası.. ancak halen zararda olmam, imarı onaylanıp askı sürecine girilen arsa durumu, dolar bazlı ihracat yapan karlı bir şirket göz önüne alındığında beklemeyi tercih edenlerdenim ben de naçizane. hayırlısı olsun.. yatırım tavsiyesi değildir. acemi görüşlerdir bunlar.
Ben ,bunun servet gyo ya benzer bir hareket yapacağını umuyordum. Servet gyo da durum farklı tabii. Frankfurttaki iştirakine alıcı geldiğini bildirdi. 2,5 TL. den 5 TL. ye kadar yükseldi. Sonra haber akışının kesilmesiyle tekrar 3 TL. yi gösterdiler. Sonra hızla toparlandı. Bugün ise %20 yükselerek 4,20 TL. den tavan kapattı. Bizimkinde de ayni durumlar oluşabilir diye umutla beklemekteyim. Şunu anladım ki , beklentili hisselerde silkeleme maksatlı çok sert , sıkıcı ve bunaltıcı hareketler olabiliyor.Artık hiç hareket etmeden, hissenin yükselişini beklemeye karar verdim. Trade gibi işlemleri bizim yapmamız çok zor. Trade yapayım derken bir bakmışın elimizden oyuncağımızı alıverirler.Kısmetimizde varsa, Servet gyo hissesinde olduğu gibi yeni zirvelere doğru yeniden yol alabiliriz.
Ek 22566 eğitim çalışmasıdır, yatırım tavsiyesi içermez.
2 Gün önce , değişiklik olsun diye, hisselerimden 500 adedini satarak 5,30 TL. den 300 adet İztarım hissesi aldım.... 4.60 TL. ye iniverdi. 1500 TL. para , 2 günde 200 TL. zarar yazdı.Bu durumdan da ders alarak artık hiç bir değişiklik yapmadan , kendi hissemde, uzun vadeli beklemeye, kesin olarak karar verdim. Kısmetimde varsa, bu hisseden kazanabilirim diye düşünüyorum.
Borsa şu aralar tam bir bataklık. Çırpındıkça daha çok batıyorsun. Kurtuluş ve düze çıkmak için, hiç hareket etmemek gerekir diye düşünüyorum.
2.çeyrek bilançoyu bir görelim bakalım hayırlısıyla sonra yeniden bir değerlendirme daha yaparız. bu arada imar durumu değişen arazinin yeniden değerlemesi sanırım 4. çeyrek bilançoda görülecektir...
günaydın sayın ortaklar, bugün endeks güzel, spk'nın para girişine sebep olan tedbiri, erdoğan-trump görüşmesi, hulusi akar'ın s-400 açıklaması, dolardaki düşüş bist'e para girişine neden olmuş diyolllaa:oleyo:umarım toparlanma devam eder, acsel tepki vermeye başladı, an itibarıyla 3.35, bir de güzel bir haber gelse değmeyin keyfimize.. yatırım tavsiyesi değildir, acemi görüşlerdir bunlar.
spek ıstemedıkten sora altın madenı bulsa sıttınsene gıtmez ......
altına imzamı atarım bu görüşlerinizin sayın ardaxy.. fakat ben sayın spekimizi alkışlıyorum buradan, çok büyük bir başarı, endeksin 3000 çıktığı, hemen hemen tüm kağıtların yüzde 3-4 gittiği yerde duruşunu hiç bozmadı, gayet kararlıydı, karakterli duruşundan hiç ödün vermedi, bravo:bravo:
%3,24 artan bir borsada, en kötü hisselerin bile %3-5 gibi pirimler yaptığı böyle bir günde hissemizin artmaması , speğin özel bir çabasıdır diye yorumluyorum. Bu hisse kötü , kolaylan çıkmaz , bunu satın başka hisseler alın mesajı verdiğini düşünüyorum. Benim gibi hisseye inanmış , sımsıkı yapışmış , uzun vadeli düşünenler için hiçbir sorun yok. Aradaki farkı, hiç umulmadık bir zamanda, fazlasıyla kapatacağına inanıyorum. Speğin , benim gibi düşünenlerin elinden, hisseleri alması için çok uğraşması gerekecek. Önce bir 4,58 TL. leri gösterecek ,sonra 5,.. TL. leri gösterecek. Ondan sonra satarmıyım , gene satmam.Hedef fiyat söylemek yasak olduğundan yazmıyorum. Ama 5-6 TL. fiyatlar beni kesmez.Bunlar benim düşüncelerim. Kimse etkilenmesin. Herkezin aklı var , ona göre bir strateji izleyip hareket etmelidir. Benim öngörülerim illa gerçekleşecek diye bir şey yok. Üstelik ben 30 yıllık borsa hayatımda hep zararda olan bir yatırımcıyım.....O zaman ,neden yazıyorsunuz derseniz... , can sıkıntısından işte. Maksat, muhabbet olsun.
wallahi ben bu mesajı epeydir hissediyorum ve benim üzerimde çok etkili oluyor:oleyo: yani bugün yaptığı düpedüz bizimle alay etmek, başka bir açıklaması yok gibi. hayır yarın endekste kar satışı olup Allah muhafaza 1000 filan düşse bizim hisse en önden koşarak düşer. nereden bulaştım.. yatırım tavsiyesi değildir, acemi görüşlerdir bunlar.
Aynen bende öyle düşünüyorum 3-4 yıl oldu hala satmadım 2 ki rakamlar görmeden de satmayı düşünüyorum spek çok bekler😂
Bu hisseyi %80 ihracatı olması ve karlı bir şirket olduğu için tercih ettim. Hisse çok sığ ve patron hissesi. Sığ hisse olmasına rağmen 2-3 kademede 25-40 bin lot yığıyorlar. Geçen 2,90 larda işlem yaparken Alnus ve ALAN menkul bu lotları 2 günde aldı ve 3,30 lara geldik. Dün Alnus aldıklarının bir kısmı olan 61 bin lotu sattı. Ama Ak yatırım da 56 bin lot aldı. Alan da 220 bin lot civarı var. Bu toplu yazılan emirleri alan bir cengaver çıkarsa yukarı gidebilme imkanı olur. Değilse hisse baskılanmaya devam edecek gibi gözüküyor. Batmış birinin yazdıklarını da çok dikkate almayın
Ağam bizimle dalga geçiyor
[emoji23]
G3121 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sanırım biz şurda hata yapıyoruz. Ağaca odaklanırken ormanı göremiyoruz. Tüm bistte şirket değerlemeleri o kadar düşük ki. D/D leri 0.34 - F/K ları 3- 4 lerde o kadar nadide şirketler var ki. Trakya cama , Sabancı Holdinge - D/D 0.60 larda F/K ise 3.5 larda , hele ki bankalar D/D 0 27 lerde Halk Bank var. Acıpayam ise D/D 1. 10 larda . F/K 4.2 gözüküyor. Faizin yüzde 30 lara sıçraması faiain F/K ını 3.3 yapar. Şimdi faizin bu kadar yüksek olduğu bir dönemde piyasa yapıcı neden mala girip kağıdı yukarı taşısın. Olay bu ve bu kağıda özel bir durum değil. Şimdi biz bu yüksek faiz ortamında mal gibi , malı taşırız . Patron hisseleri satar, faize yatar. Ne zamanki faizler düşer gelir elimizde ki malı toplar. Biz o zamana kadar zaten sinirimiz bozulmuştur. Maliyetine gelince satıp çıkarız. İşte o zaman kağıt gider.
Bir de geçmişe doğru okunduğunda arsa olayı çok abartılmış. Aynı durum Çemtaşta , Alarko carrier vs. çok şirketde car. Bu şirketin üzerine kurulu arsa olduğu için sadece dipnotta yer alıyor. Bilançoya kesinlikle girmiyor. Yatırım maksadıyla alınmış ve satışa hazır kullanılmayan gayrımenkuller ise öyle değil. Değerleme ile bilançoya giriyor...Yani sanayi imarına açılan arazinin bir kısmı genel kurul kararı ile uygun görülürse satılır. O zaman bilançoya girer. Bu ise çok zaman alır. Hele ki bu zamanda emlak 5 yıl kendine gelemez. öyle bir yumruk yedi ki...Birde sanayi imarı aslıdan çıkınca beklenti bitti deyip , satış için bahane derler mi? Herkesin bildiği ve beklediği iş bitmiş oluyor çünkü.
Şirketin ihracatcı olması ve krize az borçla girmesi avantaj sağlasa da bu zaten fiatların içinde. 2017 -18 lerde 2.5 ları da gören 4.5 larıda gören hisse makul seyrinde yataya bağlamış gibi.
25 mayısda kap düşen bir açıklama var onu çözemedim. Acseli hisse işlem sırası geçici olarak işleme kapatıldı yazıyor. O gün, sert satış yiyerek 2.99 a gelmişti. Kim neden yaptı , manası nedir detay yok. Arzu eden KAP açıklamasında son bildirimlerde görebilir bu açıklamayı..
Bu S-400 olayı çok ciddi gözüküyor. Bir miktar alıp bir miktar da almayı düşünüyordum. Bu iş çözüleene kadar da, alım için acele etmemeye karar verdim. Kağıt sığ ve likitidesi de çok az olduğu için ani durumlarda satış için alt kademeler boş oluyor. Öylece bakakalıyoruz. Az bir satışla taban yapabiliyor. Şayet endeks 80 bin altına sarkarsa hareketli ortalamalar dip arayışlarına yönelecektir. Bazı şeyler iyi gitmiyor. Maalesef güven yok ekonomide millet dolarize olup gardını aldı. Bizde hisse başı bekle. Basiret bağlanması böyle bir şey. Güya iyi biliyoruz .
25 mayısda kap düşen bir açıklama var onu çözemedim.
sallama yaptı % 10 fazla düşünce prostür işledi.
sayın kerasus paşa'ya uyup bakmayayım diyorum ekrana uzunca bir süre.. dayanamıyorum, bakmadan edemiyorum. misal bayram tatili boyunca can sıkıntısı.. hayatımızın bir parçası oldu bu acsel:oleyo: umarım bizi mutlu eder uzun vadede. tüm sayın ortaklara hayırlı bayramlar, sağlıklı ve güzel günler diliyorum:halay:
Yok be sayın Bağbozumu, sahura kadar yatmıyordum zaten. Bir şöyle geriye doğru okuyum topiği demiştim. Kanaatlerimi yazdım. BİST in bu düşük seviyelerine geleceğini öngörememiştim. Genelde bankacılık hisseleri tutuyorum. Faizler ve enflasyon yukarı gelince beklentiler hayal oldu. Katmerli zarar. Bir de ihracatçı şirketleri alalım dedim. Bunlarda onlara uydu..Jantsa hariç..Selamlar.
Faizlerin ve enflasyonun aşağıya ineceğine dair hiçbir umudum yok.Maalesef,çok kötü yakalandık. Şirketin yüksek karlılık göstererek, uzun vadede fiyatının yükselmesini beklemekten başka bir çare kalmadı.
Cümleten hayırlı bayramlar. Bayram sonu bol kazançlar diliyorum
"yine de şahlanıyor aman, acselimin kanadı.." önümüzdeki haftanın tüm ortaklara hayırlı kazançlar getirmesi dileğiyle:halay:
Acselin dağılım pastasını paylaşabilecek var mı ? Toplumu - değil mi- Hangi kurumlarda merak ettim..
Bizim uyuz eşşek kış uykusunda aman uyandırmayın sonra çok kızıyı
[emoji23] [emoji23] [emoji23]
"Acıselsan Lab kurulmuş ve mevcut laboratuvarın en son teknolojiye yükseltilme çalışması başlamıştır.", "Tüm müşteri ve bayilerimizi tek bir çatı altında toplamaya yönelik Acıselsan Online Sipariş Sistemi (AOSS) kurulmuştur." şirket sayfasında görülen bu haberler yeni mi acaba, daha önce görmemiştim sanki, web sayfasını yeniledilerse demek ki..