devletin tarıma teşvik çıkartması olumlu olur gibi. yoksa zor :(
Printable View
devletin tarıma teşvik çıkartması olumlu olur gibi. yoksa zor :(
25 kasım 2017 cuma gününe 74.45 ile başlayan ttrak gün içinde en düşük 73.30 en yüksek 74.50 değerini görerek 73.55 ile günü tamamlamıştı.
niye bu değerleri yazdığıma gelince,
ttrak uzun zamandır ilk kez bugün benim teknik değerlendirmelerime göre alım sinyali üretti. geride bıraktığımız haftanın cuma gününde 54.141 adet işlem olmuştu. bugün 1. seansta 8.774 adetlik işlem hacmi ile alım sinyali üretmiş olması ilginç geldi.
güne 73.65 açılış fiyatı ile başlayan ttrak en yüksek 74.45 en düşük 73.55 değerini gördü ve seansı yüksek fiyatı olan 74.45 ile kapattı.bu değer ayni zamanda cuma gününün açılış değeri.
2. seansta izlemeye değer buluyorum. bakalım kapanış fiyatı nasıl oluşacak?
ttrak 2016 yılında 45.678 adetlik satış rakamına ulaşmıştı.
2017 yılının on ayında ise satış 40.395 adet.
geçen yılın satış rakamına ulaşması için kasım ve aralık aylarında toplam 5.283 adet satış yapması gerekli.
önceden yayınladığım tabloları incelerseniz sadece ocak 2017 ve mayıs 2017 aylarında bir önceki döneme göre satışlarda gerileme yaşanmış, diğer aylarda ise artışlar söz konusu.
Gece görüşü: bugün görülen 73,50 ile ikili dip formasyonunun sinyalini verdi. Yani yarın ve sonrası yukarı fiyatlar çalışırsa 89 a doğru güzel bir hareket başlar ..inşallah
HAlil buhur bey de analizinde 114₺ fiyat belirlemiş , eline sağlık deriz..
son 3 yildir bir sey kazandirdigi yok, ipini ceksek mi artik ? tofas var orda koclar gibi, bilemedim valla....
Hacim çok daraldı,sinekten yağ çıkarmak bu olsa gerek
ATA Yatırım 2018 hedef fiyatı 106.25 TL olarak belirlemiş ve AL vermiş.
anadolu landini marka traktörlerin piyasaya 2018 de 2200 adet sürülmesinin bizim traktöre etkisi nedir...bu kadar bekletmesinin başka açıklaması ne olabilir...karşısında artık gerçek bir rakip olması fiyatları nasıl etkiler acaba...
Kasım ayı üretim ve satış rakamları geçen yıla görece daha yüksek. İlk 11 ay satış adedi geçen yılın toplamından 1000 adet kadar az, bu durum Aralık satışlarıyla birlikte 2016 satışlarının rahat geçileceğini gösteriyor.
satışlardaki artış hisseye satış olarak yansıyor :) 3 yıllık grafiğe baktım, her yıl aralık ayına doğru düşmüş, ocakta çıkışa başlamış. yine aynısı olur umarım.
http://666kb.com/i/dozcoiedq2agwe2r2.png
grafik dataları dolara göredir.
Türk Traktör'ün Kasım'da yerel satışları yıllık %19,2 arttı
Anlık Borsa Haberleri - 05 Aralık 2017, 14:21

ï‚™


Türk Traktör'ün Kasım'da yerel satışları geçen yılın aynı ayına
göre yüzde 19,2 artarken, ihracatı yüzde 9,9 düşüş gösterdi.
Türk Traktör'ün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yerel
satışlar 3 bin 471 adet, yurt dışı satışlar 909 adet oldu. Geçen
yılın aynı ayında yerel satışlar 2 bin 912 adet, yurt dışı satışlar
bin 5 adet olarak gerçekleşmişti.
Yılın ilk 11 ayında yerel satışlar 33 bin 569, yurt dışı satışlar
11 bin 206 adete ulaştı. Geçen yılın aynı döneminde yerel satışlar
30 bin 490, yurt dışı satışlar 11 bin 650 adet seviyesindeydi.
Aynı ayda üretim adedi 4 bin 681, ilk 11 ayda 44 bin 252 adet oldu.
http://www.turktraktor.com.tr/pdf/45...TIM_SATIS_.pdf
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
2014 de düzeltilmemis 78 liradan almıştım sonra 2 yıl civarı taşıdım zirveden atladigim için temettü lerle durumu kurtarmistim şimdi gene geldik bakalım hayırlısı ben taşırken temettü den kistigini görmedim çok comertti şimdi nasıl bilmem bakalım göreceğiz
Lenovo P2a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Düşüş trendini kırana kadar böyle ufak ufak geri çekilmeler olacaktır. Temettü hikayesi başlayan kadar bir ileri bir geri.
74 ortalamam var 69 a gelirse eklerim nasip bir gün elbet çıkacak 3 günde 3 köfte Yok . yatirim tavsiyesi değildir
Ortalamamiz ve alım hedefimiz hemen hemen aynı.
[emoji848] bu ne şimdi ya
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
kagıt kendine rakip gelmesine iyi tepki vermiyor...sanko grubu ve anadolu grubunun piyasaya girecek olması bakalım pazarı nasıl etkileyecek...70 altından ufak ufak alırım büyük birşey olmazsa 66 nın altı yok gibi...
[IMG]https://i.hizliresim.com/3pnVL2.png[/IMG]
iki aydır endekse bakmaksızın düşüyor....artık kim nereden aldı kaça veriyor anlamak zor...ity yukardan son üç ayda 400 bin üzerinde hisse aldı buralardan vermeye çalışıyor...aldıklarının yarısını salladı...hissemiz en kısa trend de bile bayır aşağı gelmeye devam ediyor...hisse 85 de iken boka bastığımızı söylemiştim.....şimdi 7070 aşağısı ndan kapanış aşağı ya devam niteliğindedir.....7140 üzerinde kapanış en azından bir süre nefes almamızı sağlar
Traktör Satışlarında "Rekor" Beklentisi
Geçen yıl 72 bin 205 adetlik satışla rekor kırılan Türkiye traktör pazarında, bu yılın ilk 7 ayında yüzde 4,9 artış yaşanırken, bu büyümenin korunması halinde yeni bir rekor bekleniyor.
16 Ekim 2017 Pazartesi 13:49
CEM ŞAN - Geçen yıl 72 bin 205 adetlik satışla rekor kırılan Türkiye traktör pazarında, bu yılın ilk 7 ayında yüzde 4,9 artış yaşanırken, bu büyümenin korunması halinde yeni bir rekor bekleniyor.
TürkTraktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pazarda satılan her iki traktörden birinin TürkTraktör fabrikalarından çıktığını söyledi.
Çiftçilerin bu yıl verimli ve bereketli bir yıl geçirdiklerini ifade eden Özdemir, "Yağışlar ve rekolte genel anlamda iyiydi. Emtia ve gıda fiyatları da iyiydi. Çiftçilerimiz bu yıl güzel, verimli ve bereketli bir yıl geçiriyorlar. Çiftçilerimiz güzel, verimli ve bereketli bir yıl geçirince bu bize de yansıyor." diye konuştu.
Özdemir, bu yıl traktör pazarında temmuz ayı sonu itibarıyla TÜİK kayıtlarına göre yüzde 4,9'luk büyüme olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"TürkTraktör olarak biz de bundan nasibimizi aldık. Bu yılı verimli ve kazançlı bir yıl olarak değerlendiriyoruz. Ekim ayına kadarki satışlar da gayet iyi. Geçen yıl Türkiye'de 72 bin 205 traktör satışı gerçekleştirilerek rekor kırılmıştı. Bu yıl sonu satışları rakamlarını tahmin etmem biraz zor ama ilk 7 aydaki 4,9'luk büyümeyi koruyabilirsek bu yılı da yeni bir rekorla kapatabiliriz. Ben yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum. TürkTraktör olarak Türkiye'nin traktör üretiminin yüzde 67'sini, toplam traktör ihracatının da yüzde 87'sini gerçekleştiriyoruz. Türkiye 5 kıtaya 130'dan fazla ülkeye ihracat yapıyor. İhracatımızın yaklaşık yüzde 40'ını Kuzey Amerika ve Kanada'ya yapıyoruz. İhracat yaptığımız ülkeler hızla artıyor."
"Türkiye traktör pazarı son 3-4 yılda artış trendinde"
Uykuda horluyo kalk sağa sola aloooooo...
Bir süre bezdirme, silkeleme baskısına maruz kalacak görünüyor.
TTRAK HAFTALIK+TL
UZUN VADE ÇALIŞMAM +KANAL ÇALIŞMASI +
7 YILLI KANAL DESTEĞİNİ KIRMASI İYİ OLMADI...
EĞİTİM-YTD-İSTK
https://i.resimyukle.xyz/eTVxcf.jpg
Hocam brsan mannesman analiz rica etsem ne dersiniz
Temettüden gelecek olanla hisse alacağım gecen yıl ki gibi, o yuzden fiyat sarkarsa da üzülmem, her aralık ayında aynısını yapıyorlar, mart a kadar genelde büyük bir bozulma olmazsa fiyatı buralarda bırakmayacaklardır, size temettü parası ile 60 lardan hisse aldırmazlar :)
Salarsa alırım keyifleri bilir ben temettü ye bakarım.
Ne güzel düşüyordu 15 ine kadar70-75 arası gezinsin speğimize söyleyin alcak var deyin:)
Evet 68 69 dan mallanacaktik biraz daha ama neyse diyelim.
[IMG]https://i.hizliresim.com/POjZGd.png[/IMG]
şimdi önümüz 74 hedefine kadar açık,oraya da pek bişey kalmadı zaten.....
[IMG]https://i.hizliresim.com/zJN7qO.png[/IMG]
son üç ayda ne olmuş...220 bin hisse ilk beş ten diğerlerine transfer olmuş
bu süreçte hisse fiyatı 86 dan 71 lere gelmiş....
selamlar, Ttrak dikkatimi çekmeye başladı.
mariner hocam size de ayrıca selamlar... Golts'ta göremiyoruz artık sizi :)
Zaten fındık kadar hissem var sana 4 iş günü süre beklediğim yetti yoksa elin oğluna veririm seni bilesin . Yatirim tavsiyesi değildir senin yüzünden ne tradeler kaçtı . Al sat tut tavsiyesi değildir
Yükseliş kanalına geri döndü. Bist 100 de ucuz kalmış hisselerden biri. Yükselme sırası geldi, yükselecek.
:whistling:
Asla yatırım tavsiyesi değildir.