halklısın bahri cesitlere gore son 1 yılda %40 ila %120 arası zam oldu sularda ..bende su fiyatları cok arttı hatta 0.5 litre sular %100 artttı derken burda kamilin teki artmadı ispatla diyordu buda ona kapak olsun .
Printable View
dudu reis ne kaldı ucuz su an hicbir enstruman da is yok gibi ...dolar alsak al sat bile kazandırmıyor ...gun ici cıkıyor gun ici dusuyor makası cıktıktan sonra birsey kazandırmıyor son birkac gundur ufak ufak yukseliyor gibi ama sanki stopaj kararını bekliyor ...uzatılmazsa yukarılara cıkacak uzatılırsa asagılara inecek gibi...su an dolar tl fiyatını olusturacak baska bir etken yok gibi kısa vadede.
https://www.bloomberght.com/haberler...er-kazanabilir
Mb dan tekrar hamle gelebilir diyor önümüzdeki aylarda
aynen dolar benzin dustu diye geri almadılar zamları cogu urundede gecerli bu aslında olması gereken bana gore su devletin artırdıg fiyatlar ( elektrik kullanan firmalar icin elektrik gaz kullananlar icin gaz ) +benzin fiayatları ...+hadi yurtdısın dan hammadde ithal edip icerde uretiyorsa onu da koysun ustune ....maliyet hesabı budur ...cogu urunde ...ama bakıyoruzki son 1 yılda %200 artan urunler var ....suya gelince su kaynagı bedeva 1 kere ustune devlet tesvigiyle tesis kurmussun zaten ....isci elektrik benzin plastik maliyetini koysan sucuların yaptıgı su zammı acıklanamaz ...cunku ham madde bedeva kardesim.....zamların bana faydası yokki ben zaten gercek enflasyonun cok altında bir faiz oranı alıyorum...ama cebime cok negatif yansıyor zamlar .....haziran secimi gibi yapılırsa yani secime kadar dolar ufak bir bantta kalıp secimden sonra artarsa enflasyon yine fırlar zaten ama biz yine eksi reel faiz alırız ...o bakımdan yarı dolar yarı tl iyi bir secenek olabilir .
Fibabanka
Bugün aldığım tl oranları
32 gün %26
92 gün %26,50
182 gün %27
Sanırım piyasadaki en yüksek oranlar bunlar...
bazen diyorum herseyi sat git memlekete koye yerles suda bedava dagların ormanların altından gelen dogal kaynak suyu yaz kıs soguk :) siz bakmayın tv de orda burda koyluler hayvancılıktan dert yanıyor ama inanın koylululer biz sehirde yasayanlardan kat kat zengin ...masrafları cok az ...cogu yiyecegini sebzesini meyvesini kendi eker kendi bicer hayvanlarından sutunden peynir tereyag yapar ...urettiklerinin fazlasını da biz istanbulda yasayanlara yazın satar :) adamların 1-2 tane traktoru bicerdoveri kapıda 2 tane arabası vs ...bir traktor bir bicerdover bugun kac yuzbin euro ...
dostlar bu gecelik hesaplarda stopaj 15 mi 5 mi
Albayrak: Kredi mevduat makası çok açık. 10 puanlar civarında haa, bu makas daralacak.
Nerde 10 puan .50 kredi 24-26 mevduat [emoji39]
Dolara Kaç Verdiler ?
https://geoim.bloomberght.com/2018/1...24ff2a5e3a.jpg
arkadaşlar bu bölüm pembe domatessiz olmaz biliyorsunuz ;)
muhteşem 3'lü
Tariş Çiğ Yağ Natürel Sızma Zeytinyağı
Çiğ Yağın öyküsü, zeytinin elle toplanıp özenle seçilmesiyle başlar. Tanelerin yere düşmemesi, darbe almaması gerekir. Bekletilmeden, granit taş değirmenlerde hamur haline getirilen zeytinler özel torbalara alınır, üst üste yığılır.
Taşla ezilen zeytinler sulu baskıya girmeden önce, bu torbalardan çok değerli bir yağ süzülür.
Hiçbir ısıl işlem görmeden, sulu baskı uygulanmadan, damla damla, kendi kendine süzülen bu eşsiz yağ, Çiğ Yağ olarak adlandırılır.
Kemal Kükrer Nar Ekşisi
(KESİNLİKLE Nar Ekşisi SOSU almayın hiçbir markadan, sosu dediği anda içinde %95 glikoz oluyor sadece %5'i nar ekşisi, bu açıklama zaten şişenin arkasında yazıyor ama insanlar bakmıyor)
https://i.hizliresim.com/NDyyAN.jpg
Moody's Sees a Sharp Contraction in Turkey’s Economy
https://www.bloomberg.com/news/artic...n-lira-turmoil
Yıllarca biriktirdiğiniz paralarınızı çerçöp yapmayın .Hele böyle ortamlarda ..
Bu işler şu anda kumara döndü .
Tümünü mevduat yada dolar yada hisse yapan tüm fırsatları kaçırdı ..
Şu forumda dolarcı geçinen kimseyi görmedim ben6.50 den bozdum mevduat yaptım yada mevduatı bozdum dolar aldım para kazandım diyen ..
Mevduatı tl olan yine kötünün iyisi gözüküyor sanki
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Dolarda yukarı atak var şu anda 5.44
5.60-5.70 leri geçmesi zor
Altın 214 .onunda 235 leri geçmesi zor
Borsayıda verdiler bugun ,biraz hisse al sat yamak daha uygun gibi
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
zeytinyağı hasadı bu sene pek iyi geçmemiş, taklid zeytinyağları artmış piyasada. pamuk yağına zeytin esansı katılarak zeytin yağı elde ediliyormuş.
ben de özkaynak suyu alıyorum, çayı demlerken de musluk suyu. nereden kısacağımızı şaşırdık
Fibabanka Atatürk osb ikitelli 360.000 182 gün 27 ile bağlandı
Fiba 6
Vakıf 6
Akbank 5.75
Grn 5.75
Hsbc 5
Ykb 4.50
Ziraat 4.50
Deniz 4
Aktif dolar 6 repo mk 6.40 32 gün bol kazançlar