sizin yapı hızlıydı galiba hocam bugun saçma sapan sinyallere hazırlıklı ol. merkez bugun konusyordu değil mi ?
Merkez bankası perşembe günü faiz kararını verecek, evet benim sistem hızlı sistem, günde ortalaması al/ sat toplam üzerinden 6 işlem, artık hayırlısı, kâr/ zarar kardeş :)
Sinyallerin çakışma durumu olabilir. Yani aynı anda hem al hem sat şartı geçerli olabilir.
HUAWEI G7-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün şansım yerindeydi :) 3'te 3 yaptı Robot. Trendi bulduğunda affetmiyor, muhakkak gol yapıyor, ama testereye girdiğinde oradan kolay kolay sağ çıkamıyor. İlk gün için moral oldu bana. Kayma ise çok oldu, birebir excelde tutuyorum, az işlem olmasına rağmen toplam 225 puan kaydı. Zararın olduğu günlerde bu durum oldukça can acıtıcı olacaktır.
ortalama çift işlem 25 puan kaymışsın.
komısyonla beraber performans raporundakı işlem sayısını 45 ile çarpman gerekiyor bu istatistiklere göre.
komısyonunun 10 bınde 1 varsayımıyla.
bileşke getiri eğrisi kısmına 45/2 = 0,022 yazıp raporu at buraya.
manuel hesaplayacaksak performans menusunde toplamda kaç işlem yazıyorsa 45 ile çarpman lazım maliyeti ölçmek için.
ben burada hesapladıgım sistemde 70 le çarpıyorum bileşke getiri kısmındakı kaymaya 0,035 yazarak hesaplıyorum.
Gerçek hesapta ise komısyon dahil 25 30 dıaylarında gerçekleşiyor.
resimleride https://hizliresim.com/ kaydet oradan link at
https://i.hizliresim.com/M12Wd9.jpg
Erhan hocam teşekkürler, hızlı resim süper birşey :) Kayma gerçekten de çok ciddi bir maliyet, bu sorun nasıl çözülebilir diye hiç şüphem yok ki yıllarca üzerinde düşünülmüştür, çözüm bulunabilir mi ? işlem hacmini düşürmek dışında bir çözüm aklıma gelmiyor.Bar kapanışını beklemeden sinyal üreten sistemlerin forumda konuşulduğunu hatırlıyorum. Kayma sorununu çözmek için bu tür sistemler gündeme gelmiş olabilir. Tabi barın kapanışını beklemediğinde de ayrı sorunlar ortaya çıkıyordur hiç şüphesiz. 5 bilemedin 10 gün sonra benim kayma istatistiği ortaya çıkar, 1 günlük işlemle bakmak yanıltıcı olacaktır, mesela Robotun çalıştığı Ağustos ayının bir gününde kayma çok düşük çıkmıştı, forumda da yazmıştım, beni dahi şaşırttı diye.
Benim sistem bugün 600 puan zarar yazdı. Böyle bir günde de zarar yazdıya diyecek bir şey bulamıyorum.
Cumadan sattaydı. Sabah al verdi, Öglen bir sert düşüş oldu sat vermiş. Sonra geri yükselip al verdi. Sürekli böyle döne döne 650 puan zarar yazdı. Günlük yükselişe bakıyorum yüzde 2 artı da.
Atakan hocam senin sistem de hızlı sistemlerden mi, günde ve ayda ortalama kaç sinyal veriyor
3 islemin direk ortalamasini soyledi diye biliyorum
Robotu direk cift islem gonderdi ya
Her halde 3 islemin yani 6 islemin ortalamasini soyledi bize
Yanlissa duzeltsin tabi ben oyle anladim.
Atakan hocam daha bu yasadiklarin hicbirsey.
Endeks 10 gun boyunca yuzde 0 gider senin portfoy yuzde 50 erir o gunlerde gelecek.
Endeks yuzde 20 gider senin portfoy yuzde 5
Endeks yuzde 20 cakilir senin portfoy yuzde 5 kar eder.
Endex 1 ay boyunca zig zag cizerek yuzde 0 yapar senin portfoy yuzde 25 kar eder.
Gibi gibi
Simdiden alisin bunlara ayrica sizin sistemin uzerine oynayacaklar oyle denk getireceklerki al yakacan cakilacak sat yakacan yukari cikacak sanki birileri senin sistemi goruyor al yaktirip cakiyor sat yaktirip aliyormus gibi dusuneceksin.
Ayarlasan boyle denk gelmez boyle sansin icine edeyim diyeceksin. Sistemleri ve sistemcileri sikistirdiklarini dusuneceksin.
Tecrubeli bir sistemci oldugunda ise aslinda bunun ozellikle yapilmadigini piyasanin cizmesi gereken hareketi cizdigini anlayacak ve sistemin zarar etmesinin dogal oldugunu soyleyeceksin. Cunku sistem trend yakalamak icin denemek zorunda islem acmak zorunda eger trendleri yakala demissen oda sansini dener tuturuncaya kadar.
biraz once yanlis ifade ettim galiba
Tum islemlerinin kaymasi 225 mis yani cift islemde 25 e denk geliyor komisyon filan eklersen 25 cift islem kaymasi komisyonda 20 puan cift islem oldugu icin topla 45 yapar.
Performans raporunda 3 islem yaziyor onu 45 ile carpacak cunku cift islem maliyeti 45 puan.
Fakat bileske getiri menusundeki kayma kismi tek isleme gore calisir. Orayada 0.022 yazarsa ccift islemlerden 44 duser tek islemlerden 22 duser.
Dolayisiyla performansa bileske getiri menusunden baktigimiz icin genellikle oraya 0.022 yazdiginda gercek hesapla ayni getiriyi uretmesi gerekir
Daha ikinci günümde benim sistemi anladılar üzerine oynuyorlar, 2 kontratla var gücümle savaş veriyorum :) diyeyim de biraz gülelim :)
İki günlük Robotun kaymalarıdır, toplam 10 işlem, işlem başı 36 puan kaymıştır.
https://i.hizliresim.com/3OMv5p.jpg
Emlak hocam nasılsın, forumda o kadar geçmiş yazıları okudum ki, burada çok kişiyi tanıyorum :)
https://i.hizliresim.com/XbN0k0.jpg
Ben sadece kayma 36 puan demiştim, komisyon ayrıca eklenmesi gerek. Gerçi iki günde çıkan istatistik çok yanıltıcı olacaktır, 5 - 10 gün sonra ak koyun kara koyun yavaş yavaş ortaya çıkar. Toplam puanın %20'si kayma olsa ben razıyım. Bileşke kısmı performans kısmıyla tutmuyor, kaymayı seçmeden aynı rakamları vermesi gerekmez mi, bende vermiyor. Geçen gün 0,022 üzerinden bileşkeyi gönder demiştiniz, buraya yüklemiştim. Geçmiş veri az olduğu için bence bunların da pek bir anlamı yok, fiili işlemler üzerinden canlı testlerimi sürdüreceğim. Sonunda zarar etmek de var kar etmek de var, bunu ancak deneyerek öğrenebilirim. Vps nedir bilmiyorum.
İdealgoda 1 dk grafikte 7 aylık veriyle optimizasyon yapıyorum. En iyi sıralanan sistemler 7 ayda 70-80 bin puan civarında brüt kar üretiyor. 500-600 civarı işlem açıyorlar. Kaymayı komisyonu düşünce net getiri diye bir şey kalmıyor.
Beğendigim bir indikatör sistemi var bundada kayma ve komisyonu düşünce 30-35 bin civarı net kar kalıyor. Matrikste kullandıgım sistemi optimize ettiğimde 30 bin civarı ortalama net karı var.
Optimize bir sistemin 7 aylık süreçte 30-35 bin civarında net getirisi bana pek cazip gelmedi.
Walla Atakan hocam ben aylık 2.000 net puana çoktan fitim :) Bu yıllık %20 demektir, 3 kontratla yaklaşık %60 getiri, 5 kontratla yaklaşık %100 getiri olur.Brüt faizlerin %17, net faizlerin %14,50 olduğu bir ortamda bunlar bence güzel getiridir.
2.000 puan olsun benim olsun, yeter Devran hocam :) bağlarım 5-6 kontrat , daha ne isterim ki. Bu daha Viop 30 sadece. bunun Tupraşı var, Thy si var, var da var. Yeter ki ay sonunda ekstrede istikrarlı olarak kazanç görelim. Haklısın sonuna kadar katılıyorum.
7 ayda 30 35 bin net puan eğ ??????
Ve bunu az görüyorsunuz :))))
Arkadaşlar abiler benim sistem hiçmi fikir vermiyor size. Yıllık ortalama puansal getirisi 20,000 lere ancak geliyor.
Tmm üzerine çıkılabilirde 7 aylıkta değilde 1 senelık bazda düzensiz bir getiriyle olabiliyor.
Uzun veriyle çalışmadığınız için herhalde 30-35 ler basit puanlarmış gibi geliyor sizlere.
Aylık 2000 Puan net getiri demek yılda 24,000 lere gelir. Hadi bu biraz daha olabiliri var. Düzensiz ve 1 senelık periyotlarla mümkün buda. Yani
2020 de 30,000 puan
2021 de 10,000 puan
2022 de 25,000 puan
2023 de 35,000 puan
YIllık ortalam getirin 25,000 puan bu sekılde mumkun.
ANcak diğer biraz daha hayal perest kalacaktır bakın imkansız demiyorum. Daha iyilerini yapanıda gördüm de yani 2 3 5 tane kesişimle bu hedefleriniz çok büyük geldi bana.
Ben sizin şevkinizi kırmak istemiyorum, zaten bi bu topık var sistemcilikle ilgili konuşan. Ancak elinizdeki veri sınırlı daha dün başlamışsınız bu işe daha GAP! nedir tatmadınız. Maxdd nedir YAŞAMADINIZ.
BUNLAR İYİ GÜNLERİNİZ! Bu işi 10 kişiden 1 'i kalıcı olarak yapabilir. Diğerlerinin hepsi elenecektir. Derken ŞAKA yapmıyorum.
Veriniz yok ise ben entegre edivereyim. En azından gerçekçi hedefler üzerine yoğunlaşırsınız.Yüksek hedefler ve hayaller kurup sonrasında hüsran yaşamayın diye diyorum. Asla sizleri küçümsemiyorum. Başarabilirsiniz daha iyiye yol alabilirsiniz. ANcak aşama aşama daha gerçekçi hedeflerle.
Ben sistemlerimin çıkan puanlarından dahi kafadan her seneden -5000 siliyorum. yokmuş gibi varsayıyorum.
Neden çünkü başınıza gelecek GAP gelecek Maxdd yaşayacak MC sınırına düşeceksiniz. Lot düşecek ve tekrar toparlanması için daha fazla puan almanız gerekecek. WPS serveriniz yok ise zaten bu iş sürdürülebilir olmaktan çıkacak. Hiçmi hasta olmayacak hiçmi elektiriğiniz veya internetiniz kesilmeyecek o günde emin olun trendın başladıgı güne denk gelecek.
Biz nerdeyiz siz neredesiniz hocalar :) Her ay düzenli 1500 PUAN alayım aha şuraya yazıyorum 1 seneye emekli eder beni o sistem. Ama her ay 1500 garantı altına alacam.
Atakan hocam ve halil hocam size tavsiyem gelin şu verileri entegre edelim sizlere bir bakın geçmişten bugüne belkide sistemleriniz beni şaşırtır. Kullanmayın demiyorum yine kullanın ancak bi geçmişlerini merak ettim sizin sistemlerin.
Elinizde bir benchmark olsun onunla kıyaslayın sistemlerinizi.
Kendimden şüphe ettim sizin sistemlerin getirilerini söyleyince. Dedim herhalde ben çok becereksizim.
Erhan hocam, yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Benim beklentilerim asla çok büyük değil. Her ay kazançla kapanacak diye bir beklentim dahi yok. Mesajlarda da yazdım, benim için ortalama 2.000 aylık puan dahi yeterli. Ayaklarım da gayet iyi yere basıyor, asla hayalci birisi olmadım. Yukarıdaki tavsiyelerinden muhakkak faydalanması gereken arkadaşlar olacaktır, açıkçası kendimi bu kategoride görmüyorum. Ancak geçmiş verilerin entegrasyonu ve backtest konusunda yardımcı olursan çok sevaba girersin. Forumda seni çok uzun süre takip etmiş birisiyim, yazdıklarından çok şey öğrendiğimi düşünüyorum, senden de diğer bilgi paylaşımında bulunanların tamamından da Allah razı olsun. Umarım biz de bir şeyler öğrenebilirsek gelecekte başkalarına öğreterek bu borcumuzu ödeyebiliriz. Asla kullandığım Robot konusunda iddialı değilim, getirileri çok yüksektir de demiyorum. Ben Robot'un getirilerinden ziyade al/ sat noktalarını beğeniyorum, trend bulduğunda mutlaka yakalamasını seviyorum. Yoksa trend olmayan yatay piyasada kaybettirdiğinde, olmayan trendi bulmasını nasıl bekleyebilirim. Geçmiş verileri nasıl buluruz, nereye yükleriz konusunda destek olabilirsen burada sonuçlarını tabi ki bütün şeffaflığıyla paylaşırım. Bunun dışında zaten canlı testlere devam edeceğim.
Fakat benim dedigim getiriler optimize edilmiş en iyi getiriler. Over fitting olma ihtimali çok yüksek. Reele uygularsak 7 ayda 15 bin puanı bile toplayamayacak. Son altı ayda 100 bin brüt puan toplayan sistemler gördüm. Grafik üzerinde 6.3 ay getirisi 108 bin yazıyordu. Bu arkadaşta matriksten ideale yeni geçmiş , yeni öğrenen birisiydi. O yüzden 7 ayda 70-80 bin toplayan idealgo formüllerini begenmedim.
En iyisi ben formül kısmı konusunda kendimi geliştireyim , kendi sistemimin karlılığını artırayım. Sisteme 2-3 indikatör kesişiminden içinde filteleme sistemi olan, Erhan seninki gibi içinde para yönetimi olan, lot artırıp azaltan, getiri eğrisi ile karı kitleyen, hedef puan ile kademeli giriş çıkışlar yapan gelişmiş bir sisteme dönüştürme hedefim var.
İdeale geçiş yoluna bana Erhan bey siz açtınız o çektiğiniz videoların bana çok faydası oldu. 1 saatten uzun olan formül yazma videosunu 3 defa izledim. İdealde basitten , zora dogru bir kendimi eğitme sürecine gireceğim.
Bir sonraki ay matriksi tamamen bırakıp , ideale geçeçeğim. Şu an için idealgo optimizasyonlarını yaptıgımdan idealde robot çalıştırmıyorum. En iyisi kendi sistemi üzerinden giderek formülle ilerleme daha iyi olacak.
Bende 2014 yılından 1 dk veriler var, kendi sistemimi bunun üzerinden optimize edip , 5-6 parametreyi , 6 aylık ve 12 dilimler halinde getirilerini istatistiksel olarak excele aktarıp gerçeğe uyan parametreleri seçip idealde robota bağlama düşüncem var. Tahminim bu optimizasyon 1 hafta sürer.
Erhan bey siz 12 yıllık datanız oldugunu söylemiştiniz, bununla tabiki backtest, optimizasyon yapmak isterim çok memnun olurum.
İdealgoyu 7 aylık verilerle test ettğim için uzun vadeli veriyi şuan için çalıştıramıyorum. İdealgo bitince hemen kendi sistemimi uzun vadeli verilerle test edeceğim. 650 000 bar ile idealgoyu test yapmaya kalkınca makine sürekli dondu o yüzden bas sayısını kısmak zorunda kaldım. İdealgonun kötü bir yanı aynı anda 2 optimizasyon çalıştıramıyordun.
Eğer sistemimin uzun vadeli verilerle optimizasyonunu öteki aya kadar yetiştire bilirsem bir sonraki ayda makdosta hesap açıp tamamen sanal sunucuya geçip oradan devam etmek planım. Makdosa geçince hem ideali hemde 5/24 metatraderi kurup robot çalıştırmayı planlıyorum.
Geçmiş verileri normalde pek dağıtmıyorum. Ancak gördüğüm kadarıyla geçmiş veriler olmadan yapacağınız testler ve sistemler gelecek açısından pek sağlıklı olmayacak. Durduk yere de para kaybetmenizi istemem.
BU sebeple geçmiş verileri kopyalayayım makinanıza.
Bu verileri aktarmak ve doğru bır bıcımde ekrana yansıtmak az çetrefilli bir iş veriyi koyuyorsun görmüyor nokta virgül olayı farklı oluyor vesaire. Bu sebeple başınızı ağrıtacaktır. O sebeple bana özelden yazın TEAM VİEVER programıyla makinenize bağlanıp hem verileri aktarırım. Hemde sisteminizin alım satımları ile geriye dönük testini muayene ederiz. Sağlıklı gibimi görünüyor nedir ne değildir. Bir yorum yaparız. Ha bu arada erhan sen bizim sistemlerimi çalacan sistemimizin kodlarını veya neyle yapıldıgını mı göreceksin o yüzden mı bağlanmak istiyorsun vesaire gibi düşünceniz var ise zaten hiç mesaj atmayın. Sistemin kodlarına veya parametrelerine dahi bakmayacağım tek yapmak istediğim verileri aktarıp grafik üzerine sistemi koyup istatistiklerine ve sinyallere göz gezdirmek. Sonrada bir değerlendırme yapmak.
Tüm bu değerlendırmeyı aslında iyi niyetlilikle ve siz yanlış bir sisteme para bağlamayasınız diye yapıyorum. Bu kadar fazla iyi niyetle tanımadığınız birinin sizin için okdar zahmete katlanıyor olması elbetteki içinize bir kuşku sokuyordur. Ulan hangi adam bu kadar zahmete katlanıverir herhangibirisi için herhalde bir çıkarı vardır diyorsunuzdur belkide ancak emin olun benım huyum boyle yardımcı olmayı seviyorum ANCAK ÇABALAYANA ÇALIŞANA HAZIRA KONMAK ISTEYENLERDE EN ZITTIMA GİDENLERDİR.
Dediğim gibi bir kuşkunuz bir şüpheniz bunun arkasında birşey çıkar diyorsanız hiç bu topa girmeyin mesaj atmayın verileri başkalarından tedarik edip entegre edebilirsiniz.
Yarın öğlene kadar filan müsaitim. veya akşam randevulaşabiliriz.
Erhan hocam desteğin için gerçekten çok teşekkür ederim. Benim bilgisayarım şirket bilgisayarı ve şirketin BT birimi dışarıdan bağlantıyı yasaklıyor. Bir kaçamak bulabilsem dahi anlaşılması durumunda işim riske girecektir, bunu da göze alamam. Evdeki bilgisayarım ise 10 yıllık bir külüstür, doğru dürüst çalışmıyor, internete girmek dışında pek bir işe de yaramıyor.
Emin ol iyi niyetinden hiçbir zaman şüphe etmem, hele ki Erhan hoca kalkıp Robotumu çalacak diye :) şüphe duyacak birisi değilim. Sadece sen değil kimsenin Robotu çalmak için uğraşacağını düşünmüyorum. Kaldı ki, açıkça da söylüyorum, kullandığım Robot un dayandığı sistem çok bildik ve sıradan, öyle çalınmaya değer bir sistem değil.
Bana Viop30 1 DK, 2 DK, 3 Dk, 4 Dk ve 5 Dk verileri lazım, bir de bunların nasıl yükleneceği bilgisi. Siz olur veya başka bir arkadaşım olur burada paylaşırsa güzel olurdu. Böyle bir paylaşım olmazsa da hiç sorun değil, zaten canlı teste inanan birisi olarak bir miktar maliyet üstlenmeye hazırlıklıyım. En kötüsü bu sayede Robota müdahale etmemeyi öğreniyorum, bugüne kadar hiç müdahalem olmaması da bunun bir sonucu. Tekrar teşekkürler.
Erhan bey teşekkür ederim. Akşam inşallah görüşelim . Sizle daha önce telefonda görüşmüştük, özel mesajlarda telefon numaranız var, oradan iletişim kurayım. Hem data işini halledelim,hem de sistemimi görün değerlendirme yapın.
Erhan bey 1 dk lık verilerde
20.12.2013*----25.12.2013
27.12.2013----6.1.2014
arası veriler tamm mı sizde acaba
Bu arada ideal; 5 çeşit veri saklar.
Birim, 1 dk. 5dk. 60 dk. ve Günlük
2-3-4-8 dk lık grafik için 1 dk.lık
10.15.20.30 dk lıkları 5 dk.lık.
120, 240, seansı 60 dk.lık.
Hafta,ay, üç ay ve yıllık grafikleri çizmek için günlük veri datasından kullanır.
Bugün piyasa çok durgun, tabi piyasa yatay olunca Robot da çuvallıyor. Ona kızamıyorum, çünkü olmayan trendi nasıl yakalasın ? Buna rağmen kayma konusunda bugün istatistikler iyiye doğru gidiyor. Şuana kadar işlem başına 22 puan kaymaya kadar geriledi (tabi komisyon ayrıca eklenecektir). Ben birey olarak trade etseydim çoktan sıkılıp klavyeyi atmıştım kenara. Ama Robot pür dikkat trend kovalıyor, hiç yorulmadan. Belki kapanışa doğru bir hareket olur, artık hareket bekliyorum, saat 16:38.
Sadece bugun degil yaklasik 2 aydir bence piyasada ekstra durgunluk var.
Yakindir patlamalar gibime geliyor...
SM-G960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merkez bankası, faiz kararı için bugün saat 14:00 te toplanıyor. 25 Temmuz toplantısında karar sonrası ciddi dalgalanma olmuştu, 15 dakikalık süre içerisinde yaklaşık en düşük 132.325 ve en yüksek 134.180 görülmüştü, geçmişe baktığımda 1.855 puanlık dalgalanmada Robot kâr/ zarar ettirmemiş. Ben o gün manuel işlemler açmıştım ve zarar ettiğimi hatırlıyorum. Bugünkü toplantı sonucu açıklanırken grafiğe hiç bakmamak daha iyi gibi :)
Erhan hocam, bugünkü toplantı sonucu açıklanırken Robot'a müdahale etmezsem, demek ki işin psikolojik kısmını bir ölçüde aşabilmişim diyeceğim, benim için de bu konuda ilk büyük sınav olacak.
Cildirmis barlar amigdalayi zorlar ancak is isten gecti.
Simdi yukari yapti gibi gorunen vbarlar gun sonu eksiyle kapatir. Sok ustune sok yasarsiniz :)
Aranizda bos yere oncr short sonra long yakan var mi
Karar açıklandı, daha ekrana bakmadım :) umarım Robot çalışıyordur :)
Şimdi yeni baktım ekrana, karar öncesine Robot long girdi, benim için güzel bir sınav oldu, Robot ise mükemmel bir sınav verdi. Karar öncesinde müdahale etmemek için kendimi tuvalete kitledim :) özgün bir çözüm.