-
Halka açıklık %4 küsür, şirket yatırımcıyla pek alakadar değil. Faaliyet raporlarında bilgi yok, finansal raporlarında bile cimri davranıyor. Likidite desen haliyle çok az. Kimsenin konuşmaması normaldir, çünkü iki finansal dönemi arasında konuşacak malzeme yok. Ay başlarında Tarım Bakanlığı - Tütün ve Alkol Dairesi Başkanlığı tarafından aylık satışlar açıklanıyor ama o da iki ay gecikmeli geliyor. Yatırımcısı var da neyi konuşalım arkadaşım?
Ha bilgi olsun bari, Türkiye 2019 yılı kümülatif bira satışları 6.35% aşağıda, Ekim ayı geçen seneye göre 12.9% daha kötü, Kasım satışları 3.7% yukarıda. Önemli olan Aralık ayı satışları (Yılbaşı), Anadolu Efes'e göre daha agresif davranıyorlarmış. Satışlar muhtemelen iyi ama önceki çeyreklerde ticari alacaklar tarafında gördüğümüz gibi bir işletme sermayesi artışı olabilir. Sorun şu ki Anadolu Efes yatırımcılarına çeyrek çeyrek nasıl ilerlediğini bir şekilde ifade ediyor, o yüzden satış trendleri zaten TAPDK açıklamadan biliniyor. Tuborg ne hektolitre ne pazar payı bilgisi veriyor, ancak 1-AEFES yapabiliyoruz.
Neyse link de şu: https://www.tarimorman.gov.tr/TADB/M...ire-Baskanligi
-
-
-
-
Ufak ufak geldi 16 lara darısı 40 lı rakamlara.
-
Aralık ayı verileriyle Türkiye bira sektöründe satışlar geçen seneye göre %24 düşmüş. Dördüncü çeyrek %13.5 düşüş, yıl geneli %8.4. Yorumu size bırakıyorum
https://www.tarimorman.gov.tr/TADB/M...ire-Baskanligi
-
14,73' e kadar kim sattı yine..! Y.t.d.
-
-
-
-
Süpersin TBORG ne rolün var ne golün var.
-
Sende kimsenin yazacak mecali kalmamış.
-
Finansal rapor 10 Mart'ta açıklanıyor, o gün bir şeyler yazılır. Bu hafta Perşembe-Cuma gibi Ocak ayı bira satışlarını görürüz. Hatırlarsanız geçen sene ilk çeyrek Türkiye bira piyasası için kötü geçmişti (toplam litre satışında 2018'e göre 42% düşüş vardı), bakalım 2020'de nasıl bir başlangıç yapacağız.
-
An itibariyle en çok düşen 10 hisse içerisindeyiz.. :( Y.t.d.
-
Sonuçlar geliyor bu akşam, heyecan var mı gençler?
Bira piyasası Türkiye toplam satışları da 23% artmış, ama baz etkisinden dolayı. Ortalamanın hala altında gidiyor satışlar.
-
Bilanço nasıl gelmiş , yorum
-
Haydi artık göster kendini.
-
Tuborg 31.03.20 donemi bikancosu ne zaman? Dönemi farklimi?
-
Aefes %6 yaptı. Biz yerimizde sayıyoruz... Y.t.d.
-
-
Vergi dairesi bilançosu..SPK ya göre hazirlanmamis..Bide bu çıktı.once bunu açıkla sonra esas bilancoyu açıkla.isimiz gucumuz abidik gubudik.
-
-
Vergi dairesi bile olsa kar var.bir sürü şirket paso zarar aciklamis
-
Bugün tavan yapamadık ya.
-
-
Alıntı:
Originally Posted by
Serdar1010
Bunada şükür 15,40₺
Kapanış 15,40 değil, 15,70 oldu.
-
Şirketimiz Yönetim Kurulu Üyeleri Shlomo Graziani ve Benjamin Haim Rotenberg 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle istifa ederek görevlerinden ayrılmışlardır.
Dün akşam KAP a düşen bu haberle dünkü artışın bir ilgisi olabilir mi acaba ?
-
2020 - 3 Net Kar(TL) 9.338.000
-
-
Sermaye Piyasası mevzuatı, Türk Ticaret Kanunu ve diğer yasal mevzuat hükümleri ile Şirket ana sözleşmesi ve Kar Dağıtım Politikası dikkate alınarak; bağımsız denetimden geçmiş 31.12.2019 tarihli konsolide finansal tablolara göre 437.459.000 TL tutarındaki net dönem karından 13.545.363 TL tutarında genel kanuni yedek akçe ayrıldıktan ve 150.000 TL tutarındaki bağışlar dikkate alındıktan sonra 2019 yılına ilişkin net dağıtılabilir dönem karı 424.063.637 TL olarak hesaplanmıştır.
Bununla birlikte, covid-19 salgınının ekonomik etkileri dikkate alınarak 2019 yılına ilişkin kar payı dağıtılmamasına, 13.545.363 TL tutarında genel kanuni yedek akçe ayrıldıktan sonra 423.913.637 TL tutarındaki net dağıtılabilir karın geçmiş yıllar karlarına eklemesine ilişkin teklifin Olağan Genel Kurul'un onayına sunulmasına karar verilmiştir. -Kap
-
Ben artık bu işlere bir anlam veremiyorum. Şirket 500 milyon kısa vade borç almış görüyorum ama neden ?
-
Endex nerelere geldi..Nedir bu kağıdın derdi yaw...!?
-
-
Nerden girdim bu hisseye
İki bin puan çıkan borsada en rezil hisse.Bir daha cemaat olarak ne içeriz nede hisse sini alırız....35 d n satış verdim .
-
Gençler nassınız satışlar iyi mi?
-
Derdi ne bunun? Çok gerilerde kaldı. y.t.d.
-
Efesteyim ama Tuborg ne içiyorum, tadı güzelmiş.
-
2 aydır yerinde say modunda... Hadi hareket yaw..!! y.t.d.
-
Ucuz diye hisse alınır mı ? Hisse alınmış, yukarı gitmek istemiyor. Biraz gönlünü yapın da gitsin.
-
Bir aydır kimse yazmamış neden acaba