net borç 17 .240 milyondan
10.309 milyona düşmüş, borç yok hükmündedir artık:)
Printable View
net borç 17 .240 milyondan
10.309 milyona düşmüş, borç yok hükmündedir artık:)
favök 2018/ 45.286.644
........2019/ 55.402.491
net KAR
????????????????????????????*
Bilanço güzel, ama aklıma bir nokta takıldı.
CEO Nevhan Gündüz, açıklamalarında net satışları %20 arttırmayı başardıklarını söylemişti.
Net Satışlar
2018/12 128.4M
2019/12 140.8M
Artış %9.6, %20 değil.
Neden durum böyle? Ben mi bir yanlışlık yapıyorum acaba?
Teşekkürler.
Bu firmada öyle uçuk kaçık kar değişimleri olmaz, yaptığı yapabileceği iş belli. Ceo nevhan'ın bol bol konuşacağına bir an önce yurt dışından da iş alabileceğini göstermesi lazım. Taahhüt firmalarının iş yükleri önemlidir ve beklenmedik planlanmamış ön görülmeyen bir büyüme de olur. yeterki ciddi bir ihale alabilsin, gerisi eleman bulma işi o da(işsisz) tonla var.
Sağlam ve kurumsal yönetilen bir şirket böyle devam ederse orta ve uzun vadede güzel yerlere gelecektir. Yan şirketlerinin olmaması da gayet olumlu. Her şirketin büyük döngüler içinde büyük sıçrayış zamanları vardır. Artık fark edilme zamanı geldi orgenin.
Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
CEO'nun açıklama yapması, şirketin durumu hakkında bilgi vermesi güzel. Şirketin şeffaflığını arttırıyor. Ama yukarıda bahsettiğim gibi bir tutarsızlık var ya da ben bir şeyleri yanlış hesaplamadım. Bunu anlamak önemli, çünkü faaliyet raporunda 2020 için %20 net satış büyümesi gerçekleştirmeyi planladıklarını yazmışlar. Yine yıl sonunda %20 hedeflenip %10'la biterse hisse değerini tahmin edemeyiz veya olması gerekenden yüksek tahmin ederiz. Yatırımcının zararına olur.
lanet olsun kaçan para bana göre servet
eczyattan geldim
ne halt yemeye aldın onca malı????????????*
ya alternatifini bulacağız yada ihale haberleri bekleyeceğiz.
Spek akıllı ol, zamanı geldiğinde senin de eline vereceğim. Düşürürsen alırım çıkarırsan eline veririm. Yap tercihini.
Sende biliyorsun şirketin ederini. Kurdun robotları fakirin malına göz diktin. Ne kadar dallardan salla yaza görüşelim.
Gelen bilançolara (karlara) baktığımda hisselerin çoğu oldukları fiyatları hak etmiyor, orge de öyle bir sıkıntı yok. Bakmayın giden hisseleri gördükçe zıvanadan çıkmama, tercih edilebilecek çok az sayıda hisselerden birisidir orge.
https://twitter.com/seref_karatop/st...045698/photo/1
şu grafiğe bakınca buralarda oyalanacağı çok net görülüyor, tabi gidebileceği yer de.
Bi halt bildiğimi zannediyorum, bugün bir hissede çöküş, bir hissede uçuş bekliyordum hiçbiri olmadı.
şimdi istediğin kadar düşebilirsin cehenneme kadar yolun var.
Günübirlik hisse değil kısa vadecileri çarpar.
Orge 2019 yıllık bilanço analizini dikkatinize sunarım.
https://youtu.be/nSeGLqndxoA
Bas daha aşağı ucuzdan mal sahibi olalım.
5.50-5.60 civarı günlukte yükselen desteği var. Ona dokunmadan rahat etmeyecek gibi. Saatlikte 5.96 dan sat vermisti dinlemedik. Yarin da eksi kapatirsa ust uste 5 gun düşmüş olacak. Her halde cumaya en geç düşüş sonlanır da toparlar. İnşallah.
Kesinlikle Yatirim tavsiyesi olarak almayınız. YTD. YTD.
Uzun vadeciyiz bu hisse inerde cikarda. Spek Suriye olayini kullanıp mal toplama pesinde. Temel anlamda nadir bir kagit. Al at biriktir. Üzmez diye tahmin ediyorum.5,5x rahatlayacak gibi. Gelirse takviye ederim. Depo full.Mi A2 Lite cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünkü harekete malda yakalandık, yazık oldu. 5.50'leri bekliyordum da 5,20'ler yakışmadı bu kâğıda. Bence hissenin değeri 7.2 tl şu anda. Faizler git gide düşüyor. Orta vadede FK'nın 8-10 civarında dalgalanacağını düşünüyorum. İnşallah daha da salmaz.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Patron 50 bin alım yapmış ancak yüzde 8 de tutabilmiş.
Alımlarin devamı gelir muhtemelen. Düşüş devam ederse alıma da devam eder patron. Geçen yıl da alımlar yapmıstı. Arka arkaya. Pek işe yaramamıştı. Temmettü vermeyeceğini açıklayınca sert düşüsler yapmıstı böyle. Ama o zaman yabancı da satışa geçmişti. İnşallah kısa surede düzelir.
Şu suriye işi düzelirse hisse de toparlayabilir. Tek endişem temmettü vermeyip bedelsiz verme ihtimali. Çünkü yabancı bedelsiz değil temettü seviyor. (Semaye tavanını arttırması bu ihtimali arttıriyor) Gerçi geçen seferki bedelsiz oranı çok düşktü. Onun da etkisi olabilir.
Geçen sene istanbul metro işlerinin askiya alanması da işin cabası olmuş hersey üst üste gelmişti. Şimdi durum daha farklı.
Hayirlısı.
Hızlı düşen hızlı toparlar. Çok ters yatırdı. Böyle düşüşler soğuk kanlı olup beklemek lazım. Dönüşlerde hızlı olabilir. Olumlu haber akışı gelmeye başladımı hava değişir. Patron yatırımcıyı korumak istiyorsa belli desteklerden kuvvetli alımlar yapsın, o kadar alımı yapan ky ler var zaten. Sürekli yurt dışı masalı anlatıyor, baygınlık verdi artık. Sanki Mars'a uydu gönderecekler. Boş beklenti yaratıyor.
Temettü vermesin. Temettü gelirlerinden stopaj kesiliyor. Yatırımcinin eline eksik geçiyor. Şirkette kalan geçmiş yıl karları nakit ihtiyacını karşılıyor. Büyümeye katkı sağlıyor. Benim kriterin düşük borcluluk, yüksek kar marji, sürekli artan hasılat. Dürüst yönetim. Bunlar devam ettiği sürece ileride güzel fiyatlat hayal olmaz.
6.30 u 2 kere geçemedi . 2. Geçemeyişinde satmak lazımmış . Maliyetim düşük ama 4000 lira puf oldu .
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ORGE 2019/4 yatırımcı sunumunda devam eden işleri inceledim. 2020'de bitecek işlerin toplamı 300 Milyon TL'yi aşıyor. Ama yine aynı raporda backlog'un 256 Milyon TL civarında olduğu yazıyor. Şirketin çoğu işi euro + tl şeklinde. Acaba eurodaki artış yüzünden mi benim hesabım çok çıkıyor?
Bir de faaliyet raporunda 2020 yılı için beklenti de belirtilmiş. Aşağıya kopyaladım.
"Şirketimizin almayı planladığı yeni taahhüt işlerinin realize olması halinde; hasılatında %20, ortalama çalışan sayısında %20 seviyesinde bir artış, faaliyet karını mevcut seviyelerde muhafaza etme beklentisi bulunmaktadır."
2019/12 hasılat 128 Milyon TL, 2020/12'de %20 büyürse 153 Milyon TL yapar. Burada bir tutarsızlık var. Şirketin backlog'u şu anda zaten 300 Milyon TL ve bu işlerin hepsinin bitiş tarihi 2020 yılı içinde. Niye 2020/12 için %20 hasılat büyümesi tahmininde bulunulmuş?
Bunun sebebini bilen var mı?
Benim anladigim sirket ödemeleri kısım kısım alıyor yani yaptıkça ara ödeme alıyor. Dolayısıyla 2020 içinde bitecek işlerin yapılan bölümleri için tahsilat yapılmıştır. O yüzden backlog miktarindan fazla görünüyor SM-N750 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bir kismi tahsil edildi diyemeyiz çünkü sirket yaptığı işi backlog tan düşer yeni aldığı işi de ekler.
SM-N750 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
11 mn.euro tutarındaki henüz kesinleşmeyen (asıya alınıp kaynak bulunduğu için başlaması gundemde olan) metro işi de backlog içinde sayılıyor diye biliyorum. Fark ondan kaynaklı olabilir.
Bunun hesabını müsait olduğum bir zaman yapacağım. Olmadı, yatırımcı ilişkilerine mail atacağım. %20 büyüme beklentisiyle oluşan 153 Milyon TL ciro nereye, backlog'daki işlerin hepsinin yapılması durumunda gelecek 300 Milyon TL nereye? İkisi arasında çok büyük fark var. Şirket 2020'de 300 Milyon TL ciro elde edip net kâr marjı %35 olursa 105 Milyon TL net kâr gelir. 8 FK ile değerlense 2021 başında hisse fiyatının 16 küsür liralarda olması gerekir.
Yatırım tavsiyesi değildir. Anlayamadığım bir noktayı çözmeye çalışıyorum sadece.