Bu tür fırsatlar genelde oluyor mu sayın mevduat.
Printable View
Ohannes. Uğur Gürses e dönek diyen akıllı ile Chp fetöcü diyen kişiyle aynı şeyi içiyor olmalı[emoji90]
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Uğur Gürses e dönek diyen,Uğur Civeleke şom agızlı diyen...
Ya bilgisiz,ya da "şey" dir...
-----------
"şey"=> kendini "şey" hissedenlerin tayahülünde şekillenir...
Oksijen 21 olmuş
Kriz zamanı söylenen sözlere bakarım ben bloomberght'dekiler gevelerken bu adam faizlerin nasıl düşürüldüğünü yazdı.
İşyat günlük repo 23.25
twitterda sponsorlu reklam adı altında bankaların İnternet bankacılığı linki değişti bilgilerinizi yenilemek için giriş yapınız gibi bir dolandırıcılık olayı başlamış iki gündür görüyorum bir an ben bile afalladım gerçek mi diye !! aynısını yapmışlar logo olsun görünüm olsun aman dikkat arkadaşlar insanız dalıp yanlış yapabiliriz
Ben bu konuyu biraz inceledim ancak benim tarafımda flu olan şeyler var. VİOP'ta pay vadeli takası fiziki olarak gerçekleşiyor. Yani uzlaşmaya kadar kapanmazsanız hisseleri alıp nakit veriyorlar. Öncesinde yaparsanız iki tarafta normal komisyonunuzu ödeyip kapatırsınız poz.u ona girmiyorum.
Ancak uzlaşmaya kalırsa burada kafamda netleşmeyen bir iki şey var. Takas için T+2 yazarken bazı kaynaklarda da T+3 belirtmişler. Biz faize odaklandığımız için paranın bir gün önce-sonra gelip gelmediği önemli. Ben bunu tam olarak bilemiyorum.
İlk alışta da parayı T+2 ödüyoruz. 2 günlük getirimizi teminat varsa(hisse vs. gelen güniçi ilave limit) limitlerden karşılayıp başka bir yerde tutarak, yoksa parayı PPF veya repolayarak alabiliriz.
Takastada 2 gün sonra uzlaşma fiyatından nakit yatmış olur(aslında +2 -2 desek 0 gibi de kabul edilebilir belki, 3 olması sadece hikayeyi değiştirir).
Ayrıca burada komisyonlar dışında fiziki teslimde kurum komisyon alır mı konusu var(bir yerde bulamadım, olmaması ihtimali var). Ayrıca VİOP teminatının ne kadar olacağı ve oraya düşük faizle bağlanıp duran parayı da ortalamaya katmak gerekiyor.
Hepsini katınca rakam biraz daha düşecektir ama yine de yapılan operasyona değecek getiriler çıkabilir gibi duruyor.
Eskiden sorun kamunun gevşek davranması idi ona göre çözümler uygulandı. Şimdi sorun bu değil ki devletin geliri de var gayet de yüksek seviyede. Sorun özel / devlet ülke olarak katma değer yaratamamamız, geçmişte bir şekilde yaratılanı da betona gömüp üstüne 500 milyar borca girmemiz.
Bunu da yapan hem devlet hem özel hem de halk. Malesef bu önlemlerle asilabilecegine inanmıyorum, devlet öyle böyle korkunç vergi toplasa ne olacak ki verecek adamlar yurt dışına kadar kalan niteliksizlerle de canını alsan kaç yazar...
Herhangi bir gelir nedeni ile beyanname veriyorsaniz beyannameye ekleyeceksiniz diye okudum.
Beyan sinirlar tek tek her biri icin gecerli limitler...
Ama bir tek mesela kira geliri beyani var, o gelir beyannamesi artik tek, ayni beyannamede degisik gelirler beyan ediliyor.
Benim temettu gelirim var bu nedenle onu da miktardan bagimsiz ekleyip beyan etmem gerekiyor.
Syg
Ikisinin de faizinin %4 oldugunu ve eurobondu 100 dolardan aldiginiz farzedersek ( getiri ile faizi karistirmamak lazim yoksa bu hesap tutmaz)
DTH'dan %4 un %20 si stopaj olarak gider ve miktar ne olursa olsun, baska bir gelir nedeni ile beyanname vermek durumunda olsaniz bile beyannameye eklenmez.
Eurobonddan alinan %4 kupon faizi baska bir geliriniz yoksa 40K gelire kadar beyan edilmez, baska bir gelir icin beyanname zaten veriliyorsa bu gelir de tutari ne olursa olsun, ister sinir altinda kalsin ister ustunde olsun beyannameye eklenir, ancak indirimler (egitim, saglik, bagis, ozel saglik sigortasi v.s) dusulur ve %15-35 arasinda kademeli vergilendirilir.
Yani dth'da gider gosterecek bir seyiniz olmaz stopaj nihai vergi olur, beyanname vermek zorunda kalmazsiniz.
Ama eurobond beyannamesinde bu giderlerinizi gelir veya gelirlerinizden indirirsiniz.
Syg,
odea burgan +200k usd temdit 3,85
https://www.bloomberg.com/news/artic...-albayrak-says
Bu isin sonunda doner dolasir kabak halkin basina patlar..
Bu her yerde boyle oldu, 2008 de ABD'de de 2001 de Tr'de de..
Vergi mukellefi bankalarin kamu tarafindan tekrar sermayelendirilmesini vergi ve zamlarla oder, baska yolu yok.
Ben onumuzdeki donemde siki bir zam ve vergi artislari dalgasi bekliyorum.
Syg,
Syg,
ABD'de de mevduatçıyı harcamışlar.
Mevduatçının makus talihi her yerde aynı galiba.
Mevduatçının birikimini ucuza birilerine pompalamak gariplerin kaderiymiş.
https://tr.investing.com/news/econom...aybetti-564481
CHP Grup Başkan Vekili Özel, "Damat Bey, boşuna paket açıklamasın. En iyi ekonomik paket, damadı paketlemektir." demiş,
doğru söze ne denir?
80 bin dolar nereden cikti bilmiyorum ama diyelim ucretlisiniz bir yerden ucret aldiniz ve bu nedenle bir gelir vergisi veriyorsunuz, veya kira geliriniz var bu nedenle beyanname veriyorsunuz, veya temettu karpayi geliriniz var, bunlar nedeni ile beyanname veriyorsaniz eurobond gelirlerinizi de bunlara ekleyeceksiniz ve toplam kazanc uzerinden %15-35 arasinda vergiyi giderlerinizi ve cikan vergiden daha once kaynaginda kesilmis vergileri stopajlari mahsup edip odeyeceksiniz.
http://gib.gov.tr/node/128637
http://www.gib.gov.tr/sites/default/...kulsermaye.pdf
Burada her turlu bilgi orneklerle anlatilmis.
Syg,
Arkadaşlar %28,75 bono faizinin mevduat karşılığı kaça denk geliyor? Hesaplamaya çalıştım ama işin içinden çıkamadım.Birinde stopaj %10, diğerinde %15. Yapamadım hesabı.