Neden kötü gelsin ki sürekli kira gelirleri var.......
gitgide de artacak bu gelirler yeni projeler ile.....
Ben şirketin 1-2 yıl içinde çok değerleneceğini düşünüyorum
Printable View
Bilanco ac bakalim.
Kisa vadeli borclari ne kadar birde yillik kira gelirine bak ne kadar.
Borclar tl mi euro mu bak bakalim
Euro son alti ayda artmismi bak bakalim
Avm doluluk oranlarina , findiklidan alinan kiralari raicinde olup olmadigina sonra tartisiriz
Uzman Kuruluş Raporu
-31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla 121.4 milyon TL tutarında olan kısa vadeli
banka kredilerinin %64.6 sı (78.4 milyon TL) Türk Lirası, %28 i (34 milyon
TL) ABD Doları ve %7.4 ü (9 milyon TL) Avro bazlıdır.
-2015 yılında çıkarılmış tahviller kaynaklı uzun vadeli borçlanma
bulunmazken 2016 yılında toplam uzun vadeli borçlanmaların %43.6 si
(402.1 milyon TL) çıkarılmış tahvillerden meydana gelmektedir.
Hasılat
İş GYO nunhasılatları,gayrimenkul gelirleri ve faiz gelirlerinden oluşmaktadır.
-Gayrimenkul gelirlerini oluşturan kalemlere bakıldığında kira gelirleri, konut satış gelirleri, yatırım amaçlı gayrimenkul satış gelirleri, üst hakkı gelirleri, aidat ve hizmet gelirleri ve diğer gelirler görülmektedir.
-2016 yılında 404.5 milyon TL hasılat tutarının %97.7 si (395 milyon TL) gayrimenkul gelirlerinden, %2.3 ü ise faiz gelirlerinden oluşmaktadır. Bu durum 2015 yılında %96.4 gayrimenkul ve %3.6 faiz gelirleri şeklindedir.
-Gayrimenkul gelirleri kendi içinde incelendiğinde ise 2016 yılında kira gelirleri toplam gayrimenkul gelirlerinin %44.8 ini (177 milyon TL) oluşturmaktayken 2015 yılında %58.5 ini (125 milyon TL) oluşturmaktadır.
-2016 yılında toplam gayrimenkul gelirlerindeki artışın en önemli sebeplerinden biri konut satış gelirleridir. 2015 yılında Tuzla Çınarlı Bahçeden 4.7 milyon TL değerinde konut satış geliri elde edilmişken 2016 yılında İzmir Ege Perla projesinde 156.9 milyon TL konut satış geliri elde edilmiştir.
-Banka mevduatı, ters repo, borçlanma araçları faiz gelirleri ile menkul kıymet alım-satım karından oluşan gelirler incelendiğinde 2015 yılında 3.6 milyon TL olan mevduat faiz gelirleri 2016 yılında 8.5 milyon TL seviyesine ulaşması dikkat çekmektedir. 2015 yılında menkul kıymet alım satım karı mevcutken 2016 yılında mevduat ağırlıklı yatırım yapıldığı görülmektedir
Bugün 2, seans kapanışa doğru isgyo da yapılan alımlar dikkat çekiciydi.
İsteselerdi 1,52 TL den kapatabilirlerdi.
Bilanço sürpriz yapar inşallah.
Bu arada gyo larda beğendiğim ve takip ettiğim 2 adet şirket var.
isgyo ve ekgyo
ekgyo son bir haftada güzel pirim yaptı. Sıranın isgyo ya gelmesini bekliyorum sabırla.
Sayın Mosquito, herhalde benim yazıma karşılık vermek isterken yanlışlıkla başkasının yazısına cevap verdiniz.
Sayın Mosquito, sizi temin ederimki, iki şirketin bilançolarını tek tek yıllardır okuyorum, hatta gayrimenkul değerleme raporlarınıda tek tek okuyorum, Adanadaki Divan oteli dışında Tsgyo nun bütün gayrimenkullerini yerinde dolaşmışımdır. Tsgyo batan ve çok kötü yönetilmiş bir şirkettir, kabul ediyorum. Ama birkaç bin yıllık istanbul şehrinin merkezindeki, tarihin ortasındaki fındıklıdaki gayrimenkulleri ve tahir hanı elinizin tersiyle itmenize anlam veremedim. Bu tip alışverişlere bir kez imkan olur, ondan sonra tüh vah dersiniz... Bu üç gayrimenkulden çok güzel otel olur ve şu andaki kira getirisinden kat be kat getir, hele galata port projesi bir bitsin durumu siz düşünün, bu güne takılı kalmayın. TSKB merkezinide ya 3. kuleye alırsınız yada Kartaldaki kulelere koyarsınız.
Şirketler borçlarından dolayı batmazlar, nakit akışını beceremezlerse batarlar. Birleşmeden vazgeçildi, ama şimdi bu yerleri satın almanın ne mahsuru var?
Saygılarımla...
Gyo şirketleri içinde bu kadar iyi durumda olup pd/dd değeri bu kadar düşük olan bir şirket daha yok sanırım..... 0,44...
-İstabul iş kuleleri : 2 kule ve 1 alışveriş merkezini barındırıyor. Şişecam taşınması nedeniyle 1 kule boş görünüyor. kiralama süreci devam ediyor. geçen yıl 44 milyon tl kira geliri elde edilmiş.... kule dolunca daha da artacaktır....
-Ankara İş kulesi : 3 blok ve 29 kattan oluşuyor. Geçen yıl Bddk 'nın taşınması nedeniyle kira geliri sadece 2,8 milyon tlde kaldı. Kiralama süreci devam ediyor. Kiralanınca gelirimiz artacaktır.
-Maslak Ofis Binası : 12 katlı Petrol Ofisi tarafından kullanılıyor. Geçen yıl 4,8 milyon tl kazandırdı. Bu senede bu kadar kazandıracak.
-Anakara Ulus Banka Binası : geçen yıl 4 milyon tl kira geliri elde edildi bu yılda bu kadar elde edilecek
-Ankara Kızılay Banka Hizmet Binası : geçen yıl 3,4 milyon tl gelir elde edildi
-Antalya banka binası : 1,7 milyon tl geçen yıl gelir elde edildi
-Kanyon Alışveriş Merkezi : geçen yıl iş bankası payı olarak 34,7 milyon yl gelir elde edildi....
-Marmaris Mallmarine : Geçen yıl 0,7 milyon tl kira geliri elde edildi
-İstanbul Park Avm : geçen yıl 15 milyon tl gelir elde edildi
-Esenyurt hipermarket : geçen yıl 6,9 milyon tl kira geliri elde edildi
-Kapadokya Lodge Otel : geçen yıl 106.000 tl gelir elde edildi
-Taksim Lamartine Ofis : geçen yıl 1,7 milyon tl gelir elde edildi
-İş banakası teknoloji ve operasyon merkezi : geçen yıl 61,5 milyon tl gelir elde edildi...
-------------------------
Devam eden projeler :
-Tuzla Karma : geçen yıl kira geliri olarak 5,6 milyon tl elde edildi. Proje bitince 16-17 milyon tl yıllık gelir elde edilecek
-İfm Projesi : devam ediyor. Bitince önemli miktarda kira gelrii elde edilecek
-Kartal Manzara adalar : önemli miktrarda gelir ve kira geliri elde edileceği düşünülmektedir. ( 975 ünite var)
-Ege Perla : satış ve önemli miktarda kira geliri elde edilmesi düşünülüyor. Alışveriş merkezi açılmak üzere.
-İnistanbul Projesi : 2740 ünite satış ve az sayıda ticari ünite var....
---------
Bunun dışında istanbulun çeşitli önemli semtlerinde arazilerimizde var....
Sirketin sunlari bunlari varda.peki bunlara sahip olmak icin aldigi borclar, artan finansman giderleri onlarida harmanlarsan pek 5 yildiz bi sirket yok ortada. Yonetim zaten berbat basta.
Manzara adalar halen satilmaiyor.yarisi duruyor vs. Projeler oyle eskisi gibi satilmiyir stok fazlasi arz fazlasi var.
bu dalavereci şirketlerin sosyalizim safsatası ile yönetildikleri için nitelikli dolandırıcılık yapılıyor halka acık kısımları hep zarar eder halka acık olmayan kısımları hep kar eder şeffaflık asla yok
Aldığı borçlar uzun vadeli.....
Öyle sıkıntı yaratacak borcu yok.....
Kaldıki bütün borçları haricinde net 3,2 milyar tllik varlığı kalıyor. Yani hisse başı 3,2 fiyatına denk geliyor....
atakule 3-5 milyon tl satışla 1,4 lardan 3,7 lere geldiyse bizim şirkette mutlaka bir gün gelir....
Bizim halkımız projeler bitmeden pek bina almaz. alınca hemen taşınmak ister. Manzara adalar ve inistanbulda yıl sonuna doğru bitmeye başlar ancak..... satışlarda o zamana doğru hareketlenir diye düşünüyorum.
şirket çok büyük olduğu için biraz hantal olduğu ve yönetimsel anlamda hızlı kararlar alınamadığını düşünüyorum. ama binalar kiralandıkça gelirimiz arttıkça değerinide herkes görecektir diye düşünüyorum...
zaten potansiyeli olmasa borsadaki paylarının % 30 u nu yabancılar toplamazdı....
saygılar hürmetler
Geçen gün elim Sat butonunun üstüne gitti gitti geldi, tatil dönüşüne kadar dursun diye vazgeçtim. İyi ki vazgeçmişim aylardır bekleyip tam satınca bu birleşme iptali gelseydi çok üzülürdüm. Şimdi bu bekleyişin mükafatını almamız lazım. İlk hedefim 1.65 yıl sonu hedefim 1.80
akfen GYO 1.20 li sevıyelerden uctu 1,75 lere .
hem turizime dayalı gelirleri hemde zararda bır sırket.
bizden durum ıyı kısaca
Benim tahminim 6 ay 2 li seviyeler sonuçta ağalar ın elindeki paranın bı maliyeti var.
Yatırım tavsiyesi değildir
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
13.07.2017 tarıhınden ıtıbaren ısmaıl tarmanın sırkettekı ortaklıgı 5.15 e ulasmıs.
ısmaıl tarman bosa sırketelere yatırım yapmaz .. Bursa cımento ,atakule gyo gıbı sırketlerde duymusunuzdur kendısını , borsadan toplamaya devam ederse ılgınc seyler olabılır.
30 MAYIS 2012 ÇARŞAMBA
İsmail Tarman
Bono nedir bilmem, temettüye bakarım!
Türkiye’nin en uzun vadeli borsa yatırımcısı İsmail Tarman SABAH’a konuştu: Ben uzun vadeli hisse senedi yatırımcısıyım. Alış emri verdiğim hisseye, satış emri vermem. Bono nedir bilmem.
Ben uzun vadeli hisse senedi yatırımcısıyım… Alış emri verdiğim hisseye satış emri vermem… Hazine bonosu nedir bilmem… Dözive yatırım yapmayı sevmiyorum…Şirketlerin kârına ortak oluyorum… Bu sözler İsmail Tarman’a ait. Tarman borsacı tanımlamasını sevmiyor. Spekülasyondan uzak durduğunu sürekli yeniliyor. Daha çok yatırımcı kelimesini benimsiyor. İsmail Tarman adı özellikle çimento şirketlerinin hisse senetlerine yaptığı yatırımlarla duyulmuştu. Son olarak da Batı Anadolu Çimento’da yaptığı yüzde 18′e varan hisse satışıyla gündeme geldi. Hisselerin satıldığı Mısırlı Orascom şirketiyle kendisinin herhangi bir görüşme yapmadığını kaydeden Tarman, sattığı hisseleri 8 yıldır elinde bulundurduğunu belirtti. Borsanın belki de en uzun vadeli hisse senedi yatırımcısı olan Tarman, borsanın geleceğini ve yapılacak yeni vergi düzenlemelerinden borsanın nasıl etkileneceğini SABAH’a anlattı:
Aslinda bu bilgilerin hem sirketin ttk 198 maddesi kapsaminda duyurmasi hemde ismail tarmanin ozel durumlar tebligi kapsaminda aciklama yapmasi lazim di.
Spk tespit ederse cezayi cakacak.
Ben sirketin bile haberi olmadigini dusinuyorum.jansin mesaji uzerine bende zor bela bu kaynagi sirketin kap formundan ogrendim.
Ordaki mantik soyle isliyor. Mkk ya girilen tc kimlik numaralarindan otomatok olarak sistem alanin payini sirketle iliskilendiylriyor.adam gizlemeye bile calissa sistem yuzde 5 sinirini geceni belirleyip formda otomatik yayinliyor
Son durum ortaklik
Benim bildigim ismail tarman bu fiaya bu sirketi toplamaya devam eder borsadan. Sonucta gyo cu adam neyin ne para ettigini cok iyi biliyor.temettuye kadar yuzd 10 a yukseltbilir ortakligini.yabanci alsa bu kadar anlami olmaz, ismail tarman uzun vadeci ne de olsa
Is gurubu disinda azinlik haklarina sahip birinin cikmasi da sirket ici anlamlodir.olagan ustu gk topayabilecek, sirketin feshini isteyebilecek oranda payi tek kiside olmasida iyidir her zaman
22.07 itibariyle % 5.04 e inmis payi. 1.000.000 tl lik satis yapilmis anlasilan 20.07 de.
Bu hisseyi ilk 2014 yılında bist 60k ve dolar 2.30 civari iken almıştım ve İsmail tarman o zaman da yüzde 5 ortagiydi.
gözü yerde yine
ama bu baskı gittikçe azalacak eminim
İsmail Tarman ın ISGYO da 47 milyon lot hisse toplaması doğru hissede olduğumun sinyallerinden biri olarak algılıyorum. Benim merak ettiğim bu kadar hisseyi ne zaman, nasıl topladığı. Hisse fiyatı düşükken bu kadar bir hisseyi toplamak büyük başarı.
Isgyo nun yaklaşık %30 u yabancıların elinde.
Emeklilik fonları falan derken aslında ky elinde isgyo nun çok az olduğu görülüyor.
Bugün isgyo da işlem hacmi oldukça zayıf. Perşembe günü açıklanacak bilanço bekleniyor anlaşılan. Bilanço beğenilirse hisse hareketlenebilir.
Cezayi tarman yer, sirkette sen niye takip etmedin diye ceza yiyebilir belki.
Bilanço nasıl gelecek acaba
iyi gelecek olsa 1.60'ı görürdük
İşin doğrusu bu birleşmeden vazgeçilmesinin bir kademe faydası oldu.
1.49 zaten ne zaman görülmüştü
rezillik
endeks 108 bin
neyse ya sabr
https://www.dunya.com/sirketler/is-g...-haberi-374306
İŞ GYO, Kadıköy'deki yeni projeye odaklandı
İş GYO ve TSKB GYO geçtiğimiz hafta birleşmekten vazgeçti. İş GYO Genel Müdürü Tanes, Kadıköy'de bir otel projesine başlayacaklarını aynı zamanda İstanbul'un iki ilçesinde de iki konut projesini hayata geçirmeye yoğunlaşacaklarını bildirdi.