Borsa temel analiz olarak bugünü değil geleceği fiyatlar, ben coventya ile şuana kadar ki en yüksek cirosunu yapmış bir poltk görüyorum. Ve büyümeye devam etmesini umuyor ve bekliyorum...
Printable View
Borsa temel analiz olarak bugünü değil geleceği fiyatlar, ben coventya ile şuana kadar ki en yüksek cirosunu yapmış bir poltk görüyorum. Ve büyümeye devam etmesini umuyor ve bekliyorum...
Hocam zamnimiz bol allah nasip ederse o gunler de cabuk gelir yeterki dabrikamiz calissin bu arada fiyat ucuzlarsa sevunurim sahsim adina gene alirim
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay vay vaaay.
4. çeyrek
SATIŞLAR------- 12.888.000 TL
FAALİYET KARI----2.754.000 TL
NET KAR-----------3.257.000 TL
MÜTHİŞ.
SERMAYE 3.750.000
12 Aylık kar 10.430.052
2018 Kar rakamlarını hesaplamaya bile gerek yok.
Kim bu tahtanın speği, düşür kardeşim düşür. Göz var izan var.
Bekliyorum. Sal gelsin. :)
Sanki prim yaptırıp dikkatleri POLTK üzerine çekmek istemiyorlar gibi.
İnanın şu an 100 kişiye sorsanız biliyorum diyen 10 kişi çıkmaz.
Biliyorum diyenlerin dokuzu da sadece adını biliyordur, içeriğini bilmiyordur.
25 Yıldır yatırımcıyım şurada, anlık takip ederim ama ilk kez 29 iken farkettim, daha önce de yazmıştım burada.
Umarım hislerim daha doğrusu tespitlerim beni yanıltmıyordur.
Bilanço ortaklara hayırlı uğurlu olsun ,burda yazan ve elinde kağıt olanların çoğununda daha önce yazdığı ve tahmin edilen gibi geldi bilanço ,fakat daha önceden bilanço fiyatlandığı için kağıdın fiyatı bu gün için değişmedi ,aşağı gelebilirmi? ,keşke gelsede biraz daha ucuzdan alsak:):)
Keşke benimde olsa...😉
ONEPLUS A5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şu an için beklenti ,Şubat ayı içerisinde yapılacağı açıklanan yatırımla ilgili bilgilendirme açıklamasıdır umarım biraz ayrıntı içerir de
bizde karlılığa katkısını öngöre bilelim.....
Geçen yılın karı 5 milyon yatırım yapılacak diye dağıtılmadı ,600 bin avro yatırım kararı çıktı 2.8 milyon yapar, 2.5 ordan bu yılda 10.5 kar var ,yapar 13 000 000 tl ,sizce bu yıl temmettü veya bedelsiz bekleme limiyiz ,eğer beklenecekse nasıl olur yani temmettü kaç olur bedelsiz verirlerse kaç olur?
Bedelsiz beklemiyorum ama temettu alacagimizi dusunuyorum.
Syg,
Ahh ahh cokda yukselmeain dedepo fulleyemedik
Bugün 44 ten rahat alış imkanı verdi, ben şahidim. :)
Eh işte.
Bu tahtanın kalını bu kadar. Bilançoyu görünce düşsün diye beklemenin anlamı yok dedim.Böylece hedeflediğim rakamı da geçtim.
Sonrası Allah Kerim.
POlTK hissedarı, para kazanmayı bildiği gibi ,harcamada da mahir olduklarını gösteriyor :cool:
Bu sene de 2 yunan adasi dizmem lazim..
Birisi Sakiz olur sanirim.
Ikincisini bilemedim daha.
Syg,
Güncel hisse fiyati hakkında düşünceniz nedir ? Teşekkürler
BAZI ARKADAŞLAR SORUYOR, NEDEN POLTK DİYE.
BEN DE KENDİME SORDUM. İLK AKLIMA GELEN NEDENLERİ SIRALAYIM DEDİM
1-Finansal borcu neredeyse yok gibi
2-Satışların yarıdan fazlası yurt dışı satış. Döviz pozisyonu az da olsa artıda.
3-Sektörde rekabet yok. Kar marjı yüksek. (%25) (Yüksek temettü verimi ihtimali)
4-Şirket yurt içi ve dışı büyümeyi planlıyor, buna dönük çalışmalar başladı.
5-Her çeyrek satış ve kar rakamları bir önceki çeyreğin üzerinde gerçekleşiyor.
6-Sermayesi küçük, özvarlık sürekli büyüyor. (Yüksek bedelsiz poyansiyeli)
Hissede uzun süredir yatırım yapıp benden daha yakın takip eden arkadaşlar var.
Unuttuğum hususlar varsa onlar ilave edebilirler.
Ah bir kriz olsa... kızacaksınız ama.. dışardan bakan ky şu anda malesef bu pozisyonda bekliyor..poltk düşse de ucuza alabilsek
Allah devlete millete zeval vermisin borsa 300000 olmus yok 10000 vallahi gozumde yok para pul kazanilir amma velakin ben hic birini bir mehmetcigimize degismem allaha emanet kalin saygi ve sevgiyle poltk dostlari
Global krizden bahsetmistim..elbetteki vatan millet söz konusuysa her şeyimiz devletimizindir..can mal hiç farketmez..ancak abd den esen bir rüzgar olacak gibi..
Hocam yanlis olmasin sana degildi sadece su abd usaklari olan b. clere
Estağfurullah...hepimiz aynı gemideyiz.... saygılar .. hayırlı akşamlar..
Son cümleye katılıyorum. Gerisine değil😀
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dün seans sonundaki yanlış haber trafiğinde umarım malını kaptıran çok olmamıştır. Politeknik gemisinin rotası bellidir, kaptanımız ve mürettebatımız da tecrübelidir. Bizleri arada fırtınalar olsa da sağ salim hedef limanımıza ulaştıracaklardır...
Valla sayın pit biraz daha diye diye hedeflediğim miktarı da geçmiş bulunuyorum. Artık ortalama maliyet de yukarı gelmeye başladı.
Bakıyorum günde 3-5 bin lot işlem oluyor olmuyor yani.
Biraz destek atacak kimse de yok.
Ne oldu, bu kadar güvendiğimiz hisseye portföyde daha fazla yer ayırmaya korkuyor muyuz yoksa.
İşin garibi borsada yüzbinlerce yatırımcı var, POLTK gibi bir cevheri keşfeden şurada 3-5 kişi miyiz yani.,
Bazen hata yapan biz miyiz acaba demiyor da değilim. :)
Şu aşamada tahtaya 50-100 tane yatırımcı yönelse 1000-3000 adet arası alacak 50 yatırımcı gelse neler olur?
SN Playmaker umutsuzluğa düşmeyin. Biz şuan gelişen işletmeler pazarında, herkesin satınalmak istediğinde bile alamadığı bir hissedeyiz :) Yani aracı kuruma gidip ekstra sözleşmeler imzalayarak hissemizi almaya başladık. Adı üstünde şirketimiz gelişiyor. Çok yıllar önce hektaş toplarken aynı durum vardı, günde 50 bin 100 bin tl lik işlem olmazdı. Şimdi geldiği nokta ortada.
Şuan dediğim gibi şirket büyüyor ve bu yıl sonu (konsolide de) 9 milyon kar göreceğiz.Borsada bu sermaye ile bu karları açıklayan kaç tane firma var? Net kar marjını yıllardır koruyan kaç firma var?
Ben bu hisseyi tespit edebilmiş azınlık olarak görüyorum bizleri. Şuan onun keyfini süreceğiz, hisse A grubuna çıkarsa ve ileride sermayesini arttırınca işlem hacmi de istediğimiz yerlere gelir...
Ben şirketten 2018 yılında 60 milyon civarı ciro bekliyorum.
Bakın Genel Kurulda Costa ne demiş:
"Her ne kadar Politeknik Alüminyum Yüzey Kaplama ve Mühendislik Hizmetleri gibi ana
faaliyet alanlarında yerel ve kısmen bölgesel bir liderlik kazanmış olsa da, Coventya
Grubu'nun temelodak noktası olan daha küresel stratejilerin uygulanabilmesinin önünde bazı
teknolojik engeller bulunmaktadır. Avrupa ve Asya piyasaları Politeknik ürünlerinin uyum
sağlamasını gerektiren farklı uygulama ve düzenleme gerekliliklerini öne çıkarmıştır. Bunun
sonucu olarak, Ar-Ge çalışmalarının artması zorunludur. Bu da, daha sofistike ekipmanlara
yatırım yapılması ve laboratuvardaki insan sayısının artırılması anlamına gelmektedir."
Peki ne olmuş:
2017 2.Çeyrek VUK a göre
1-Araştırma ve Geliştirme Giderleri (-) -240.409,55
2017 4.Çeyrek VUK a göre
1-Araştırma ve Geliştirme Giderleri (-) -650.383,26
Argeye 170.000 TL ekstra yatırım yapılmış gayet net... Costa'nın dediklerinden koyu renk olan gerçekleşiyor gibi o zaman yazının üst tarafları da gerçekleşiyor demektir.
Costa sozunu tutuyor.
Syg,
İşin doğrusu büyümenin boyutunu da tahmin edemiyoruz. Böyle oluca hisse fiyatına ilişkin ileride şu vadede su fiyatlar olur da diyemiyoruz.
Umarım genel kurul sonrasında bu sorulara da cevap buluruz.
Mesela Amerika da faaliyet yürütmek için kurulan şirketin faaliyetleri ne durumdadır. Başka ülkelerde de benzer girişimler olacak mı?
Amerikadaki şirketle ilgili analist raporunda şöyle bir ifade mevcut. (2013)
Şirket, faaliyetlerini Kuzey ve Güney Amerika’da genişletmek amacıyla 100.000 USD sermayeli ve
%85 pay ile Politeknik (USA) Inc. (“Politeknik USAâ€) ünvanlı bir bağlı ortaklık edinmiştir.
Yine aynı tarihli raporda şöyle bir ifade mevcut. (2013)
Politeknik’in yurt dışı yeni satış-pazarlama ofislerinin ABD (18.03.2013 tarihinde gerçekleştirildi),
Rusya, Kazakistan, Beyaz Rusya, Kolombiya, Arjantin, Ekvator pazarına yönelik kurulması
planlanmıştır. Bu amaçla ön görülen yatırım tutarı ve yıllık personel gideri toplamı 500.000 TL’dir.
O günden bu yana 4-5 yıl geçmiş, yapılanlar ortada. Bundan sonra yapılacakları ise biraz da bizim kendi hayal gücümüzle tamamlamamız gerekecek.
Umarım buna gerek kalmaz. Genel kurulda, önümüzü daha iyi görmemizi sağlayacak şekilde açıklamalar, projeksiyonlar görürüz.
Hisse fiyatı ne olur hiç kimse birşey diyemez. Onu piyasa belirler. Bizler şirketin karlılığına ve büyümesine bakarız. Bunlar gerçekleşiyor mu gerçekleşmiyor mu?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi