Baygeorge bugüne kadar yaptığınız tüm güzel yorumlarınızı hisseyi satınca çöpe attınız çok yazık size hiç yakışmadı
Printable View
Baygeorge bugüne kadar yaptığınız tüm güzel yorumlarınızı hisseyi satınca çöpe attınız çok yazık size hiç yakışmadı
eveeeet. gecen seneki temettu rakamina gelip gecmesini bildi ! hem de gecen seneki istisnai yuksek kar ve temettu rakamindan dolayi fazlasyla temettu vermisken, tekrar sanki hic o devasa temettuyu cebimize koymamis gibi ayni fiyatlara geldi. Hissem bana kendini kanitladi. Ne mutlu ki bunu yaparken belki de bunca yillik borsa kariyerimde ilk defa mallarim da hala elimde!
Simdi gercekten kucuk yatirimcinin mallari ne kadar kaptirdigina bagli olarak onumuzdeki gunlerde ortalik hareketlenebilir. Gecenlerde kar uzerinde oturmanin zorlugundan bahsedilmisti. Sanirim orada kritik bir esik var, oraya kadar dayanabilenler icin gerisi daha kolay oluyor. Zannederim %100 kazanc ve uzeri bir kritik esik. Oralari gecenler kar uzerinde oturmaya alisabiliyor. Tabi sabah aksam borsa izlememek kaydiyla ! Hisse de biraz temettu severse, temettu beklentileri de size yardim ediyor ve isinizi kolaylastiryor.
huzurla temettumuzu bekliyoruz. Fakat 14 lirayi gecerse huzur kacirabilir :)
O bahsi geçen kişi benim kar üzerinde oturmak gerçekten aşırı derecede zor aklımızda satmaktan başka bir şey geçmiyordu ancak Tınaz bey bizi ikna etti sanırım burada kalan üç beş kişiden biri de sen ben Tınaz bey yazanların içinde başka kalan olduğunu sanmıyorum ne diyelim hakkımızda hayırlısı investing dehisse birilerine pazarlamaya çalışılıyor birilerine aldırilmaya çalışıyor ve düşen sazanlarda var Allah onlara yardım etsin ne diyelim buralarda mümkün değil alınmaz son olarak selam olsun her zaman yatırımcısına
İnsanın kısmetinde yoksa dayak bile yiyemezmiş ... :kahkah:
1 yıldır hiç alım-satım yapmadan tuttuğum mis gibi hisseyi şeytana uyup 8,70 TL den sattım, 2 günde 10 TL'ye dayandı.
Bu saatten sonra endekste ciddi bir düzeltme/kriz olmazsa sattığım fiyatın altına geleceğini sanmıyorum, çok koptu sanki.. :) Ben şimdilik geçiciydim zaten burada, 2-3 ay içinde kullanacaktım bu parayı ama yine de düzeltme olursa veya ileride uzun vade olarak tekrar toplamak istiyorum.
Tüm ortaklara selamlar. Bol, bereketli kazançlar dilerim.
Sevgili dostum hayat hep yokuş yukarı olmadığı gibi yokuş aşağıda değildir . Ben trade yaparım dye yazdım . Hisseler ömür boyu tutmak için alınmaz zaten bu yatırımın doğasına aykırıdır . Özellikle de belirttim gereğinden hızlı çıkışlar trade amaçlı değerlendirilmelidir . Hisse kaçar ise yedekte daima bulundurulmalıdır 3-5 hisseyi geçmez beğendiğim hisseler PSDTC de onların başında gelir . Benim çıkmam kağıdın kötü olduğu anlama gelmediği gibi BIST ten dolayı çıktığımı da belirttim . Kaldı ki geri gelirse de geri döneceğimi de yazdım . Yazdıklarınız ard niyet içeriyor . Kağıda tek bir kötü yazı dahi yazmadım .
PSDTC SASA BASC ALARK EGEEN FONET ve dahi ORGE SODA HEKTS da eküri olarak listem de yer alırlar .
Yazdıklarımı tekrar okuyun isterseniz . Bu alım satımı mı da en az 4 kez yaptım artık alışmanız lazım .
Dip NoT : . Ben laf olsun diye yazı yazmam yazdığımın arkasındayım Bist in geri gideceğine inandım çünkü Varlık fonu sürekli alıyor . Yabancılar hazine bonosu vs satıyor . Merkezin durumu da sıkışık . Sonuç hisselerimi sattım ve Açığa da Bist30 da sattım .
Tavsiyem sizde arada sırada oturup gittiğiniz yolu inceleyin derim .
Borsa da sayısız fırsat yoktur sınırlı sayıda hisse ve Zamanlamaları vardır .
Bir hisse sürekli çıkıyor diye iyi olmadığı gibi sürekli düşüyor diye kötü anlamı çıkarılmamalıdır .
Tınaz bey bizi ikna etti cümleniz hatalı olmuş . Tınaz beyin fikrine katılıyorum demeniz gerekir . Tınaz size kendi doğrularını yazar siz de ona ama kararlarınızı tek başınıza vermeniz gerekir . Burda kimseyi sorumlu tutmamanız lazım . Diyelim ki hisse 2 TL oldu gene Tınaz bey bizi ikna etti mi diyeceksiniz . o anlamda yazdım .
Bu gün borsa eksi bile olabilir , olmaz ise haftaya olacaktır . Ben kısa pozisyona geçer beklerim . olur da yazdıklarım doğru çıkar ise gene hisselerimin EGEEN PSDTC SASA OLduğunu göreceksiniz . Bascm de devasa bir yatırım yaptım onu asla satmam o hisse konu dişidir . Sadece 5% lik kısmı ile al sat yaparım kalan kısmı fiyat bağımsız mezar vade bekler . Onun grafiğine bakın isterseniz hala neden satmıyorum ? Çok zarar ettik demek için satmış olmam gerekir oysa hala almaya devam ediyorum .
Satan düşünecek . Dün yazdım ALARK ile devam diye onu da bu gün terk ederim herhalde , Yada kısa nın dengeleyicisi uzun yada orta vade olarak durur .
Artık az paylaşım yapacağım sanırım rahatsızlık verdim kusura bakmayın .
Tahta yapıcı bugün muazzam iş yapıyor. Önce %5 yukarı yaptı 10 üzeri çıkarım diyenleri topladı. Sonra %5 aşağı yapıp devre kesti. Burası çok rüzgarlı diyen panikleyenleri süpürdü. Ve aracı kurum dağılımına bakıyorum. İş yatırım 120 bin üzerinde almış ve satmış. Neredeyse neti 0. Bu kadar işlemi boşuna yapmadı değil mi? 10 cular az kenara çekilin. Bizim yolumuz uzun. Şunu da unutmayın hareket başladığında illa rüzgar sertleşecektir. Zira tutunup kalmak zor olacak.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Once sevindiriyor sonra uzuyor sonra sevindiriyor, nasil istir anlamadim...
SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Daha yeni başladık
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tahtaya ceza getirtecekler
formda yazan her kesin yazıları bence çok değerli şahsen yazmanızdan keyif alıyorum herkes okuduğundan çıkaracağı payı kendince alır herkesin karı veya zararı kendini ilgilendirir kimse aklını kiraya vermek zorunda değil.alan alır satan satar yorum açıktır her kes kendine göre çıkarım yapar, lütfen yazın kimsenin rahatsızlık duyduğunu zannetmiyorum ayrıca eleştirilerde bir eğitimdir,bilgiyle birlikte eleştirel sorgulayan olmak lazım saygılar.
1-1.5 ayda hisse nerelerden nerelere gelmiş panikçiler zaten yukarıdan girenler (neden girerler onuda asla anlamam)bence 7-8 ay
yada 1-2 yılını deviren bu hissedeki insanlar için spek istediği müziği koyabilir istediği kızı dansa kaldırabilir .burada spekle katolik
nikahı kıyan arkadaşlar bile var.ben şimdilik imam nikahı ile idare ediyorum.
Butun kagitlari burutte goturduler umarim senide gotururler. Samat burute sokup 150 den bugun 251 yaptilar az biraz seni de dinlendirmek istiyorlar sanki. Sabah eksi kesince arti devre kesecegini cok belli ettin spek amca :)
SM-G935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eeroğlu_10
'' Samat burute sokup 150 den bugun 251 yaptilar az biraz seni de dinlendirmek istiyorlar sanki ''
Samat nedir , Brüte 150 den 251 yapmak ne demektir ?
10.44 den 9.56 ya gelmesi dinlenme midir ?
Çok kötü bir yazı ne dediğinizi anlamadım .
Samat i 13 ocakta bu sekilde burut takasa soktular sonra her gun ilmek ilmek islediler 13 ocaktan bubyana gunde yuzde 2 3 ilerletti sonra 8 8 iki gundur tavan. Son donem burut takasa ne kadar bu sekilde ters devre kestirip hisse aldirdilarsa buruttwn cikarken katlayarak cikarttilar. Bugun seans sonu aciga satis ve kredili islem yasagi mi getirecekler bi gormek lazim yoksa burut takas mi tam orasini bilmiyorum. Tabikide 10.46 goren bi hisse icin 952 cok ters bi islem. Benim lotlarim devede kulak hatta belki cogumuzun. Gecmis yillarda belki takip edenler vardir hektor diye birisinin hesap ekrani vardi 500.000 lot psdtc gormustum ben ne istersem o yazmisti oyuncu onlar biz sadece izliyoruz bence.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dfdc0748b7.jpg
Evet dusundugum gibi oldu, psdtc burut takasa girdi, 10 subat seans sonuna kadar
10/02/2020 tarihine (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/814430
Bence bu, hisse icin cok olumlu bir karar.
Aciga satis yok, kredili islem yok.
Simdi artik hisseyi alip gercekten tutacak olanlara iyi bir firsat bence.
İlk kez brüt takas gören bi hissedeyim ya buda bir tecrübe olacak
Bu aralar brüt takas uygulaması çok anlamlı. Sıkıntı olacağını sanmam. Ben baya tecrübeliyim
Sayin tinaz samatin psdtc ile bi alakasi yok haklisiniz.
Örnek olsun diye yazmistim. Burutte guncel diye merak edip belki arastiran olur dedim .
Burut gelmesinin olumlu oldugunu sizde simdi yazdiniz.
Umarim yazdiklarim anlasılır olmuştur.
Borsa işlemlerinde açığa satış ne demektir?
Bir hisse senedini açığa satmak aslında sahip olmadığınız ama siz satış işlemini yaptıktan sonra fiyatının düşmesini beklediğiniz hisse senedini satmak anlamına gelir.
http://bigpara.hurriyet.com.tr/haber...tir_ID1427069/
Elinde hisse yok, ama 10.000 lot sat koyuyor mesela, takipte olanlar, "ha hisse dusuyor..!" diye dusunmeye basliyor ve daha da duser endisesiyle elindeki mali veriyor, bu acikcilar da, en cok dustugu noktada, 50.000 lotu kucuk yatirimcinin elinden supuruyor.
Borsa bir anlamda algi oyunu. Korku salmanin direct yolu bu.
Simdi gorelim, bakalim kucuklerin malini nasil toplayacaklar.
Toplamaya calistigi kendi malini versin de bi gorelim, geri nasil toplayacak.
Selam olsun brüt takaslı pergamon yatırımcısına :)
Hisse gözde hisselerden. Piyasa değeri düşük kalanlardan.Çok iyi kar açıklayabilir.Daha gideceği yol var.Ytd
Çok küçük bir yatırımcı olarak pergamonumuzun böyle hareketlerine ilk defa şahit oluyorum.Sanki brüte aldırmak için özel bi çaba harcandı.Bunun altında yatanı tabiki de biz bilemeyiz.Elazığ'lı kardeşlerine geçmiş olsun.
Aynısını crdfa da yaptılar, sonra 1 den 2,7 e gitti.