Aşağıda doğal destek şimdilik 133.000 gözüküyor.
Printable View
Aşağıda doğal destek şimdilik 133.000 gözüküyor.
Ani hareketlerde piyasa ilerleyemiyor, geri geliyor.
Buna dikkat etmek lazım.
Örneğin şimdi ani bir hareket ile 134.250 seviyesine hızla yükselirsek orada satış gelebilir. Böyle bir yükselişin temellendirilerek gerçekleşmesi halinde devamı mümkün olabiliyor.
Bu sabah ani bir düşüşle aşağıya geldik 134.000 veya en kötü ihtimalle 133.750 destek olmalıydı ve oldu da.
Dün sabah da ani bir hareketle aşağıya gelmişti. 131.750 veya 131.500 destek olmalıydı ve oldu.
İstisna durumlar da olabilir, fakat genellikle böyle oluyor.
Bu ani hareketler 20 - 30 dakika içerisinde gerçekleşen 500 puanlık hareketlerdir.
Bu yükseliş kalıcı olmaya aday. 134.250 Destek olur.
Geçen hafta salı günü saat 14:00 de aşağıya sürmüştü, bugün aynı saatte yukarıya sürdü.
Buranın aşağıya geleceğini düşünmemek gerekiyor.
Rulet masası dönüyor, herkes parayı yatırmış bekliyor, ama adamlar istedikleri rakamın gelmesi için masayı sürekli ayarlıyor.
Bir gün içi trend başlıyorsa onu tespit etmek, bir de ani hareketlerde aşırı alış ve satış noktalarını tespit etmek lazım.
Bu iki noktaya odaklanalım.
Sürekli bir kontrat ile fiyat yakarak piyasa ile çocuk gibi oynuyorlar, oyuncak ettiler.
Piyasa 1000 puan yükselip durdu, dinleniyor. Satış gelmezse (gelmedi şimdiye kadar) yeni bir ralli yaşanabilir.
Satıcı gelirse 135.000 seviyesine kadar verebilir, destek o civarda. Genellikle saat 14:00 de icraat başlıyor.
Yukarıya hareket hacimli oldu 135.750'ye kadar devam etmesi normal.
Gün içi yukarıya doğru fiyat hareketi tamamlanmış görünüyor.
Eğer 135.000 altında kalınıyorsa, yukarıya dönülemiyor ise (şimdilik görüntü böyle), aşağıda destek 134.000 seviyesinin altında olur.
Aşağıda destek görülecekse düşüş hızlanarak devam edecektir.
Her ne kadar piyasa birilerinin kontrolünde oyuncak gibi oynuyorlarsa da biz bildiğimiz gibi yorum yapmaya çalışacağız, yapacak başka bir şey yok.
Yani 135.000 üzerine çıkılana kadar yukarıya hareketleri reaksiyon kabul edeceğim.
Hastaneye gidip geldim, alış yapıldığını görüyorum. Birileri alış yaptıysa biz satışa odaklanmalıyız. 135.000 Üzeri fiyat pahalı gözüküyor.
Ancak tepeyi iyi görmek lazım. Tepeyi fark etmedikçe satış riskli olur. Fiyat trend yapabilir.
135.250 Altına geri çekilme riski var.
11:55 de düşüş sağlanamadı, yukarıda test edilmek istenilen seviye var gözüküyor.
Düşünce alım, yükselince satım yapmak gerekiyor.
Yarım saat içerisinde olabilecek bir yukarıya doğru çabayı pek ciddiye almak istemiyorum.
Yine de tepede açtığım kısa pozisyonu desteğe gelince kapadım.
Daha güçlü satış dalgası gelebilir. M20 grafiğe dayanarak yorum yaptım.
Gün içinde var olan yukarıya doğru yükseliş havası söndü.
Bundan sonra eğer aşağıya gelmezsek, bazı şartlar sağlanabilirse tekrar alım gelebilir. Gözlem yapmak lazım.
135.500 Altında kalınmaması, üzerine çıkıldığında satış gelmemesi lazım.
Saat 15:30'a kadar çok daha kuvvetli bir satış gelme riski var.
Burada asıl yetenek az işlemle sonuç alabilmek.
Komisyon giderlerini en aza indirmeye çalışmalarımızda önem vermemiz gerekiyor.
Halen yukarıya doğru hareketlenmeye itibar etmiyorum, satış fırsatı olur diye düşünüyorum.
Yanılma riski de var tabi, fakat analize güvenmem lazım, şimdi yanıltsa dahi başka zaman yanıltmaz.
Cuma kapanışları son haftalarda yüksek oluyor, bu aklımın bir köşesinde yer etmiş. Bugün de olur mu bilmem.
135.300 Altına bir türlü inilemedi, yüksek kapatma arzusu var mıdır?
Perşembe günü saat 14:30 da direnci yukarıya kırınca yoğun satış gelmişti. Cuma günü saat 17:30 da yine direnci yukarıya geçince yoğun satış geldi.
Benzer şeyler üst üste tekrarlanıyor.
Haftaya satış baskısı ile başladık. Sabah alış yapmak doğru değildi, akşama doğru aşırı satış seviyesine ulaştık.
Bugün fiyat eğilimi aşağıya doğru yarın da düşüş eğilimi sürecek diye düşünüyorum.
137.000 Seviyesine doğru yükselme çabası olursa fazla güvenemem.
M20 - M30 grafiklerde piyasanın yanlış alım / satım yaptığı ataklarda aksi yönde işlem yapmak mantıklı gözüküyor.
Ayrıca aşırı alış / satım yapılan seviyelerde işlem denenebilir.
Bu çalışmada günde bir - iki kez işlem fırsatı çıkar. Belki hiç çıkmaz.
Bu sabah piyasa açılışta yanlış alım yaptı bize satış fırsatı doğdu. Öğlen düştüğümüz yer fazladan satış yapılan bir seviye oldu, pozisyon kapama veya uzun pozisyon deneme yeri.
Yani iki fırsat yaşandı.
Birazdan dışarıya çıkacağım. Kapanışa doğru bakamayacağım.
Yönümüzü henüz belirleyebilmiş değiliz. Piyasa yukarıdan ve aşağıdan sıkıştırılıyor.
Piyasaya aşağıdan destek gelmiş görüntüsü hakim oluyor. Bütün gün devam edip etmeyeceğine dikkat etmemiz lazım.
Yukarıya dönüş gözlemlendiğinden biraz daha yukarıya hareket etme potansiyeli var.
Alış baskısı var, bu düzeltmeden sonra yukarıya bir atak beklerim.
Düşük bir açılış ve 136.750 destek noktamızın altında olursak aşağıya oynamak daha doğru olabilir.
Piyasa dün kapanışa doğru yükselerek aşırı alım yapıldı. Bu sabah önce bekle ve gör yapmak iyi olabilir.
136.350 Seviyesi destek olabilirse yukarıya yönelerek 137.000 test edilebilir.
135.750 Aşırı satış seviyesi.
Burada satış yapmak bence mantıklı değil, alış kollayıp tutmak daha mantıklı olur.
Stop loss olayını unutmamak lazım.
Şimdi de 135.500 seviyesinin altı aşırı satış seviyesi görünüyor.
Sıkıntı haftalık barın durumunda görünüyor. 130.000 Seviyesi hedefleniyor olabilir, dikkatli olmamız lazım.
Burada ticaret yok maalesef, hakim olanlar istedikleri gibi veriyor, istedikleri gibi alıyorlar. Canları istemeyince almıyorlar.
Haftalık grafikte tepe oluştu, aylık grafikte de tepe oluşumu yaşanacaksa 130.000 seviyesinden ayı kapatabiliriz.
Böyle olursa para çıkışı söz konusu demektir.
Ekim ayına da düşük girersek para çıkışı yıl sonuna kadar sürebilir.
Bu bir senaryo, göz ardı edemeyiz. Durumlar yeniden değişirse onu da göz önüne alırız.
Sabah hata yapma oranı daha yüksek oluyor. Dikkatli olalım. Pazartesi sabahları daha da dikkatli olmak lazım.
136.000 Seviyesi direnç olabilir.
Piyasa yükseldi, hareket durdu, dinleniyoruz. 136.500 aşılamazsa 135.500 seviyesine geri dönüş yaşanacaktır diye düşünmekteyim.
Bugün düşüyoruz ve trend henüz yukarıya dönemedi.
Öncelik short pozisyon düşünüyorum.
135.250 Direnç seviyesi görünüyor, piyasayı daha aşağıya beklemek mantıklı olabilir.
Piyasanın ivmesinden faydalanmak lazım, aksi yönde hareket etmeye başlarsa onu da takip edeceğiz. Bu iş böyle bir iş.
135.000 - 135.250 Aralığında kaldık sınırlarımız bir saatten beri böyle.
135.250 ve 135.500 psikolojik direnç seviyeleri.
135.000 Desteğinin aşağıya kırılmasını umuyorum. Piyasa ivmesi bunu daha öncelikle akla getiriyor. Kolay olan bu gözüküyor.
Bundan sonrası piyasaya kalmış bir şey, ben piyasa yapıcı değilim.
Bugün sabahtan beri bir kuyu oluştu, biz kuyunun dibindeyiz, ama daha derine inileceğini düşünüyorum, olay budur. O kadar çok kuyu oluşuyor ki, hepsi de dibi bulduktan sonra yukarıya dönüyor.
Suyu hangi derinlikte bulacağımıza bağlı.
135.250 Üzerine çıkarsak ben suyun bulunduğunu düşünebilirim. Kazıcılar o zaman malzemeyi toplayıp yukarıya çıkabilir.
135.250 Pivot çizgim.