SPK ya bilgi edinme başvurusu yapın.Hisse sahiplerinin akıbeti ne olacak diye.Umarım resmi yoldan mağdur edilmeyiz.
SPK ya bilgi edinme başvurusu yapın.Hisse sahiplerinin akıbeti ne olacak diye.Umarım resmi yoldan mağdur edilmeyiz.
muhatap spk diyor oraya da yazdım cevapgelince paylaşırım
Devlet tarafından bir şirketin,piyasadaki 14.7 milyon hissesinin çöp olması akla mantığa almıyor...Ne yani biz şirketi sattık.Hisseleriniz çöp oldu.Yatırım yapmasaydınız mı diyecek devlet baba?
Dün bende spk ya yazdım cimer aracılığıyla. Bence farkındalık yaratalim herkes yazsın
7 agustosda spk.ya. yazdım. 22 sine kadar cevap yazması gerekiyor
Ben de şimdi cimer üzerinden spk ya yazdım.
2.30 dan 5000 lot Satış girdim 2.38 den aldılar bu iyiye mi işaret bilmiyorum.
Ve ayrıca 0.85 maliyetli son lotlarimi satmış oldum. Vedalaşmak bugüne nasipmiş kalanlara bol kazançlar dilerim
Bu gün royal için son bir saat .Tmsf sitesinde dolaşırken rastladıgım NTV 25 08 2017 tarihinde haber yaptıgı khk haberine rastladım buraya atmayı beceremedim aynen şu yazıyor .Resmi gazetede yayımlanan khk ya göre kayyumların yetkileri Tmsf ye devredilen şirketlerde şirketin ortaklarının şirkete sahip oldugu pay oranın da yeni kurulacak şirketlerde pay sahibi olmaları koşuluyla şirket yönetim organının önerisi ve fonun ilişkisi oldugu bakanın onayıyla yeni şirket kurulabilmesine karar verebilecek ytd
Sen ne anladın merak ettim yazarsan sevinirim ytd
Bana da ikinci şirketin içinde pay sahibi olarak ortaklıgın devam ettigini ifa de ediyor ytd
Zaten 770 milyon civarı toplam varlıkları olan şirket 350 milyon gibi bir bedelle ihaleye çıkıyor .Burada varlık satışı yapacak ismini satacak arsasını makinasını vs satacak bunun için de ilerde alıcıyı koruma babın da ikinci bir şirket üzerinden yapacak peki aktif ve pasifi ne olacak bunlar devir olacak ve alan kişi koltuguna oturup kurulu düzen yönetecek peki hissedarlar ne olacak gerçekten bir muamma ama bugünkü attıgım kararnamedende anladıgım bu ortaklıgın devamı söz konusu gibi bence etik olanıda böyle .Ozaman ilk fetö olayından sonra kapatsalardı tahtayı hatta fabrikayıda o zaman satsalardı fabrikayı bu kadar borcu yotu 2016 bilançosunda 12 aylıkta 70 milyona yakın öz sermaye artıdaydı yani burda yaman bir çelişki var aslın da 90 milyon karşılık ayrılmış neyin karşılıgı bir idareci 90 milyon görev zararı yazıyorsa bunun hesabı ne olacak inanın anlamakta güçlük çekiyorum ytd
Bura da şuna üzülüyorum egerki burası bir şahıs da olsaydı ya iş bilmezin birisinin ortagı olmuşuz o da sattı savdı der sineye çekersin Fakat bura da devlet var tamam öncesindekiler yanlış yapmışlar hata yapmışlar bu devlete bu millete ihanet etmişler ve cezasını da almışlar .Fakat ondan sonra sorumluluk devletin olmuş devletin sorumlu davranması elzemdir .Pratiktede zaten 60 70 milyon gibi öz sermayesi olan bir şirketi devir almışsın maset sıkıntılı idi tahtasını o zaman kapatması gerekmezmiydi .Tamam bu olanların hukukta yeri de vardır ama vicdanda olacagını sanmıyorum o zaman satış sonrası verginide alma .Devlet burada şanına yakışanı yapmalıdır diye düşünüyorum ytd
Slmlar diliyorum,
5 yildir taşıdığım royal hisselerimin % 80' ni bu hafta verdim. Resmen ciğerim yandı. O adi ******** nakipogullarinin Allah belasını versin. Haram olsun.
Benimde kafamı çok yoran şti in hisseleri hariç herşeyi satilacaksa hisseleri yeni sahibine devri olacak mi olmayacakmı, yoksa bize tmsf satiş oncesi çıkış için fırsatmi yaratıyor anlamadım beyni yaktım resmen. Bide yanlizkurt nickli üye mesajları beni çok tedirgin etti
Sayın Hayali arkadaşım. 2017 deki NTV haberi ile bugünkü kanun,hatta yarın ki kanun birbiri ile aynı olmayabilir.Son günlerde bir yede okudum,arıyorum bulamıyorum....özetle geçici kanun hükmünde kanunla,değiştirilir, değiştirebilir falan yazıyor du.o cümleyi görünce zaten işgillendim...acaba bizim için iyi mı, kötümü diye...bilmiyoruz ki.. ne olduğunu ,umarım iyi bir kanuna işaret ediyordur....zamanında elimde asyab vardı,kaç yıl oldu.hala devlet baba hakkımızı verecek.....daha önce de bir kaç kez yazdım...devlet eliyle mağdur edilmek akla mantığa uymuyor, Ama burası da Türkiye....her şey olabilir...ben de çok güvendiğim bu hisseyi en tepeden almıştım. Ama buradaki vw diğer platformdaki yazılardan da etkilenerek yarısını dün yüzde 20 zararına çıktım,baya bir zarar yazdı...geriye kalan 15 bin lotumla yola devam diyorum .inşallah bizleri pişman etmez..Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.
. Devlet bu tıb satışı ile yatırımcıyı mağdur edemez etmemeli. Nedenine gelince koza grubu da şu anda ticari iktisadi bütünlük içerisine dahil edilmiş. Burada olacak en ufak olumsuzluk koza grubunda ki yabancıları ülkeden kaçırır. Şimdi birileri çıkıp koza grubu ile Royal aynı mı diyebilir. Evet koza sıkıntısız şirket ama sonuç olarak ticari iktisadi bütünlük içerisine dahil edilmiş. Birde şu açıdan bakarsak bu hisseyi aylarca 1.5 ile 2 lira arasında topladılar. Toplayan ekip bana göre profesyonel değildi. Yada devlet eliyle yönetilen şirkette istediklerini elde edemediler. O fiyatlardan toplayan spek heralde aylarca o kadar fırsatı tepipte Royal i 2. 40 lardan satmak için beklemedi. bu kişiler çok büyük ihtimalle satış ilanından sonra mallarını devrettiler. Peki Royal gibi yıllarca işlem hacmi 100 bin TL yi geçmeyen hacimler nasıl oldu da milyonlara ulaştı. Hisse için gerek sosyal medyada gerek forumlarda çöp olduğu algısı açık seçik verilmiş iken hacimsiz taban gitmesi gereken kağıt nasıl oldu da halen 2.50 lerde direniyor. Verenin malını kim niye alıyor. Sadece beyin firtinasi yapmaya çalışıyorum. Birşey bildiğimden değil yani. Umarım hepimiz için hayırlısı olur
Benim aklım bana bile yetmiyor...[emoji6]
Aslın da olay şu 40 yanlışdan bir dogru çıkmıyor .Dogru bir tane bize hep yanşlışı konuşturdular .Yahu senin ismini degiştirip sattıgın şirket nerden geliyor bunu buhar gibi gösterebilirmisin adamın tapu sicili belli herşeyi belli inanın anlamıyorum .Degerleme yok ortada 770 milyon döneni var 2012 degerlemesi ile eee duranlarını satacagım icralık borçları ödeyecegim faaliyeti içindeki alacak borçları ne olacak onlar devir olacak ee hissedarlar buradan mesul degilmi degil izah edilir bir durum degil kurulu düzen sen 350 liyi ver al sana kız gibi bayisi kurulu ünvan hazır işçi hazır baglantılar hazır 60 milyon stok hazır ip hazır devlet de % 18 kdv alsın 90 milyon ne olacagı belli olmayan karşılık koy yani anlamakta zorlanıyorum mana veremiyorum . Ortada bir degerleme yok bir veri yok 350 milyona satacagım sade depoda 60 milyon stok var .Benim bildigim bir kere degerlemeyi verirsin mal meydana çıkar tmsf olarak yükümlü olarak ödeyecegin borcu sunarsın alıcı kişinin üstlenecegi aktif ve pasif kısmını belirlersin buna görede şu fiyata şu zaman da satacagız dersin icrada takipli alacagım şu verecegim şu denmeden çık ilana yatırımcı ne olacagını bilmesin 1 aysonra satış şartnamesi yayınla anlaşılır degil ytd
Süreç sancılı görünüyor olabilir . Olumsuz bir durumda hızlıca geri dönüş yapabilir diye düşünüyorum. YTD.
Yarin şartname yayınlanacak ak koyun kara koyun bu hafta belli olur ytd..
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugünü bekledik. Bakalım iyi bir şartnameye iyi müşteriler de çıkar.
Ben devletimize güveniyorum inşallah bizi mağdur etmeyecek şartnameden sonra belirsizlik ortadan kalkacak. ha olmazsa da vatan sağolsun yapacak bir şey yok son ana kadar burdayız
Şartname beğenilmemiş olabilir mi?
Gerçi şartname insider olmuştur çok önceden...KY adına çok adaletsiz zamanlar yaşıyoruz.
artık acıtmıyo...
Şartname hani nerde?Nerden ulaşağız....Kapta yok,tmsf de yok...nerde bu,,,bugün yayınlanacağı nerde yazıyor...
Spk cevap vermiyor neden
Şartname ya 5000 lira verip alacağız. Yada tmsf ye yakın biri varsa gidip orda ücretsiz görebiliyormuş. Ankara da olan bir arkadas foto çekip atsa buraya çok iyi olur.
TMSF nin yeri şişli de.
Bugün ki hareketten sonra şartname nin iyi geleceğine kalbim iyice mutmain oldu. açılışta sanki kötü bi haber gelecek gibi dibe verdiler sonra korkup satanları yukardan topladılar sonra az aşağı salıp kafa karıştırdılar. beklemeye devam yatırım tavsiyesi değil kendi görüşlerim dir
Hayalî ulaşabilir diye düşünüyorum şartnameye
Şartnameye ulaşan arkadaşlarr var mi acaba .
Ben sürece çok olumsuz bakmıyorum İnşallah yatırımcı açısından da olumlu olacagına inanıyorum inancım bu yönde burayı Erdemoglunun alacagını da tahmin ediyorum amma sasa üzerinden amma merinos ytd
Birisi diyor Fabrikanin satilmasinin hisse sahiplerine bir yarari yok zaten senet kapanacak , birisi diyor erdemogluna satilacak kime satilacaksa satilsin bana ne faydasi olacak bir yönetici ciksin bunu aciklasin 4-5 senedir bekliyorum cildirmak üzereyim...SM-N970F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bazı arkadaşlar bu şirket hakkında oldukça geriliyorlar, ben sıradan bir vatandaş olarak dikkatimi çeken noktaları paylaşacağım.
1-)Şirket açık artırım yoluyla satışa çıkacak, belirlenen bedel halka arzdaki fiyata tekabül ediyor, satış fiyatı çok daha yukarı çıkabilir. Satış fiyatının hissedarları etkilememesi gibi bir durum söz konusu olamaz, iyi yada kötü yönde. Şirket sahibi ne kadar ortaksa biz de bu doğrultuda elimizdeki paylar kadar ortağız. Hakim ortak(yeni patron, satın alan şahıs/şirket) şirketin borsaya kota olmamasını istemesi durumunda bir çağrı fiyatı belirlenir ve kottan çekilir şirket. Bir çok kottan çıkma durumunda pay fiyatları yukarı doğru çıkmıştır.
2-)TMSF başkanının şirket için talipliler olduğu hakkında vermiş olduğu demeç var. Şirketin sahipsiz kalması düşük olasılık gibi duruyor. (https://www.aksam.com.tr/ekonomi/tms.../haber-1101909)
"Evet Naksan Plastik, Atlas Halı İplik ve Royal Halı’yı satışa sunduk. İhaleleri ekim ayında yapılacak. Alıcıları da var. Halı firmalarıyla ilgilenen gruplar sektörün içinden. Naksan Plastik için ise Çinli bir talip var. ‘Pandemi döneminde başarılı bir satış olur mu’ diye endişelerimiz var ama olmazsa da satmayız."
3-)Finansal durumunu (https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=ROYAL) toparladığı görülüyor. Mali tablolar kısmında son 4 çeyrekteki özkaynaklar ve faaliyet karı kalemlerini bakılabilir.
4-)Satış haberiyle birlikte hisse yükseldi fakat hissenin piyasadan negatif ayrışarak düşmesi için negatif gelişmeler olmadı varsa lütfen paylaşın. Satış haberi gelene kadar hisse oldukça sığdı artan hacimde kısa dönemli düşünenlerin maliyetleri bugünkü fiyata yakın, yukardan alanların maliyetlerine verme fırsatı olabilir.
5-)Sürekli müzayede ile işlem görmemesi spekulatör grupları hisseden uzak tutuyor, bu sebeple tahtacı istediği gibi -10 +10 oynuyor. İyi haberler gelirse tahtacının kafasındaki rakamlara gelene kadar baskı kurulmaz, sonrasında pazar değişikliği gündeme gelebilir, tabii bu hikaye hakim ortağa göre şekillenecek bir durum.
Sayın wr.mustafa, yukarıda birinci maddedeki yorumlarınızın bazı kısımlarının doğru olmadığını düşünüyorum. Öncelikle tib (ticari ve iktisadi bütünlük) satışı nedir, araştırmanızı öneririm.
YTD
E5553 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.