ortadoğu enerji kömürcüoda tesisi şubesi yetkili kişi kamil engin yeşil -28.09.2020
ortadoğu enerji odayeri tesisi şubesi yetkili kişi kamil engin yeşil -28.09.2020
şayet kphol enerji iştiraki gerçekleşirse borsaya tekrar basvurur.
Printable View
ortadoğu enerji kömürcüoda tesisi şubesi yetkili kişi kamil engin yeşil -28.09.2020
ortadoğu enerji odayeri tesisi şubesi yetkili kişi kamil engin yeşil -28.09.2020
şayet kphol enerji iştiraki gerçekleşirse borsaya tekrar basvurur.
YEKDEM’de Yer Alan Fiyatlar (Uygulanacak Fiyatlar (ABD Doları cent/kWh) Biyokütleye dayalı üretim tesisi (çöp gazı dahil) 13.3 ) 2030 yılına kadar devam edecek Kaç Yıl Süre İle Uygulanır? 5346 sayılı YEK Kanunu’nun yürürlük tarihi olan 18/5/2005 tarihinden 30/Haziran /2021 tarihine kadar işletmeye girmiş ya da girecek olan ve bu Kanun kapsamında yer alan üretim tesislerine 10 yıl süre ile uygulanır.
kphol & kamilenginyeşil & bıst
yeniden başlasın
körfez enerji, yeni sermaye 20 milyon 19.900.000 ortadoğu enerji , 50.000 tl kamil engin yeşil , 50.000 tl liainvest llc
Engin, yeşil holdingi uçuruyor. Kapanmasaydı şimdiye 10’u geçmişti kapital. Ula Engin...
Zincir Gayrımenkul geliştirmenin %50 hissesine sahip olması nedeniyle YGYO'nun onun üzerinden yatırım yapması durumu olabilir. Zincir Gayrımenkulün değeri artarsa KPHOL'de değerlenir. Böylece tekrar önü açılabilir.
Ya da bu şirketi (KPHOL'ü) borsaya açık başka şirketine satabilir. Veya borsaya açık bir şirketle birleştirerek pay verebilir bize. Örneğin halka açık ve kamilin sahip olduğu şu anda epey prim yapan bir hisseyle birleşsek süper olur. Her türlü umut var yani.
Yeter ki Kamil 1 milyon lotunu kurtarmak istesin.
Tek sorun mevcut borsa yönetimi. Bütün bu yazdıklarımın mevcut borsa yönetimi ile olmasını olası görmüyorum maalesef.
Şirketi arayıp görüşen var mı hiç?
Ben bundan batırdığımın tamamını kurtardım başka hisselerden.
Dolayısıyla bundan gelecek her kuruş kar olacak bana.
Bilgi edinen arkadaşlar paylaşırsa mutlu olurum yine de.
Evet zncir gym 20 milyonluk bir giris olmus kap hbri ygyo satis olmus bu gusel bi hareket kipirdanma hbr akisi ocak ayinda baslar bilanco verilis 12 aylik ne zaman o onemli duzeltim girecez
Evet yeni gördüm haberi.
YGYO Zincir Gayrımenkul Geliştirme A. Ş.'ye satış yapmış.
Şirketimiz Yönetim Kurulu bugün almış olduğu karar ile;
İstanbul İli, Kağıthane İlçesi, 6087 Ada, 13 Parsel sayısında kayıtlı ELEXIA isimli Projesi'ndeki 1.522 m2'lik 26 adet bağımsız bölümün Zincir Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'ye KDV hariç toplam 20.130.000 TL bedelle satımına ve bu satıştan elde edilecek gelirle şirketin cari hesap borçlarının karşılanmasına,
Söz konusu satış işlemlerinin, Sermaye Piyasası Kurulunun "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" (II-23.3) uyarınca yapılan değerlendirmelere göre;
a) Tebliğin 6.maddesinde yer alan önemlilik kriteri çerçevesinde, İşlem tutarının kamuya açıklanan son finansal tablolara göre varlık (aktif) toplamına oranı % 0,90
b) Tebliğin 6/2-fıkrasında yer alan önemlilik kriteri çerçevesinde, İşlem tutarının yönetim kurulu karar tarihinden önceki altı aylık günlük ağırlıklı düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması baz alınarak hesaplanan ortaklık değerine oranı % 8,39
c) Devredilecek mal varlığı unsurunun son yıllık finansal tablolara göre elde edilen gelire katkısının, son yıllık finansal tablolardaki gelirlere oranı %76,59 olup,
Yapılacak işlemin Tebliğin 6/2 maddesinde yer alan "Önemlilik Kriteri" çerçevesinde %75 sınırını aşmaması ve malvarlığının şirket faaliyetlerine olan olumlu katkısı açısından, yapılan değerlendirme neticesinde önemlilik kriteri taşımadığına,
karar verilmiştir. Yapılacak işlemle ilgili olarak bağımsız yönetim kurulu üyeleri olumlu görüş vermiş olup karara herhangi bir muhalefet şerhi düşülmemiştir.
Yatırımcılarımızın ve kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.
Şimdi bu habere göre 20.130.000 TL+KDV ödeyerek satın almış iştirakimiz.
Satışını yapıp güzel bir kar yaparak bilançomuzu düzeltebilir diye düşünüyorum.
Umarım öyle olur ve yeniden borsa kotuna alınır. Alınırsa açıldığı gün kapalı kaldığı günlerin intikamını toptan alabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir, zaten satış ve alışa kapalı.
2021 yılı şirketimiz için iyi bir yıl olsun. Borsaya yüksek karlı bilançoyla yeniden dönüş olsun. Bol şanslar batık ortaklarım.
https://s12.directupload.net/images/210102/pc2p7dfx.jpg
üç aylık takas
Zincir gayrimenkul ygyo dan 20 milyona arsa satın almış, ygyo nün kap haberinde var, buda kphol un iş yaptigini gösterir. Sanki bir seyler olacak gibi. Ayrıntılı bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen
Şu anki değer üzerinden binde 2 oranında ortağıyım.
YESİL'in şu anki piyasa değeri neredeyse 1 milyar liraya yaklaştı.
Bunu da o seviyelere getirebilirse 2 milyonun sahibi olacağım hayalini kuruyorum.
Eeee aç tavuk kendini darı ambarında görürmüş.
:kahkah:
Arkadaşlar acilen satmak isteyen varsa virman yolu ile alırım hissenizi,1 TL’den alırım satmak isteyen varsa
sayın meritci..bir arkadaş ta var ama almak için biraz geç 12 bin tl isriyor...zincir gayrimenkulün içi dolu olduğu anlaşılinca yüksek rakam istiyor...yalnız işlem e açar iseler, sermaye yeşilin nerdeyse yarısı kadar...cok yolu olabilir..
Kardeşim kapanış fiyatı 4 küsür lira ,açılması için herhangi bir kap haberi yok,sadece benimkisi bir risk ,1 liradan almak istemem belki açılırsa diye ,iddiada varya hani 1 e 4 veren ganyan ,işte ondan benimkisi.ayrıca şunu belirteyim arkadaşlar ,son yıllarda tahtası kapanıp daha sonra açılan hisse yok,kapanıp açılan hisseler sadece bilançosunu göndermeyen hisselerden ibaret ,ona göre benim aldığım risk bayağı yüksektir
Bu kadar bekledik kardes sende varsa 1.01 bana ver
Elinde olan arkadaslarim mart sonuna kadar issallah bilancoyu duzelttip basvurabilirler nasip yesil grubu kap haberinde 20 milyonluk tasinmazi kapitalin sahibi oldugu zincirgayrimnkule devretti ben sonuna kadar beklicem
Valla kardeşim siz bilirsiniz
kphol, zincir gayrimenkulün yarısına ortak..demekki kpholding alacaklı idi 10 trilyonluk gayrimenkul hissesi oldu..zincir gayrimenkulün içi dolmuş oldu...oaralar sağ cep sol cep ,farketmiyor..buna göre kphol ün bilançisu düzelmiş oldu. artık gerisini yazmaya gerek yok.
Abiler yesilgrbun 3 adet hissesi bistte islem gordugu surece seve seve kapitali acacaklar wowwo ve ortadogu enerji halka arz herseye gebe sirketin suan 20 milyon yesilgyo tasinmaz bilancoya girdi kap hbri ygyo bakabiliriz sabirla beklicem millet batik mal toplama pesinde vicdani olan o laflari yazmaz sirket batmadi
Sahsi fikrim mart sonuna kadar sirketten bi hbr gelir issallah
kpholun biste donmemesi için hiçbir sebep kalmadı.
https://www.borsagundem.com/haber/ye...nlasti/1543229
bist yonetımının dikkate aldıgı deneti raporu ndan sonra iştirak edilen zincir gayrimenkul geliştirme a. ş. olmasına ragmen temmuz 2020 de kottan cıkarıldık. enteresan..
2019 12. ay denetim raporu 02.03.2020GÜRELİ YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM HİZMETLERİ A.Ş. Sürekli OlumluGülümser Tozar
Sorumlu Denetçi
İstanbul, 2 Mart 2020
Şirket'in aktif toplamı 7.580.052 TL olup tamamına yakını özkaynak yöntemi ile değerlenen yatırımlar gibi parasal olmayan duran varlık kalemlerinden oluşmaktadır. Şirket'in iş ortaklığı ana faaliyet konusu Gayrimenkul geliştirme olan ve hali hazırda önemli derecede ödeme güçlüğü içinde bulunan Yeşil Şirketler grubu bünyesinde faaliyet göstermektedir. İş ortaklıklarının faaliyetleri yoğun kredi kullanımını gerektirdiğinden Kapital Yatırım Holding A.Ş.'nin faaliyetleri Yeşil Şirketler Grubunun bütünüyle yakından ilgilidir. Yeşil Şirketler Grubu bünyesinde yer alan şirketlerde yaşanacak her türlü gelişme iş ortaklıklarının finansal kaynaklara erişim kabiliyetini dolayısıyla faaliyet hacmini ve şirket değerini yakından etkilemektedir. Şirket'in özvarlık tutarı 5.025.624 TL'dir. 31 Aralık 2019 tarihi itibariyle Şirket'in kısa vadeli yükümlülükleri dönen varlıklarını aşmaktadır. Şirket'in hali hazırda gelir getirici bir ticari faaliyeti mevcut olmadığından harcamaları ilişkili taraflar tarafından finanse edilmektedir. İlişkili tarafların içinde bulunduğu ödeme güçlükleri dikkate alındığında faaliyet giderlerinin bu ilişkili taraflar tarafından gelecek dönemlerde de karşılanıp karşılanmayacağı belirsizlik arz etmektedir. Yeşil Şirketler Grubu'nun içinde bulunduğu finansal durumun iş ortaklıklarının faaliyetlerine, finansal kaynaklara erişim kabiliyetine ve ilgili iş ortaklığının gerçeğe uygun değerlerine etki etme potansiyeli taşımaktadır. Bütün bu hususlar hep birlikte durum, işletmenin sürekliliğinin devamına ilişkin ciddi şüphe oluşturabilecek önemli bir belirsizliğin varlığını göstermektedir. Şirket Yönetimi'nin bu konulara yönelik açıklamaları ve planları 22.no'lu finansal tablo dipnotunda açıklanmıştır. Şirket Yönetimi Not:22'deki açıklamalarına istinaden finansal tablolarını işletmenin sürekliliği ilkesini baz alarak hazırlamıştır. Bu çerçevede, Şirket Yönetimi finansal tablolarını oluştururken varlıklarının taşıdığı değerden nakde çevrilebileceğini ve yükümlülüklerini normal iş akışı içerisinde karşılayabileceğini öngörmektedir. Ancak bu husus, tarafımızca verilen görüşü etkilememektedir.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/823608
NOT 22 - FİNANSAL TABLOLARI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ETKİLEYEN YA DA FİNANSAL TABLOLARIN AÇIK, YORUMLANABİLİR VE ANLAŞILABİLİR OLMASI AÇISINDAN GEREKLİ OLAN DİĞER HUSUSLAR
İşletmenin Sürekliliği ve İş ortaklıklarının Gerçeğe Uygun Değerine İlişkin Açıklamalar
Aşağıda belirtilen hususlar İşletmenin sürekliliğinin devamına ilişkin ciddi şüphe oluşturabilecek önemli bir belirsizliğin bulunduğuna işaret etmektedir.
1) Kapital Yatırım Holding A.Ş. ve özkaynak yöntemi ile finansal tablolarda muhasebeleştirilen iş ortaklığı Zincir Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.’nin (Zincir Gayrimenkul) özellikle gayrimenkul yatırımları alanında faaliyet gösteren Yeşil Şirketler Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Yeşil Şirketler Grubu bünyesindeki şirketler gayrimenkul geliştirme alanında faaliyet gösteren diğer şirketler gibi ülkemizde yaşanan ekonomik konjonktürden önemli ölçüde etkilenmiş ve ödeme güçlüğü içine düşmüştür. Yeşil Şirketler Grubu bünyesindeki şirketler finansal borç, ticari borç, vergi-sgk ve diğer borçlar olmak üzere bir takım mali yükümlülüklerini vadesinde yerine getirememiş olup İcra İflas Kanunu ve Amme Alacaklarının Tahsiline İlişkin Kanun hükümleri çerçevesinde bir takım zorlayıcı tedbirlere maruz kalmıştır. Yeşil Şirketler Grubu bünyesindeki şirketlerden Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin 31 Aralık 2018 tarihli denetim raporunda görüş bildirilememiş olup görüş bildirmeme sebeplerinden birisi işletmenin sürekliliği ile ilgili hususlar olarak belirtilmiştir.
2) Zincir Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. (Zincir Gayrimenkul) gayrimenkul sektöründe faaliyet göstermekte olup piyasa faiz oranlarının yüksek seyretmesi ve ekonomik konjonktürdeki olumsuzluklar satışları olumsuz etkilemektedir. Zincir Gayrimenkul’de Ocak- Aralık 2019 döneminde nakit girişi olmamıştır.
3) 1 ve 2 no.lu maddelerde belirtildiği üzere Zincir Gayrimenkul’ün dolayısıyla Kapital Yatırım Holding A.Ş.’nin faaliyetleri Yeşil Şirketler Grubunun bütünüyle ve kredibilitesi ile yakından ilgilidir. Yeşil Şirketler Grubu bünyesinde yer alan şirketlerde yaşanacak her türlü gelişme Zincir Gayrimenkul’ün finansal kaynaklara erişim kabiliyetini dolayısıyla faaliyet hacmini ve şirket değerini yakından etkileyecektir.
4) Kapital Yatırım Holding A.Ş.’nin hali hazırda gelir getirici bir faaliyeti mevcut olmayıp faaliyet giderleri ilişkili taraflar tarafından karşılanmaktadır.
5) Ekli mali tablolarda kısa vadeli borçlar dönen varlıkların üzerindedir. Özvarlıklar ise 5.025.624 TL olmakla birlikte aktif toplamının tamamına yakını parasal olmayan duran varlıklardan oluşmaktadır.
Şirket yönetiminin yukarıdaki hususlara ilişkin açıklamaları ve geleceğe dönük beklenti öngörü ve tedbirleri aşağıda yer almaktadır.
Yeşil Şirketler Grubu bünyesindeki şirketler konut sektöründe faaliyet gösterdiğinden piyasa faiz oranın yüksek olması satış ve faaliyet gelirlerinde düşmeye sebep olmaktadır. Bu çerçevede özellikle 2018 yılından itibaren faiz oranlarının aşırı yüksek seyretmesi tüm inşaat şirketleri gibi Yeşil Şirketler Grubu’nu da etkilemiştir. Bu nedenle 2019 yılı son çeyreğinden itibaren faiz oranlarında yaşanan hızlı düşüş Yeşil Şirketler Grubu için çok önemli ve olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmiştir.
Yeşil Şirketler Grubu bünyesindeki Finansal Borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar devam etmekte olup bu konuda önemli mesafe alınmıştır. Ticari borçlar, vergi ve sosyal güvenlik primi borçlarının yapılandırma çalışmaları da aynı şekilde devam etmektedir.
Şirket Yönetimi Zincir Gayrimenkul’ün satışlarındaki beklenen hedeflere ulaşılamamasının en önemli sebebini faizlerin yüksekliği olarak değerlendirmektedir.
Yılın ilk yarısındaki yerel seçim sürecinin yarattığı siyasi atmosfer ve seçim sürecinin uzamasının yarattığı belirsizlik tüketicilerin tüketim ve gayrimenkul yatırım kararlarını erteleme sebeplerinden birisi olarak değerlendirilmekte olup Haziran 2019 itibariyle seçim sürecinin sona ermesinin yarattığı olumlu havanın Zincir Gayrimenkul ve Yeşil Şirketler Grubu’nun faaliyetlerine olumlu yansıyacağı değerlendirilmektedir.
Kapital Yatırım Holding’in faaliyet giderleri bu güne kadar olduğu gibi ilişkili taraflarımız tarafından karşılanmaya devam edilecektir.
Kapital Yatırım Holding A.Ş.bünyesinde sermaye artışı yapılarak şirkete fon girişi sağlanması hususu yönetimimiz tarafından değerlendirilmektedir.
Şirket Yönetimi yukarıdaki açıklamalarına ve planlarına istinaden finansal tablolarını işletmenin sürekliliği ilkesini baz alarak hazırlamıştır. Bu çerçevede, Şirket Yönetimi finansal tablolarını oluştururken varlıklarının taşıdığı değerden nakde çevrilebileceğini ve yükümlülüklerini normal iş akışı içerisinde karşılayabileceğini öngörmektedir.
şimdi ne olacak ???????
şimdi yenı denetim raporuyla tekrar basvuru yapılırsa inşallah döneriz.
BİST yönetimi, SPK yönetimi değişecek deniyor.
Yönetim değişirse geri dönüş daha hızlı olabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir, hem zaten alınıp satılamıyor.
Egeli Co ; Açılan dava ile ilgili mahkeme tensip hazırlamış ve yargılamanın başlaması ile birlikte duruşma günü verileceği yargılamanın yazılı olarak devam etmesi halinde borsa istanbula şirketin niçin kottan çıkartıldığının sorulmasını ona göre tedbir talebinin değerlendirilmesine karar verilmiş
Kphol de dava acmali
ÖZEL DURUM AÇIKLAMA FORMU
Ortaklığın Ticaret Unvanı : Egeli & Co Yatırım Holding A.Ş.
Adresi : Merkez Mh. Abide-i Hürriyet Cad. No:161 Kat : 2 D:3 Şişli İstanbul
Telefon ve Faks No : 0212 343 06 26-0212 343 06 27
E-posta adresi : info@egelico.com
Tarih : 18.01.2021 / 2021-0104
Konu Sermaye Piyasası Kurulunun 11-15.2 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞI'NA
Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:
Borsa İstanbul A.Ş.'nin 30.10.2020 tarih ve BİAŞ-4-4418 sayılı Şirketimizin faaliyetini devam ettiremeyecek seviyede finansal durumunun bozulmuş olması nedeniyle Kotasyon Yönergesi'nin 23/1d maddesi kapsamında Borsa kotundan çıkarılmasına ilişkin kararı'na karşı şirketimizin Asliye Ticaret Mahkemesinde açmış olduğu davaya ilişkin olarak mahkeme özetle;
Dilekçelerin tamamlanmasından sonra ön incelemenin duruşmalı yapılıp yapılmayacağının karara bağlanmasına ve ön incelemenin duruşmalı yapılmasına karar verilmesi halinde ise duruşma tarihi belirlenmesine,
Davanın niteliği itibarı ile yazılı yargılama usulünün uygulanmasına,
Borsa İstanbul A.Ş'ye müzekkere yazılarak; davacı Egeli & Co Yatırım Holding A.Ş ile ilgili Borsa İstanbul A.Ş tarafından 30/10/2020 tarih B.İ.A.Ş.-4-4418 sayılı karar ile verilen ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansal durumunun bozulması nedeniyle Borsa kotundan çıkartılmasına yönelik karar örneği, işbu kararın dayanağı davacı şirketin finansal durumunun bozulduğuna ilişkin yapılmış bir inceleme, tespit, tutanak vesaire gibi tüm belgelerin ve çıkarma kararının gerekçesinin mahkemeye gönderilmesinin istenilmesine, Tedbir talebi ile ilgili Borsa İstanbul A.Ş. l ye yazılacak müzekkere cevabı geldikten sonra karar oluşturulmasına,
Karar vermiştir.
Kamuoyunun bilgisine sunarız.
Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulunun 11-15.2 sayılı Payları Borsada İşlem Görmeyen Ortaklıklara ilişkin Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.
Kaşe/Yetkili İmzalar
İsim-Unvanı : Tan EGELİ-Yönetim Kurulu Başkanı İsim-Unv nı : Ersoy ÇOBAN-YetkiIi
Tel: (212) 343 06 26 * Faks: (212) 343 06 27 * E-Posta: info@egelico.com
Sayısı 2003689253 Tarihi 18/08/2020 12:02:44
Başvuru Metni
Konu(lar)
Borsa/Döviz İşlemleri
LÜTFEN BİR AÇIKLAMA YAPILSIN . BİST YÖNETİM KURULU, İKİ ŞİRKET KARŞILASTIRILDIĞINDA NEDEN KAPİTAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. NIN BORSA KOTUNDAN ÇIKARILMASINA KARAR VERİYOR. ?
1- TAZE KURU GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ( TKURU ) K.ÇAMLICA MAHALLESİ K.ÇAMLICA CAD.NO:23 ÜSKÜDAR/İSTANBUL ÖZ SERMAYE NEGATİF , Geçmiş Yıllar Karları veya Zararları
-4.383.417 -3.189.983 Net Dönem Karı veya Zararı -1.524.569 -1.193.434 SERMAYE İHYACI İÇİN BEDELLİ PLANLIYOR GELİŞEN İŞLETMELER PAZARI BİST TE İŞLEM GÖRÜYOR
2- KAPİTAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. ( KPHOL)
ÖZSERMAYE POZİTİF, FAAL , YENİ YATIRIMLAR İÇİN BEDELLİ BASVURUSU VAR. YILDIZ PAZARDA İŞLEM GÖRMESİ GEREKİRKEN BORSA KOTUNDAN ÇIKARILDI
LÜTFEN İNCELEME YAPILARAK YATIRIMCININ HAKKINI KORUYACAK KARARLAR ALINSIN. İSTEĞİMİZ KAPİTAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. NIN TEKRAR BORSADA İŞLEM GÖRMESİ
-----------------------------------------------------------------------
gelen cevap İlgi:12.01.2021 Tarihli Başvurunuz
İşlem sırası kapatılan (kottan çıkarılan) paylardan kaynaklanan zararla ilgili olarak sermaye piyasası mevzuatında tazmine ilişkin herhangi bir düzenleme bulunmamakla birlikte, yatırımcılar tarafından genel hukuk hükümleri çerçevesinde yasal koşulların oluşması halinde, söz konusu işlemlerde sorumluluğu bulunan şirket yetkilileri hakkında hukuki yollara başvurulması mümkündür.
Başvurunuzda söz edilen işlemin muhatabı Borsa İstanbul A.Ş. olup, Kurulumuz görev alanına giren konu ve başvurulara ilişkin Kurulumuz kararları Kurul Bülteni ile kamuya duyurulmaktadır.
İlgide kayıtlı başvurunuz Kurulumuz tarafından kayda alınmıştır. Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikâyetler, sermaye piyasalarında gerçekleştirilen işlemler ve sermaye piyasası araçlarına ilişkin gelişmeler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır. Yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırı bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuz Bültenleri aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır. Bilgilerinize sunulur.
------------------------------------------------------------------------
İlgide kayıtlı başvurunuz Kurulumuz tarafından kayda alınmıştır.6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde değerlendirilerek gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı inceleme yapılmaktadır.
spk nın inceleme başlatması için basvuru sayısının artması ıyı olacaktır
kphol kottan çıkarılma sebepleri
23 1c) Ortaklığın Borsa tarafından geçerli kabul edilebilecek durumlar dışındaki nedenlerle 1 yıldan uzun bir süre faaliyetlerinin durdurulmuş olması,
23 1d) Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansal durumunun bozulmuş olması
kota alınması için .
Madde 28- (1) Yönetim Kurulu, ortaklığın başvuru yapması durumunda Borsa kotundan çıkarılmış olan payların tekrar kota alınmasına karar verebilir. Borsa kotundan çıkarılan payların kottan çıkma koşulları saklı kalmak kaydıyla tekrar Borsa kotuna alınabilmesi için, a) Borsa kotundan çıkarıldığı tarihten itibaren 1 yıl veya daha az bir süre geçmiş ortaklık paylarının, 2) Yönergenin 23 üncü maddesinin 1 inci fıkrasının (c), (ç), (d), (f), (g) ve (ğ) sayılan nedenlerle kottan çıkarılmış olması durumunda, söz konusu nedenlerin ortadan kalkmış olması, varsa Yönetim Kurulunun kararında belirtilen diğer şartların yerine getirilmiş olması ve bu Yönergenin ilgili maddesinde aranan kota alma şartlarının tamamının sağlanmış olması,Madde 28-(3)b) İşlem görmekte iken kottan çıkarılan yatırım ortaklıklarına ait paylar bu Yönerge’nin 12 nci maddesinde yer alan şartların sağlanması durumunda Alt Pazar’da işlem görmeye başlar.Madde 12- (1) Yatırım ortaklıklarına ait paylar ilk kotasyonda halka arz edilen payların piyasa değerlerine göre Yıldız Pazar, Ana Pazar veya Alt Pazar’a aşağıdaki şartlar dahilinde kote edilir ve dönemsel değerlendirmelerde diğer ortaklık payları ile aynı esaslara tabi olur Madde 12- (1) a Ortaklığın esas sözleşmesinin Borsada işlem görecek payların devir ve tedavülünü kısıtlayıcı veya pay sahibinin haklarını kullanmasına engel olacak kayıtlar içermemesi, Madde 12- (1) b) Ortaklığın üretim ve faaliyetini etkileyecek önemli hukuki uyuşmazlıkların bulunmaması ve bu hususla birlikte, ortaklığın kuruluş ve faaliyet bakımından hukuki durumu ile payların hukuki durumunun tâbi oldukları mevzuata uygun olduğunun, ortaklık ile doğrudan ya da dolaylı ilişkisi olmayan bir hukukçu tarafından düzenlenen hukukçu raporu ile belgelenmesi.
BIST’in Kotasyon Yönergesi uyarınca sağlanması gereken kotasyon şartlarından biri olan halka arz edilen payların asgari piyasa değeri Alt Pazar için 20 milyon TL olmalı
kphol fiili dolasım hısse sayısı : 2.270.000 son kapanış değer 4.62
bedelli ile yapılmak istenen dolasımdakı hısse sayısını artırmaktı. olmadı. şimdi yakın izleme pazarında acılabilir
bankayla anlaşma sağlandı, yarım kalan gayrimenkuller tamamlanıp ekonomiye kazandırılacak...yeşil yapacağı bedelli artırımla eli bolkanacak.. zincir gayrimenkul bu durumda faal olmuş olduğu görülüyor...borsada kphol gibi küçük sermayeli ucuz hisse kalmadı..şirket bu durumu kullanması için iyi bir planlama ile borsaya dönmesi gerekir...insallah hisseyi güzel fiyatlarda göreceğiz...şirketi bilerek kapatmasalardı, çok değişik fiyatlanırdı..fiyatı telafuz etmeyelim. artık geri gelmemesi için sebep kalmamıştır...şirketin işleme açılmasını bekliyoruz..
Naber batıklar? Ses var mı Kamil’den?
Kphol bizi tekrar diriltecek .