Merhaba,
Kurbağa deneyi gibi azar azar sıcaklığı arttırıyorlar :)
Birden kaynatırsan kaçar kurbağa.
şöyle bir 100 baz puan indirim ev fiyatlarını 100 bin araba fiyatlarını 50 bin daha artırırdı tüm ev sahipleri heyecanla saat 14.00 ı bekliyor
Bizim gibi 500 günlük neden yapmadın?
Bu gibi fırsatlar kırk yılda bir gelir.
Bir şeyin talebi fazla ise satacak az ise alacaksın.
Temel kural bu.
Bu herşeyde geçerli.
En başta borsa da.
Yabancılar böyle yapar(dı)
Şimdi olmadıklardan satamıyorlar.
Ya da satsalar dolara dönemiyorlar belki...
Eve, arabaya fazlaca talep varsa, müteaahit satar.
Satmayıp ne yapacak turşusunu mu kuracak.
Her kesin alımda olduğu bir zaman aralığı artık grafiğin dönüşünün en yakın olduğu dönemdir.
EKONOMİDE HERKESİN KAZANMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR.
Çoğu kaybeder, azınlık kazanır.
MB faizi sabit bıraktı
Haziran enflasyonu 0,63 - 0,90 arası çıkarsa iyi 0,90 ın üstü çıkarsa maliyet enflasyonu patlaması ihtimali var demektir işte o zaman işler kötü olabilir.
aslında faiz artırması gerekirdi ancak doların önlemlerden dolayı stabil olması faizi sabit bırakmayı tercih ettirdi bakalım faiz artırmanın elzem olduğu zamanlarda aksiyon nasıl alınacak ?
Merkez Bankası politika faizini sabit tuttu. Politika faizi yüzde 8.25 seviyesinde bırakıldı. Böylece geçen yıl temmuz ayında Merkez Bankası Murat Çetinkaya görevinden alındığından bu yana her toplantıda indirilen faiz 11 ay sonra ilk kez sabit bırakıldı.
Memur son duruma göre 4.56 cepte 0.90 gibi çıkarsa 5.5 e tamamlar diye tahmin ediyorum.
yıllıkta 12.30 yapar bu durumda .
Üstadlar, burgan bank güldüren kullanım sürem dolduğu için elimdeki 40 bin kadar nakite en iyi oran veren hangi banka acaba şu son durumda?
bizdeki para politikası enflasyona göre belirlenmiyor belirlense idi çoktan enflasyon sorununu çözerdik bizde her şey dolar kuruna bağlı dolar stabil olduğu müddetçe reel faizi kimse takmıyor gelecekteki faizin seviyesini de her zaman ki gibi dolar kuru söyleyecek birde petrolün gidişatı belirleyici olacak yanlış aklımda kalmadıysa bizimkiler petrolün bu yıl ortalama fiyatı 32 dolar olacak diye hesap kitap yapmışlar oradan da beklenmedik bir atak gelirse işler yine değişir
Neresi yalan Neresi yalan gecen sene aldigim 10 kalem mali marka ve market olarak yazmışım.bugun o o kalem mal simdi hesapladım %13 zamlanmis..misal magnum dondurma 5 iken 5.5 olmus biryag biryag5 lik 37.5 iken 42.5 olmus.havlu kağıt 6 li 9.50 iken 10.50 olmus..vs.vs.
Aynı bankanın dijital hesabını da kullanabilirsiniz. https://www.burgan.com.tr/tr/Pages/b...e-mevduat.aspx
üstadım petrol geri gelmez kanımca dalgalanma yapabilir ama artık normalleşme adımları tüketimi yavaş yavaş arttıracak eski seviyesine gelene kadar. petrolün bugünkü fiyatıyla benzin 6,58 civarı eğer varil başına 50-60 dolara gelirse yeni rekorlar gelir akaryakıt fiyatlarında, bir de dolarda atak olursa varın hesap edin gerisini. gerçi herkesin evi arabası değerlendi serveti arttı dokunmaz belki:oleyo:
Arkadaslar soN zamanlarda Dolar mevduat orani varsa ve paylasabilirse sevinirim. Simdiden tesekkurler
Tuhaf bir trend başlamış. Faiz oranımız şu diyor banka. Sonra, ''bu kadar miktarını nemalandırmadan, bakiyende tutacaksın ama'' diye bir önşart koşuyor. ( bazılarında az bazılarında çok ) Ya da şu meblağdan sonrasına faiz işletilecek. Atıyorum 5 bin liraya faiz yok, 10 bin liralık kısma faiz yok vs. gibi. Niye ? Eğer öyleyse niye reklamında söylemiyorsun bunu.
8 bin lira para yatıran adamın 4 bin lirasına faiz işletmiyor diyelim ki ve bu adam %10 faiz aldığını sanıyor, halbuki %5 alıyor. 40 bin lira yatıran adam %9 alıyor %10 aldığını sanıp.
Yani bu durumda toplam para üzerinden faiz sonuç olarak düşüyor. Çünkü ben o istediği kısmi bakiyeyi de nemalandıracaktım onun rakip bankasında.
Bu durum yanıltıcı, tüketiciyi kandıran bir durum gibi çarpıyor gözüme. Faizimiz şudur !! diye reklam yapıyor. Ancak hayır faizin o değil. Çünkü sen mudinin tüm parasına o faizi vermiyorsun. Paranın bir kısmını koy yatsın boş boş, kalanına o faiz diyorsun. Toplam para üzerinden de faizin o olmuyor.
Yani bu mantıkla %100 faiz diye reklam verip, bakiyenin %90'ı nakit orada bekleyecek, kalan miktara bu oranı vereceğiz diyebilirsin. Toplam oran %10 eder ama ver reklamı %100 faiz diye...
Kelime oyunları yapıyorlar ve buna sen ne yapıyorsun diyen bir üst kurum yok.
https://twitter.com/Armagan_caglaya/...827658241?s=19
Son sözü papaz eriği söyler :)
artık ciftci kazanma devri ,hep betoncumu kazanacak ,tabi kazanıyorsa ,aracı goturmuyorsa
6.85 ten satmaktan yorulmadınmı be kamu?
Serbest yeşil işi bitti artı sabit yeşil istedikleri zaman ipin ucunu gevsetiyorlar brezilya meksika her gün değer kaybediyor biz sabit
ASUS_X00IS cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.