Herkesin siyasi bir fikri olabilir. Bu gayet normal bir durumdur.Ama siyasi dusuncene uymuyor diye zorlamalive olmayacak pozisyon almak para kazanmanin buyuk dusmani..
Printable View
Herkesin siyasi bir fikri olabilir. Bu gayet normal bir durumdur.Ama siyasi dusuncene uymuyor diye zorlamalive olmayacak pozisyon almak para kazanmanin buyuk dusmani..
Bu hafta veya önümüzdeki hafta sert kalkmaz ise 5-5.12 arasına kesin gelecek. Ama oradan cok sağlam bir yükseliş gelir. Son 15 yılda al verip yeni zirveye gitmeden tekrar sat verdiği iki hareket var. Sonuçları aynı. Bu olursa 3 olacak.
Ozellikle ikili dibe giderseki 2008 krizi oncesi gitmiş, kureselden de bir tehlike beklenebilir.
https://resmim.net/f/MsGOhk.png
https://resmim.net/f/I8nzkc.png
Yakın çekim durum bu. Bu hafta ya da önümüzdeki hafta gelebilecek sert bir hareket satı döndürür. Yoksa 5-5.12 arasına gelecek bu meret. Buralardan maliyetlenilebilir. Ama bir miktar da daha aşağısı, panik anı,altın vuruş, için ayırmak iyi bir fikir olabilir.
7,20 TL de iken 12 TL olucak diye aldırdılar.. Sene sonu yıl sonu bilançosu bitsin yeni yılda USD 12 TL dediler.. Yılbaşı oldu.. Seçimlerden sonra tufan var dediler.. Seçimler bitti... Mayısta kıyamey kopacak dediler.. Mayıs oldu... Temmuz şimdi de kışın diyorlar...
Anadolu da bir laf vardır...
"Dereye Su Gelene Kadar Kurbağanın Gözü Patlıyor..."
Bu düşüş hareketinden sonra gelmesini beklediğim mevcut yerler
1) Mevcut hükümetle IMF gelmesi ya da iktidar değişimi ile IMF e gidilmesi durumunda.
https://resmim.net/f/ha4iY2.png
2) Ne olursa olsun IMF e gidilmemesi durumunda, mevcut iktidar ile devam edilmesi durumunda. Ocak ayında çizmiştim bunu bakalım.
https://resmim.net/f/JD2FlT.png
forumdakilere 6-7 lerden crash olacak, bankada tutmayın, fiziki alın yada yurtdışına çıkarın diyen bir ekip isim değiştirerek gene benzer goygoylarına devam ediyorlar yükseliş kaçınılmaz topiğinde.
çok can yaktılar ve ben bunların iyi niyetli olduklarına da inanmıyorum.
USD/TL paritesini çizenler kimse tam teknikçi bu adamlar. Yine olur mu? Eger konjonktür değişmediyse olur elbet. Velhasıl kelam en kötü duruma hazırlık ile 5-5.50 arasından kademeli maliyetlenilen usdnin, iyi kar bırakma olasılığı çok yuksek duruyor.
https://resmim.net/f/tYr7iT.png
https://resmim.net/f/Y3Eetb.png
https://resmim.net/f/X1uvbE.png
https://resmim.net/f/76VgT7.png
https://resmim.net/f/3BXGTt.png
https://resmim.net/f/nn07SZ.png
Sn.Tospa grafikleriniz çok güzel. Katılıyorum. Özetlemem gerekirse 5,50-5,00 bandı kademeli alım bölgesidir.. Artık dip noktayı kimse bilemez.. Ortalaması 5,35 TL diyorum... Buraya değmesi sizin grafiklerinize göre kesin gibi...
Dediğim gibi ben ilk alımımı 5,51 de yaptım.. Geriye doğru artık her 5 kuruşta bir kademe daha alırım.. 5,00 ı ben pek beklemiyorum..
Belki anlıkta günlükte olsa 5,36 nın altında 5,29 lar görülebilinir ama tekrar 5,35 lere atacaktır.. O sırada nakit TL si olan alır..
5,29 lar altı olmaz mı? İddia edecek kadar cahil bir insan değilim...
5,29 lar altıda bekleyenlerin olsun... :cool:
Sn.Şahbaz defalarca yazdım.. Çizdim.. Anlattım.. Öyle bir güruh var ki; anında TROL lük ile suçlayıp karşı tarafı aşağılıyorlar.. Ben bir daha bu başlığa yazmam dediğimde bana
-VAKBN almış; MAĞMA ya kadar dibe inmiş SELKA; kolay değil zor bir psikoloji
diye alay ettiler...
İş Bankasını batıranlar, Garanti Bankasına Konkordato çektirenler, Yapı Krediyi iflas ettirenler, Vakıfbank ı bitirenler mi yoktu ki forumda...
Yahu allah akıl fikir versin yıllık 1,5 milyar USD net kar eden bir banka nasıl batıyor birisi izah etsin....
Şimdi o yazıları bulup paylaşmak istemiyorum, aynı üslüp ile onlara cevap yazmak ta istemiyorum aksi halde onlardan bir farkım kalmaz...
Hala bir GOY GOY peşindeler... Öyle yazıları var ki; sanki ertesi sabah USD 12 TL olacak gibi...
Bakın burada hala yineliyorum...
5,71 TL ve üzeri bir fiyatlama olmaz ise USD dan kısa vade bir şey olmaz.. Hele FED bir faiz indirimi daha yaparsa KISA vade al sat yapılabilinir...
Bence 1 yıldır %25 günlük faizden oldular üstüne üstlük 7 TL den 6,50 den 6,00 dan USD alıp 6,15 ler de satmadılar...
Şİmdi faizler %19 lar indi ve inmeye de devam ediyor. USD gelmiş 5,48 TL ye.. Vade dersen 2019 yılının 8.ayındayız.. USD ı alsan alamaz satsan satamaz durumdalar...
Bence gerçekten psikolojileri çok bozuktur...
Oysa ben 6,15 de satın hala USD çok yüksek alttan alırsınız dediğimde yine TROL oldum...
Belki de TROL kendileri haberleri yok....
Bakın Mayıs ayı sonunda 6-7 TL den USD alanlar için dediklerim...
https://www.youtube.com/watch?v=F7O1hkjLVYg
Bu fiziki çekin muhabbeti geçen yıl fitch raporu sonrası başladı, adamlar döviz hesapları erişimine önlemden bahsetmişlerdi.
Şimdi yazılıp çizilenler de fiziki çekim sonucu doların yükseleceğini düşünenler tarafından yapılıyor.
Ancak fiziki çekim bir noktanın üzerine çıkarsa piyasa dayanamaz. Sistem çöker.
Bakalım Sn. Selka birşeyler yapıyorlar, baskılıyorlar. Bu baskı teknık içi mi yoksa cidden tekniği bozabilecek bir baskımı. Ya da konjoktür değişti bizim daha haberimiz olmadı mı. Fazla bir zaman yok bunları öğrenmek için. Birkaç aya anlarız.
Şimdilik şahsen overalla bakınca rahatız. Geçen günlerde peder beyin izniyle :) hesap yapmak için girdim hesabına. İlk alımımız yaklaşık 4 yıl once 2.89 dan 90 bin usd ile olmuş 260 bin lira karşılıgında. Şu an yaklaşık 130 bin usd var hesapta. 5.50 kurdan 715 bin lira gibi bir rakam ediyor.Peder bey faiz ve usd harici herhangi bir yatırıma girmeye yanaşmadığı için mevduat getirisine göre hala çok iyi kardayız. Beklemeye devam. Tamamen usd den cıkıp bir daha arkamıza bakmayacağımız rakam 4.93 altı. Oraya gelirse benim bakış açıma göre devir değişmiştir. Yoksa devam.
Samimiyetinize inanarak bende açıkça yazmak isterim...
7 rakamlı benimde bir portföyüm var. Faizleri 250 baz beklerken 425 baz indirim geldi. Sanırım bu Eylül de en az 250 daha gelecek gibi.. %24,5 olan günlük faizim %21 e indi.. Bugün İNG de 100 baz daha indirmiş %20 yapmış günlük faizi...
Eylülde İNG herhalde %18 lere getirir...
Ben faizlerde bu düşüsü görünce; zaten konut piyasasını takip ediyordum.. Son 1 yıldır mahallemdeki tüm fiyatları izledim... Geçen sene pazarlık yapıp bana 780,000 TL den satılmayan lüks konutu, ben bu sene 26 Temmuzda 580,000 TL ye aldım... (Başka Blok Aynı Cephe)
(Allah olmayanlara da nasip etsin, olanlara benimkinden çok daha güzellerini nasip etsin,inşallah)
Konut piyasasının dipte olduğunu ihtiyacı olanın yenilenmek için mükemmel bir zaman olduğunu düşünüyorum....
Oturduğum ev 20 yıllık ve artık satma zamanım geldi...
Hal bu olunca, elimdekileri uygun rakamlı USD a çevirmeyi, binmek için bir araç oturmak için bir ev gerisini dövizde tutmak istiyordum...
Bu arada lüks bir aracıda sıkışmış bir iş adamından nakit para ile aldım.. 2015-2016 BMW ler Mercedesler Audi ler oldukça iyi fırsatlar veriyor...
Aldığım araç 2016 Model BMW 320 ED (Eff. Dynms modeli) 70,000 km de 147,500 TL ye aldım.. Hatasız.. Aynı modelin sıfırı 2019 modeli 340,000 TL den baz giriş modellleri satılıyor.
Dediğim gibi, bir şeyi zirvede en tepede, en sert ve dik hali ile eline almanın bir manası yok.. Her şeyin bir zamanı gelir..
2013-2014 yıllarında Marka bir Ev de oturmayıp lüks bir araca binmeyeni nerdeyse toplum ayıplama noktasına gelmişti..
İncik Boncuk Konakları, bilmem ne evleri filan... Aidatları kiralarından fazla olunca durum netleşti...
A4 dediğimizde herkesin aklına beyaz kağıt yerine AUDI gelen bir zamandan geçtik....
Umarım artık herkes akıllanmıştır....
Zarar ve zaman en iyi öğretici ve tedavi edicidir...
SAYGILARIMLA:...
Umarım herkes çatır çatır para kazanıyor, Yabancı da biz KY cılara bakıp kıskanıp ÇATIR ÇATIR çatlıyordur...
Ne diyeyim...
bu durumlara çok üzülüyorum. birikim kolay yapılmıyor.
ara çok açılmadan kol kesebilmek çok önemli. faiz oranları hala yüksek günlükte zarar kısa sürede çıkıyor.
video ve yazılarını takip ediyorum.
merkez bankaları seri faiz indirirken tekrar dolara kademe yapılması yanıltır mı ?
belli bir noktada yıllarca yatay gidebilir gibi geliyor bana..
Sn Selka bir şey sormak istiyordum. Diyelim birşey oldu sanayileşmeye başladık ekonomimiz hızla yükselmeye başladı.bi kaç sene sonra, Böy le olunca dolar 2 lere 3 lere neyse artık düşer mi.
Yoksa ekonomi çok iyi olsada dolar tl oralara düşmez mi başka parametreler mi var?
Syg
Sn.Fan çok akıllıca bir yazı...
Öncelikle birikim kolay yapılmıyor, bunun için etraftan duyduklarınızdan değil, kendi aklınız ile yatırım yapmanız. Çünkü %80 iyi niyetli değiliz.
USD a gelince yatayda 2022 ye kadar vurabilir.. Ancak mantıklı davranmakta fayda var...
Faizler düşerken USD da düşüyor.. Yıl sonu TCMB kur tahmini 5,82 TL dir.. 5,48 TL den USD alsan 4 ay sonra 5,82 TL den satsan alacağın faizden daha iyi.. Kaldı ki Eylül yada EKim ayında bile 5,82 yi vurabilir..
O zaman satar TL günlük faize geçersin.. Kalan 2 ay fazladan faiz alırsın...
Ayrıca;
Sn.FAN
USD yatayda sarabilir... Ama burada tepkiye oynamak lazımdır.. 5,81 i görünce yada kısa vade 5,71 yakalayınca beklemek olmaz...
Sn.Mursevim....
Türkiye'de pek bir şey değiştiği filan yok.. Ekonomimiz 2018 Ağustos'ta USD 7,20 TL iken ne ise şimdi de o'dur...
O zaman nasıl batıyoruz, bitiyoruz, iflas ediyoruza kulak asmayacaktıysanız, şimdi USD düşünce uçuyoruz, kaçıyoruz laflarına inanmayın...
Bir ara ASELSAN fırtınası vardı.. Aselsanı bir şişirdiler millete 35-40 TL lerden Aselsan sattılar aradan 3 yıl geçti aselsan 16 TL ye geldi....
Bir ara Katmerciler vardı.. TOMA aracı imal ederlerdi.. Gezi olaylarında millete 9-10 TL den firmasyı sattılar.. Şimdi Katmerciler sanırım 2 TL lere geldi...
İnanmayın....
Sanayileşmek öyle akşamdan sabah olacak bi'şey değil..
Türkiye sanayileşmiş bir ülke değil...
Türkiye 82 milyon nüfusu ile ucuza çalışıp, hizmet edecek, sorgulamayacak, bir dilim ekmek bir çökelek peynir parası kazanınca mutlu olan yığınlar var..
Bu yığınlar üzerinden Sermaye grupları yığınla para kazanırken niye öldürsünler...
Kısaca şöyle izah edeyim...
Bir Kırgızistan lı yardımcınız var....
Aylık sizden 2,000 TL net alıyor. Sizin yemek, temizlik, alışveriş ihtiyaçlarınızı gideriyor, evde çocuklara bakıyor, çarşaf, bulaşık yıkayıp, size hizmetçilik yapıyor. Bunu 24 saat çalışarak yapıyor.
Ve siz bu kişiye 50,000 TL borç vermişsiniz.. Bunun ana parası yerine aylık 1,000 TL faiz alıyorsunuz.. Ve bu Kırgız yardımcıya 2000-1000=1,000 TL ödüyorsunuz...
Herşey dahil sabah 8 akşam 8 bifiil her tür işe koşan aylık 1,000 TL alan birisi..
Ölmesini istermisiniz, yada zengin olup size borçlarını ödeyip özgürlüğünü almasını istermisiniz...
Böyle birisinin sürekli fakir kalıp benim her tür günlük angarya işlerimi yapmasını isterdim...
Türkiye böyle bir konumda...
O sebeple asla USD 2-3 TL olmaz... Çeşitli şartlarda çeşitli dip değerleri vardır...
Mesela Suriye Savaşı bitse, AB ile müzarekeler yeniden başlasa, ABD ile kanka olsak, FED 150 baz faiz indirse, yetmeyip parasal genişlemede yapıyorum dese USD/TL 4,70 TL nin 1 kuruş altına gelmez...
Yukarıdaki şartların bazıları olur, bazıları olmaz...
O zaman bende 5,35 mantıklı bir nokta diyorum...
Teşekkürler sn Selka, ben sadece umut ediyorum.Çünkü umutsuz yaşanmaz.Ama içimizde bir tembellik var o kesin, milletçe ne zaman bu tembellikten kurtuluruz bakalım..
Syg
4.70 nereden diyorlar?
diye sormuş bir arkadaş.....
Çok uzun vadeli trendin alt çızgısı 4,73'ü gösteriyor. üst çizgi de 6.20 göstermekte. Ancak hükümetin aldığı tedbirler dış ticaretteki döviz açığını kapattıkça cari döviz dengesi eşitlendi.
Şu anda "vatandaşın etkin bir kesiminde dolarize olma psikolojisi" kaldı geride.
O da kalktığında (kolay kolay kalkmayabilir) taşlar yerine oturacaktır.inancındayım.
Rekabetçi TL hükümetin yaklaşık 18 aydır politikası, ancak geçen yıl ağustos ayındaki gibi"panik" oluşmasına çok dikkat etmek zorunda.olduğu kanaatindeyim.
Aşağıda paylaştığım grafikten dolayı "Dolarda düşüş kaçınılmaz" topiğinde
"aman dolar daha da düşmesin" lobisi durumuna düşüyorum.:yes:
Dolardaki her 1 kuruş düşüşün taşıdığım hissenin bilançosuna 4 milyon lira kâr getirecek olmasına rağmen ülkemin menfaatlerine olacağına inancımdan dolayı bundan sonra (enflasyon kadar) yatay,yatay-yukarı, ancak mutlaka istikrarlı gitmesi gerektiğini düşünmekteyim.:byr:
Sabah hazırladığım ve https://www.hisse.net/topluluk/showt...57#post3653457 topiğinde paylaştığım bir grafik:
https://i.hizliresim.com/lQbmJJ.png
Tufe bazli reel efektif doviz kuruda bir gosterge olabilir. Fakat kah yerel kah kuresel degisikliklerden oturu MB nin yilar once bahsettigi 90-120 araligini revize etmek gerekebilir. Kurun bu seviyeden sabit kaldigi durumda Agustos Eylul tufe baz etkisi goz onune alininca efektif kurda Eylul sonu itibariyle 2018 basi rakamlara gelecegiz gibi.
SocGen'den dolar/TL'de 4.7026 hedefiyle “sat†tavsiyesi
Societe Generale gelişen piyasalar stratejisti Phoneix Kalen'in müşteri notunda Türkiye'nin küresel faiz avı ve ekonomik dengelenmeden fayda sağlayacağı belirtildi.
Kalen, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının Türkiye'ye etkisinin sınırlı olduğunu ve Türkiye'ye yönelik ABD yaptırımı riskinin de savuşturulduğunu da sözlerine ekledi.
Dolar/TL'de kısa pozisyon tavsiyesi veren banka, kur 4.7026 hedefiyle kısa pozisyon öneriyor. Zararı durdur emri ise 5.8091 seviyesinde bulunuyor.
4,70 bu sene başı olabilirdi, yapmadılar.. Çünkü daha USD a saracakları çok sayıda KY vardı.. Faizler o zaman şimdikinin 425 baz üzeri iken USD ı 5,85 den piyasa tabiri ile "GEL GEL" yapıp 6,35 TL den millete USD ı verdiler...
Ağustos 2018 'de USD kuru 7,20 TL de iken DTH larımız 100 milyar USD civarında idi.. Kimsecikler satmadı, satamadı...
Ülkeyi iflas ettirenler, konkordato çektirenler, savaşa sürükleyenler, seçimlere hile katanlar, S400 ile ABD nin müdahalesi ile bir günde USD 20 TL yapanlar gırla ve güruh halinde idi..
USD 7,20 den 6,80 ye inince 40 krş indi diye KY 20 milyar USD aldı.. DTH larımız 130 milyar USD a çıktı.. 6,80 den 6,50 olduk.. 30 kuruş daha düştük zirveden 70 kademe indik daha ne olabilir derken bir 20 milyar USD daha aldık.. Ettik mi? 150 milyar USD...
6,35 e çektikler.. Bu arada vade 6 ay geçmiş, bir 20 milyar USD daha aldık.. Ettik mi 170 milyar USD....
Sonra 6 ya gelir mi? 6 altına düşer miyiz diye 3 ay algı yarattılar.... 3 ay sonra dip olarak 6 altını 5,99 u işaret ettiler...
5,99 a gelir gelmez KY oltaya gelmişti.. Bir 20 milyar USD daha sattılar ettik mi 190 milyar USD...
100 milyar USD ı olan 82 milyon KY; elinde avucunda ne varsa 90 milyar USD daha USD ın en sert, en dik, en tepede, en uzun ve büyük iken eline almış oldu...
Yabancı; bu grafiğin en dik, en sert yerindeki en büyük değere sahip noktadaki yerinde USD ı KY cının eline oyna, sakla diye vermişti...
Bilemiyorum, belki KY olarak böyle sert ve dik yerdeki şeyleri elimize almayı ve bunları saklamayı ve taşımayı seviyor olabiliriz...
Ben Ağustos ayından beridir, bu Ağustos'a yazdım, çizdim..
Yazarken anlaşılamıyorum diye 2018 Kasım ayında YOUTUBE kanalımı kurdum...
Millet sosyal medyada Otel bahçlerinden havuz köşelerinde güneş gözlüklü sözüm ona Dr doç ekonomistlere itibar edip USD almıştı...
USD ı ondan sonra 6 TL altından bir vurdular, 5,16 TL ye kadar inmiştik.. Ağustos 2019 aradan bir yıl geçmiş USD 5,46 TL ye gelmiş şimdi özelden bana yazmalar;
-Abi USD ı 6 TL de aldım ne yapmalıyım?
Hiç unutmuyorum Eylül 2019 idi sanırım bu mesajların bana birgün yazılacağını ve bu mesajalrın yazılması ardından asıl USD alma zamanı olduğunu belirtmiştim...
Şimdi istediğiniz kadar sağlam durun USD bir 5,61 yaptıktan sonra yeniden 5,31 e çekseler psikolojiniz ne olur?
Samimi olun?
DTH ları 100 milyar USD dan 190 milyar USD a verdiler elinize kriz beklediniz kriz kopacak sizde YABANCIYI tokatlayacaktınız değil mi?
" Dolandırandan ziyade; dolandırılana bakmak icap eder. Çünkü dolandırılan; dolandıranı, dolandırdırığını sanarken kendisi asıl dolandırıl da haberi olmaz..." Selçuk KAYA
Umarım herkez çatır çatır para kazanıp yabancıyı tokatlıyordur...
DTH rakamlarındaki artışı izleyebiliyorsunuz. Yani yerleşiklerin döviz edinmelerini görebiliyorsunuz. Bunun belgesi yada kaydı var. Bu doğru veriyi referans alarak yazılanlar çok doğru bir komposizyonun konusu olmuş. Bağlantıda muhteşem. İki konuyu okuyan olarak doğru anlayıp anlamadığımı teyit etmek isterim, izninizle.
1. İlk konu devletin yanlışları nedeni ile halkımız dolar aldı, burada halk suçlu değil, ona o an gösterilene inandı ve devletimiz soru sorulması ve alınacak cevabın en güvenilir kaynak olması gereken yerde olmadı, kısa metrajlı videolara soru sorularak gelen 10-12 lira yanıtları ile dolarize oldu. Bence devlet bu iki konuda suçlu. TV lerden dolar almayın bize güvenin demek yerine daha somut veriler ile yapılan yanlışı anlatabilirlerdi. Topyekün enflasyon mücadelesinin tersine işlediği gün gibi ortada. Bu kış aylarında ikinci bir fiyat artış serüveni ile teyit göreceğiz.
2. Diğer konu ise videolardan etkilenen halkımız doları aldı ama kime satacağını hesap edemedi. 85 milyonun tamamı doalr alsa, 190 milyar dolar eder. Ama bu doları kendi ülkesi dışında satamayacağını göremedi. Buda Selçuk Kayanın sözü ile güzel ifade edilmiş.
Özetle bende dolar aldım, makul yerden, makul miktar. Ama okuduğum en kaliteli özet olmuş.
sn selka,
son dönemde olanları nasıl görüyorsunuz ?
-- merkezin parasının durmadan hazineye aktarılması, reel rezervin negatif olması
-- kamuda israfın devam etmesi
-- swap piyasasında değişiklikler
-- dövizlerin sattırılmasına yönelik organize söylem ve eylemler
-- 500 milyar dolar borç
-- hala 380 civarında olan cds
-- kesin çözümler yerine kagıt üstünde tüik in yanlış verileri eşliğinde psikolojik baskı
evet.. şunu kabul etmek lazım.. son dönemde hukumet yaz aylarının rehavetini kullanıp içi boş bir özgüvenle hareket ediyor.. ancak yukarıda saydığım durumlar zafer çığlığı atmak için yeterli done olmadığını gösteriyor.. yayın sürekli gerdirildiğini görüyoruz.. dolar taşıyan kişilere ciddi bir tesiri olmayacağını düşünüyorum bu psikolojik harekatın.. üstelik uzun vadede daha riskli bir duruma yol açıyor şu anda döviz piyasasındaki garip müdahaleler.. bir sonraki sıçramanın boyutunu arttırıyor..
(9) Mayıs'da (6.24) değerinden başlattığı
aşağı yönlü hareketini sonlandıramıyor,
dip arayışı devam ederken,
rsi'da dipler itibarıyla görülen pozitif uyumsuzluk
trend dönüşümüne dair umut veriyor.
https://twitter.com/switrabel/status...75502096900097
bahsettiğim garip işlere/müdahalelere bazı kamu bankalarındaki muazzam türev işlem zararlarını da eklemek lazım..şu anda kamu maliyesi çorba gibi oldu.. kaynaklar ve gelecekte elde edilmesi planlanan gelirlerin hepsi günümüzde nakite çevrilerek (ihaleler, kullanım hakları vb) delikler yamanmaya çalışılıyor..
son dönemde dövizin sattırılmasının hedeflendiği çok açık.. beton ve emlak projelerinin finansmanı, konut stoğunun eritilmesi hedefleniyor.. zaten bunların ekonomiden anladıklarının emlak olduğunu biliyoruz.. a.k.p nin dolar alanlar için "pişman olacaklar" tabiri bugunlerde yaşatılmaya çalışılan senaryonun önceden ilan edilmesiydi sadece..
ancak hesap edilmeyen bir şey var.. halk dolarını bozmuyor.. zira bariz anomaliler olduğunu görüyor..
eğer halk dolarını satmazsa ne olacak.. ? evet.. daha yukarıdan satılması hedeflenecek.. hukumetin üzerine titrediği emlakçılar bile daha doğru görmüşler olayı hukumete nazaran: "6 üzerinde ciddi maliyetler olduğundan bu seviyelerin altında zararına halkın bozması zor bir olasılık" şeklinde bbht de ifade ediyor emlakçılar zaten..
şu anda yapılanlar zorlama ve illüzyon.. ciddi maliyetler oluşuyor.. merkezin (ve recep erdoğanın) orta-uzun vadede temel problemleri halletmeden kagıt üstünde cennet yaratmaya yönelik bu hamleleri işe yaramayacak..
Sn. Selka bunda sadece sosyal medya ve tv lerdeki çok bilmiş yorumcular olamaz. Türk lirasının yabancı paranın yüksek fiyatlardan satılması. Türk yatırımcısının parasının erimesine sebep olurken . Yabancı çok ucuzlamış varlıkları almıştır. Buna nasıl göz yumuldu. Ekonomi aşırı bir şekilde düzel dimi ? Piyasalarda algılarla çok iyi oynanıyor. Bir ara bu beton sektöründe yapılmıştı.
SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
cevap için teşekkürler. @selka
aklımı kurcalayan bir konu daha var fikirlerinizi duymak isterim.
adamların medya gücü çok yüksek yılbaşında tüm sitelere manşet olmuş bir TD Securities 8,90 TL dolar tahmini var.
yani algıyı bozup çok güzel mal aldırabiliyorlar.
sormak istediğim;
bu adamlar yine geldiklerinde 5.85 üstüne çıkmaya başladığında ve her gün yeşil bar attığında.
bizim KY normalde ufaktan satışa başlaması gerekir.
6,50 seviyesine kadar her 10 kuruşta rahat 5 milyar $ lık satıcı bekliyor olması beklenir. dirençler oluştu beton gibi.
herkeste dolar var.
böyle bir ortamda önü kapalı bir belirsizlik (yaptırım-siyasi) olmadığı durumda zirveyi geçebilecek bir kur şoku beklemek ne kadar gerçekçi.
yorumlarınızı merak ediyorum.
sadece beyin fırtınasıdır. bir günde 6,80 olmuş kur için büyük konuşmak mümkün değil
Yeşil yaktı, dünyanın sonu geliyor herhalde.:)