borsanın tadı yok haliyle varantlarda nafiş. tüpraş dışında bugün ekmek yok sanki ytd.
Printable View
borsanın tadı yok haliyle varantlarda nafiş. tüpraş dışında bugün ekmek yok sanki ytd.
Turkcell'de Silchester International hisse satışı yaptı
Turkcell hissesinde 1.3 milyon adetlik hisse satışı gerçekleşti. Satışı Silchester International Investors gerçekleştirdi. Toplamda 1.293.797 adet pay 31/08/2017 tarihindeki satıldı. Satışta fiyat 13.2787 liradan gerçekleşti.
zamanlama kötü oldu DXIFJ 0.25 DEN 032 OLDU. DXDZF 0.36 DAN 032 ŞANS 5 DAKİKA İLE KAÇTI
122.200 kırılırsa gideri var hep oradan döndü bakalım bu kez kıracak gibi duruyor
daxsa erken girdin
Tuıuc...0,26 .............
brent....54,20 den sell actım
Dxdza...........0,28..........
06/09/2017 17:17:25 Deutsche Bank’ın 220 yeni varantı 8 Eylül'de Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak
Deutsche Bank’ın 220 yeni varantı 8 Eylül'de Borsa İstanbul’da
işlem görmeye başlayacak.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
"Türkiye’nin ilk varant ihraççısı Deutsche Bank’ın, Altın, Gümüş
ve Petrol'e dayalı 28 adet varantını da içeren 220 yeni varantı 8
Eylül Cuma günü Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlıyor. Yeni ihraçla
birlikte Deutsche Bank’ın piyasada işlem gören ürün sayısı 732'ye
ulaşıyor.
Konuyla ilgili sorularınız varsa destek hattından yapılandırılmış
araç uzmanlarına sorabilir (0212 319 03 50) veya
varant.turkiye@db.com'a yazabilirsiniz."
Bugün sabahtan beri temkinli ve alım yönünde düşünmeme rağmen birinden etkilenip satıma geçtim. Mantıken doğru olsa da zamanlama yanlış oldu. SABAH 0.20den DXIFJ ALMIŞTIM 0.23den verdim öğleden sonra 0.40 oldu. neredeyse %100 kar kaçtı. Bir de satımdan %15 civarı zarar. Yarın inş.düzeltiriz.
Bayram öncesi brent için çizdiğimiz zaman analizli rota ve sonuç....
Bundan sonra ne olur mu?....Çok yakında....
https://tvc-invdn-com.akamaized.net/...1f4839169e.png
akıl vermek gibi bir düşüncem yok haddim de olmaz aslında ama şunu söyleyeyim. sana dax'ın tüyosu olsun dax'ın karakteristik özelliği günlük periyotta çıkarsa düşer düşerse çıkar şöyleki sabah veya geceden sert bir hareket yok ise 20-30 yada 50 piplik nereye giderse daha sonra tersini yapar fakat 100 piplik oynama yaparsa 2. gün yükselişi devam ederken tersine oynarsan düşüşü yakalamış olursun. ha dersenki sen nerden biliyorsun yada neden yapmıyorsun ben çok ekmek yedim ondan. fx'te ve şuan varantta yabancılar ile oynamayı düşünmüyorum. bu bir fikirdir tavsiye değildir.
Teşekkür ederim.mantıken doğru zamanlamada hata yaptım.Sabah eksiydi artı kapatacağı belliydi.Erken satıma geçtim yoksa vrnt gibi yerinde geçmeliydim hen kardan oldum üstüne birde zarar yazdık.yarın dragi varmış bakalım parasal genişleme mi daralmamı olacal
GT-I8552 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bir tüyo daha olsun ( çok mu böbürlendim ne :) ) draghi varsa öncesi dow future bak hacim görme şansın var ise alım tarafı iyiyse dow'da dax onu izler ama sert hareket etmez ise yükseldikten biraz sonra tekrar düşer. ytd. :)
halkbank varantı hadjjv de ilginç işlemler oluyor;
alışa yüklü alış yazılıyor ve mal veriliyor.kotasyon harici işlemler bunlar
Haijh aldım.04 ya herro ya merro bakalim hulk ne kadar ciddi. Sifirlarsan aldiklarimin %10u derim. Canin sağolsun hulkcum derim.Ama ya sifirlamazsan? :D ekim sonu goruselim hulk efendi. Citiyi elini cebine sokmaya davet ediyorum varlik fonu satiyosa sen al. Sen satiyosan zaten varlik fonumuz var zati bizim :D
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugün Brent güzel trade yaptırdı yakalayana. Örneğin PXIRKV 0,07 den alış, 0,09 dan satış imkanı verdi.Gerçi haftasonu münasebetiyle riskliydi.
Bb79 kardeşim ...halkbank alım olan 2 varant yazacagim ...biri isvarant...diğeri doce nin...haijc ve hadji...1.si isvarantin kullanim fiyatı 12.80 fiyatı 0.30...diğeri docenin kullanim fiyatı 13.50 fiyatı 0.37...her ikisinin de vade sonu 29.09.2017...bu fiyat sacmaligini bana anlatirmisin ...selamlar saygılar dostum...
hocam kotasyon işlemlerinde derinlikte bolt şeklinde veriyorlar
http://666kb.com/i/dmj2ssroxsmn15i50.png
şeklinde...
fakat cuma günü seansı izleme şansım oldu derinlikten ve kotasyon harici bir defa 400 küsür bin lot bir defasında da 1 milyon küsür emir girildi...ve girilen emirlere mallar verildi.yanılmıyorsam haivav da da oldu buna benzer işlemler.
bir de kotasyon emirleri genelde 100.000 adet olur.sığ hisse varantlarında ise 10.000 yada 50.000 gibi..bunlarda ise büyük montanlı ve küsüratlı idi emirler.
bilmiyorum belki de çok fazla anlam yüklememek lazım,bana ilginç geldi sadece
bu arada malum haber akışından dolayı halkb varantları ateşten gömlek;giymek cesaret ister..dikkatli olunmalı...
son olarak bu aralar merak sardığım sarı gacı varantlarına dikkat etmenizi tavsiye derim...
http://666kb.com/i/dmj3arrebjdzgdhxw.png
grafikte de görüleceği üzere 7-8 yıllık düşen trend kırıldı..malum dünya da gergin zaten kore abd vs..mevzular en çok sarı kıza yaradı...
anlayabildiğim kadarıyla
k.f. arasındaki değer kapanış fiyatından kaynaklı
HAIJC: 12.80 - 13.04 = 24 KURUŞ
HADJI: 13.50 - 13.04 = 46 KURUŞ
aralarındaki fiyat farkı 70 kuruş neredeyse kapanış fiyatı ile %20 fark var. yüksek ihtimal bundandır diye düşünüyorum. birde kaldıracından yada değerlerinden ( teta alfa gama beta ) :) sizce?
bold özelliği bana ilginç geldi bir oyun var ise bunu belirtmemeleri gerekir diye düşünüyorum yada özel emir diye bir durum söz konusu olabilir belki bunlarda da . kotasyonlar doğru rakamları ama bir özel durum söz konusu olabilir. birde pazartesi büyüme oranı perşembe ppk var ayrıca v.f. başkanıda değişti c.b. kazakistandan döndüğümde bir şeyler yapacağım dedi. bence halkbank olayını örtbas etmek için savunma yapıp harekete geçebilirler diye düşünüyorum malum abd irma kasırgası nedeniyle can derdine düşmüş belki yabancı burnunu sokmaz ise bu hafta borsamıza yerliler fırsatı değerlendirirler diye düşünüyorum. saygılar
hocam kotasyon emirlerinde bolt olayı uzunca süredir var.eğer değişmediyse piyasa yapıcısı olan gip hisse senetlerinde de var..bana göre saçma bir şey...bir zamanlar sekur vardı elimde.tahta 1,29-1,30 diyelim ve py 1,30 a emrini girmiş.sen gidip 1,30 daki bütün malları çizsen bile 1,31 yakamazdın,py kotasyonu 1,30 üstüne çekmedikçe.saçma bence...
ama varantta şart.misal en yakın örneği petkm in bir varantında yaşadım(i,lk defa)
petkm e basıyorlar,alım varantı yukarı gidiyor :) sonra takasına baktım,takasında görünen py den malı almışlar.ve varantı kim yönlendiriyorsa istediği gibi oynattı.işte burada kotasyon şart çünkü varantı ele geçiren kimse varantı uçuk fiyatlara çekebilir.çünkü taban tavan yok malumunuz.
ha şu da var,yanlış bilgilendirme yapmak istemem;herhangi bir varantta ihraççının elinden malların hepsini almak mümkün müdür bilmiyorum???fakat öyle olmasa alım varantı dayanak varlık düştükçe nasıl yukarı yapar?ki derinliğinde de kotasyon yoktu.
ben şahsen altın varantlarına yoğunlaştım.pull back yaparsa biraz daha yüklenmeyi düşünüyorum ekim vade varantlarına..yoksa bu haliyle devam.
toaso yıllardır istisnasız yukarı yapan kağıt ama bir defa alım varantını deneyeyim dedim 25 tl den 20 tl ye düşüş zamnına denk geldim.baht olmayınca olmuyor işte.
ykbnk alım varantları ilginç olabilir çünkü sert almışlardı kağıdı geçen günlerde,sonrasında gevşedi ve 21 günlük ortalamasının hafif altına sarktı.yakın stoplu deneyebilirim belki.
ve tuprs ı ısrarla bırakmıyorlar...daha doğrusu sanayi tarafında alıcılar.eregl,krdmd,toaso,thyao bankalara gelen satışlara aldırmadılar.
üstadım ben 2 aydır varanttayım pek bir şey ile karşılaşmadım sadece geçen alım varantı alayım dedim baktım satış yok yani py'nin elindeki mal bitmiş alanda satmıyor alış yazıyorum bir şey gelmedi. şimdi ben şunu düşünüyorum sizin adam kağıt düşsede çıkarıyor varantı dediğiniz zaman iş çok tehlikeli boyuta varıyor örn. 10 kuruştan 20 kuruşa kadar 4 milyon varantı almış diyelim sonra spot arttı diyelim varantın 30 kuruş olması lazım ama py'nin elinde olmadığı için fırsatçı adam 40-50 60 kuruşa koyabilir. bu tehlikeli ama kim alır bunu acaba buda bir soru işareti ayrıca py alırsa sana yine yukarıdan vermezmi oda sıkıntı vermez ise zarara uğrar bunu kabul edeceğini pek sanmıyorum. almak isteyene py vermek zorunda diyebiliyorum ayrıca elindeki biterse ekstra yine bir miktar koyuyor oda biterse duruma göre yeni vade de ihraç ediyor diye biliyorum.
üstadım altın çıkacağı kadar çıkmadı mı manipülasyona en uygun araç bence dikkatli ol 100 tl daha çıkar sonra 500 tl gömerler altın böyle bir şeydir. bankalara gelince çıkmaları gerekti ama bir türlü çıkmadı yeni trendde bunlar başı çeker yok çekmez ise dönüş trendinin başını çekerler. bence. ben ereğli thy ( kısa vade ) krd ve ekgyo 1-2 ay içerisinde düşünüyorum. saygılar ytd.
valla hocam esasında tam da bu noktada zarar ediyoruz; "çıkacağı kadar çıkmadı mı?" mantığıyla
kendimden örnek vereyim; 11/07/2017 de halkb ki zaten çıkacağı kadar çıkmıştı :) , 13,28 açıldığı günü 14,00 da kapadı...o gün sağlam bir miktar çarpılmıştım..
ve zaten viop24 topiğine bakarsanız herkes 15 temmuzdan sonra böyle yukarı performans beklemiyorken, endeks hala yukarı gidiyorken short pozda yakalandı...çünkü çok çıkmıştı,artık düşmeliydi :) işte biz ky ler bence burada ciddi zarar ediyoruz...
altın ise dediğim gibi 7-8 yıllık düşen trendini kırdı,beklentim yukarı yönlü ama vadeyi tutturamazsam düzeltme sonrası yukarı yaparsa yine varantta para kazanamam..
bu arada ekgyo da nacizane gördüğüm ve gözlemlediği seviyeleri grafikte belirttim.özellikle mavi trend ki yaklaşık 3,5-4 yıllık trendi,o seviyelerden şansımı deneyebilirim belki.
hardal rengi çizdiğim destekler de daha önce sağlam çalışmış;yaklaşık 4-5 defa...kapandığı seviyeler de hisse tarafında tepkiye oynanabilecek yerler diye düşünüyorum ama tabi ki de yatırım danışmanınıza sorunuz,kendi fikir ve mantık süzgecinizden geçiriniz.
saygılar
peki üstadım bol şanslar