Şimdi tutma zamanı...sabır
Printable View
Şimdi tutma zamanı...sabır
Yeni basladi hatta..ytdegildir
Sent from my iPhone using Tapatalk
Gozde nin karlılığının sebebi herkesin de bildiği gibi, Penta daki çok yüksek hisse artışı.. Eylül sonu kapanışı yanılmıyorsam 175 civarı olan penta cuma günü 226.40 ile tavan kapattı. Yine önemli iştiraklerinden makinatakım da ,dokuz aylığa oranla bayağı yukarılarda. Sadece şok markette az miktar düşüş görünüyor. Borsaya açık şirketlerde hisse artışı sürmesi demek 12 aylıkta, korkunç karlılığı daha da korkunç hatta gülünç ötesi seviyeye taşır. Hisse performasları devam eder mi bilmem, ancak bu bilançolara halka açık olmayan şirketlerin yeniden değerlenmeleri eklenecek. Bu değerlendirmelerin en azından enflasyon oranında artması beklenir.. Sermayesi 385 milyon olan gözde girişim, aksi gelişmeler olmaması ,hisselerde negatif fiyatlamalar başlamaması durumunda, PD DD oranında bir dünya rekoru kırabilir. (Tabiiki gözdede ki fiyatlamayı sabit varsayıyoruz, yoksa gözdede artışını sürdürürse değerlemelerde denge olacaktır) Kendimce,naçizane ,kesinlikle yatırım tavsiyesi olmadan bir analiz yaptım. Nede olsa bu gözde artık bizim de gözdemiz, saygılarımla.....
Tahta gerçekten mide bulandırıyor, hayırlısı olsun diyelim daha akşama çok var ama ama günlük barı hem şekil hem hacim olarak hiç iyi durmuyor.
tavan olması lazımdı kolay kolay yedirmeyecekler anlaşılan
Gözde bu kaç kez güzel haberleri hiç etti. Tavan oldu bozdu sonra düştü de düştü.. forumlarda bakıyorum da millet gelen karı görüp atlamış. yine yukardan maliyetlendirdiler insanları, hayırlısı olsun.
bedelsiz verirmi acaba ona yakın bedelsiz var yada temettü vermiyor mu?
Fk : 0,60
Defter değeri: 17,13
Mevcut kapanış fiyatı: 6,95
Vay anasını sayın seyirciler..
Şirketi bu gün kapatıyoruz deseler hissedarlar üste para alacak:))
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
eksiyede geçti Allah kahretsin hangi senede girsem zarar ediyorum vertu artıda bundan pahalı ama artıyor
ne biçim bir şey içine düşmüşüz hayret birşey
6,80 e geldi üç kuruş paramızı *** ettik
ne yapacağız zarardan bıçak kemiğe dayandı
çıksa çıkıveriyor dört beş kademe yediye bari gelse
vertu tavanı gördü şimdi belki kilitler vertu kadar olamadı ondan daha ucuz halbuki
zararına sattık çıktı her zamanki gibi beklese idim karına satacaktım
yedinin altına düşsede alsam hayret ya elimizdekini kaçırıyoruz şizdide düşmesini bekle
6.7x de gap vardi onu kapatti yoluna devam ediyor..macun tüpten cikti bikere kolay kolay birakmazlar artik..Iki basamakli gorecez uzun olmayan vadede..ytdegildir
sabah 7 ye sattıklarımı 6,95 e yerine koydum bu sefer şansım yaver gitti ulan gözde bir gün işkence çektirdin ama beni fazla üzmedin hadi şöyle yirmiye gelde hayatımı kurtar
amma marj veriyor sabah 6,8 den 7,26 ya çıktı 6,95 e düştü 7,32 ye çıktı 7,14 e düştü galiba hep trade yapıyorlar biz bir yapalım desek elimizden kaçırırız ama seansı izleyincede trade yapmadan da olmuyor 22 ye kadar nasıl dayanacağız Allahtan sabah yerine koyabildim yoksa sattığım fiyatın üstünde alamıyorum ama gözdede 22 potansiyeli var bu arada penta yine gaza basmış
vertu bugünde tavan hayret bir şey 2. tavanı hemde direk tavan yapmıyor göstere göstere tavan yapıyor vertunun yanında gözde çok ucuz kaldı
6.83 ten ekleme yapıldı artık önü açık ben geldim
vertu nereye gidecek böyle gözdeden üç kat pahalı vertu ile gözdenin fiyatları yer değiştirmesi lazım
vertunun gideceğine inandım tavanı bozdu tekrar tavan yaptı vertu toplu o zaman gözde tam toplu değil spekler arasında anlaşmazlıkmı var nedir
bugün gözü aşağılarda dünki aldığını verecek gibi duruyor
https://i.hizliresim.com/25kchfe.jpg
*FLAMA DÜZELTMELERİNDE KISA VADELİ İNDİKATÖRLERİN YUKARI KESMESİ KESMEK DEĞİLDİR, 120>>>>240 VE GÜNLÜK İNDİKATÖRLER DE SIRAYLA YUKARI KESMELİDİRLER...*
bu çerekte migros şoktan çokdaha iyi performans sergilemiş tamamen karlılığa odaklanmışlar favök marjları çok daha iyi
şok biraz zam yapmalı favök marjını en az 1 puan arttırmalı
28 milyar ciro yapıp 450 milyon kar açıklamak aynı zamanda 800 milyon yatırım yapıp yatıırm kadar bile tedarikçi hariç nakit yaratamayan yapı sürdürülebilir değil
cari oran 0,60 çok düşük yüksek yatırım yapıp bunu maalesef karlılığa istenen oranda yansıtamıyor
en az %3,5 net kar marjı ile çalışmalı faizler düştüğünde bu oran %5 gelmeli
2022 asgari üvrete yüksek zam yapılacak buda şoka ortalama ayda 60 milyon ektra gider demek olacak
üstüne kira artışları elektrik zamları vs
kasım itibariyle fiyatları en az %4-5 yükseltmeleri gerekir ocağa hazılık için
2022 içinde zam yaparlarsa büyük ihtimal ilk çeyrek çok düşük karlılık yada zarar gelmesi olasılıkta
engeç aralık başı zam yapmaları gerekir
Gozde nin penta daki payı karşılığı değerle, gözde nin fiyatı eşilendi, penta harici eşantiyon
Sadece penta değil , halka açık diğer şirketlerde ,son 9 aylığa göre değerli durumda , bu değerlenme devam etmesi halinde, daha 3 çeyrek rekor karını fiyatlamadan ,çok daha uçuk yıllık kar gelir.. İstenen nedir anlamış değilim...
mart ayında 9.55 gibi en yüksek değeri görmüş. bir süre yatay hareket edecek gibi duruyor.
bana göre bilanço karlılığını değerlendirmek isteyen yatırımcılar baskı uygulayarak mal toplama düşüncesinde olabilirler. günlük,haftalık ve aylık macd() görünümü aşağıdadır.
https://i.hizliresim.com/l8cpt3h.png
Ulan şöyle dobur gibi kağıt yakalayamıyoruz kaçıncı tavan iki üç haftadır
Belli ki 7 altini insafsizca görüyorlar artik..bu bile ilerlemedir MU için[emoji3526]
AH GOZDE AH demeye devam ediyoruz.
Çok önceleri hep zarar açıklayan gözde sürekli baskı altında kalıyordu ve bir türlü toparlayamıyordu.
Bu sene de müthiş gelişmeler ve bazı duran varlıkları satmalarına rağmen ve müthiş bir kar açıklamasına rağmen yine yükselememesi
gerçekten herkesi strese sokuyor ve çaresiz bırakıyor. Bilinç altımızda sürekli acaba kar a geçebilecekmiyiz yoksa zarardan kurtulamayacakmıyız diye geçiyor. Gerçekten bu işi yöneten ve işini yapan speekler çok güçlüler ve acımasızlar.
Ama ben onlara da kızmıyorum onlarda görevleri ni elinden geldiğince en iyisini yaparak çalıştıkları kuruma maximum kar ettirmeye çalışıyorlar.
Tabiki şimdi diyeceksiniz ki o kadar hisse var 10 tavan çekiyor bunun neyi eksik. Bunun eksik olan yanı yeterince mal toplayamama veya speekler arası bir savaş var.Nitekim kar ı gören pastadan kapmaya çalışıyor. Ama bu seferde diğer speek onu def etmek için zararına mal satarak onun da diskalifiye ediyor. Bu sefer de ettiği zararı yukarı aşşağı yaparak çıkartmaya çalışıyor. Buda hem zaman kaybı oluyor hemde küçük yatırımcının zarar etmesine sebeb oluyor.
Neyse uzatmadan söyle diyeyim, bu açıklanan karlar er yada geç fiyatlanmak zorunda. Kimse realiteyi bir kenara koyup yokmuş gibi sayamaz.Bunun içinde biraz daha bir süre var sanırım. Oda 3-4 ay gibi görünüyor.
Zaten bizim hedefimiz 1ila 2 senelik hedef doğrultusunda bu gözdeye talip olduk. Onun içinde 1 senelik süremiz daha var kendisi bilir.Bizi biraz yıpratabilir ama deviremez. Umudum ve beklentim bu hafta en azından 7.10 üzeri bir kapanış yaparsa hedefimize süre olarak daha yakın oluruz.Altında kalırsa biraz daha bekletme ihtimali olabilir.
Millet araba aldı ev aldı arsa aldı hepsi katladı. Buda zamanı gelince katlayacaktır. SABIR SABIR YA SABIR
SAYGILAR SEVGİLER
ŞOK MARKET e GETİR in ortak veya satınalma yapması demek en çok GÖZDE ye yarar... çok konuşulmakta bu iş... bugün 7,50 üzeri kapanış yaparsa inanacağım bu söylentinin gerçekleşme ihtimaline... Devasa bir para girişi olur GÖZDE ye...