Durum herkesin hayallerinin çok ötesinde.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Printable View
Nasıl yani
Vakıf borcu 45 milyon+şu ana kadar işleyen faiz değil mi-
Yoksa tefeci faizmi işleniyor-
Yoksa ara ara yaplan (öyle umuyorum)ödemelerle faiz borcu yokmu yoksa-
🤔
2009 dam sonra vakıfa bir çok ödeme yapıldı yapılmasından 2011 senesinde Kamil beğen ile konuştuğumda 25 milyona civarında biteceğini söylemişti ondan sonra bir miktar ödeme daha yapıldı en son haiz emir arsasını geri alma anlaşması vardı o zaman Kamil beyle son görüşmem olmuştu borç dolara çevrilmiş 37 milyon dolara anlaşma yapılmış idi o anlaşmada olmadı o zaman 2 milyon dolar ödenmiş idi fakat anlaşma iptal oldu o zamanki borç 65 milyon civarı idi şimdi sadece gazi emir arsasının değeri 200 milyon tl nin üzerinde iken Kemal Zorlu'nun bir kamu bankası ile görülecek hesabı var yüzlerce kişîye istihdam sağlayan EPLAS sektöründe lider bir firemi fazla uzatmayada gerek yok faizi sıfırlayacaklarını düşünüyorum bekleyip görelim...
Melasis, 65 yerine 45 diyecektin galiba. Ayrıca bu borcun faizi konsolide bilonçolarda;esas faaliyetler dışı finansal giderler karşılığı olarak her yıl ortalama 8 milyon TL civarında ayrılıyor, gider olarak gösteriliyor. Ha bu para Vakıf banka yatırılıyor veya başka bir enstrüman yöntemiyle faize karşılık korunuyor bilemiyorum ama bildiğim bilonçolarda faize karşılık ayrıldığı. Net bir şekilde belli.
Yarının tavanı 4,44
Tam dört dörtlük bir rakam.[emoji3]
Hayırlısı bakalım.
[emoji106]
Kapanış da kademeler nasıldı acaba gören varmi
Bugün sanırım öğleden sonra Doktor abimle konuşurken bana ekinler baş vermeden kör buzağı topallamaz demişti, hatta biraz sancılı Doğum olabilir 3 üz bekliyormuş, hayırlı doğumlar olsun zamanı gelmiş olanları uzatmak çok doğru olmaz
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yılın bitmesine 4 gün kaldı. İki günü hafta sonuna denk geliyor.
Eğer bu yıl içerisinde Kap'a bir bildirim yapılacaksa haftasonu veya cuma seans kapandıktan sonra değil, makul bir zamanda yapılması dileğiyle.
[emoji106]
Mazhar zorluda kıpırdanmalar var ama hayırlısı,sanki bir şeyler çok yakın.ytd.
***MZHLD*** MAZHAR ZORLU HOLDİNG A.Ş.( Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri
28.12.2017, 16:44:36
***MZHLD*** MAZHAR ZORLU HOLDİNG A.Ş.( Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Olağan Dışı Fiyat ve Miktar Hareketleri
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
YOKTUR
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
* * * * * * * Borsanız Başkanlığı'nın 28.12.2017* tarih ve BİAŞ-4 11716 sayılı yazısı ile Şirketimiz hisseleri üzerinde* gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin henüz kamuya* açıklanmamış özel bir durumun olup olmadığı hususundaki açıklamalarımız talep* edilmiştir.*
*Şirketimizin hisse senetleri* üzerinde gerçekleşen olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak Sermaye* Piyasası Kurulunun Seri II-15.1 sayılı Özel Durumların Kamuya Açıklanmasına* İlişkin Tebliği'nin "Olağandışı Fiyat ve Miktar Hareketleri"* başlıklı 8. maddesine istinaden Şirketimizin payları üzerinde gerçekleşen* sözkonusu olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin Şirketimizin bu* hususta bir bilgisi bulunmamakta olup, ayrıca kamuya açıklanmamış özel bir* durumu da yoktur.
*
Son üç günlük fiyat artışı anca % 14 falan hacim desen günlük onbin lot civarı. Bir tavan bile değil.
Özel durum açıklaması istenmiş.
Enteresan.
SPK sanki bir atla bir deve olmuş gibi neden özel durum açıklaması istiyor,anlamak mümkün değil.Sanki uçtu gitti.ytd.
Borsa Başkanlığı,bizimkileri sanırım açıklamaya zorluyor. Bir açıklama daha istenirde aynı cevap verilirse ve devamında vakıf antlaşması tarihi bu açıklamalardan önce olursa o zaman görürüm SENİ......
Takılmayın sistem otomatik gönderiyor, ekinler baş vermeden kör buzağı topallamaz, 3 çüz bekliyoruz bu işin uzmanı Doktor abim öyle değilmi [emoji3][emoji3]
Yatırım tavsiyesi içermez, al/sat için uygun değildir herkes kendi kararlarından sorumludur,mesuliyet kabul edilmez.
Bu yıl içerisinde Vakıfbank borcu ile ilgili Kap'a bildirim beklerken, Olağandışı fiyat hareketi ile ilgili kap haberi düştü iyi mi?[emoji23]
Neyse yılın bitmesine 1 mesai günü (Cuma) ve 2 haftasonu günü (Cumartesi-Pazar) kaldı. Bakalım bir bildirim düşecek mi Kap'a?
Çok eğleneceğiz çooook.
[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
http://www.hisse.net/topluluk/showth...=1#post1438847
YILLIK HİSSE YARIŞMAMIZ
ZORLUcularıda bekliyoruz.
Holding artik yavas yavas fabrikanin onune gecmeli. Holding ederinin kendi fabrika ederinin altinda olmasi sacma.
Yılın son seansı kapandıktan sonra haberi gönderiyorlarmış ne gülerim ama. [emoji23]
Ke malll ın bizi güldürdüğü gôrülmüş mü😬
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bütün Mazhar Zorlu Holding yatırımcılarına hayırlı bir yeni yıl dilerim.
Allah'a emanetsiniz.
Yatırım tavsiyesi içermez. Sitedeki bütün yazılarım kişisel öznel görüştür ve aleyhimde kullanılamaz. Doğruluğu ispatlanmamıştır. Lütfen kimse kimsenin önerisi ile yatırım yapmasın ya da yaptığı yatırımdan vazgeçmesin.
Merhaba,
Yine bir süre yazma imkanı olmadı. Benim değil, yakınlarımın sağlık sorunları ve seyahatler...
Hisseler bir çıkıyor, bir süzülüyor. Niye ki, yada neden ola? Diyenler oluyordur muhakkak.
Beklenen haberler gecikince, doğal tabi...
Ama buradaki püf nokta, hatırlanması gerekenler; Tmsf ile ibralaşılmış olması, fabrikanın tüm zamanların en büyük karını getirmesi ve 2017 de üretim olarak tüm zamanların rekorlarının kırıldığıdır.
Herşey vakıfbanka mı endekslendi? Endekslensin... Bekleriz...
Vakıfbank dediğin artık sağdan soldan gelecek paralar değil, şirketin kendi karlılığıyla bile çözebileceği bir sorun...
Kaldı ki, yeniden yapılacak değerlemeler.., vs var.
İyi bir gece diliyorum. Özelde mesajlarım var ama onlara bakmayacağım. Bakarsam, cevap yazmam gerekir. Gün içerisinde okur yazarım.
İyi bir gece ve sabah diliyorum.
Saygılarımla,
Sayın ercanbay hoşgeldiniz.Yakınlarınıza geçmiş olsun,inşaallah.Allah dermanlarını versin.Seyahatler ise yeri gelir yorucudur,yeri gelir sevindiricidir,umut vericidir....Umarım siz sevinen tarafında bulunursunuz...Yeni yılın yüzümüzü güldürmesi dileğiyle...Hoşçakalın....
Herkesin aklındaki soruyu ben sormuş olayım?Hem epeydir yazı yazılmamış
MZHLD belli bir tempo hacim yaparken EPLAS'ta olamayışının sebeb-i hikmeti ne?
Eplasta tavan a kadar 1000 lot bazen 2000 lot satıcı var güniçi verilerinde. satıştaki lotun az olmasındanki almak isteyen alamıyor...alıyorum dese 5.25 tl ye kadar çok az lot var...bazen satıcı çıkıyor oda mal arayanın kendisimi bilinmez...herkes garaja çekmiş hisselerini kışın ortasında yağmurdan kardan doludan hasar görmesini istemiyor...
SM-G900F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Altay kardeşime katılıyorum.
Bir de, bu yeni bir yöntem sanıyorum. Bekleyerek değil de, hisseyi biraz yukarı çıkarıp saldıklarında, beklediklerinden daha fazla lot geliyor. "Aha yine geri çekiliyor..." diyenler veriyorlar.
Tabi mala girmek isteyen bir yatırımcı da olabilir.
Saygı ve Selamlarımla,
Kemal beni ara kardeşim. Neler çevirdiğini bir anlat. Belki bir yardımım dokunur. Allah Allah...
20 senelik borsa yatırımımı olur kardeşim? Ayıptır!
Derinlik görebilen paylaşırsa teşekkür ederim
[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...111eb0658b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...e435b3d528.jpg
Discovery cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kemal?
Ne yaptın Bro?
Banka borcu ne alemde?
Bu karlılıkla rahat ödersin kardeşim. Bir plan yap.
Yada git de ki "Bu borcun faizini silin kardeşim!" "Ben bu parayı çukur için aldım! ...zıma sıçtınız! Bana uzun vadede 1 milyardan fazlaya zaten mal oldu. Silin faizleri ! Biraz insan olun be kardeşim!" De kanka...
Muhtemelen öyle diyorsun zaten. Bu yüzden bu borcun ödendiği yada taksitlendirildiği haberi gelmiyor. Aslında güzel dayanakların var Kanka. Süreç ortada...
"Ya faizi silin, yada Nah..." falan yap.
Arkandayım Bro. Yanlış anlama. Bizde yanlış olmaz.
Hadi ödediysen bildir artık. Bana gıcıklık olsun diye, bildirmiyorsun diye şüpheleniyorum da, diğer yatırımcılara yazık Kanka.
Saygılarımla büyük ortağım.
Kemal?
Vakit tamam Kardeşim. Bak Eplas forumunda Dr Abi ne demiş;
"bütün eplas yatırımcılarına , öncelikle sağlık ve mutluluk dilerim. işin en zoru , beklentilerle ilgili oluşan BELİRSİZLİKTİR. borsa yatırımı ile ilgili bu sürece çok değişik tanımlamalarda bulunmuştum. ^^SABIR ELEGİ^^ , ^^ UN DEGİRMENİ ^^ vs gibi . ama ; gözlediğim en kritik noktanın, çok büyük dönüşüme uğradığı noktada olduğumuzdur. yaşayan ,sabreden , hisseye güvenen ve şirketin bütün varlık dinamiklerinin değişim ve dönüşümlerini gözleme ve bizzat yaşama fırsatını yakalıyacaklardır. buna paralel , kazanç katsayısıda artacaktır. bu yazılarımı yazarken ,foruma ilk girdiğim 2012 mart ayındaki yatırım psikolojisini hatırlattı. tek farkı inanmış ,sayısal olarak çok azalmış YORGUN ,SABIR İÇİN BİLE MECALİ KALMAMIŞ YATIRIMCILARI GÖZLEMEKTEYİM. tıkır tıkır çalışan fabrika yöneticilerinin ; oluşturulan bu beklentilerde ,sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. BORSA YATIRIM SİSTEMATİGİ , ZAMANIN GELDİGİNE İŞARET ETMEKTEDİR.
SAYGILAR."
Artık topu size atmiş kardeşim. Şimdiye kadar, böyle bir şey yazmamıştı. Demek ki, sıra sizde Kemal'cim. Hadi kardeşim, yerinden kalk da artık şu, Nerede olduğu, şekli ve şemali belirsiz olan düğmeye bas kardeşim.
Yada sen gerekli yerlere telefon aç da, haberler hazırlansın, açıklamalar yapılsın...Falan...
Sen şimdi o düğmeyi nereye koyduğunu da bulamazsın zaten. Boşuna arama... Zaten öyle bir şey de yok Kemal...O bir metafor.
Haa illa düğme diyorsan, telefon açarken ceketinin düğmesine falan basarsın kardeşim. Hatırladın mı? Çoklu görevleme yapmış olacaksın.
Hadi kardeşim...hadi...
Kalksana kardeşim! Hadi dedik kaç sefer. Allah Allah.
İyi bir haftasonu diliyorum. Büyük hisseli ortağım.
Arkadaşlara saygılarımla,
Selam Batırık Kardeşim ve Diğer Altay'lı Kardeşlerim, (Çakmıştırsınız köfteyi :-) Altay Başkanlığı yaptık ya ondan)
İki önceki yazımda Vakıfbank borcunun 1 milyardan fazlaya mal olduğunu yazmıştım. (Kemal'e öyle söyle falan demiştim)
Buna, höst! Ne yaptın Birader! vb yakıştırmalar olmuş olabilir. Ticaretle uğraşanlarınız vardır. Bunu zaman içerisinde kaybedilen mülklerle, şirketlerle ve şirketlerin özkaynakları ve artı faiz ve enflasyonla hesapladığınızda, Kemal Kardeşimin kaybı 1 milyarın çok üzerinde çıkacaktır. (Kazanamadığı paralar hariç diyelim...)
Kemal Kardeşim iyi adamdır ve 20 senelik bu travmayı atlatması da pek kolay olmayacaktır...
Ben onu anlıyorum...
Bir şey var ki..; Kemal'ciğim beni anlamıyor.
Kemal'in yanlış yaptığı şey, yatırım düşmanı gibi anlaşılmasına yol açıyor. (O da çok kaybettiği ve çok kazanarak bunu telafi etme isteğinden kaynaklanıyor. Ne kadar hisse=Gelecekte o kadar kazanç)
Kemal çok kazanmak istiyor da, biz istemiyor muyuz?
Eveeeeet istiyoruz...
Şartlar artık olğunlaştı ve şirketlerin gerçek değerleri ortaya çıkacak. Kalanlar kazanacaklar...
Ama ya Kalamayanlar?
Öyle ya.., Anası-Babası öldü. Oğlunu yurtdışında bir master proğramına yazdıracak yada doktoraya...Yada özel paralı üniversite okutacak...
Tut ki 10 senedir hissede bu adam. Satıp çıksa, o yatırımcıya yazık olmayacak mı?
Halen hisselerdeki alım kademeleri boş. Hisseler güvenilir değil mi? Hisseler şu anda borsanın en değerli bir kaç hissesinden 2 tanesi. Rekor üretim ve rekor karlar geliyor...
Kemal'den senelerdir beklediğim hisseleri günlük 3-5 bin lot alımlarla desteklemesi idi. Bazı günler 500 lot, bazı günler hiç almasa da olurdu.
Ama Kemal'cim bunu yapmadı. Hisselerin senelerce .50-1.20 aralığında sürünmesini seyretti. Şimdi her şey neredeyse olmuş bitmiş halen aynı Kemal...
Biri sıkışsın da satsın...Kemal'ciğim de düşük fiyattan toplasın...
Kemal, insanlara bazı bantlarda çıkma imkanı sağla kardeşim. Herkesin bir hedef fiyatı var, oralarda yüklü alımlar gir, adam bereket versin diyip çıksın.
Adamın ölmesini, yada bir yakınının ölmesini bekleme kardeşim. O yatırımcıların bu şirketler üzerinde hakları var. Senelerce para kazandırmadın.
Sen zenginsin, kira gelirlerin, faiz gelirlerin var. Şirketlerin borcu olsa da "Yokluk açlık " görmedin.
Çok kişi çıktı gitti...Senelerce bekledi... Ah aldın çok ah aldın. Senin ettiğin "Ahlarından" fazlası sana edildi be Kardeşim.
Hadi Kemal, ben seni iyi anlıyorum. İnan ki çok iyi anlıyorum. İnsanlara çıkmaları için müsade et. Bunu da hisseleri yavaş yavaş gerçek değerlerine getirerek yapabilirsin. Korkma yine kazanacaksın. Milyar içinde 50 milyon eksik olsa ne olur Kemal?
-------------
İşin özü bu Batırık kardeşim. Kemal yatırımcı düşmanı değil özünde de,daha fazla kazanmak istiyor. Adama az yapmadılar...
O da kaybettiği senelerin hesabını sormaya hazırlanıyor...
Kemal'e ara sıra kızarım da, bu yüzden kızarım işte. Uzun süre bekleyip de, bir şey kazanmadan çıkan yatırımcılar için. Ama ne kadar kızsam da, saygı da duyarım gizliden.
Beni dinler.., müsterih olun gerekeni yapacaktır. Biraz daha sabır yeter...
Saygılarımla,
(Kemalcim bak bu sefer daha fazla övdüm seni hesaba 5 bin gönder. Yalaka Yatırımcın Ercan)
Sn ercanbay slm olsun...
SM-G900F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Merhaba,
Ve Aleyküm Es-Selam Altay Kardeşim.
Umutla yarınlara kardeşim...
Büyük Devletler 100-500 senelik planlar yaparlar. Bu plan içerisinde vatandaşlarının refahı da ön plandadır.
Bazıları da 3-5 seneyi planlar da tutturamaz, vatandaş da her dönemde sefil bir hayat yaşar.
Büyük şirketler de, Devletler gibidirler. Uzun vadeli planlamalar yaparlar.
Kemal Kardeşim büyük devletler gibi planlama yapıyor... "Ben geberip gitsem de, geride kalanlar bunu sürdürür..." diyor.
Büyük düşünmek, büyük olmak bunu gerektirir...
Diğer taraftan "Vatandaşın refahı"na gelince..; "Vatandaşın bilmem neresine ..." diyor...
Kemal'cim, bokunu çıkartmadan, Bilançolar falan gelmeden de Kap'a bir şeyler at Kanka...
Ben 10 yıldır bekliyorum...
20 yıldır bekleyen var.
Pardon 21-22 oldu galiba.
20 yıldır bekleyen hisselerde beklentiler gerçekleşince hemen çıkacak da değil. Adam büyük resme bakıyor. O da 2 seneden sonra diyelim...
Hadi kanka, çabuk ol ki, o süremiz kısalsın. Yoksa senin göndereceğin 2 haber umurumda değil. Ben tahtanın mazolarındanım Kardeşim.
İyi bir akşam diliyorum. Saygılarımla,
Bir AS desem yetiyordu galiba Altay Kardeşim. Durduk yere Kemal'e çattım. Dünkü parayı da yatırmamış daha. Yatırmaz artık.