Bofa intihar ediyor 200 bin daha satarsa bitecek malı..buradan yukarı tetiklenirse 1 milyon lot alabilir ki bizi 27 ye kadar taşıyabilir..
Printable View
Bofa intihar ediyor 200 bin daha satarsa bitecek malı..buradan yukarı tetiklenirse 1 milyon lot alabilir ki bizi 27 ye kadar taşıyabilir..
Şubat'tan bu yana 21.70 maliyetli OMD malları idi o sattığı, bir kısmı YF'ye gitti, güzel haber...Haftaya kim almış göreceğiz...
MKK, KVMKS (Kripto Varlık Merkezi Kayıt Sistemi) devreye aldığını açıkladı.
https://www.mkk.com.tr/haberler/mkk-...yon-saglayacak
Gayet güzel gelişmeler...Bana bile şimdiden bir sıcaklık geldi kripto konusunda...:)
Güzel bilgiler dostum...kripto konusunda matrikse özel bilgiler de geldiğinde asıl coşku o zaman başlayacaktır...gelişmeleri sabırla bekliyoruz..
piyasa gelen bu haber ile artık hangi şirketlerin bu kripto işinden fayda sağlayacak bilgisini araştırmaya başlayacak...doğru araştıranların bir çoğunun yolu matrikse çıkacaktır..hayırlı uğurlu olsun...
Karman çorman, hukuki hiç bir altyapısı olmayan ne idüğü belirsiz bir sistemin özellikle kayıt altına alınması için gerekli regülasyonların devreye alınması bu işi kimin yapacağından çok daha önemlidir...Kaldı ki yaklaşık 3 yıldır bu işe hazırlanmakta olan MTRKS'in bu alanda bir şekilde varlık göstereceği de muhakkak...En azından pay piyasasında olduğu gibi veri sağlayıcı olarak...Bu da yeni müşteriler ve gelir kapısı demektir...SPK onayı gelirse zaten bambaşka şeyler konulacağı kesin...
Görebildiğim kadarıyla süreç oldukça koordineli ve hızlı ilerliyor...Biraz sabır gerekecek ve sayın tahtacı abilerimiz de buna oynuyorlar...Beklentiler bir tarafa mevcut finansalları bile fiyatlanmamışken iyi risk alıyorlar bana kalırsa...Yatırımcılar henüz ne olup bittiğinin farkında değil, yoksa bu fiyatlardan al ver işlerini biraz zor yaparlardı...
https://x.com/fercur/status/19272526...OTvJSyo0Vy4hWg
Böyle bir paylaşım var doğruluğu var mı bilemiyorum..
Teşvik olayını bilmiyorum inşallah doğrudur ama yapay zeka konusu üzerine geçmişte burada da paylaşılmıştı dinamik bir süreç var diye biliyorum.
https://youtu.be/om3fte0cZ4c?si=fhvKTCFiJlzjOu0u
Spk başkan yardımcısı düzenlemeyi anlatıyor..
Trump Media’dan 2,5 milyar dolarlık Bitcoin hazinesi hamlesi - https://tr.investing.com/news/crypto...amlesi-3391665
SPK ya 07.11.2024 tarihinde başvuruda bulunulmuş ve 6 ayı geçen bir süreç bir an evvel sonuçlanır inşallah. Anlaşılan inceleme ve onay safhası çok teferruatlı.
GameStop’ın kripto stratejisi resmen başladı: 4.710 BTC’lik alım duyuruldu - https://tr.investing.com/news/crypto...uruldu-3392307
Abd kripto işine epey asılmaya başladı..
Bugün bende aranıza katıldım umarım yükseliş başlar buralar dip olurda
Bu piyasaya bir girişgah yapması bile güzel olacaktır
Geriye de piyasa oyun kurucularının bu durumu keşfetmesi kalıyor. Sabır acı meyvesi tatlıdır bakalım bahtımıza ne düşecek.
Tahtada teb ve bofanın eli çok zayıfladı..
Bofa döner alırsa tadından yenmez..
Paylaşımınız geçen hafta perşembe günü 22 mayıs bugün 29 mayıs perşembe seans kapanış 19,49 en azından yataya sarmış gözüküyor bu olumlu durum daha fazla şelale yaşayacak yeri yok gibi gözüküyor fakat temeli boş ver normali Mtrks 22 TL civarlarına yükseliş yaşaması gerekir enflasyonist ortamda 1 ay hissede bekleme maliyeti %5 üzeri kar üzerinde olunması gerekir ki yoksa zarardır ytd.
Cumhurbaşkanı Kararı Yayımlandı: Yatırımlarda devlet yardımları için yeni çerçeve belirlendi - https://tr.investing.com/news/econom...rlendi-3395486
Hisse üzerine olumlu bir etki yok baskılamaya devam ediyorlar
14 mayıs tarihli paylaşımınız.bence bireysel yatırımcı sayısı % 50 altına düşüş yaşaması kurumsal yatırımcıların payı da %50 geçmesi gerekir.takasa bakınca dökmeden gitmez duruyor.Orta vade baskı devam edecek gözüküyor ytd..Bu durumdaki hisseler aylarca zarar ettirir büyük hareketine başlarsa 2 ayda %100 prim yapar çekilir kenara böylede bir durum var zamanı bilinmez ytd..
Pazarteside düşüş devam edecek gözüküyor matrisk de ytd..
XU100 endeksi 21 Mart günü en düşük 8.985 görüp 9.044 kapamış...Bugün ise en düşük 8.985 yani aynı rakamı gördü ve 9.019 kapattı yani bir çeşit ikili dip yaptı...Pazartesi enflasyon verisi beklenenden düşük çıkarsa ki, Erdoğan'ın bugünkü faiz açıklamasından onu anladım, düşüş sona ermiş olabilir...Ha keza, 21 Mart XBLSM kapanış 4.456 bugünkü kapanışı 4.568 ?!...Yani primde...
Bu arada, 21 Mart MTRKS kapanışı 21.52 TL, bugünkü kapanış 18.92 TL !...
Bu verilerde emeği geçen tüm Osmanlı çocuklarına tebrikler...BOFA işlemleri bile 31-69 yani insan, robot değil...Gün boyu 31 lotlarla yatırımcıya hakaret ettiler...
Davranışsal psikolojinin yapay zekasını yapıp kendi hissesinde mi uyguluyor bu ahlaksızlar yakında anlarız...
Genel çerçevesini çizdiğim bu konjonktürde Şirketin yapacağı tek şey -şayet işin içerisinde değiller ise- geri alım programı açıklamak...Yapmazlarsa notumu alırım ve o not bir köşede durur....
Madem konu "kurumsallık" ve geçen gün verisini paylaştığım takaslardaki "kurumsal oranı", o gün size verdiğim LOGO örneğini detaylandırayım:
- Kurumsal oran % 84
- 85 ayrı yatırım fonunun portföyünde ki, buna EYF'ları dahil değil
- Gün boyu tek bir sefer 31 lot işlemi olmadı...
İşte böyle...
Bence şirkette sıkıntı yok her sene temettü yada bedelsiz sermaye artırımı yapmış hisse durumunda.Başka sıkıntısı olabilir ilk akla gelen mal matrısk de toplu değil başka bir şey gelmiyor insanın aklına ayrıca şirket geri alım açıklasa tabi piyasada olumlu etki olurdu fakat geri alım yok şuan için yapacak bir şey yok.Logo hissesi döneminin efsane hissesi Matrısk ile kıyaslamak yanlış piyasada bilinen hissedir logo.Matrısk şuan da ikinci lig de mücadele eden hisse durumunda tabi sektöründe öncü şirket konumunda olabilir o ayrı konu ytd..
Kafaya takmamak lazım 31 leri ateşi olsa cürümü kadar yer yakamazlar.Ben şans vermeyi düşünüyorum kısmet diyelim..
Piyasadaki tüm aracı kurum ve bu kurumlardaki yatırımcılara anket yapılsa bilinilirlik konusunda MTRKS fark atar LOGO'ya...Öyle 1-2 değil en az 10 kat fark atar...:) Konumuz kurumsallık...Mücahit'in IHLAS'ını da herkes bilir...:)
Piyasanın temel veri sağlayıcı şirketine ait bir hissede olmaması gereken şeyler yaşıyoruz ve kurumsal bir şirketin buna karşı bir aksiyon alması gerekir, dediğim bu...Herkesin gördüğünü bunlar görmemiştir de diyemeyiz, veriyi dağıtan bunlar...:)
Farklı görüşlerin olması iyidir.Normal şartlar olursa piyasada Matrıks enflasyonist ortamda 22 TL civarlarında kalıcılık sağlayabilir.
Siyasi ortamın yatışması gerekir fakat yatışmayacak gözüküyor buda borsada olumsuzluk yaratıyor zaten borsada hikaye yok tek şart bence erken seçim kararı alınması borsada pozitif hava estirir normal piyasalarda erken seçim kararı piyasa da belirsizlik yarattığı için düşüş yaşaması gerekir bizim piyasada her şey tersten işliyor dünya merkez bankaları faiz arttığı dönemde bizim merkez bankası faiz düşürdü.siyasi irade merkez bankasının bağımsız olması gerektiğini bilmeli ve anlamalıdır ytd..Pazartesi düşüş yaşamaya devam edecek görüntüsü net matrısk o da ayrı konu ytd...
Şirketin finansal tarafında hiç bir sıkıntı yok, bunda hemfikiriz...Ki, hisse fiyatı düşmüş çıkmış çok fazla takıntı da yapmam buna, tanıyan arkadaşlar bilir..Özellikle Piramit ve İş üzerinden 31 lotlarla işlem yapan o...evlatlarına bütün lafım...Satacaksan adam gibi sat, ne bu 10 yaşındaki ergen çocuk işlemleri...Bir bitmediniz gittiniz, s.ktir olup gitseniz de şu piyasadan herkes işine baksa..5 ayrı kağıdım var, piyasayı an be an takip ederim, başka bir hissede "bu derece" bir ahlaksızlık görmedim...
Bu nedir yahu ?!...Manyak mısınız siz, hasta ruhlu insanlar...
Stop çalıştı yapacak bir şey yok paraşütsüz düşüşe devam ediyor matrısk ytd..
Hisse iyi hisse daha zamanı var gibi gözüküyor ytd..
Ayrıca xu100 psikolojik 9 binde dibi filan yok gözüküyor sağlık olsun ytd..
Sanki ülke savaşta bu nasıl bir soygun her gün düşüyor
Şirket iyiyse ama zamanı varsa, o zaman bizde var...Sıkıntı olmaz...Ha, 3-5 gün sonra "sevgili yatırımcılar biz kripto işine girdik, lisans almak ister misiniz" dediklerinde, tahtadaki 31 lot işlemlerine olan duyarsızlığa karşılık olarak baş parmağımı işaret parmağı ile orta parmak arasına alıp sol elle şaklatmak suretiyle göstermece...:)
Hadi bakalım...
Mali sektör kağıtları olası bir düşük enflasyon ve sonrasında konuşulmaya başlanacak olan faiz indirimi ihtimaline binaen gayet canlı...Bizim MTRKS kardeş sanayi sektöründe olmamasına rağmen herkesten ayrı bir fiyatlama içerisinde...Kafasına göre durumları...:)
Yani hissede bir al-ver meselesi var, bu net...Bu oyun illaki bir yerde nihayetlenir; ağalar arası savaşın bir tarafı değiliz, bekliyoruz...
Erken faiz indirimi bence ekonomi kurmaylarının intiharı olur yazım burada dursun eğer politika faizi inerse dolar TL artış yaşayacaktır önünü durduramazlar merkez bankası yanlış zamanlarda faiz indirdi yada yükseltti hala aynı yanlış da ısrar ederlerse intiharları olur ytd.
Borsada kısa vadeli yükseliş olur uzun vade düşüş trendi borsada devam eder ytd..Buyursunlar düşürsünler faizi neyse size bol şanslar.
Son yazım foruma Matriks normal şartlarda borsadan pozitif ayrışma yaşaması gerekirdi diğerlerinden daha fazla düşüş yaşıyor hisse düşüş trendinde dökme filan yok hissede paraşütsüz çakıyorlar daha önce yazmıştım hisse sahipsiz hisse sahipli hisse olsaydı bu seviyede düşüş yaşamazdı o 31 yazanlara gelince aptallar birbirlerine yazıp dururlar..ben onlara 69 ları yollardım lakin paraları sokakta toplamadık..
Herkes zararına işlem yapıyor aptal olmak gerekir neyse matriks temeli iyi hisse inananlar beklesin bol şanslar...