bunlar bir şekilde yansımaya başlayacaktır...yazılım sektörü eskimez kokmaz..eninde sonunda ederini bulan bir sektör..çağımızın olmazsa olmaz sektörü....yeter ki patronlar biraz dürüst olsun...tek çekincem patrondur..
Printable View
Selamlar, topikte yazan pek yok, bir selam verip ben de fikrimi belirteyim. Yıl sonu finansalları fena değil bana göre. Atılan KAPlardaki işlerin gelir tablosuna yansıması biraz zaman alacak gibi (muhtemelen ilk çeyrekte gelecek). Bununla beraber bu işlerin katkısı bilançodan belli oluyor.
Pasifte "Müşteri Sözleşmelerinden Doğan Yükümlülükler" hesabındaki 455 milyonun bu işlerden kaynaklandığını ve bu yıl satışlara yansıyacağını düşünüyorum. Bu hesabı devam eden sözleşmeler kapsamında alınan avanslar, aktifte "Peşin Ödenmiş Giderler" hesabındaki 448 milyonun ise bu işlere ait maliyetler olduğunu tahmin ediyorum. 2022 yılı satışı olan 613 milyon ile 455 milyonu karşılaştırınca 2023 için güzel bir başlangıç gibi geliyor. Donanım kurulumu işlerinin kârı herhalde daha düşüktür, yine de karlılığa da kayda değer bir katkısı olacaktır bu işlerin.
30.09 ile 31.12'yi bilanço olarak karşılaştırınca kasada fazladan 140 milyon olduğu görülüyor (Nakitler 237 milyona ulaşmış), 2021 yılsonuna göre ise nakitler neredeyse aynı seviyede. Burada herhalde alınan işlerin ödemelerine bağlı olarak kış aylarında nakitlerin artmasını sağlayacak bir mevsimsellik söz konusu.
Olumlu görülebilecek bir başka nokta ise 30.09.2022'de gelir tablosuna yansıtılan araştırma geliştirme gideri 23 milyon iken yılsonunda bu rakam 33'e yükselmiş, yani son çeyrekte 10 milyon liralık fazladan bir ar-ge gideri söz konusu olmuş, buna rağmen 3. çeyrek ile 4. çeyreği karşılaştırınca ciro düşerken kâr rakamının arttığı görülüyor. Buna dikkat çekmemin sebebi faaliyetleri içerisinde düzenli ar-ge harcaması yapan şirketler bu giderleri ya aktifte gördüğünüz araştırma geliştirme giderleri hesabında aktifleştirirler, böylece gelir tablosuna yansıtmamış olurlar, dolayısıyla dönem kârı daha yüksek çıkar. Ya da direkt olarak gelir tablosuna yansıtırlar. Henüz bütünüyle ciroya dönmemiş, devam eden yazılım projeleri için aktifleştirme yapmak gerekse de şahsen mümkün olduğunca bu giderlerin gelir tablosunda görünmesini, ilerde sürpriz çıkarmamasını tercih ederim, bu nedenle son çeyrekte aktifteki ar-ge giderlerinin aynı seviyede kalması olumlu.
YTD :)
Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından 09.03.2023 tarihinde şirket merkezinde yapılmış olan toplantı sonucunda,
Şirketimiz tarafından Sermaye Piyasası Kurulu'nun II.14.1 sayılı "Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği" uyarınca hazırlanan ve Kavram Bağımsız Denetim ve Danışmanlık A.Ş tarafından bağımsız denetimden geçmiş 01.01.2022-31.12.2022 hesap dönemine ait konsolide finansal tablolarımıza göre vergi sonrası 75.257.592 TL, Türk Ticaret Kanunu ve 213 sayılı Vergi Usul Kanunu'nun (VUK) ilgili hükümleri çerçevesinde düzenlenen bireysel finansal tablolarımıza göre vergi sonrası 94.542.895 TL. net kâr elde edilmiştir.
Şirketimizin kar dağıtım politikası çerçevesinde;
i.Türk Ticaret Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun kâr dağıtımı ile ilgili düzenlemeleri ve kararları çerçevesinde hesaplanan net dağıtılabilir karın; brüt 19.500.000.-TL'lik (nominal değeri 1 TL'lik pay başına brüt 0,75-TL, çıkarılmış sermaye üzerinden brüt % 75) kısmının nakit kar payı olarak ortaklara dağıtılması,
ii.Türk Ticaret Kanunu hükümleri uyarınca - 2.499.939 TL genel kanuni yedek akçe ayrılması,
iii. Kalan karın Olağanüstü Yedek Akçe olarak ayrılması,
konularında Yönetim Kurulu'muza yetki verilmesi hususunun Olağan Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmak üzere teklif edilmesine,
Toplantıda hazır bulunan üyelerin oybirliğiyle karar verilmiştir
Nakit Kar Payı Ödeme Zaman Aralığı
Nakit Kar Payı Hak Kullanımının Başlayabileceği İlk Tarih (Teklif Edilen)
Nakit Kar Payı Hak Kullanımının Başlayabileceği Son Tarih (Teklif Edilen)
Nakit Kar Payı Hak Kullanımının Başlayabileceği İlk Tarih (Genel Kurulca Onaylanan)
Nakit Kar Payı Hak Kullanımının Başlayabileceği Son Tarih (Genel Kurulca Onaylanan)
02.05.2023
30.06.2023
Firmaların temettü konusunda çok dikkatli davrandığı bu zamanda idare eder bir rakam gibi.0.675 kuruş
amerikadaki banka kurtarma olayı ile ilgili güzel ve açıklayıcı bir videoya rastladım...uzman dostumuz FED in önümüzdeki toplantıda en fazla 25 baz puan artırabileceğini bundan sonra faiz artışının olmayacağını söylüyor...
çünkü amerikada bir çok banka devlet tahvili almış...faizler yükseldikçe bu tahvillerden zarar yazıyorlar...zarar yazmaları demek tüm bankacılık sisteminin tehtid altına girmesi demek...o yüzden de FED de faiz artışlarının sonuna gelindi..bu yüzden coin ler ve altın fiyatları yukarı çıkıyor...
buraya ilk gelip yorum yaptığımda da fed in faiz artışlarının sonlarına geldiğini sadece kodamanlara pozisyon almaları için zaman tanıdıklarını söylemiştim...o veya bu bahane ile bu gerçekleşiyor dostlar...önümüzdeki süreçte piyasada dolar bollaşacak demir çeliğin de içinde olduğu emtialar değerlenecek...borsalarda da çok geri kalmış teknoloji ve yazılım hisseleri ekstradan değerlenecek...
https://www.youtube.com/watch?v=GspY6ykztP0
kekocum bu nasıl bır hısse boyle:=),,işleme gıren lot 50 bın,,hacım 2 mılyon..buralar dıp olmalı artık...vah kı vah..vbt sen bu halleremı dusecektın..22 tl den ılk almış ıyı de kazanmıştık..çok zaman geçtı sen buyudun ama hısse fıyatın süründü,,yazık
buna sebep olan birol başaran utansın...birol efendi de gidip arda efendiyi örnek aldı...yatırımcısını sövüşleme yolunu seçti...kısada belki karlı çıkabilir ama uzunda bu ikisi de kendi ayaklarına sıktı..artık kimsecikler bunların hisselerini almıyorlar böylece bunların da oyun alanları daralıyor...şirketleri değer ve prestij kayıp ediyorlar...prestijin kayıp olması reelde itibarı azalttığı için iş alanlarını da kısıtlıyor...artık 100 müşterisi olacakken artık 40-50 müşterisi oluyor...
Garip bir bilanço geldi :)
dutluk mu olmuş buralar, yakında hareketlenir gibime geliyor
Şirketimiz VBT Yazılım A.Ş.,Türkiye'de yerleşik bir Üretim Firması ile "Sistem Altyapı Yazılımları ve Destek" konusunda anlaşmış ve 3 yıllık sipariş almıştır.
Sözleşmenin toplam bedeli 4.295.547 Amerikan Doları + KDV şeklindedir.
Kamuoyuna Duyurulur.
Saygılarımızla..
Çoktandır yeni iş anlaşması almıyordu.
Merakla bekliyoruz bilancoyu.:)
2023 2.ceyrek kar:73.5 milyon
Geçen yil:26 milyon
30 milyona yaklaşık kar kurdan gelince piyasa pek sevmedi herhalde...inşallah yurtdışı gelirlerimiz arttıkça ve donanımdan ziyade kendi uretinimiz yazılımları sattikcavdaha güzel bilancolar ve fiyatlamalar göreceğiz 🙂 bu ivme ile sene sonu 150 milyon kar olsa ,ve 50 milyon temettü dagitsa normal gibi .ama seneye sermaye artırımı yapabilir belki de...bu sürpriz her zaman akilda,bu enflasyon varken ulkede
Merak edenler olursa,teknikci selim hoca vbtyz teknik grafiği paylaşmış.
https://twitter.com/SelimKMD/status/1693214838397231351
Vbtyz yeni ihale haberleri gelmesi lazım artik
Yeni anlaşma haberleri gelmezse 50 TL altına sarkar.
Vedat bey yeni projler lazım
5 milyon dolarlık anlaşmalar yapıyordunuz gecen senelerde
Ytd
Vbt zirvesinin üstün de durursa yeni zirveleri arayacak gibi...ortaklık görüşmeleri de netlesirse destek olur belki.
Bu yeni haberle yeni bir çığır açar inşallah.Bilancoda göreceğiz nasipse farkını ileride
VBT Yazılım hedefleri doğrultusunda büyümeye devam ediyor.
Teknoloji sektöründe seçtiğimiz ve takip ettiğimiz 3 hisseden biridir vbt yazılım. Diğer 2 hissenin, çok katlamalı ( 20 kat ve üzeri) yükselişlerinin ardından vbt yazılım da direnç seviyesi olan 100 tl. yi geçti. Şirketin ve buna bağlı hissenin de büyüyeceğini , Vbt yazılımın kendi gücü ile gidecek hisselerden biri olduğunu ve bu manada bir dış müdahaleye ihtiyacı olmadığını söylemiştik.
Şirketin son aldığı kararda sanırım hisselerdeki aşırı spek. dalgalanmaları önleyici ,yatırımcı lehine ve hisselere derinlik kazandıracak bir karardır. Şirket aşırı spek.yükselişi ve dolayısı ile peşinden gelen yıkıcı düşüşleri yatırımcı açısından istemiyor.şirketin kendi doğallığında hareket etmesini tercih ediyor.Bu şekilde gelecek yükselişlerde daha kalıcı olacaktır.
Bu şirket ve hisseleri ,bundan sonrada kendi doğallığı içinde seyrine, bir likidite dahilinde de olsa devam edecektir.
Bu hisse ile ilgili tüm öngörülerimiz tutmuştur. VBT Yazılım , şu anda borsada tüm yatırımcıların kayıtsız kalamayacağı , geleceği olan bir teknoloji şirket ve hissesi olarak ortaya çıkmıştır.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazıdaki rakamlar ve fikirler tamamen tahmini ve şahsi varsayımlar olup hisse alım satımlarında gerçekmiş gibi dikkate alınmamalıdır.
Yıllar sonra birol Başaran ın yüzünü gördük çok şükür.İnfo yatırım ,geçenlerde firmayı ziyaret etmiş.Gelecek planları ve projeleri üzerine güzel ve yatırımcıyı daha çok aydınlatıcı bir video olmuş.Kesinlikle izlenmesi gerekli ...hedeflere bakılırsa,sabırla bekleyen güzel günler görecek gibi ...
https://youtu.be/CXYaFJg3H9E?si=Id7gNwUCVxr2jjq-
Gerçekten Birol bey arzdan sonra hemen hiç çıkmadı. Tamamen borsaya odaklanan patronların aksine ,şirketi büyütmek için çaiışıyor. Burada yatırımcı lehine son derece önemli bilgiler verilmiş. Borsada Yatırımcisi olmak ve onu dinlemek hem çok güzel ve hemde huzur ve güven veriyor.
Eyvallah sayın yarasa. Söylediklerinize katılmamak elde değil...inşallah hedeflerine ulaşır vbt de biz de :)
6 aylık bilanço ve gelen açıklamalar, yukarda verdiğimiz hedeflere ulaşabileceğimizi bize gösteriyor. Şirket büyümesi hızla devam ediyor ve bu araştırmalarda da açıklanıyor. Yıl sonu 2,5- 3 mly. ciro sürpriz olmaz ama net kârda şahsen sürpriz bekliyorum.
----------------------------------------------------------------------------------
Yazıdaki rakamlar ve fikirler tamamen tahmini ve şahsi varsayımlar olup hisse alım satımlarında gerçekmiş gibi dikkate alınmamalıdır.
'' Vbt kendi hedefi olarak bir unicorna gidebilir. Bütün yönetim ve arge olarak ana hedefimiz zaten yerli bir unicorn yazılım çıkartmak. Vbt kendi geliştireceği yazılımlarla dünya hedefinde unicorna gidebilir. '' Ya da iştirakleri veya startupları ile. Arge müdürü Sn.Osman Çaylı bunları söylüyor. Bunları söylemek hiçte kolay şeyler değil. Bunun arkasında büyük bir bilgi birikimi ve onun getirdiği yüksek özgüven vardır.
Şirketin bu hedefi bizler için sürpriz değil ama bunu açıklaması son derece özel bir sürpriz haberdir.
Vbt Yazılım bütün hedeflerine ulaşacaktır. En azından bizler buna inanıyoruz.
Yeotk,miatk gözümüzün önünde kaçtı...artık vbt yi de kaçırmak istemiyoruz tabiki :) unicorn meselesi video daki en mühim konu, cfo da 3. Ve 4. Bilançolarda sürpriz olabilir diyordu...sabır ve heyecanla bekliyoruz
Sn. yolcu, bahsettiğiniz her iki hissede bana göre haddinden fazla ve yüksek seviyeden spekülasyona maruz kalmış hisselerdir. O hisselerde baştan sona bulunmak imkânsız. Çünkü buna izin vermezler. Eğer oyunu anlayabilirseniz belki o zaman daha fazla hissede kalınabilir. Önemli bir nedeni olmadan aşırı çıkışlarda bulunmak hem zor hemde bu hiç kimse için sağlıklı olmaz.Yavaş ama sürekli giden hisseler eftaldir benim için .
Burada yetkililere tekraren şunu da söylemek istiyorum. Piyasada nerdeyse hemen bütün hisselerde işlem yapan firmalar vardır. Birtakım son sistem teknolojik aparatlarla işlem yapan bütün aracı kurumlar tahtaların normal işleyiş düzenini bozarak yatırımcı aleyhine bir durum oluşturmaktadırlar. Burada haksız rekabet ve haksız kazançlar vardır .Burada normal alım satım değil ,otomatiğe bağianmış göz önünde yapılan bir aşağı bir yukarı spekülatif hareketler vardır. Bu işlemler ister kendi adına ister müşteri için olsun , tahtalarda bir seansta defalarca aşağı ve yukarı suni dalgalanmalar yaparak , alışta ve satışta tavan ve taban fiyatların çok üstünde maliyetler bu firmalar lehine oluşmaktadır. Bu işlemlerin borsada olağan ve normal olduğunu kimse söyleyemez.. Bu ,aracı kurumlar ve spek. lehine olan uygulamalara son verilmelidir. Eğer bir borsa maharetleri varsa harbiden istedikleri işlemi yapsınlar görelim. Ya bu aracı kurumlar ya da aparat kullanmaları yasaklanmalı, borsa yatırımında eşitlik sağlanmalıdır.
Seni burada görmek ne kadar güzel yarasa hocam, nasılsın? miatk da gösterdiğin sabır örnek olmuş ve çok iyi kazandırmıştı. Yeni teknoloji şirketi ararken burda seni görünce oldukça sevindim. Portföyün büyük kısmını orge'ye ayırmış bulundum. E sen burdaysan yavaş yavaş buraya da yatırmaya başlıcaz.
Sn . ophions çok sağolun .Kazandığınıza memnun oldum. Bunun asıl sebebide herşeye rağmen hissedeki soğukkanlı ve kararlı duruşunuzdu.
Vbt Yazılım için benden ziyade ,şirketi incelediğinizde zaten bir çok güzellikler bulacaksınız ve tahminim odur ki sizi yatırıma çekecektir.
Mia yı çok detaylı her yönden inceleme ve değerleme şansım olmuştu, güven vermişti. Vbtyz de patron faktörü hakkında net bir fikir sahibi olamadım. Yatırımcı sunumuna ulaşamadım, büyüme planlarının detaylarına hakim olamadım. Bilanço incelemede esas faaliyet karı tatmin edici gelmedi, satışların net kara dönüşme oranı düşük ama diğer tüm kalemler başarılı. Potansiyeli var görünüyor, agresif büyüme paterni de barındırıyor evet. Bir miktar yatırım yaptım. Gelecek bilançoyu da görüp özellikle sürdürülebilir büyüme ve karlılığı devam edecek gibi görürsem daha yüklü gireceğim. Bu süreçte biraz daha bilgi edinmeye çalışırım.
1 Kasım KAP
Açıklamalar
VBT Yazılım A.Ş. olarak hedefimize ulaşmak için yüksek büyüme potansiyeli olan şirketlere iştirak yoluyla katılım sağlamaya devam edilmektedir. Bu süreci kolaylaştırmak üzere bir fon kurulması kararı alınmıştır. Bu amaçla Şirketimiz ile NEO PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. arasında iş modelimize uygun ve şirketimizin stratejik odak alanları ile uyumlu girişimlere yatırım yapmak üzere Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF) kurulması için anlaşma sağlanmıştır.
"Neo Portföy Yönetimi A.Ş. VBT Yazılım Girişim Sermayesi Yatırım Fonu " kuruluşu için 02.11.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılacaktır.
Bu fon ile farklı sektörlerdeki büyüme potansiyeli yüksek, yazılım ve teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapılarak, söz konusu şirketlerin büyüme hedeflerine ulaşması amaçlanmaktadır. Ayrıca, bu girişimlerle yaratılacak sinerji sayesinde Şirketimize stratejik ve finansal fayda sağlanması ve uzun vadeli değer yaratılması hedeflenmektedir.
Fonun Yatırım Komitesi, 2 üyesi VBT Yazılım AŞ temsilcilerinden olmak üzere toplam 5 üyeden oluşacaktır ve komite kararlarında VBT Yazılım AŞ temsilcilerinin tümünün olumlu oyu belirleyici olacaktır. Komite üyeliğine Şirketimiz temsilcileri olarak Birol Başaran ve Tayfun Yurdagül seçilmiştir.
Tüm paydaşlarımıza saygıyla duyurulur.
Her geçen gün ,stratejik adımlar artıyor inşallah meyvelerini bir gün göreceğiz.Allah yollarını açık etsin
Net dönem karı 92.653.028
2022 9 aylık:49.108.948
Geçen seneki 3.çeyreğe göre düşük bir rakam olsa da net kâr,rakama takılmayıp projelere bakanlar bu hikayelerin sonunu görmeden bir yere gitmez muhtemelen:)
ARGE harcaması da hakikaten çok dikkat çekici :)