2
Olumlu yansır tahtaya insalah.
Printable View
endeks düşerken net nakit ve döviz fazlası olan ihracatçı hisseler yükselecek..tezolda bu ikiside var..üstüne üstlük bedelsiz ve nakit temettü yeni fabrika açılışı yeni yurt dışı satış noktaları vs..ben krediyle işlem yapmadığım için yasak bana vız gelir tırıs gider...:)))
9 kasımda 21,10 kapamış. 15-16 kasımda 31,80 i gördü kapanış 2986-2810 yani 21 den 30 olmuş yüzde 50 çıkmış düzeltmeside olacak normal. ama kuşlu sitede investingde bas bas bağıranlar var hayret ediyorum. her gün artı yapamaz. bu şekilde gayet iyi. düşeceğini sanmıyorum fazla. bilançoları bekleyeceğim. zaten 2960 larda 5/1 ini vermiştim maliyet falan kalmadı gibi bir şey.
Çok güzel şirket çok.
2 sene önce 6.6 tan arz olmuş hisseye bakan yoktu. Ne zamanki 100 gördü, 50 ye düştü sonra 160 a çıktı, sınra 4.25 e bölündü...
Şimdi 200 lira, ama herkes şimdi arkasında koşuyor almak için.
Keşif sırası tezolde artık.
Bir hisse konuşulmaya başlanınca gidiyor.
Ucuzken yüzüne bakan olmuyor
Artık yataya bağladı. Bilanço yaklaşınca haraket başlar ve bilançodan sonrada devam eder. Acaba önce bilanço mu gelir fabrika devreye girdi haberi mi. Bence önce fabrika kapı gelir.
MP4 Mersin yatırımını dün mail atarak sordum. Dönüş yapmadılar henüz.
Telefonlara çıkmıyorlar.
Mail üzerinden dönüş yapıyorlarmış.
Bizim tahtacı konka tahtasını takip ediyor ama biraz geriden.Galiba sektör lideri olarak konka kabul ediliyor gibi.
Konka ile tek ortak nokta A4 kağıdı üretmesi kalan temizlik ürünleri.
Konka ürün yelpazesi daha geniş.
Karşılaştırmak uygun olmaz diye düşünüyorum.
Teknik hedefler 36 ve 40 üstü çıkıyor.
İnş seneye yeni yatırım ile 70 leri göreceğiz
İbrahim Bey, açıkcası kısa vadeli tekniğe dayalı hedefinize bir yorum getirmem doğru olmaz. Seneye için belirttiğiniz 70 hedefli görüşünüze katılmıyorum. Yatırımı ve yatırımın getireceği faydanın farkındayım. Buna göre de uzun zaman önce pozisyon almış birisiyim.
Önümüzde Rusya-Ukrayna savaşı bundan da öte seçim ve seçim sonrası için hangi politikanın uygulanacağına yönelik belirsiz bir dönem var. 2018 yılı ve 2019 yılında borsa özelinde yaşananları hatırlamak gerekebilir. Her ne kadar 70 de kalıcı olacak demeseniz de belirttiğiniz dönem için dolar kurunun kaç olacağı belirsiz ve aynı şekilde bu seviyelerde hisse fiyatının yataya bağlayıp bu seviyelerde kalması bile o zaman ki politikalara bağlı olacaktır diye düşünüyorum.
Ben tekniğe göre hiç hisse alıp satmam. Teknikte yazılanlar 32 ve 46 çıkıyormuş.
Mersin devreye girdikten sonra Borsa FK10 a göre fiyat zaten 50 lere denk geliyor.
Üç kıtada üç yatırımda tuzu biberi olur inş.
Borsa dolar bazında hala %50 ucuz, seçimden sonra dolar 25 ve 30 görürse bu endeks sudan ucuz kalır.
Bu seneyi 35 -40 arası kapatırsa benim için yeterli benim planım 30 tl idi.Seneye 4. Fabrika ile ciro ve karlılık artacak ve fiyatta bunu takip edecek. Bence en önemli konu patronun verdiği sözlerde durması olacak kârının en az %70 ni bedelsiz yada temettü olarak dağıtma ve 3 kita da 3 fabrika sözünün arkasında durursa hisse fiyatı tabiki 70 leri rahatlıkla görebilir diye düşünüyorum.
%70 sözü tutulmazsa çok kötü olur tabi. İnş öyle bir duruma gelmeyiz.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...8tEWZy5Cg&s=19
M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
32,46 gördük , geri çekildik. Teknikçiler iş başında
Bugün 8 kere 31 üstü denemesi yaptı. İlginç.
Bugün de 31 üstü kapattı galiba güzelce yerleşsin oraya sonra ver elini 45 tl ler. Acelemiz yok daha hedef lot sayima ulaşmadım.
Bu hafta tipik toplama hareketleri oldu.
Biraz 30 a salınca hemen alımlar geliyor ,bu sefer yukarı gidiyor mecburen.
Hem mal veresi yok hem alası var, buyur 38 e gel orda biraz satan olur , birazda 45 te alırsın.
Dar alanda paslaşmaya devam.
Bu sıkışıklık hayra alamettir inş.
Bugün iyi satış var, baskı yüksek.
Ama trendi bozmadan satıyor.
Biri gider diğeri gelir diyelim
Tezol artık yataya bağladı. Bilanço hareketi ocak başında başlar diye düşünüyorum.
29.50 tan 30,20'ye kadar 500.000 adet üzerinde işlem olmuş 29,14'ün altında işlem çok az olmuş
toplamaya devam.
geleceğin konkası..temettümü bedelsizimi alırım işime gücüme bakarım ekrana bakmam diyenlere gelsin..camooon patronnn..ahahahahah
29.18 den 4000 ilave edilmiştir.
7.14 maliyetim 13.56 oldu , oyyy yandık
Geleni boş göndermediler bugün.
Sat babam sat.
Biri çıktı yine yoksa bu kadar satış olmazdı
Ziraat satmış.
Fonlar ve yatırım finans almış.
İlk 5 aracı kurum para girişi var ..
Güzel
#tezol Soru - Cevap...
1:Resmini gönderdiğim Kraft kağıt hamuru endeksindeki artışın sizin maliyet üzerinde etkisi nedir?
2:Navlun fiyatlarındaki düşüşün ihracat giderler üzerindeki etkileri nelerdir?
3: Mersin yatırımı planlandığı gibi ilk çeyrekte açılacak mı? https://t.co/B6UbHjnaJa
Yarın tedbir kalkıyor. Yola devam mı
Tedbirler kalkınca hemen pozitif yönde etkisi görüldü. Hem bilanço beklentisi hem de 4. Fabrika faliyete geçiş kapı beklentisi ile yeni zirveleri görecektir.
Arkadaşlar yeni fabrika 2023 ilk çeyreğinde açılacak diyorlar ama tam olarak bir tarih var mı acaba? Ocak veya mart ayında açılması arasında bir fark var çünkü, bir de 4. çeyrek tezol için nasıl geçti sizin açınızdan? 3. çeyreğe göre durumumuz nedir? şimdiden teşekkür ederim.
bence şirketin satışları iyidir. 3 .çeyrek iyidi zaten. enflasyon ortamında karı artacaktır. ihracat etkisi de var. navlunların düşmesi de olumlu. fakat endeksin düzeltme yemesinden hiçbir kağıt kaçamaz tek korkum o. zaten tezol hızlı gitmişti dinlenmesi normal bakalım 4 çeyrek bilançosu öncesi gidecek mi sonra mı gidecek göreceğiz.
https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...QX9uICmcw&s=19
Doğru yeni maliyetler 30 larda oluştu. Yola devam inş.
Yilsonu 600 ile 630 milyon arası kâr bekliyorum. Daha ne olsun seneye zaten 1 milyar üstü kâr yazar. Sermayesini de %100 bedelsiz artırsa yeridir yanında da lot başı 1 tl net temettü verme potansiyeli vardır.
konkadan 1,5 yılda iyi kazandık..şu anki konka nın carı fiyatlarını tezol hak ediyormu? cevap veriyorum elhak ediyor..eee o zaman bekleyip helvayı yemek ilazım....
Uzun bir aradan sonra yeni kap geldi firmadan. Sürdürülebilirlik komitesi kurulması kararı alınmış bu günkü yönetim kurulu toplantısında.Komite başkanı Cem akpınar olmuş.Halka arz olduğunda araştırmalarım sonucu Cem akpinarin yönetimde olduğu için bi firmaya ortak olmuştum. Cem beyin olduğu her yerde bende varım.